GeoJunxion « Terug naar discussie overzicht

AND - 2020: de turnaround....???

787 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Blik dekkende afbijt
0
AND naar strafbankje Amsterdam Euronext
07:33

(ABM FN-Dow Jones) AND International Publishers is door Euronext naar het strafbankje van de beurs verwezen, omdat de maker en leverancier van navigatiekaarten niet in staat is gebleken zijn jaarrekening van 2019 goedgekeurd te krijgen. Dit maakte het bedrijf woensdagavond bekend.

AND had de markt op 5 maart van dit jaar al verwittigd over het feit dat het niet lukte een geautoriseerde accountant te vinden die bereid was een handtekening onder de jaarrekening te zetten.

De maatregel wordt per vandaag, donderdag 4 juni 2020, van kracht, aldus AND.

AND stelde donderdag verder dat het voor de jaarrekening over 2020 op zoek blijft naar een bevoegde accountant.

Net als AND hebben enkele andere kleinere beursfondsen moeite om een accountant te vinden.

Het aandeel AND sloot woensdag op een groen Damrak 1,4 procent hoger op 1,44 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
maci
0
Een geval van slecht bestuursbeleid! Value8 zit in een zelfde situatie, maar die hebben het voorlopig creatief opgelost en zijn (nog) niet naar het strafhok verwezen.
Zo zijn er nog meer kleine fondsen die in een zelfde situatie zitten. Hoe die het al dan niet hebben opgelost weet ik niet.
[verwijderd]
0
Ik snap dat Euronext deze beslissing vanuit juridisch aspect nam. Wel vermoed ik (ook in AVA benoemt) dat dit onderdeel high priority heeft en weer naar Euronext mag. Het is gewoon een kwestie van een goed bedrag aftikken. Immers wel een mooi hark momentje.
maci
0
quote:

DidierTrades schreef op 4 juni 2020 09:53:

Ik snap dat Euronext deze beslissing vanuit juridisch aspect nam. Wel vermoed ik (ook in AVA benoemt) dat dit onderdeel high priority heeft en weer naar Euronext mag. Het is gewoon een kwestie van een goed bedrag aftikken. Immers wel een mooi hark momentje.
Al dan niet "high priority", t is wanbeleid. Dit had voorkomen kunnen/moeten worden. Zie m'n eerdere bericht van vanmorgen.
[verwijderd]
0
Eens maci, ze hadden gewoon die paar duizend euro extra moeten betalen, dan was het nooit zo ver gekomen. Die bereidheid lijkt er nu wel te zijn en verwacht ook dat de accountant daarom snel gevonden wordt. Toch denk ik dat beleggers vooruit kijken en dit als optimaal koopkansje zien.
Blik dekkende afbijt
0
Hoe denken jullie dat AND het eerste half jaar afsluit?
Ik denk een verlies van een kwart miljoen.
DeZwarteRidder
0
Rotterdamse miljardair Cees de Bruin (74) overleden
4 min geleden in FINANCIEEL

ROTTERDAM - De Rotterdamse ondernemer Cees de Bruin is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie tegenover De Telegraaf.

De Bruin was tot voor kort grootaandeelhouder van scheepsbouwer Royal IHC. Zakenblad Quote schatte zijn vermogen op ruim een miljard euro. In 2013 droeg De Bruin de dagelijkse leiding van zijn investeringsvehikel Indofin over aan dochter Belle.

Indofin, van de familie De Bruin, was grootaandeelhouder van IHC Merwede toen dat moest worden gered. Lees hier onze reconstructie terug:

De Bruin was onder meer betrokken bij de plannen voor een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord. Daarnaast was hij actief bij paardensportevenement CHIO Rotterdam.
[verwijderd]
0
quote:

Elwin1980 schreef op 30 juni 2020 05:03:

Hoe zal And het eerste half jaar afsluiten?
Moeilijk in te schatten. Tijdens de ava vertelde ze een grote global partij te hebben binnengehaald waarvan ze de details later zouden vrijgeven.... de vraag is waar valt deze post en welke returning new revenues hebben ze met andere partijen gerealiseerd.

P.S. Wanneer gaan we And weer een zetje geven?

DeZwarteRidder
1
Wetswijziging moet accountants dwingen beursfondsen te controleren

Minister van Financiën Wopke Hoekstra bereidt een wetswijziging voor die accountants moet dwingen om de jaarrekeningen van bedrijven met een beursnotering te controleren. Accountants mogen hen nu weigeren als klant, en dat dreigt een aantal kleine beursfondsen in financiële problemen te brengen.

De minister wint momenteel advies in, onder meer juridisch. Hoekstra kan daarbij al een paar maanden rekenen op de hulp van twee speciaal aangestelde 'kwartiermakers'. Als de minister na de zomer met de Tweede Kamer over het thema heeft gesproken, starten de voorbereidingen voor een wetsvoorstel, meldt een woordvoerder van het ministerie van Financiën.

Kleine opsteker
Hoewel er volgens juristen waar het FD mee heeft gesproken veel 'haken en ogen' aan het voornemen kleven, is het een kleine opsteker voor bedrijven met een beursnotering. Uit een inventarisatie van het FD volgt dat nu zeker acht aan het Damrak genoteerde beursfondsen geen accountant hebben. Deze partijen zijn zogenaamde minifondsen; er wordt weinig in gehandeld en de gemiddelde marktkapitalisatie ligt ruim onder de €50 mln.

Hoofd noteringen van Euronext René van Vlerken omschrijft het accountantsprobleem als 'een bom onder de aantrekkelijkheid van de kapitaalmarkt'. Bestuurders van kleine fondsen spreken van terughoudendheid onder accountants om hen te bedienen. Angst dat kleinere partijen hun boekhoudzaken matig op orde zouden hebben, speelt daarbij een rol zeggen ze.

'Kennelijk is het een kosten-batenafweging waarbij de kosten en de risico's voor een aantal kantoren zwaarder wegen dan de opbrengsten', zegt Peter Paul de Vries van Value8, een fonds dat al twee jaar zonder accountant zit.

Straf van Euronext
Enkele beursfondsen die het nu zonder accountantsverklaring moeten stellen, zijn daarvoor door beursuitbater Euronext berispt. Bedrijven zoals ladderbouwer Alumexx en digitale kaartenmaker AND Publishers kregen een zogeheten 'noteringsmaatregel' opgelegd, en kunnen nu mogelijk moeilijker geld ophalen. Op rugdekking van toezichthouders hoeven ze niet te rekenen, die zeggen 'geen formele rol' te kunnen spelen in het probleem.

Een wetswijziging kan een eerste stap richting een oplossing zijn. Een belangrijke open vraag is wie de macht krijgt om accountants een cliënt toe te wijzen. De Autoriteit Financiële Markten, die nu toezicht op de grootste accountantskantoren houdt, zegt daarin geen rol te kunnen spelen, omdat dit 'qua scheiding der machten' onwenselijk zou zijn.

Op haar beurt hamert de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants - verantwoordelijk voor de rest - op een 'zeer doordachte uitwerking' voor de instelling van 'een robuust en onafhankelijk mechanisme'. De NBA vraagt zich ook af wat een aanwijzingsbevoegdheid betekent voor de aansprakelijkheid van een accountant, bijvoorbeeld bij een faillissement.

Rituele dans
Het gebeurt niet zelden dat curatoren van failliete bedrijven de accountant voor de rechter slepen. Bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat de jaarrekening onzorgvuldig is afgetekend, weet Steven Hijink, hoogleraar jaarrekeningenrecht en advocaat bij Stibbe. De kans op schadeclaims kan voor accountants een belangrijke reden zijn om een klant te weigeren. De aanwijzer, wie dat ook wordt, zou kunnen worden meegezogen in zulke procedures.

Voor beleggers is de aanwijzingsbevoegdheid overigens niet per se een oplossing, merkt Hijink op. Een accountant die zijn vingers niet aan een bedrijf wil branden, bijvoorbeeld omdat de boekhouding of interne controle niet op orde is, kan een zogeheten 'oordeelsonthouding' afgeven. Hijink vreest dat dit de wettelijke controle tot een 'rituele dans' reduceert.

Aanbevelingen CTA
Het ministerie van Financiën kan over de technische details van een wetswijziging geen mededelingen doen aangezien het 'nog wordt uitgewerkt'. De woordvoerder benadrukt dat minister Hoekstra 'geen onomkeerbare stappen' wil zetten, tot hij met de Kamer heeft gesproken over het onderwerp.

Invoering van een aanwijzingsbevoegdheid was een van de aanbevelingen van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA), die in een in januari gepubliceerd rapport de talrijke problemen in de sector analyseerde. Een van die problemen is een afname aan accountants die bevoegd zijn om organisaties van openbaar belang te controleren.

In Nederland zijn er zes kantoren over met een oob-vergunning. Anderhalf jaar geleden waren dat er nog negen. Een aantal kleinere organisaties leverde de licentie in vanwege de kostbare regel- en organisatiedruk die het met zich mee zou brengen. Gelijktijdig steeg de vraag naar de dienst. Door een sinds dit jaar van kracht geworden wet moeten meer instanties, zoals woningcorporaties en elektriciteitsnetbeheerders, aan strengere oob-accountantseisen voldoen.
[verwijderd]
0
@dzr leuk dat je dit bericht deelt ik had hem vanochtend ook gelezen. Het wetsvoorstel is een stap in de goede richting, mogelijk kan dit ook nog resulteren in lagere accountant kosten. Indirect goed nieuws voor AND. Nu nog een paar mooie orders en de koers kan dan weer los richting de 2€. De prikkel naar Euronext listing is gevoelsmatig weer een stap dichterbij.

maci
0
Blijft overeind dat AND nalatig is geweest waardoor het op de strafbank in beland en zit daar nu op blaren.
Behalve dat dit negatieve gevolgen heeft voor aandeelhouders zullen (potentiële) klanten ook daar naar kijken. Kortom: ook nadelig voor AND en haar aandeelhouders.

Value8 bijvoorbeeld heeft het slim aangepakt en maatregelen getroffen zodat ze (nog?) niet op blaren hoeven te zitten.
[verwijderd]
0
Een paar maanden terug stond er een enterprise vacature, die was ingetrokken (denk wegens onzekere coronaperiode). Nu toch op zoek naar een nieuw personeelslid:

AND Products BV is op zoek naar een talent die een kritische instelling heeft, effectief kan communiceren, creatief is en enthousiast is over geografisch data.
Het werk kan varieren van het verbeteren en intekenen van componenten van landkaarten, het schrijven en uitvoeren van testplannen en testinstructies, meewerken aan productontwikkeling, uitvoeren van data-analyses en overzichtelijk rapporteren van resultaten. Voor enkele projecten kan je een coordinerende rol vervullen. Hierbij werk je samen in een open sfeer met leuke collega’s van alle afdelingen van het bedrijf en word je uiteraard goed begeleid. Je moet interesse hebben om te leren omgaan met GIS, SQL, databases, en Business Intelligence
maci
0
quote:

DidierTrades schreef op 13 juli 2020 16:45:

Een paar maanden terug stond er een enterprise vacature, die was ingetrokken (denk wegens onzekere coronaperiode). Nu toch op zoek naar een nieuw personeelslid:

AND Products BV is op zoek naar een talent die een kritische instelling heeft, effectief kan communiceren, creatief is en enthousiast is over geografisch data.
Het werk kan varieren van het verbeteren en intekenen van componenten van landkaarten, het schrijven en uitvoeren van testplannen en testinstructies, meewerken aan productontwikkeling, uitvoeren van data-analyses en overzichtelijk rapporteren van resultaten. Voor enkele projecten kan je een coordinerende rol vervullen. Hierbij werk je samen in een open sfeer met leuke collega’s van alle afdelingen van het bedrijf en word je uiteraard goed begeleid. Je moet interesse hebben om te leren omgaan met GIS, SQL, databases, en Business Intelligence

Je hebt inside info?

1. Is de vacature ingevuld-, of ingetrokken en;
2. Gaat het om een nieuw in te vullen baan, of wordt er een opvolger/ster gezocht?

Wat je blijkbaar is ontgaan, als lijkt me dat onmogelijk, want het staat groot op de Homepagina, is dat er, ook sinds gister, een aanbieding staat: 50% korting op data t/m 31 augustus.
Dat is nogal wat!
[verwijderd]
0
quote:

maci schreef op 14 juli 2020 16:12:

[...]

Je hebt inside info?

1. Is de vacature ingevuld-, of ingetrokken en;
2. Gaat het om een nieuw in te vullen baan, of wordt er een opvolger/ster gezocht?

Wat je blijkbaar is ontgaan, als lijkt me dat onmogelijk, want het staat groot op de Homepagina, is dat er, ook sinds gister, een aanbieding staat: 50% korting op data t/m 31 augustus.
Dat is nogal wat!
Gaat om een nieuw lid. De actie is bedoelt om meer API calls te maken, deze zorgden voor reoccuring revenue. In de halfjaarcijfers zaten ze op meer dan 30 miljoen wat goed is voor 50k omzet per maand. Als ze deze boven de 60 miljoen krijgen levert dat 100k*12 1,2mln aan revenue boost. Deze actie zal een sterke impuls kunnen geven aan de prospectzijde. Ondernemerschap komt duidelijk naar voren en het draaipunt kan weleens dichterbij zijn dan menig belegger denkt.

Gr
[verwijderd]
0
Mooi om te lezen dat de enterprise divisie van tomtom groeit! Hier heeft And zijn businessmodel op aangepast. Ook TT geeft aan dat de automotive sercor in dit kwartaal zijn draai zal vinden. Kortom ik verwacht dat het momentum nu meezit en de koers van And fors kan stijgen. Na 1,45€ ligt de weg open.
787 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront