Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
hhhhh
0
bij mij staat er 0,28% in het groen maar dat maakt niet uit natuurlijk. Belangrijk dat het al twee dagen stabiel is en niet verder zakt. Nu langzaam de weg omhoog.
[verwijderd]
4
(ABM FN-Dow Jones) Beursgenoteerde Nederlandse vastgoedbedrijven hebben de aantallen bezoekers van winkelcentra sterk zien herstellen na het begin van de coronamaatregelen, maar ze komen sommige huurders nog wel tegemoet voor de misgelopen omzet. Sommigen willen vanwege de coronacrisis daar wel omzetcijfers voor terug.

Dat zeggen woordvoerders van drie vastgoedbedrijven dinsdag tegen ABM Financial News.

Aanleiding is de uitspraak van Blokker-topman Michiel Witteveen, die in het Financieele Dagblad dinsdag zei te mikken op veel lagere huren, omdat de winkelstraten steeds leger worden.

Woordvoerder Remco Vergeer van Vastned zegt geen uitspraken te doen over individuele bedrijven, maar wil wel kwijt dat Vastned "niet veel" winkels in portefeuille heeft van Blokker, dat in elk geval niet bij de tien grootste huurders van Vastned zit.

Vastned heeft de gesprekken met huurders in Nederland naar aanleiding van de coronacrisis inmiddels afgerond en is daar nog mee bezig in andere landen zoals Frankrijk en Spanje. Het gaat om spreiden, uitstel of gedeeltelijke kwijtschelding van huur. "Dat is maatwerk", benadrukt Vergeer. De gevolgen hiervan zullen duidelijk worden bij de halfjaarcijfers.

Woordvoerder Ruud van Maanen van Wereldhave plaatst de uitspraken van de Blokker-topman in het kader van een spel tussen eigenaar en verhuurder. Hij merkt op daarbij dat Witteveen het heeft over de winkelstraat die steeds leger wordt, wat niet hetzelfde is als de buurt- en wijkwinkelcentra van Wereldhave waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen. "Wij zitten niet in de typische winkelstraat, en Blokker doet bij ons heel goede zaken", aldus de woordvoerder.

Ook tijdens de coronacrisis doet de winkelketen het relatief goed, volgens de woordvoerder, omdat er veel vraag is naar huishoudelijke producten en apparaten nu veel meer mensen vanuit huis werken.

Van Maanen benadrukt dat de bezoekersaantallen in veel winkelcentra volgens de meest recente cijfers zijn hersteld tot meer dan 90 procent van de aantallen die een jaar eerder werden gehaald, nadat dit eind maart kortstondig terugviel tot slechts 55 procent. "Sindsdien is het geleidelijk weer opgelopen."

Wereldhave praat ook met huurders individueel over uitstel van een deel van de huurbetaling, of betaling een maand vooruit in plaats van drie maanden. "Maar daar willen dan wel wat voor terug, zoals omzetcijfers of data", aldus Van Maanen.

Anders dan in omringende landen maken winkeliers in Nederland die omzetcijfers niet bekend aan de verhuurder. Afspraken hierover zijn voor hem ook een manier om huurder en verhuurder dichter bij elkaar te brengen, stelde Van Maanen. "We zullen het samen moeten doen."

Ook Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield doet geen uitspraken over individuele huurders. Hij denkt dat Blokker-topman Witteveen weinig nuance biedt door te zeggen dat de huren met 30 procent omlaag moeten. Volgens Van Twillert spreekt men in Nederland te vaak over "de retailmarkt', die wel of niet dood zou zijn, terwijl die markt steeds meer gedifferentieerd is. Unibail-Rodamco investeert vooral in grotere winkelcentra.

Volgens de woordvoerder van Unibail zijn er twee opschoningen gaande in het winkelbestand: de winkels die geen toegevoegde waarde hebben naast distributie, en de kleinere winkelgebieden, die te groot zijn voor een wijkwinkelcentrum maar te klein om genoeg vertier te bieden aan shoppend publiek dat behalve winkelen ook vertier zoekt.

Ook Van Twillert merkt op dat de bezoekersaantallen, nadat bezoekers door de crisis tijdelijk nergens heen konden, weer op 80 procent liggen van wat ze een jaar eerder waren. Online zal blijven groeien, verwacht hij, maar niet tot 100 procent van de markt. "Mensen willen even snuffelen. Als de fysieke winkel ten dode opgeschreven was, dan zou die na de coronacrisis overleden zijn en zouden de bezoekersaantallen niet weer terugkeren naar 80 of 90 procent van vorig jaar."

Ook Van Twillert benadrukt de diversiteit van het retaillandschap. En merken willen liever dat klanten naar de winkel komen, in plaats van online kopen. In de winkel doet men de impulsaankopen en is er de mogelijkheid om de klant het merk te laten beleven . “Online bestellen klanten zes varianten van dezelfde jurk en als je geluk hebt sturen ze er maar vijf terug. Dat is veel minder aantrekkelijk."
[verwijderd]
0
quote:

Open denkwijze schreef op 30 juni 2020 18:08:

Dank Crux,

Mooi artikel!
Graag gedaan !
[verwijderd]
0
quote:

niels74 schreef op 30 juni 2020 17:50:

bij mij staat er 0,28% in het groen maar dat maakt niet uit natuurlijk. Belangrijk dat het al twee dagen stabiel is en niet verder zakt. Nu langzaam de weg omhoog.
Zowel bij IEX als Binck 0.28%.
[verwijderd]
0
quote:

matin schreef op 30 juni 2020 18:31:

De shorters blijven verkopen op dit niveau. Nu Marshal Wace weer!!
Maar wat betekent dit?
Gaat de koers gedrukt worden?

Shorten deze partijen andere vastgoedfondsen ook?
[verwijderd]
0
quote:

Open denkwijze schreef op 30 juni 2020 15:25:

@reno heel goed gezien!

Check bijv Le Part-Dieu

2,5x zo druk


Hoe kan jij dit opvragen?
calamares
0
Kan het zijn dat GS de koers onder de 45 euro wil hebben om op die manier 'voordelig' aan 10% belang in URW te komen?
Branco P
0
quote:

Lamsrust schreef op 30 juni 2020 17:26:

[...]

“Before the Great Recession we had too many retail spaces; now we have way too many retail spaces,” says White. “It may be we’ll only be left with the A malls. Before the pandemic, I thought the B-plus malls would survive. The outdoor lifestyle centers will survive — they’re perceived as safer than indoors. But it’s hard to escape the fact that we’ve trained people to fear the world, and that it’s going to have long-term impacts on their behaviors.”

Dit is positief, aangezien URW m.n. A malls heeft en binnen de A categorie de allerbeste. Zoals ik hier vaker hebt betoogd ontstaat er waarschijnlijk een densification, i.e. retailers vertrekken uit de B&C malls en openen louter nog omni channel flag ship stores in A malls. Indien dit scenario zich ontvouwt zullen de huren in de A-malls niet onder druk komen te staan omdat de vraag dan stijgt.
Mooi dat zo’n vent stellig beweert dat mensen blijvend angstig zijn geworden en dus hun gedrag blijvend zullen aanpassen en dat dan tegelijkertijd al overal bevestiging vandaag komt dat bezoekersaantallen alweer op >90% zitten van het pre Corona niveau.

Verder is de densification inderdaad een trend die gunstig is voor de A-Malls van URW in Europa. Omdat de Westfield Malls overwegend een maatje te groot zijn zal deze trend in de VS en UK niet afdoende zijn, dus daar is sowieso meer werk aan de winkel.
Branco P
0
quote:

HenkSor schreef op 30 juni 2020 18:41:

Kan iemand de US malls peilen oop footfall?
Hoe doen jullie dit?
Gewoon in google de volledige naam van een winkelcentrum invullen en je krijgt zo’n “google overzicht” en daar zie je dan een daggrafiek met het “normale” druktebeeld per uur en in diezelfde grafiek zie je ook de “live drukte“ Op dat moment. Ik heb vandaag ook heel veel winkelcentra van (o.a. van URW/ECP/WHV) op deze manier bekeken en druktebeelden gezien die allemaal tussen 110% tot wel 250% van het normale niveau waren op het desbetreffende tijdstip. Westfield London echter zat bijvoorbeeld maar op 35% maar in Engeland gelden misschien nog lock down beperkingen, dat weet ik zo niet. Ik weet overigens niet hoe betrouwbaar die google druktebeelden precies zijn, maar ze gaven dus over de hele linie in Fr/It/Zw/Be/NL hetzelfde positieve beeld: drukker dan normaal.
[verwijderd]
1
Ik hoop dat URW heel duidelijk gaat aangeven bij de Q2 cijfers waar de volle 100% van de normale huur is gebleven.

Dus het percentage van normaal wat binnen is gekomen
Het percentage van normaal wat tijdelijk niet heeft hoeven betalen maar wel nog wordt verwacht
Het percentage waar evt nog discussie over is.
Het percentage wat is kwijtgescholden.

Het liefst natuurlijk gewoon per maand omdat ze nu ook per maand betaald krijgen zodat de huurders geen heel kwartaal vooraf hoeven betalen, dan zouden ze het in principe allemaal moeten kunnen geven per maand en dan heb je ook een goed beeld van de ontwikkeling van de inkomsten in de loop van Q2 en kun je Q3 doortrekken mits er geen 2de golf komt die zo erg is dat het hele zootje weer op slot wordt gedaan, maar zolang iedereen maar vooral op 1.5 meter blijft dan mag het aantal besmettingen nog wel wat oplopen en ziekenhuisopnames ook want die capaciteit is er, aantal doden mag natuurlijk niet maar die zullen er ook blijven zijn het is niet anders net als met vele andere ziektes.

Ik ben benieuwd.

Op zich bemoedigende ontwikkelingen worden vooral tegen gehouden door een toename van het aantal shorters en dat is wel frustrerend en verontrustend want je denkt natuurlijk altijd dat die iets weten maar zij spelen ook veel op de man met veel psychologie en natuurlijk het volledige arsenaal aan contacten met analisten en rating agency's die tegen betaling de gewenste rapportjes publiceren.

Dat dat gewoon gebeurt is tijdens de financiele crisis wel duidelijk geworden, mag niet, gebeurt wel, niet te bewijzen, af en toe een boete, maar nooit schuld hoeven bekennen en allemaal weer verder. Kapitalisme op zijn best.

[verwijderd]
0
quote:

R0ME0 schreef op 30 juni 2020 19:46:

Ik hoop dat URW heel duidelijk gaat aangeven bij de Q2 cijfers waar de volle 100% van de normale huur is gebleven.

Dus het percentage van normaal wat binnen is gekomen
Het percentage van normaal wat tijdelijk niet heeft hoeven betalen maar wel nog wordt verwacht
Het percentage waar evt nog discussie over is.
Het percentage wat is kwijtgescholden.

Het liefst natuurlijk gewoon per maand omdat ze nu ook per maand betaald krijgen zodat de huurders geen heel kwartaal vooraf hoeven betalen, dan zouden ze het in principe allemaal moeten kunnen geven per maand en dan heb je ook een goed beeld van de ontwikkeling van de inkomsten in de loop van Q2 en kun je Q3 doortrekken mits er geen 2de golf komt die zo erg is dat het hele zootje weer op slot wordt gedaan, maar zolang iedereen maar vooral op 1.5 meter blijft dan mag het aantal besmettingen nog wel wat oplopen en ziekenhuisopnames ook want die capaciteit is er, aantal doden mag natuurlijk niet maar die zullen er ook blijven zijn het is niet anders net als met vele andere ziektes.

Ik ben benieuwd.

Op zich bemoedigende ontwikkelingen worden vooral tegen gehouden door een toename van het aantal shorters en dat is wel frustrerend en verontrustend want je denkt natuurlijk altijd dat die iets weten maar zij spelen ook veel op de man met veel psychologie en natuurlijk het volledige arsenaal aan contacten met analisten en rating agency's die tegen betaling de gewenste rapportjes publiceren.

Dat dat gewoon gebeurt is tijdens de financiele crisis wel duidelijk geworden, mag niet, gebeurt wel, niet te bewijzen, af en toe een boete, maar nooit schuld hoeven bekennen en allemaal weer verder. Kapitalisme op zijn best.

Is het echt zo dat partijen zoals goldman sachs dan lage ratings/adviezen geven tegen betaling?
[verwijderd]
0
quote:

Branco P schreef op 30 juni 2020 19:33:

[...]

Gewoon in google de volledige naam van een winkelcentrum invullen en je krijgt zo’n “google overzicht” en daar zie je dan een daggrafiek met het “normale” druktebeeld per uur en in diezelfde grafiek zie je ook de “live drukte“ Op dat moment. Ik heb vandaag ook heel veel winkelcentra van (o.a. van URW/ECP/WHV) op deze manier bekeken en druktebeelden gezien die allemaal tussen 110% tot wel 250% van het normale niveau waren op het desbetreffende tijdstip. Westfield London echter zat bijvoorbeeld maar op 35% maar in Engeland gelden misschien nog lock down beperkingen, dat weet ik zo niet. Ik weet overigens niet hoe betrouwbaar die google druktebeelden precies zijn, maar ze gaven dus over de hele linie in Fr/It/Zw/Be/NL hetzelfde positieve beeld: drukker dan normaal.
Goed om te horen!
Dank!

US kan pas gecontroleerd worden tijdens openingstijden helaas.
Ben benieuwd hoe druk de US is met alle chaos daar.
[verwijderd]
0
quote:

R0ME0 schreef op 30 juni 2020 19:46:

Dat dat gewoon gebeurt is tijdens de financiele crisis wel duidelijk geworden, mag niet, gebeurt wel, niet te bewijzen, af en toe een boete, maar nooit schuld hoeven bekennen en allemaal weer verder. Kapitalisme op zijn best.

Wat hier wordt beschreven heeft niets met kapitalisme te maken.
[verwijderd]
0
quote:

Open denkwijze schreef op 30 juni 2020 22:12:

Shortsell weer verhoogd naar 7,21. Lichte stijging van 0,09%
Wat kunnen we hiervan verwachten?
Open denkwijze
0
@Henksor,

We kunnen alleen speculeren.

Gebruik het gewoon als stof om te weten, niet om je gevoel te laten leiden.

Ik zie alleen dat de toename in percentage afneemt.

Zoals Reno deelde in zijn slimme opmerking was dat je kan controleren wat de drukte is bij Malls van URW.

Zelf weet ik de betrouwbaarheid er niet van maar ik ben positief gestemd bij wat ik weet en erg gerust:)

Misschien dat dat jou ook helpt dezen dagen:)

Gr
[verwijderd]
0
Jongens, Fauci kondigt weer eens het einde van de USA aan met Corona..
Wordt hier echt angstig van.
17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 75,100
Verschil +0,220 (+0,29%)
Hoog 75,440
Laag 73,980
Volume 302.757
Volume gemiddeld 376.508
Volume gisteren 327.659

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront