Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Nasdaq onderuit!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 3 september 2020 18:21
    Vandaag bevestigt toch maar weer eens dat de yanken de beursrichting bepalen. Als de DJ stijgt doen we niet mee (AEX ligt al maanden vlak), maar als de daling begint, dan is de AEX de eerste die het ravijn inspringt. De DJ noteert ATH, terwijl de AEX nog 15% onder de top noteert. Daarom presteert de DJ over de lange termijn veel beter dan de AEX (meer dan het dubbele).
  2. Vaak wel 3 september 2020 19:32
    quote:

    De uitverkoop is gestart schreef op 3 september 2020 18:53:

    AEX weer naar 400?

    Wanneer klapt de opgepompte ballon?
    Opgepompte techballon is wat concreter en realistischer. De stijging bij tesla, Amazon, alphabet etc is zoveel groter dan bij de niet-tech- aandelen!

    Binnen een paar maanden zijn de resultaten van coronavirus testen, medicijnen en vaccins zo ver dat we alweer over de Covid-19 periode heen kunnen kijken. De beurs kijkt altijd een half jaar vooruit zoals veel mensen wel weten.

    Novacyt ( door de WHO, samen met Roche, uitgeroepen tot de beste coronavirustest ter wereld)heeft met zijn nieuwe Winterplex test goud in handen. Influenza A en B, RSV en Covid-19 uitslag in 1 test én binnen 90 minuten de uitslag!

    Novavax heeft de capaciteit gekocht om volgend jaar 2.5 miljard Covid-19 vaccins te maken. Het heeft de beste werking aangetoond tegen Covid-19 van alle vaccins in ontwikkeling. Analisten en de Gates Foundation zijn laaiend enthousiast en de USA en Canada hebben al miljoenen vaccins besteld.

    Relief therapeutics heeft het beste Covid-19 medicijn. Het stopt de reproductie van Covid-19 en beschermt de longen. Patiënten in ernstige ademnood kunnen met hun medicijn Avaptadil in korte tijd van de beademing af.

    Bovenstaande wordt in steeds meer media opgepikt en verslag van gedaan. Als de coronavirus angst wegebt kunnen de koersen flink stijgen. De horeca, luchtvaart etc zullen met name flink knallen. Er zijn heel wat feestjes in te halen. Meer werkgelegenheid en minder werkloosheid overal!
  3. Mrx77 3 september 2020 21:01
    Helaas hebben de analisten hier zeer slechte huiswerk gedaan...eerst goedpraten dat europa en met name aex achterblijft bij de ATH van wallstreet...nasdaq heeft tig keer ATH aangetikt en onze it fds asml asmi etc zijn fors afgestraft zoals asml van 360 naar ca 300 om vervolgens miniem is hersteld tot ca 319. Analisten gaven zgn schuld aan de lage dollar en dat het voornamelijk de FANG en tesla ATH hebben neergezet in nasdaq...nu nasdaq instort mogen onze IT fondsen in de mee bloeden...we hebnen wekenlang dus niet meegedaan met het feestje van nasdaq maar we moeten wel flink crashen als op het feestje van nasdaq winstnemingen plaatsvinden waarvan aex nauwelijks hiervan de lusten heeft gehad..
  4. forum rang 6 Krentenmenten 4 september 2020 00:12
    Het is heel gebruikelijk in de financiële sector dat er na verloop van tijd een herweging plaatsvindt. Dit gebeurt ook op het moment dat de brede markt hard oploopt. Fondsen hebben een vaste verdeling tussen aandelen en obligaties.

    Een reden dat de meeste fondsbeleggingen drie niks zijn. Performance fee, succes fee en weet veel wat voor fee.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links