HAL « Terug naar discussie overzicht

HAL TRUST Unit - 2020

625 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
ff_relativeren
0
quote:

J. Steen schreef op 28 mei 2020 18:16:

Weet iemand per wanneer je je kan inschrijven voor de AVA? op de website van ABN AMRO (https://corporatebroking.abnamro.com/shGeneralMeetings) verschijnt het kopje "attend meeting virtually" maar niet.
Hoi @ J. Steen,

Op bladzijde 2 van de Uitnodiging staat hoe je kunt deelnemen en hoe je per agendapunt kunt laten stemmen. In bijlage de Uitnodiging voor de AVA , en hierbij ook meteen wat handige linkjes voor je :

- www.halholding.com/agenda-shareholder... ;
- www.halholding.com/financial-calendar ;
- www.halholding.com/press-releases ;
- www.halholding.com/annual-and-half-ye... ;
- www.halholding.com/corporate-documents .

In bijlage de Uitnodiging van de AVA :

Bijlage:
J. Steen
0
Dank voor je reactie. die informatie had ik reeds gevonden. Het lijkt er alleen op dat je je nog niet kan aanmelden voor de AVA. het kopje "attend meeting virtually" ontbreekt helaas.
voda
0
HAL bereikt overeenstemming over verkoop Molgas

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Hal Trust
123,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Broadview Holding, waarin HAL Groep een meerderheidsbelang van 97,4 procent houdt, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van Molgas Energy aan
fondsen beheerd door InfraVia Capital Partners. Dit maakte de beursgenoteerde investeringsmaatschappij maandag voor opening van de handel op het Damrak bekend.

Het belang van Broadview van 43,3 procent werd in 2015 verkregen en de verkoop ervan zal leiden tot een boekwinst van ongeveer 25 miljoen euro. De transactie omvat eveneens de verkoop van het belang van 56,7% door de andere aandeelhouders. Molgas heeft ongeveer 260 medewerkers en rapporteerde over 2019 een omzet van 105,7 miljoen euro.

Afronding van de transactie is afhankelijk van bepaalde voorwaarden en wordt vóór eind juli verwacht.

De voornaamste activiteit van Molgas betreffen de distributie van LNG voor industriële en maritieme doeleinden alsmede wegtransport.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ocrm
0
quote:

J. Steen schreef op 28 mei 2020 18:58:

Dank voor je reactie. die informatie had ik reeds gevonden. Het lijkt er alleen op dat je je nog niet kan aanmelden voor de AVA. het kopje "attend meeting virtually" ontbreekt helaas.
Heeft iemand al gevonden hoe ingeschreven kan worden voor de 'virtuele' AVA? Op corporatebroking.abnamro.com/ ontbreekt de inschrijfknop voor de virtuele vergadering, en de 'normale' inschrijfknop werkt ook niet. BVD.
ff_relativeren
0
2 gedachten over de virtuele deelname aan de AVA ;

a) Eerst de procedure volgen ;

als je de procedure volgt, en via je bank-broker je aandelen aanmeldt voor stemming over de agendapunten -en HAL informeert hoe je per agendapunt stemt-, dan volgt na de verwerking van je aanmelding (hopelijk) de openstelling voor je deelname aan de AVA.

of

b) Er is geen echte deelname aan de AVA. alleen deelname aan de stemming op de agendapunten.

Vanwege het virtuele karakter van de AVA, kan het zijn dat je alleen vooraf je aandelen aan kunt melden om op agendapunten te stemmen. Terwijl de AVA alleen online te volgen is zonder dat je kunt deelnemen -dus geen interactie tijdens de AVA tussen het Bestuur van HAL, en de aandeelhouders-. Het stemmen moet je vooraf (zie de uitnodiging voor de AVA) per agendapunt doorgeven aan HAL. Er is verder geen vorm van deelnemen.

Variant b) lijkt me meer voor de hand liggen dan variant a).

Greetzzz
voda
0
HAL koopt bouwbedrijf Van Wijnen

Gepubliceerd op 3 juni 2020 17:56 | Views: 0

HAL Trust 17:35
127,20 +0,80 (+0,63%)

ROTTERDAM (AFN) - HAL neemt bouwbedrijf Van Wijnen over. De investeerder trekt daarvoor samen op met het management van de bouwer. Hoeveel HAL neertelt voor Van Wijnen is niet bekendgemaakt.

Van Wijnen bouwt onder meer woningen en bedrijfspanden. Verder is het gebouw actief als projectontwikkelaar en voert het renovatieprojecten uit. Vorig jaar had het bedrijf een omzet van 962 miljoen euro. Bij Van Wijnen werken ongeveer 1800 mensen.

De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.
[verwijderd]
0
Hoop dat het een goed bouwbedrijf is.

Heb het zelf totaal niet op die lage marge sector en als er wat fout gaat krijg je wel alle claims aan je broek.

Misschien heeft HAL grootse plannen in de vastgoed sector en willen ze nog meer afgetrapt vastgoed kopen en ombouwen, dan kan dat nu met hun eigen bouwbedrijf.
voda
0
Update: HAL lijft bouwbedrijf Van Wijnen in

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Hal Trust
127,20 0,80 0,63 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) HAL heeft bouwbedrijf Van Wijnen Holding overgenomen. Dit maakte HAL woensdag nabeurs bekend zonder een overnameprijs te noemen.

Van Wijnen, onder meer actief in de woning- en utiliteitsbouw, heeft 1.800 mensen in dienst en behaalde in 2019 een omzet van 962 miljoen euro.

Met die omzet komt het bouwbedrijf uit Baarn enigszins in de buurt van sectorgenoot Heijmans, dat afgelopen jaar 1,6 miljard euro omzet realiseerde. BAM en VolkerWessels, met respectievelijk 7,2 miljard en 6,6 miljard euro, zijn een paar maten groter.

De afronding van de transactie is nog onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, aldus HAL.

De Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL, voortgekomen uit de Holland Amerika Lijn, heeft belangen in onder meer Atlas Professionals, Boskalis, Vopak en Coolblue.

Het belang van HAL in GrandVision is in principe verkocht aan EssilorLuxottica. Hiervoor moet nog wel toestemming komen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Brogembank
0
De Pakketbezorger
0
Wellicht dat anderen mijn reactie al gezien hadden op het IEX bericht van aankoop Van Wijnen:

Heel goed! Overname nummer 1. Op naar nog meer overnames.

Als je kijkt naar de portefeuille van HAL lijkt het erop alsof ze in 'elke schakel' een bedrijf willen hebben, wat een ander bedrijf in hun portefeuille kan versterken. Deze overname is goed voor bijvoorbeeld SB Real Estate. Hiermee hebben ze een bedrijf wat ervaring heeft in het renoveren van kantoorpanden voor hun eigen portefeuille. Ze kopen diensten in bij hun eigen bedrijven. Aan wie worden opdrachten gegund, eigen bedrijf of concurrent? En waar gaat de winst heen? Juist. Naar hun zelf.

In die hoedanigheid denk ik dat ze (op termijn) een 2e poging gaan wagen bij fugro. 2 vragen: welke termijn en gaan de aandeelhouders / management ditmaal wel akkoord met een overnamebod?.. Time will tell.

In dit geval gaat het niet om marges maar meer om diensten in te kopen bij eigen bedrijven. Kijk anders eens in het anual report 2019 op de volgende pagina's:

- pagina 10, linksboven stukje over real estate en doelstellingen ervan
- pagina 12, stukje Safilo Group ( inkoop materialen bij Safilo Group, verkoop van brillen etc Grandvision). Ben benieuwd wat ze nu met Safilo gaan doen nu ze Grandvision verkopen (als het doorgaat).
- pagina 16 & 17 kopje 'Real Estate'. Dat maakt de overname van Van Wijnen duidelijk.

Tot slot, grootste verrassing in de portefeuille van HAL zou Coolblue kunnen zijn. Stukje op de website:

Samenvatting
Vandaag maakt Coolblue zijn jaarcijfers voor 2019 bekend. Dankzij investeringen in zijn eigen infrastructuur, onder andere in vier nieuwe winkels, CoolblueFietst en de installatie van wasmachines, televisies én zonnepanelen, behaalde de retailer een recordomzet van bijna 1,5 miljard euro. Dat is 130 miljoen euro meer dan in 2018. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) nam over dezelfde periode toe tot de recordhoogte van 34,5 miljoen euro (+28%). Maar bovenal: dit alles bereikte Coolblue door opnieuw heel veel klanten blij te maken (NPS = 68).

twinkletown
0
Van Wijnen & o.a. TABS Holland

Overname van bouwbedrijf Van Wijnen is een bijzonder slimme zet van HAL. De overname is tevens goed voor de HAL deelnemingen in SB Real Estate (herontwikkeling onroerend goed), Broadview Holding (o.a. Trespa) en zeker ook TABS Holland (leverancier van hout en bouwmaterialen; o.a. moederbedrijf van PontMeyer en Jongeneel). Het steeds overnemen van bedrijven, kralen rijgen, blijft doorgaan bij HAL.
Toddemij
0
BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat brillengigant EssilorLuxottica waarschuwen dat de overname van optiekconcern GrandVision, bekend van keten Pearle, op mededingingsbezwaren kan stuiten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De Europese marktwaakhond zal die waarschuwing in de komende dagen naar de Frans-Italiaanse onderneming sturen.

Een zogeheten mededeling van punten van bezwaar van de Europese Commissie verhoogt meestal de druk op bedrijven. Die kunnen dan concessies doen om een overname toch door te laten gaan, zoals bijvoorbeeld het afstoten van onderdelen.

Als EssilorLuxottica de optiekketens van GrandVision in handen krijgt, heeft het bedrijf 7000 winkels wereldwijd. In Nederland heeft GrandVision onder meer de ketens Pearle en Eye Wish. In de GrandVision-winkels verkoopt het bedrijf nu al zijn Varilux-lenzen en brillen van merken als Ray-Ban.
gpjf
0
Nou lijkt me niet zo’n fijn bericht maar ze zullen er zeker rekening mee hebben gehouden
pim f
0
'Europese Commissie heeft bezwaren tegen overname GrandVision'

De Europese Commissie is bezorgd dat de overname van het Nederlandse optiekbedrijf GrandVision de concurrentie op de markt van brillenglazen teveel zal beperken. De mededingingswaakhond van Europa komt over een paar dagen naar buiten met een lijst met bezwaren. Dat meldt persbureau Reuters.

Investeringsmaatschappij HAL, eigenaar van onder meer de FD Mediagroep, verkocht vorig jaar haar belang van 77% in GrandVision aan het Frans/Italiaanse EssilorLuxottica. Daarmee werd GrandVision gewaardeerd op ruim €7 mrd.

Als de Commissie instemt met de overname moet het Frans/Italiaanse concern ook een bod doen op de overige 23% van de aandelen in GrandVision, die in bezit zijn van andere aandeelhouders. De overname is een nieuwe stap in de consolidatie van optiekketens in Europa.

GrandVision, in Nederland bekend van de brillenwinkels Eye Wish en Pearle en heeft meer dan 7000 winkels in Europa. EssilorLuxottica is onder meer bekend van de Ray-Ban zonnebrillen.

Als de Commissie inderdaad met bezwaren komt, zal EssilorLuxottica waarschijnlijk concessies moeten doen, aldus Reuters. De Commissie heeft volgens het persbureau vooral gekeken naar de Italiaanse en Britse markt.

fd.nl/ondernemen/1346672/europese-com...
[verwijderd]
0
Als de EC gewoon in 1 keer akkoord gegaan was dan was dit ook raar geweest natuurlijk.
Vanzelfsprekend hebben een hoop concurrenten hun zorgen geuit want die zien een concurrent sterker worden.

Beiden zijn klaarblijkelijk mogelijk wat te sterk in Italie en in Engeland.

Eerst volgt nu natuurlijk de reactie dat het allemaal niet zo erg is allemaal en dan kan de EC weer kijken.

Een logische oplossing zou kunnen zijn, omdat EssilorLuxotica mogelijk toch niet helemaal happy is met de prijs dat HAL een deel in Engeland en een deel in Italie houd en niet mee verkoopt en de waarde daarvan dus ook buiten de deal houd.
Kan mogelijk in Italie het onderdeel worden verkocht aan Safilo of gewoon samengevoegd of verkocht aan een andere partij en ook in Engeland het onderdeel verkopen aan een andere partij en dat hoeft dan ook niet nu maar mogelijk in een later stadium.

Dat zal allemaal niet zo moeilijk zijn.

Het aandeel Grandvision ging na het bericht nog wat verder omhoog dus heel erg geschrokken zijn de aandeelhouders niet en daar zou toch de grootste schrik moeten zitten want daar is het effect op de koers natuurlijk het grootst.
De Pakketbezorger
0
quote:

R0ME0 schreef op 4 juni 2020 23:32:

Als de EC gewoon in 1 keer akkoord gegaan was dan was dit ook raar geweest natuurlijk.
Vanzelfsprekend hebben een hoop concurrenten hun zorgen geuit want die zien een concurrent sterker worden.

Beiden zijn klaarblijkelijk mogelijk wat te sterk in Italie en in Engeland.

Eerst volgt nu natuurlijk de reactie dat het allemaal niet zo erg is allemaal en dan kan de EC weer kijken.

Een logische oplossing zou kunnen zijn, omdat EssilorLuxotica mogelijk toch niet helemaal happy is met de prijs dat HAL een deel in Engeland en een deel in Italie houd en niet mee verkoopt en de waarde daarvan dus ook buiten de deal houd.
Kan mogelijk in Italie het onderdeel worden verkocht aan Safilo of gewoon samengevoegd of verkocht aan een andere partij en ook in Engeland het onderdeel verkopen aan een andere partij en dat hoeft dan ook niet nu maar mogelijk in een later stadium.

Dat zal allemaal niet zo moeilijk zijn.

Het aandeel Grandvision ging na het bericht nog wat verder omhoog dus heel erg geschrokken zijn de aandeelhouders niet en daar zou toch de grootste schrik moeten zitten want daar is het effect op de koers natuurlijk het grootst.
Safilo is grotendeels in handen van HAL. Zou dan een verkoop binnen het bedrijf zijn.
[verwijderd]
0
quote:

De Pakketbezorger schreef op 6 juni 2020 16:31:

[...]

Safilo is grotendeels in handen van HAL. Zou dan een verkoop binnen het bedrijf zijn.
Ja je verkoopt iets aan iets waar je al aandeelhouder in bent of je laat het fuseren.

In het eerste geval blijft je belang gelijk aan het belang wat je al in safilo had en in het 2de geval is je belang groter.

Dus er is wel degelijk een verschil.

Je kan het ook verkopen aan eem totaal andere partij maar misschien heeft samenvoegen met Safilo wel voordelen voor het Italiaanse deel.

Ik opper maar wat.

Belangrijkste is dat de deal door gaat.
De Pakketbezorger
0
Klopt. Ben net als jij benieuwd en hoop ook dat het 'gewoon' doorgaat.

Wat ik niet heel erg snap is dat de koers nog niet op NAV staat. Bijzonder veel aandelen zijn 'redelijk' hersteld cq hebben een fikse stijging (tientallen procenten) gemaakt. HAL daarentegen heeft vrij vroeg een bounce gemakt richting 11*.** en de laatste weken naar 130.

Brogembank
0
@Pakketbezorger:
Een belangrijke reden voor de discount is de onzekerheid rond de GV-deal met Luxottica. GV is een zwaarwegend deel van HAL's waarde. Andere redenen zijn waarschijnlijk de gevoeligheid van HAL voor de oliemarkt, mogelijke dreiging voor Coolblue door met name Amazon en het feit dat de kleinere niet-genoteerde bezittingen niet in momenteel sexy sectoren zitten zoals (bio-)tech, en healthcare.
Vergelijk dit met een andere holding zoals Sofina , deze noteert volgens mij momenteel ruim boven NAV. Vandaar dat ik daar onlangs ook afscheid van genomen heb, zij het met enige spijt.

HAL noteerde in 2015/16 ook enige tijd op of boven NAV (toen rond de 180 geloof ik) en ik ben blijven zitten...
Maar iha noteren holdings onder hun NAV.
625 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:42
Koers 125,200
Verschil -0,400 (-0,32%)
Hoog 125,400
Laag 124,000
Volume 3.856
Volume gemiddeld 13.750
Volume gisteren 8.180

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront