Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
voda
0
Gemengd beeld bij opening Wall Street

Gepubliceerd op 10 juli 2020 15:57 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gemengd geopend. Een recordtoename van het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten zorgt voor voorzichtigheid op de handelsvloeren. Onder andere over het economisch herstel van de crisis neemt de onzekerheid toe.

De Dow-Jonesindex opende 0,4 procent hoger op 25.811 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3156 punten. De technologiebeurs Nasdaq zakte daarentegen 0,3 procent tot 10.514 punten.

In het voorbije etmaal werden 65.870 nieuwe besmettingen met het coronavirus in de VS gemeld. Dat is het hoogste aantal op een dag sinds de virusuitbraak begon. Verschillende Amerikaanse staten zijn weer beperkende maatregelen tegen de virusuitbraak aan het bekijken. Meerdere grote bedrijven kondigden onlangs aan grote reorganisaties door te voeren als gevolg van de pandemie.

Gilead Sciences

Op macro-economisch gebied werd bekend dat de producentenprijzen in de VS in juni onverwacht zijn gedaald met 0,2 procent op maandbasis.

Bij de bedrijven won farmaceut Gilead Sciences 2 procent na bekendmaking van nieuwe onderzoeksgegevens die de werking van zijn geneesmiddel remdesivir tegen Covid-19 zouden ondersteunen.

De olieprijzen stegen licht na een nieuw rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Die waarschuwde dat het stijgende aantal coronabesmettingen in onder meer de VS het herstel op de oliemarkt kan ondermijnen, maar voorspelde een iets minder scherpe daling van de vraag dan eerder verwacht. Olieproducenten als Chevron en ExxonMobil wonnen tot 1,8 procent.
voda
0
Trump: tweede handelsdeal met China nu onwaarschijnlijk

Gepubliceerd op 10 juli 2020 18:44 | Views: 0

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump noemt het onwaarschijnlijk dat de gedeeltelijke handelsdeal met China een vervolg krijgt. De spanningen tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land zijn daarvoor te gespannen, vertelde hij journalisten aan boord van zijn regeringsvliegtuig.

"Daar staat mijn hoofd nu niet naar", antwoordde Trump op de vraag of er nieuwe handelsafspraken tussen de twee grootmachten in aantocht zijn. "De relatie met China is ernstig geschaad."

De VS en China sloten begin dit jaar een gedeeltelijke handelsdeal, nadat ze elkaar anderhalf jaar lang hadden bestookt met extra importtarieven. Daarmee maakten ze een voorlopig einde aan hun handelsoorlog. Bij de ondertekening van de deal spraken ze af door te onderhandelen voor verdere handelsafspraken. Maar de spanningen tussen beide landen zijn de laatste tijd weer aan het oplopen, onder meer vanwege Hongkong.
voda
0
Wall Street koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen vrijdag hoger. Met nog een paar uur handel te gaan noteert de S&P 500 0,4 procent in de plus en wint de Dow Jones index 0,7 procent. De Nasdaq doet het rustiger aan en stijgt 0,1 procent.

Beleggers trekken zich vrijdag op aan positief nieuws rond remdesivir, het coronamedicijn van Gilead Sciences. Door een behandeling met de virusremmer zou de overlijdenskans onder coronapatiënten met 62 procent afnemen.

"Deze week werd het nieuws gedomineerd door verhalen over recordaantallen coronabesmettingen in diverse Amerikaanse staten en beleidsmakers die nieuwe lockdownmaatregelen afkondigden, dus het nieuws rond remdesivir is een welkome afwisseling," volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

Donderdag werd voor de zesde keer in tien dagen een record aan nieuwe besmettingen geregistreerd in de Verenigde Staten. Het aantal Covid-19 gevallen steeg donderdag met 63.000, waarbij ziekenhuizen in onder meer Texas en Californië ook een toename van het aantal ziekenhuisopnames registreerden. Het totaal aantal coronagevallen in de VS bedraagt inmiddels meer dan 3,1 miljoen, terwijl het dodental op ruim 133.000 staat.

"Op een gegeven moment accepteer je de realiteit dat Covid-19 niet verdwijnt en dat het op alle economieën een impact zal hebben tot er een vaccin is", aldus marktstrateeg Brian O'Reilly van Mediolanum International Funds.

Beleggers laten zich vrijdag niet van de wijs brengen door opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump die aangaf niet te rekenen op een tweede handelsdeal met China. Dit zei hij vrijdag tegen verslaggevers tijdens een vlucht met Air Force One richting Florida.

"De relatie met China is ernstig verstoord", zei Trump. Volgens hem heeft dit vooral te maken met de coronapandemie.

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in juni op maandbasis met 0,2 procent zijn gedaald, waar werd gerekend op een stijging van 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1303. De olieprijs stijgt vrijdag 1,4 procent. Het Internationaal Energieagentschap heeft zijn prognoses voor 2020 voor de olievraag licht opwaarts bijgesteld, maar waarschuwde daarbij wel voor meer onzekerheid vanwege de recente toename van het aantal coronabesmettingen en de herinvoer van lockdownmaatregelen. Hierdoor kan het economisch herstel stagneren, wat negatief is voor de oliemarkt.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van Gilead Sciences stijgen vrijdag 2,2 procent nadat de farmaceut met een nieuwe analyse kwam met betrekking tot eerder verschenen onderzoeksdata van virusremmer remdesivir.

Het middel, dat wordt gebruikt als behandeling tegen Covid-19, laat een afname met 62 procent zien in de overlijdenskans bij zeer ernstig zieke coronapatiënten, aldus Gilead. Eerder werd al duidelijk dat coronapatiënten die remdesivir toegediend krijgen, sneller lijken te herstellen.

BioNTech, dat samen met Pfizer aan een coronavaccin werkt, wint 6,4 procent, nadat de CEO in een interview met The Wall Street Journal zei dat de eerste onderzoeksdata veelbelovend zijn en men mogelijk nog dit jaar goedkeuring van toezichthouders zal vragen.

Carnival gaat 8,4 procent hoger nadat de uitbater van cruiseschepen met een business update kwam. Voor boekjaar 2021 heeft het bedrijf voor ongeveer 60 procent aan nieuwe boekingen binnen gekregen. Verder schat Carnival de cashburn voor de tweede jaarhelft 2020 op 650 miljoen dollar per maand. Ondertussen verlaagt het bedrijf nog steeds de capaciteit, waarbij het één schip verkocht in juni. De vloot wordt uiteindelijk met 13 schepen verkleind; dit is 9 procent van de huidige capaciteit.

American Airlines zou enkele orders voor de Boeing 737 Max willen annuleren omdat de financiering ontbreekt. Dit meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen. Het aandeel wint bijna 5 procent en Boeing staat 1,7 procent in de plus.

Starbucks eist dat klanten in de Verenigde Staten vanaf volgende week maskers dragen in diens koffiezaken. Het aandeel noteert vlak.

Tesla noteert 6,8 procent hoger, na een winst van 2,1 procent op donderdag. Het aandeel is in korte tijd met bijna 25 procent, of ongeveer 50 miljard dollar, gestegen tot een totale waarde van 250 miljard dollar. De waarde van de elektrische autoproducent is daarmee bijna gelijk aan de gecombineerde waarde van Toyota, General Motors, Ford en Fiat Chrysler.

Netflix wint bijna 8 procent op ruim 547 dollar na een koersdoelverhoging van Goldman Sachs naar 670 dollar. Donderdag sloot het aandeel al op een recordniveau.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street optimistisch over coronabehandeling Gilead

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De S&P 500 steeg 1,1 procent op een slot van 3.185,04 punten en de Dow Jones index won 1,4 procent tot 26.075,30 punten. De Nasdaq deed het rustiger aan maar wist wel een nieuwe recordstand te bereiken met een winst van 0,7 procent op 10.617,44 punten.

Beleggers trokken zich vrijdag op aan positief nieuws rond remdesivir, het coronamedicijn van Gilead Sciences. Door een behandeling met de virusremmer zou de overlijdenskans onder coronapatiënten met 62 procent afnemen.

"Deze week werd het nieuws gedomineerd door verhalen over recordaantallen coronabesmettingen in diverse Amerikaanse staten en beleidsmakers die nieuwe lockdownmaatregelen afkondigden, dus het nieuws rond remdesivir is een welkome afwisseling," volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

Donderdag werd voor de zesde keer in tien dagen een record aan nieuwe besmettingen geregistreerd in de Verenigde Staten. Het aantal Covid-19 gevallen steeg donderdag met 63.000, waarbij ziekenhuizen in onder meer Texas en Californië ook een toename van het aantal ziekenhuisopnames registreerden. Het totaal aantal coronagevallen in de VS bedraagt inmiddels meer dan 3,1 miljoen, terwijl het dodental op ruim 133.000 staat.

"Op een gegeven moment accepteer je de realiteit dat Covid-19 niet verdwijnt en dat het op alle economieën een impact zal hebben tot er een vaccin is", aldus marktstrateeg Brian O'Reilly van Mediolanum International Funds.

Beleggers lieten zich vrijdag niet van de wijs brengen door opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump die aangaf dat een tweede handelsdeal met China niet waarschijnlijk is.

"De relatie met China is ernstig verstoord", aldus Trump. Volgens hem heeft dit vooral te maken met de coronapandemie.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in juni op maandbasis met 0,2 procent zijn gedaald, waar werd gerekend op een stijging van 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1300.

De olieprijs is vrijdag verder gestegen. Op een settlement van 40,55 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,93 dollar of 2,3 procent duurder. Op weekbasis daalde de olieprijs fractioneel.
Het Internationaal Energieagentschap heeft zijn prognoses voor 2020 voor de olievraag licht opwaarts bijgesteld, maar waarschuwde daarbij wel voor meer onzekerheid vanwege de recente toename van het aantal coronabesmettingen en de herinvoer van lockdownmaatregelen. Hierdoor kan het economisch herstel stagneren, wat negatief is voor de oliemarkt.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van Gilead Sciences werden vrijdag 2,2 procent nadat de farmaceut met een nieuwe analyse kwam met betrekking tot eerder verschenen onderzoeksdata van virusremmer remdesivir.

Volgens analisten van Bernstein is de analyse van Gilead onorthodox omdat het bedrijf de klinische data vergelijkt met patiënten buiten de studie en analisten van Raymond James wezen erop dat drie andere studies geen hogere overlevingskans laten zien bij het gebruik van remdesivir. "De klinische gegevens wijzen op zijn minst nog steeds op een niet overtuigende impact op de overlevingskansen."

BioNTech, dat samen met Pfizer aan een coronavaccin werkt, steeg 7,2 procent, nadat de CEO in een interview met The Wall Street Journal zei dat de eerste onderzoeksdata veelbelovend zijn en men mogelijk nog dit jaar goedkeuring van toezichthouders zal vragen.

Carnival ging 10,8 procent hoger nadat de uitbater van cruiseschepen met een business update kwam. Voor boekjaar 2021 heeft het bedrijf voor ongeveer 60 procent aan nieuwe boekingen binnen gekregen. Verder schat Carnival de cashburn voor de tweede jaarhelft 2020 op 650 miljoen dollar per maand. Ondertussen verlaagt het bedrijf nog steeds de capaciteit, waarbij het één schip verkocht in juni. De vloot wordt uiteindelijk met 13 schepen verkleind; dit is 9 procent van de huidige capaciteit.

American Airlines zou enkele orders voor de Boeing 737 Max willen annuleren omdat de financiering ontbreekt. Dit meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen. Het aandeel won 6,8 procent en Boeing eindigde 2,9 procent in de plus.

Starbucks eist dat klanten in de Verenigde Staten vanaf volgende week maskers dragen in diens koffiezaken. Het aandeel eindigde 1,0 procent hoger.

Tesla sloot 10,8 procent hoger, na een winst van 2,1 procent op donderdag. Het aandeel is in korte tijd met bijna 25 procent, of ongeveer 50 miljard dollar, gestegen tot een totale waarde van 250 miljard dollar. De waarde van de elektrische autoproducent is daarmee bijna gelijk aan de gecombineerde waarde van Toyota, General Motors, Ford en Fiat Chrysler.

Netflix won 8,1 procent op 548,73 dollar na een koersdoelverhoging van Goldman Sachs naar 670 dollar. Donderdag sloot het aandeel al op een recordniveau.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerika dreigt met nieuwe importtarieven op Franse producten

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten dreigen met 1,3 miljard dollar aan importsancties op handtassen en make-up uit Frankrijk, wanneer Parijs niet afziet van zijn zogeheten digitaks. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel vrijdagavond laat bekend.

Eerder dreigden de VS ook al met importtarieven op Franse wijnen en kazen maar daar ziet Washington vooralsnog vanaf.

De tarieven worden vastgesteld op 25 procent maar treden pas op 6 januari 2021 in werking. Dit geeft beide landen nog wat tijd om een oplossing te vinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Willempie3
0
Amerika staat aardig voor joker: 71000 corona-gevallen erbij in een dag ! Nog even en ze halen het totaal van China op 1 dag. Wat een sukkels daar in de USA.....
voda
0
Analog Devices dichtbij overname rivaal Maxim

Gepubliceerd op 13 juli 2020 09:03 | Views: 0

ASML 10 jul
348,70 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse chipbedrijf Analog Devices is dichtbij een overname van branchegenoot Maxim Integrated Products. Dat meldden ingewijden aan de Britse zakenkrant Financial Times.

De overname, die mogelijk maandag al wordt aangekondigd, zou volledig in aandelen afgehandeld worden. De deal heeft een waarde van ongeveer 20 miljard dollar. Daarmee zou het een van de grootste deals sinds het begin van de coronacrisis zijn. De pandemie maakte dat veel bedrijven voorzichtig werden met het doen van overnames en investeringen.

Met de overname zou Analog Devices meer verschillende soorten producten gaan verkopen en qua omzet dichter in de buurt komen van marktleider Texas Instruments. Het fusiebedrijf zou een waarde vertegenwoordigen van 70 miljard dollar. Aandeelhouders van Maxim zouden ongeveer 30 procent van het fusiebedrijf in handen krijgen. Maxim is voor Analog vooral interessant vanwege zijn aanwezigheid in de auto-industrie.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het groen.

Beleggers richten hun vizier op grote Amerikaanse bedrijven die deze week hun resultaten zullen publiceren en daarbij inzicht geven in de impact van de coronapandemie op hun activiteiten. De markt hoopt op basis van de bedrijfscijfers tevens een indruk te krijgen van het tempo van het economisch herstel.

Economen zijn het er over het algemeen over eens dat het in juni afgesloten kwartaal waarschijnlijk de sterkste neergang in activiteit zal laten zien, hoewel de omvang van de schade nog steeds onduidelijk is. De toename van het aantal coronagevallen heeft in de Verenigde Staten tot nieuwe beperkingen van de bewegingsvrijheid geleid, zowel op zakelijk als op sociaal vlak, en dreigt het herstel van de economie te vertragen.

"Er is optimisme over het aanstaande cijferseizoen", zei strateeg Jane Foley van Rabobank. "Mensen hebben het tweede kwartaal afgeschreven, maar ze hebben hoge verwachtingen voor het derde kwartaal. Mogelijk moet de markt de winstverwachtingen verlagen", voegde Foley toe.

Dinsdag trappen de financials af en verder openen onder meer Johnson & Johnson en Netflix deze week de boeken.

De euro/dollar noteerde op 1,1327. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1299 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1298 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,4 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Analog Devices voert gesprekken over de overname van concurrent Maxim Integrated Products voor 20 miljard dollar, meldden bronnen bekend met de situatie. Het aandeel Analog steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent, terwijl Maxim 17,0 procent steeg.

PepsiCo heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, maar wist de omzet redelijk op peil te houden ondanks de uitdagingen vanwege de coronapandemie. De resultaten waren boven verwachting. Het aandeel steeg voorbeurs 2,1 procent.

MultiPlan gaat fuseren met Churchill Capital, een zogenaamde SPAC, ofwel een acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden, in een deal ter waarde van 11 miljard dollar, waaronder de zorgverlener naar de beurs wordt gebracht.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,1 procent hoger op 3.185,04 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 26.075,30 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 10.617,44 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PepsiCo houdt omzet op peil

(ABM FN-Dow Jones) PepsiCo heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, maar wist de omzet redelijk op peil te houden ondanks de uitdagingen vanwege de coronapandemie. Dit bleek maandagmiddag uit de resultaten van het Amerikaanse dranken- en snackbedrijf.

CEO Ramon Laguarta sprak van een relatief goed kwartaal, waarbij vooral de mondiale snacks- en voedselactiviteiten goed presteerden.

Hierdoor kwam de omzet uit op 15,9 miljard dollar, tegen 16,4 miljard dollar een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 15,4 miljard dollar. De omzet werd voor 4 procent negatief beïnvloed door wisselkoerseffecten.

De operationele winst daalde van 2,7 miljard tot ruim 2,3 miljard dollar en onder de streep bleef 1,6 miljard dollar over, tegen ruim 2 miljard dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel van 1,32 dollar lag ruim boven de 1,25 dollar die de markt voorspelde, ondanks een negatief wisselkoerseffect van 11 procent. Daarmee wist PepsiCo opnieuw de analistenconsensus te verslaan. In de afgelopen vijf jaar wist het bedrijf elk kwartaal de winstverwachting te halen of te overtreffen.

Vanwege de onzekerheid rond Covid-19 gaf Pepsi geen outlook voor het hele boekjaar.

In de voorbeurshandel op Wall Street stijgt het aandeel maandagmiddag ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street overtuigend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten maandag overtuigend hoger. De toonaangevende S&P 500 index noteerde tot 1,4 procent in het groen, terwijl de Dow Jonex-index 2,0 procent won en techbeurs Nasdaq 1,6 procent steeg.

"Beleggers zijn optimistisch gestemd, naar aanleiding van berichtgeving rond Pfizer en BioNTech. Pfizer en BioNTech werken samen aan medicijnen die hopelijk als vaccin kunnen dienen tegen Covid-19. Eerder vandaag kende de Amerikaanse toezichthouder FDA twee van de vier medicijnen van de bedrijven een Fast Track-status toe, waardoor ze sneller worden beoordeeld. "Er is geen garantie dat hier iets uit rolt, maar het is een stap in de goede richting en dat doet het sentiment op de beurs goed", aldus Madden. Pfizer en BioNTech noteerden respectievelijk 4,9 procent en 14,1 procent hoger.

Madden benadrukte wel dat de coronacrisis nog steeds een groot probleem vormt, maar dat beleggers dat vandaag terzijde schuiven vanwege de verwachting dat grote farmaceuten dit probleem zullen oplossen.

Tegelijk blijft de techrally voortduren, zo zag de marktanalist van CMC Markets. "De Nasdaq 100 laat opnieuw een outperformance zien ten opzichte van de S&P 500 en de tech-index koerst boven het niveau van 11.000 punten. Een record", aldus Madden.

De teller van het aantal coronabesmettingen staat wereldwijd op bijna 13 miljoen. Krap 570.000 personen zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus. De Amerikaanse staat Florida rapporteerde zondag met meer dan 15.000 nieuwe besmettingen het hoogste aantal nieuwe gevallen voor een staat in één dag sinds het begin van de pandemie. "Beleggers zullen de situatie nauwlettend in de gaten willen houden", aldus Madden.

Beleggers richten hun vizier op grote Amerikaanse bedrijven die deze week hun resultaten zullen publiceren en daarbij inzicht geven in de impact van de coronapandemie op hun activiteiten. De markt hoopt op basis van de bedrijfscijfers tevens een indruk te krijgen van het tempo van het economisch herstel.

Economen zijn het er over het algemeen over eens dat het in juni afgesloten kwartaal waarschijnlijk de sterkste neergang in activiteit zal laten zien, hoewel de omvang van de schade nog steeds onduidelijk is. De toename van het aantal coronagevallen heeft in de Verenigde Staten tot nieuwe beperkingen van de bewegingsvrijheid geleid, zowel op zakelijk als op sociaal vlak, en dreigt het herstel van de economie te vertragen.

"Er is optimisme over het aanstaande cijferseizoen", zei strateeg Jane Foley van Rabobank. "Mensen hebben het tweede kwartaal afgeschreven, maar ze hebben hoge verwachtingen voor het derde kwartaal. Mogelijk moet de markt de winstverwachtingen verlagen", voegde Foley toe.

Dinsdag trappen de financials af en verder openen onder meer Johnson & Johnson en Netflix deze week de boeken.

De euro/dollar noteerde op 1,1370. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1299 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1298 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Analog Devices voert gesprekken over de overname van concurrent Maxim Integrated Products voor 20 miljard dollar, meldden bronnen bekend met de situatie. Het aandeel Analog daalde 3,8 procent, terwijl Maxim 11,2 procent steeg.

PepsiCo heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, maar wist de omzet redelijk op peil te houden ondanks de uitdagingen vanwege de coronapandemie. De resultaten waren boven verwachting. Het aandeel steeg 1,8 procent.

MultiPlan gaat fuseren met Churchill Capital, een zogenaamde SPAC, ofwel een acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden, in een deal ter waarde van 11 miljard dollar, waaronder de zorgverlener naar de beurs wordt gebracht.

Tesla steeg opnieuw fors met 10,3 procent tot 1.703 dollar. Het aandeel van de elektrische autobouwer zit al een tijd flink in de lift. In de afgelopen tien handelsdagen sloot het aandeel negen dagen hoger af in aanloop naar de cijfers over het tweede kwartaal die volgende week woensdag verschijnen. De waarde van de autobouwer is inmiddels opgelopen tot circa 321 miljard dollar. Daarmee is Tesla het waardevolste automerk ter wereld. Roth Capital trok maandag het verkoopadvies op Tesla in. Het advies werd verhoogd naar Neutraal en het koersdoel ging van 350 naar 750 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street verspeelt flinke winsten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen verspeelden maandag in het laatste uur van de handel vrijwel alle winsten van eerder op de dag. De toonaangevende S&P 500 index sloot tot 0,9 procent in het rood op 3.155,22 punten, terwijl de Dow Jonex-index een pas op de plaats maakte op 26.085,80 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 2,1 procent in op 10.390,84 punten.

Vooral techaandelen werden van hand gedaan in het laatste handelsuur, nadat de Nasdaq 100-index eerder op de dag nog boven het recordniveau van 11.000 koerste. De beurzen zakten weg, nadat de staat Californië besloot dat restaurants, cafés, musea en bioscopen in de staat voorlopig niet meer open mogen om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Eerder op de dag koersten de Amerikaanse aandelenmarkten nog overtuigend hoger met winsten van 1,4 tot 2,0 procent. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets waren beleggers te spreken over berichtgeving rond Pfizer en BioNTech. Pfizer en BioNTech werken samen aan medicijnen die hopelijk als vaccin kunnen dienen tegen Covid-19. Eerder vandaag kende de Amerikaanse toezichthouder FDA twee van de vier medicijnen van de bedrijven een Fast Track-status toe, waardoor ze sneller worden beoordeeld. "Er is geen garantie dat hier iets uit rolt, maar het is een stap in de goede richting en dat deed het sentiment op de beurs aanvankelijk goed", aldus Madden. Pfizer en BioNTech sloten respectievelijk 4,1 procent en 10,6 procent hoger.

Toch zakten de beurzen weg. Madden benadrukte dat de coronacrisis nog steeds een groot probleem vormt. "We zijn nog lang niet uit de gevarenzone", zo waarschuwde analist John Carey van Amundi Pioneer. "Zelfs als er een vaccin komt, duurt het nog een tijd voordat iedereen het kan krijgen."

De teller van het aantal coronabesmettingen staat wereldwijd op circa 13 miljoen. Ruim 570.000 personen zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus. De Amerikaanse staat Florida rapporteerde zondag met meer dan 15.000 nieuwe besmettingen het hoogste aantal nieuwe gevallen voor een staat in één dag sinds het begin van de pandemie. "Beleggers zullen de situatie nauwlettend in de gaten willen houden", aldus Madden.

Beleggers richten hun vizier op grote Amerikaanse bedrijven die deze week hun resultaten zullen publiceren en daarbij inzicht geven in de impact van de coronapandemie op hun activiteiten. De markt hoopt op basis van de bedrijfscijfers tevens een indruk te krijgen van het tempo van het economisch herstel.

Economen zijn het er over het algemeen over eens dat het in juni afgesloten kwartaal waarschijnlijk de sterkste neergang in activiteit zal laten zien, hoewel de omvang van de schade nog steeds onduidelijk is. De toename van het aantal coronagevallen heeft in de Verenigde Staten tot nieuwe beperkingen van de bewegingsvrijheid geleid, zowel op zakelijk als op sociaal vlak, en dreigt het herstel van de economie te vertragen.

"Er is optimisme over het aanstaande cijferseizoen", zei strateeg Jane Foley van Rabobank. "Mensen hebben het tweede kwartaal afgeschreven, maar ze hebben hoge verwachtingen voor het derde kwartaal. Mogelijk moet de markt de winstverwachtingen verlagen", voegde Foley toe.

Dinsdag trappen de financials af en verder openen onder meer Johnson & Johnson en Netflix deze week de boeken.

De euro/dollar noteerde op 1,1349. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1299 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1298 op de borden.

De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 40,10 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,45 dollar of 1,1 procent goedkoper. "De olieprijs stond vandaag wat lager, na berichten dat oliekartel OPEC en aangesloten landen overwegen om de productiebeperkingen terug te schroeven", aldus Madden van CMC.

Bedrijfsnieuws

Analog Devices voert gesprekken over de overname van concurrent Maxim Integrated Products voor 20 miljard dollar, meldden bronnen bekend met de situatie. Het aandeel Analog daalde met bijna zes procent, terwijl Maxim ruim acht procent steeg.

PepsiCo heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, maar wist de omzet redelijk op peil te houden ondanks de uitdagingen vanwege de coronapandemie. De resultaten waren boven verwachting. Het aandeel steeg met enkele tienden van een procent.

MultiPlan gaat fuseren met Churchill Capital, een zogenaamde SPAC, ofwel een acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden, in een deal ter waarde van 11 miljard dollar, waaronder de zorgverlener naar de beurs wordt gebracht.

Tesla steeg aanvankelijk fors met 16 procent, maar kon de winsten niet vasthouden en sloot uiteindelijk ruim drie procent lager. Het aandeel van de elektrische autobouwer zat al een tijd flink in de lift en de waarde van de autobouwer is inmiddels opgelopen tot circa 321 miljard dollar. Daarmee is Tesla het waardevolste automerk ter wereld. Roth Capital trok maandag het verkoopadvies op Tesla in. Het advies werd verhoogd naar Neutraal en het koersdoel ging van 350 naar 750 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
simidoc
0
voda
0
Vertrouwen Amerikaans mkb neemt verder toe

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in juni verder gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex steeg van 94,4 in mei naar 100,6 afgelopen maand. Daarmee steeg de index harder dan analisten hadden voorzien. Die rekenden vooraf op een toename naar 98,0.

Hoofdeconoom Bill Dunkelberg was te spreken over de eerste tekenen dat de consumentenuitgaven weer beginnen te stijgen. Toch waarschuwde hij ook dat het nog een lange weg is naar de niveaus van voor de corona-uitbraak.

In februari noteerde de index nog op 104,5.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Maandag zagen de Amerikaanse beurzen hun winsten in rap tempo afbrokkelen. De Nasdaq sloot zelf 2 procent lager, nadat de tech-index eerder op de dag een nieuwe record aantikte.

"De risicobereidheid van beleggers leek gezond tijdens het grootste deel van de eerste handelsdag van een drukke week", aldus strateeg Ian Williams van Peel Hunt in zijn commentaar over het koersverloop op maandag. De stemming wisselde abrupt tegen het einde van de dag, waarbij aandelen die de afgelopen tijd juist favoriet waren, van de hand werden gedaan, aldus Williams.

Beleggers hebben dinsdag oog voor de bedrijfsresultaten. Een aantal grote Amerikaanse banken staat op de agenda. Deze resultaten zouden inzicht moeten geven in de impact van de coronacrisis. Beleggers zullen daarom volgens Luc Filip, hoofd private banking investeringen bij SYZ Private Banking, de kwartaalcijfers vanmiddag "nauwlettend" in de gaten houden.

De macro-agenda is aan de magere kant. Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in juni verder gestegen, zo bleek voorbeurs uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex steeg van 94,4 in mei naar 100,6 afgelopen maand. Daarmee steeg de index harder dan analisten hadden voorzien. Die rekenden vooraf op een toename naar 98,0. Hoofdeconoom Bill Dunkelberg was te spreken over de eerste tekenen dat de consumentenuitgaven weer beginnen te stijgen. Toch waarschuwde hij ook dat het nog een lange weg is naar de niveaus van voor de corona-uitbraak. In februari noteerde de index nog op 104,5.

Later vanmiddag volgen nog inflatiecijfers.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 39,71 dollar, terwijl een september-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 42,41 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1368. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1341 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1349 op de borden.

Bedrijfsnieuws

China heeft sancties aangekondigd tegen de Amerikaanse wapenfabrikant Lockheed Martin, vanwege de verkoop van wapens aan Taiwan. Dat maakte het Chinese ministerie van buitenlandse zaken dinsdag bekend, zo meldde persbureau Reuters. Lockheed Martin is betrokken bij een project om het Patriot raketsysteem van Taiwan te moderniseren.

Walt Disney zal zijn pretpark in Hongkong weer sluiten, minder dan een maand nadat het heropend werd. Nieuwe coronamaatregelen dwingen Disney hiertoe.

Macquarie heeft dinsdag drie cruisemaatschappijen van de kooplijst gehaald, nadat deze aandelen door de coronamaatregelen een fikse koersval maakten. Voor Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line werd het advies verlaagd van Outperform naar Neutraal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandagavond tot 0,9 procent in het rood op 3.155,22 punten, terwijl de Dow Jones index een pas op de plaats maakte op 26.085,80 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 2,1 procent in op 10.390,84 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verlieslatend kwartaal voor Delta Air Lines

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft als gevolg van de corona-uitbraak een slecht tweede kwartaal achter de rug, maar daarvoor had de luchtvaartmaatschappij half juni al gewaarschuwd.

Door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus bleven de meeste vliegtuigen aan de grond.

CEO Ed Bastian waarschuwde dinsdag dat het vermoedelijk meer dan twee jaar zal duren alvorens er een duurzaam herstel zichtbaar wordt.

Volgens de waarschuwing van vorige maand zou de omzet in het tweede kwartaal met 90 procent dalen, omdat er 85 procent minder vluchten werden uitgevoerd.

Dinsdag bleek de omzet inderdaad met 88 procent gedaald tot 1,5 miljard dollar. De operationele kosten werden tegelijkertijd met 40 procent teruggebracht naar 6,3 miljard dollar.

Er werd afgelopen kwartaal een nettoverlies geleden van 2,8 miljard dollar. Een jaar eerder verdiende Delta nog 1,5 miljard dollar. Voor belastingen was het verlies zelfs 3,9 miljard dollar in het tweede kwartaal.

Delta wist zijn cashburn per eind juni tot ongeveer 27 miljoen dollar per dag terug te brengen. Dat is een daling van meer dan 70 procent ten opzichte van eind maart.

Tegen het eind van het jaar wil Delta deze kasuitstroom tot nul terugbrengen, zo liet het bedrijf eerder al weten. Ook wil Delta eind 2020 de beschikking hebben over 10 miljard dollar in contanten, korte investeringen en kredietfaciliteiten.

Eind juni had Delta nog voor 15,7 miljard dollar aan liquiditeit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
JPMorgan Chase reserveert nog eens 10 miljard dollar voor coronacrisis

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Chase heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 10,5 miljard dollar opzij gezet voor oninbare leningen in verband met de coronacrisis, maar zag de winst minder sterk dalen dan een kwartaal eerder, dankzij zeer sterke inkomsten bij de zakenbank. Dat maakte de Amerikaanse grootbank dinsdag voorbeurs bekend.

In dezelfde periode een jaar eerder bleven de provisies nog beperkt tot 1,15 miljard dollar.

De bank realiseerde een fors hogere omzet van 33,8 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, tegen 29,5 miljard dollar een jaar eerder. Dit was geheel te danken aan de zakenbank, en dan met name de effectendivisie.

Ondanks de hogere omzet daalde de nettowinst van 9,6 miljard dollar een jaar eerder tot 4,7 miljard dollar, door de grote kredietvoorziening. Daarmee was het tweede kwartaal wel winstgevender dan het eerste, toen de bank ook al ruim 8 miljard dollar opzij zette om de verwachte naderende recessie op te kunnen vangen, en de nettowinst uitkwam op 2,9 miljard dollar.

Per aandeel kwam de winst uit op 1,38 dollar, tegen 2,82 dollar een jaar eerder. Dit is boven verwachting: de consensus berekend door FactSet rekende op 1,15 dollar.

De omzet bij de consumentenbank daalde, van 13,5 tot 12,2 miljard dollar, terwijl de kredietvoorzieningen hier stegen van 1,1 miljard tot 5,8 miljard dollar.

De omzet bij de zakenbank steeg juist sterk, van 9,8 miljard tot 16,4 miljard dollar. Dit was vooral te danken aan de afdeling die de uitgiftes van obligaties, aandelen en derivaten begeleidt. De toevoeging aan de kredietvoorzieningen ging hier van nul naar 2 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wells Fargo stelt teleur

(ABM FN-Dow Jones) Wells Fargo heeft ook in het tweede kwartaal van 2020 de prognose van analisten niet weten te benaderen en ondervond veel hinder van de coronacrisis. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank.

In het tweede kwartaal van dit jaar rolde een nettoverlies uit de bus van 2,38 miljard dollar, waar tegenover in het eerste kwartaal van 2020 nog 0,65 miljard dollar winst stond en over het tweede kwartaal van 2019 zelfs een winst van 6,2 miljard dollar kon worden gerapporteerd.

Per aandeel resulteerde dit in een verlies per aandeel van 0,66 dollar tegen een vooraf door analisten voorzien verlies per aandeel van 0,10 dollar per aandeel.

De CET1-ratio kwam uit op 10,9 procent tegen 10,7 procent over het eerste kwartaal van dit jaar en daarmee nog altijd boven de eigen doelstelling van 10 procent.

De inkomsten daalden van 21,6 miljard dollar een jaar eerder tot 17,8 miljard dollar, door zowel lagere rentebaten als lagere andere inkomsten.

CEO Charlie Scharf zei "zeer teleurgesteld" te zijn over de prestaties in het afgelopen kwartaal.

Dividendreductie

De raad van bestuur overweegt om het dividendvoorstel voor het derde kwartaal te verlagen van 0,51 naar 0,10 dollar per aandeel.

In de handel voorbeurs ging het aandeel Wells Fargo 4,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winstdaling Citigroup valt mee

(ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft in het tweede kwartaal van 2020 een kwart van de winst geboekt die in dezelfde periode vorig jaar werd verdiend, maar deed het toch beter dan verwacht. Dit maakte de Amerikaanse bankreus dinsdag voorbeurs bekend.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 1,3 miljard dollar, of 0,50 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 4,8 miljard dollar.

De winstdaling van 73 procent overtreft de verwachtingen. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden voor het tweede kwartaal gerekend op een winst per aandeel van 0,35 dollar.

De kredietkosten bedroegen 7,9 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, tegen 2,1 miljard dollar een jaar eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar ging het ook al om meer dan 7 miljard dollar.

Van die 7,9 miljard dollar was 2,2 miljard dollar daadwerkelijk verlies en 5,6 miljard dollar werd toegevoegd aan de voorzieningen voor oninbare leningen. De totale voorzieningen voor oninbare leningen zijn nu opgelopen tot 26,4 miljard dollar, of bijna 4 procent van het leningenboek.

De inkomsten stegen met 5 procent naar 19,8 miljard dollar, van 18,8 miljard dollar een jaar eerder. Een daling van de inkomsten bij de consumentenbank werd goedgemaakt door fors hogere inkomsten bij de zakelijke divisie en uit uitgiftes van vastrentende effecten. Het obligatiebedrijf zag de inkomsten met maar liefst 68 procent toenemen tot 5,6 miljard dollar.

Het aandeel Citigroup noteerde dinsdag in de handel voorbeurs 1,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse consumentenprijzen stijgen weer

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni duidelijk gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De prijzen stegen afgelopen maand met 0,6 procent op maandbasis, na een daling van 0,1 procent in mei en een afname van 0,8 procent in april.

Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in de VS ook met 0,6 procent.

De kernprijzen, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, stegen in juni met 0,2 procent op maandbasis, en met 1,2 procent op jaarbasis. Het was de eerste stijging op maandbasis sinds februari.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vlakke opening Wall Street in de maak

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,1 procent in het rood.

Maandag zagen de Amerikaanse beurzen al hun winsten in rap tempo afbrokkelen. De Nasdaq sloot zelf 2 procent lager, nadat de tech-index eerder op de dag een nieuwe record aantikte.

"De risicobereidheid van beleggers leek gezond tijdens het grootste deel van de eerste handelsdag van een drukke week", aldus strateeg Ian Williams van Peel Hunt in zijn commentaar over het koersverloop op maandag. De stemming wisselde abrupt tegen het einde van de dag, waarbij aandelen die de afgelopen tijd juist favoriet waren, van de hand werden gedaan, aldus Williams.

Beleggers hebben dinsdag oog voor de bedrijfsresultaten. Een aantal grote Amerikaanse banken staat op de agenda. Deze resultaten zouden inzicht moeten geven in de impact van de coronacrisis. Beleggers zullen daarom volgens Luc Filip, hoofd private banking investeringen bij SYZ Private Banking, de kwartaalcijfers vanmiddag "nauwlettend" in de gaten houden.

De macro-agenda is aan de magere kant. Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in juni verder gestegen, zo bleek voorbeurs uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex steeg van 94,4 in mei naar 100,6 afgelopen maand. Daarmee steeg de index harder dan analisten hadden voorzien. Die rekenden vooraf op een toename naar 98,0. Hoofdeconoom Bill Dunkelberg was te spreken over de eerste tekenen dat de consumentenuitgaven weer beginnen te stijgen. Toch waarschuwde hij ook dat het nog een lange weg is naar de niveaus van voor de corona-uitbraak. In februari noteerde de index nog op 104,5.

In juni bedroeg de Amerikaanse inflatie 0,6 procent op maandbasis. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in de VS ook met 0,6 procent. In mei daalden de prijzen op maandbasis nog met 0,1 procent en in april was dit zelfs 0,8 procent.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 1,9 procent tot 39,36 dollar, terwijl een september-future Brent 1,4 procent goedkoper werd op 42,12 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1376. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1341 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1349 op de borden.

Bedrijfsnieuws

JPMorgan Chase heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 10,5 miljard dollar opzij gezet voor oninbare leningen in verband met de coronacrisis, maar zag de winst minder sterk dalen dan een kwartaal eerder, dankzij zeer sterke inkomsten bij de zakenbank. De bank realiseerde een fors hogere omzet van 33,8 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. Ondanks de hogere omzet daalde de nettowinst van 9,6 miljard dollar een jaar eerder tot 4,7 miljard dollar, door de grote kredietvoorziening. Per aandeel kwam de winst uit op 1,38 dollar, tegen 2,82 dollar een jaar eerder. Dit is boven verwachting: de consensus berekend door FactSet rekende op 1,15 dollar. Het aandeel opent waarschijnlijk 2,7 procent hoger.

Wells Fargo heeft ook in het tweede kwartaal de prognose van analisten niet weten te benaderen en ondervond veel hinder van de coronacrisis. In het tweede kwartaal van dit jaar rolde een nettoverlies uit de bus van 2,38 miljard dollar. Per aandeel resulteerde dit in een verlies per aandeel van 0,66 dollar tegen een vooraf door analisten voorzien verlies per aandeel van 0,10 dollar per aandeel. Het aandeel zal vermoedelijk 4,5 procent dalen bij de opening.

Citigroup heeft in het tweede kwartaal van 2020 een kwart van de winst geboekt die in dezelfde periode vorig jaar werd verdiend, maar deed het toch beter dan verwacht. De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 1,3 miljard dollar, of 0,50 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 4,8 miljard dollar. De winstdaling van 73 procent was evenwel beter dan de verwachtingen. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden voor het tweede kwartaal gerekend op een winst per aandeel van 0,35 dollar. Het aandeel opent vermoedelijk 0,9 procent lager.

Delta Air Lines heeft als gevolg van de corona-uitbraak een slecht tweede kwartaal achter de rug, maar daarvoor had de luchtvaartmaatschappij half juni al gewaarschuwd. Dinsdag bleek de omzet inderdaad met 88 procent gedaald tot 1,5 miljard dollar. De operationele kosten werden tegelijkertijd met 40 procent teruggebracht naar 6,3 miljard dollar. Er werd afgelopen kwartaal een nettoverlies geleden van 2,8 miljard dollar. Voor belastingen was het verlies zelfs 3,9 miljard dollar. Het aandeel opent vermoedelijk tot 1,2 procent lager.

China heeft sancties aangekondigd tegen de Amerikaanse wapenfabrikant Lockheed Martin, vanwege de verkoop van wapens aan Taiwan. Dat maakte het Chinese ministerie van buitenlandse zaken dinsdag bekend, zo meldde persbureau Reuters. Lockheed Martin is betrokken bij een project om het Patriot raketsysteem van Taiwan te moderniseren.

Walt Disney zal zijn pretpark in Hongkong weer sluiten, minder dan een maand nadat het heropend werd. Nieuwe coronamaatregelen dwingen Disney hiertoe.

Macquarie heeft dinsdag drie cruisemaatschappijen van de kooplijst gehaald, nadat deze aandelen door de coronamaatregelen een fikse koersval maakten. Voor Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line werd het advies verlaagd van Outperform naar Neutraal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandagavond tot 0,9 procent in het rood op 3.155,22 punten, terwijl de Dow Jones index een pas op de plaats maakte op 26.085,80 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 2,1 procent in op 10.390,84 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,18 +0,03%
 EUR/USD 1,0643 -0,26%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront