Bever « Terug naar discussie overzicht

Bever Holding - 2020

101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
shaai
0
quote:

Biobert schreef op 6 februari 2020 16:59:

Er is ook altijd weer nieuw gedonder met Bever. Wanneer zou Reggeborgh afhaken bij Bever?
Kijk!

Volker Wessels doet gewoon nog mee (waarschijnlijk zij de lening ook doorgerold?)

www.omroepwest.nl/nieuws/3055162/Eind...

Bouwbedrijf VolkerWessels overlegt met de eigenaar van een aantal lege plekken aan de boulevard over de invulling daarvan.

nooit uitgevoerd. Daar komt verandering in nu VolkerWessels in de ontwikkeling is gestapt. Het bedrijf gaat alle strategische locaties van Bever ontwikkelen, zo laat een woordvoerder weten. 'We gaan de komende tijd ook met de gemeente praten over welke locatie we als eerste gaan doen en wat daar kan komen.'

De woordvoerder van VolkerWessels verwacht dat er over een aantal weken meer te melden is.

shaai
0
De gemeente lijkt het toch op te geven met de samenwerking: gemeente wil van/rond Vuurtorenplein (in bezit gemeente, panden eromheen: veelal lege winkels die worden gekraakt) duinlandschap maken met 2laags parkeerkelder eronder.

channel.royalcast.com/noordwijk/#!/no...
vanaf in 18u zegt iemand van de gemeente dat samenwerking tot niets leidt: afwijkende visie is te groot.
Nu wil de gemeente een voorkeursrecht vestigen, zodat Bever eerst aan gemeente moet aanbieden verplicht, voordat het kan worden verkocht.
Dat is na onteigening de tweede ingreep qua grootte in het eigendomsrecht.

Dat wordt dus niet ism gemeente ontwikkelen: Bever zette volgens de gemeente te zeer uitsluitend in op maximalisatie.

www.bollenstreekomroep.nl/2020/04/dui...
Noordwijk – Op de plek van het Vuurtorenplein moet een duinlandschap komen met daaronder een parkeergarage. Dat plan is dinsdag tijdens een ronde-tafelbijeenkomst van de gemeente Noordwijk gepresenteerd. In de tweelaagse parkeergarage is ruimte voor 312 auto’s en 500 fietsen. Daarop komt een duinlandschap waar de omgeving ook in meegenomen wordt. De vuurtoren komt dan in het groen te staan. Bebouwing met winkels levert volgens de ontwerper ook risico’s op zoals leegstand. Op een later moment zou bebouwing mogelijk zijn, maar de voorkeur nu gaat uit naar een duinlandschap. Daar zou ook ruimte moeten komen voor een paviljoen met optredens, een plan eerder gelanceerd door Noordwijker Ton Schild. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het totale plan. Bovendien is er één groot obstakel: de winkels moeten eerst gekocht worden van projectontwikkelaar Ronnie van de Putte.

www.bollenstreekomroep.nl/2020/02/win...

en een oudere:
www.bollenstreekomroep.nl/2020/01/noo...

Noordwijk – B & W komen voor 28 april met een plan over herontwikkeling van het Vuurtorenplein. Voor deze datum moet de gemeenteraad ook akkoord gaan met de vestiging van het voorkeursrecht op een aantal percelen aan het Vuurtorenplein. Eigenaar van deze percelen is de Muntendamsche Investeringsmaatschappij, onderdeel van Bever Holding, bedrijven gerelateerd aan projectontwikkelaar Ronnie van de Putte. Het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaar bij verkoop de percelen eerst aan de gemeente moet aanbieden voordat anderen het eventueel zouden aankopen. Het gaat om de voorlopige vestiging van voorkeursrecht dat de gemeenteraad moet goedkeuren. Dat moet voor 28 april. Het nog niet openbare ontwikkelplan en het voorkeursrecht worden tegelijkertijd behandeld. De gemeente is al wel eigenaar van het plein, maar niet van de winkels.

Biedt imo niet veel hoop voor de mooie plannen van Bever?
Iemand die naar de AvA van VolkerWessels gaat om te vragen hoe die staan in de samenwerking? En wat ze zien gebeuren
voda
0
Directeur Bever Holding zit vast in land met lockdown

Gepubliceerd op 29 april 2020 18:49 | Views: 364

Bever 11:30
3,10 +0,12 (+4,03%)

AMERSFOORT (AFN) - Bever Holding stelt zijn jaarcijfers over 2019 tot nader order uit vanwege de coronacrisis. Volgens het beursgenoteerde vastgoedfonds is sprake van veel verstoringen en onzekerheden. Zo bevindt de directeur van de vennootschap zich in een land met een volledige lockdown.

"Derhalve is er meer tijd nodig voor het opstellen en controleren van het jaarrapport", aldus het bedrijf. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de publicatie wel mogelijk is. Een gecontroleerde jaarrekening zit er voor 30 juni waarschijnlijk niet meer in. De situatie heeft ook gevolgen voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Die zal pas uitgeschreven worden na publicatie van het jaarrapport.

Bever Holding en zijn raad van commissarissen zijn er ook nog niet in geslaagd om het selectieproces voor een nieuwe accountant af te ronden. "Gezien de verwachte versoepelingen in Covid-19-beperkingen wordt het selectieproces weer opgestart en worden vijf accountantsorganisaties gevraagd een offerte uit te brengen voor de controle van de jaarrekening", meldt de onderneming.
[verwijderd]
0
Alweer uitstel van de jaarcijfers dat lijkt mij weer geen goed teken.
Ik zat er aan te denken om aandelen van dit bedrijf te kopen maar hier wacht ik nog maar even mee.
Voor de rest lijkt mij dit een vrij stabiel en degelijk bedrijf.

shaai
1
oud artikel, maar ik kon het eerder niet lezen, nu wel:
revu.nl/artikel/1533/ronnie-van-de-pu...

bijna jaar uit, juli 2019, maar ik meen dat hier wel eens is gesproken over hoe oud Ronnie van de Putte is en dat dat toen niet was gevonden: vorig jaar 73.

En een stukje over VolkerWessels, nu vraag ik me toch weer af of die nou nog wel of niet on board zijn, (en wel of niet de herfinanciering hebben geregeld):

"Peter Ploegaert, verantwoordelijk wethouder te Sluis, blikt teleurgesteld terug. ‘Ik begrijp niet helemaal waarom Van de Putte zijn bezit zo laat verloederen. Dat Leiden zo veel geld heeft betaald is wellicht de insteek. Ik ben nu tien jaar wethouder, dit is echt heel bijzonder. De gemeente had een dwangsom laten verlopen omdat Bever met een plan kwam, om dat vervolgens nooit uit te voeren. We zijn teleurgesteld in het verloop van de contacten. Bij het laatste gesprek was iemand van bouwbedrijf VolkerWessels aanwezig, dat zag mogelijkheden en gaf vertrouwen. Eindelijk schot in de zaak, dacht ik. Dat was nai¨ef van mij, ijdele hoop. VolkerWessels heeft er inmiddels een kruis door gezet. Het hoorde niks meer van Bever en afspraken werden niet nagekomen. De ingezette dwangsom is weer verlopen, we zijn terug bij af. "
DeZwarteRidder
0
Flink jaarverlies voor Bever Holding

Gepubliceerd op 29 mei 2020 19:47 | Views: 702

Bever 29 apr
3,10 0,00 (0,00%)

WASSENAAR (AFN) - Bever Holding heeft over 2019 een negatief resultaat voor belastingen van 2 miljoen euro in de boeken gezet, waar een jaar eerder nog 5,1 miljoen euro winst werd behaald. Volgens het beursgenoteerde vastgoedfonds was wel sprake van een positieve exploitatie uit vastgoed. Daartegenover stonden evenwel hoge financieringskosten en overige lasten. Het eigen vermogen bedroeg eind vorig jaar circa 99,3 miljoen euro.

Een en ander staat in een handelsbericht. Bever wijst erop dat dit nog niet de jaarrekening is. Ook zijn de cijfers nog niet gecontroleerd door een externe accountant. Bever is er namelijk nog niet in geslaagd om zo'n accountant te selecteren. Vijf accountantsorganisaties, waaraan was gevraagd of ze hiervoor een offerte wilden uitbrengen, hebben het bedrijf laten weten niet met Bever in zee te kunnen gaan.

De raad van commissarissen en de directie van het bedrijf buigen zich op dit moment nog over de te nemen stappen. Er is tevens contact gezocht met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) of deze organisaties een bemiddelende rol kunnen spelen om uit de impasse te komen.

Bever stelde zijn jaarverslag en aandeelhoudersvergadering eerder al tot nader order uit. Door de coronacrisis is sprake van veel verstoringen en onzekerheden, zei de onderneming in april. Zo bevond de directeur van de vennootschap zich toen in een land met een volledige lockdown.
twinkletown
0
Wassenaar legt beslag op pand van Bever-eigenaar Van de Putte

Geruzie over rijksmonument in gemeente Wassenaar bereikt een nieuw kookpunt. De gemeente vermoedt onrechtmatig handelen door vastgoedondernemer Ronnie van de Putte.
(FD)
hjs64
0
Dit stinkt aan alle kanten. Geen idee wat er gaande is in Bever maar ben blij dat ik eruit ben.
shaai
0
"
In het kort
-Gemeente Wassenaar vermoedt paulianeus handelen van vastgoedondernemer Van de Putte.
-Daarom is beslag gelegd op een gekraakt rijksmonument dat hij weigert te restaureren.
-Zijn vastgoedfonds, Bever Holding, boekte een verlies van €2 mln in 2019.

De gemeente heeft conservatoir paulianabeslag gelegd op Huize Ivicke, een rijksmonument dat Van de Putte weigert te restaureren.

De gemeente is van mening dat Van de Putte 'onrechtmatig heeft gehandeld', zegt wethouder ruimtelijke ordening Kees Wassenaar tegen het FD.

Naar de rechter
Huize Ivicke werd recent meermaals verkocht, aan nieuw opgerichte bv's van Bever Holding, het beursgenoteerde bedrijf waarvan Van de Putte grootaandeelhouder is. Daarmee verkoopt Van de Putte het pand dus aan zichzelf. De gemeente stapt naar de rechter om de transacties te vernietigen.

Van de Putte gaat niet in op vragen van de pers, laat zijn advocaat weten. Bever Holding noemt de beslaglegging 'onterecht', en stelt dat deze 'zonder enige aanleiding' is gedaan."

Paulianeus lijkt me gek, dat speelt ivm mogelijke/dreigende faillissement? Daar lijkt me niet sprake van?
shaai
0
Apart, gister die koersstijging naar 4eur op 100 stukjes, maar vandaag meerdere orders, waaronder een bestens van 2000, ging op 4 allemaal.
Daar ligt nu 'veel' aanbod, de bid is helemaal weg. Maar die 4 verbaasde me al, gezien het nieuws.

Ik las ook net van paar dagen terug een lang, erg interessant artikel van FTM Follow the Money, wow wat is de politiek in Noordwijk een slangenkuil. En wat speelt daar een hoop meer dan aleen dossier Bever.

www.ftm.nl/artikelen/noordwijk-zucht-...

uit dat FTM mbt Bever: (voorkeur voor andere partijen over Bever, na jarenlang gedoe?)
"Saillant detail: het nieuwe Vuurtorenduin zal de verkoop van de ernaast te bouwen appartementen van Hotel van Oranje zeker bevorderen; een duinpark naast de deur is aantrekkelijker dan woontorens."

nieuwe info over hoe Wessels erbij betrokken raakte (maar hebben die nou wel of niet de herfiannciering eind 2019 gedaan? ik blijf wisselende dingen lezen of ze nou nog wel of niet betrokken zijn, Reggeborgh/KondorWessels)
"Van de Putte komt er, nadat Staalbankiers in 2014 beslag op zijn panden legde, niet uit: de schulden van zijn bedrijf Bever Holding zijn onvoldoende gedekt door het onroerend goed. De bank roept de hulp in van Dik Wessels. De Twentse tycoon doet noodlijdende vastgoedmannen wel vaker een slikken-of-stikken-voorstel. Van de Putte gaat akkoord: in juni 2015 volgt een ‘herfinanciering’ van alle leningen van Bever Holding en een ‘strategische samenwerking’ met VolkerWessels voor de projecten in Noordwijk."

DeZwarteRidder
0
En weer een hoge koers met veel omzet......!!!

Je zou haast denken dat er nog iets gaat gebeuren..........
shaai
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 juni 2020 11:33:

En weer een hoge koers met veel omzet......!!!

Je zou haast denken dat er nog iets gaat gebeuren..........
viel mij ook op, en wat mij haast nog meer opviel is dat er meerdere kopers tegelijk opdoken, na afgelopen week al de ene koper die de koers 29% hoger zette, daarna de koper van 2000 stukken bestens (en nog paar andere orders toen) en vandaag ook om 11:30 al 4 -5 verschillende kooporders tegelijk.

Dat deed mij denken aan het FtM stuk:

"In januari 2020 is de maat vol. Het college van B&W (gevormd door VVD en CDA) vestigt een voorlopig voorkeursrecht op de percelen aan het Vuurtorenplein; wat inhoudt dat Van de Putte de grond eerst bij de gemeente moet aanbieden, maar wel zelf de prijs ervan bepaalt."

en:
"De raad blikt noch bloost en is in meerderheid positief over het plan. De kosten ervan worden niet bekend gemaakt: die staan in een geheime bijlage. Volgens een anoniem raadslid gaat het om 20 miljoen euro."

dus dat voorkeursrecht is geen losse flodder, er is geld voor apart gezet, en wellicht gebeurt hier het beproefde vdPutte recept uit Leiden: er zijn denk ik al onderhandeling/bijna een deal, en Bever laat zich uitkopen voor een aanzienlijke som, daar zal die 20miljoen voor zijn.

Voor alleen het Vuurtorenplein is die 20mln niet slecht, gezien de marketcap nu op 4,08 van net 69mln.

Wellicht is de trigger dat KondorWessels niet meer mee wil ontwikkelen, dat Reggeborgh nog wel heeft geherfinancierd, maar er wel vanaf wil: dus Vuurtorenplein nu maar verkopen voor ouderwetse prima prijs aan de gemeente, waarmee het weer mooi wachtgeld oplevert.

Past achteraf ook wel bij die voor mij vrij anders onverklaarbare stijging op heel behoorlijk volume naar 4,90, toen er eind dec/januari ruim 20-30.000 werden verhandeld in relatief korte tijd.

vandaag al weer 13154 stukken op 4,08.
Stapelaar
0
quote:

shaai schreef op 4 juni 2020 20:52:

"
Naar de rechter
Huize Ivicke werd recent meermaals verkocht, aan nieuw opgerichte bv's van Bever Holding, het beursgenoteerde bedrijf waarvan Van de Putte grootaandeelhouder is. Daarmee verkoopt Van de Putte het pand dus aan zichzelf. De gemeente stapt naar de rechter om de transacties te vernietigen.

Van de Putte gaat niet in op vragen van de pers, laat zijn advocaat weten. Bever Holding noemt de beslaglegging 'onterecht', en stelt dat deze 'zonder enige aanleiding' is gedaan."

Paulianeus lijkt me gek, dat speelt ivm mogelijke/dreigende faillissement? Daar lijkt me niet sprake van?
Misschien dwangsommen bij de eerdere BV en vervolgens het pand overdoen naar een nieuwe BV?
shaai
0
zoiets leek mij ook al; wellicht kun je er niet helemaal aan ontkomen, maar zal wel weer werken voor vertragingstactieken?
shaai
0
en ook om 16:30 veel van beide kanten de nodige orders en orderpartijen.
zelfs nu na 16:30 nog 5 orders in het biedboek rond deze ca 4eur
DeZwarteRidder
0
Naar mijn mening is hier geen sprake van 'harde voorkennis', maar van 'zachte voorkennis' en zijn er meerdere kleine kopers.
101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:30
Koers 2,460
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 753
Volume gisteren 598

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront