PostNL « Terug naar discussie overzicht

Mei 2020

1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 » | Laatste
geldverdubbelaar
0
prinszicht
0
quote:

geld verdubbelaar schreef op 26 mei 2020 21:48:

[...]zo ist
Ik schaar me graag achter een optimist. Of een pessimist. Maar soms ontgaat het me. 2 kwartjes was de koers zonder Corona. Om dat de groei Parcels in Jan en Feb in elkaar was gestort ondanks de harde toezegging van het 1-malige karakter. De leugen is onbestraft. De bonus is binnen. Maar de huidige koers is een wonder in het perspectief van een ceo die niet de waarheid kan of wilt spreken. Ze kan of moet een voorbeeld nemen aan haar collega bij de vvd die de crisis gebruikt om de houding grondig te veranderen. Ofwel een einde aan de minachting van het intellect en daarmee ook aan degene die de positie waarborgen. Zo lang dat niet gebeurt, stijgen we niet.
geldverdubbelaar
1
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van inhoudsloze berichten op het forum, bericht is verwijderd.]
[verwijderd]
0
quote:

wins schreef op 27 mei 2020 07:53:

Vandaag zie ik groen
Dan moet je niet teveel koekjes eten bij de koffie.
Ik denk zelf dat we een diep rode dag gaan zien en dat post hierin mee omlaag gaat.
Azië draait naar rood, rond 10 uur staan we dat hier ook, ik zou ze eruit doen als hij een paar procentjes in de plus gaat het eerste uur, maar wie ben ik :-)
Xynix
0
Ik bestel behoorlijk wat online. Ik zie de vertragingen momenteel oplopen. Dat wijst er volgens mij op dat de capaciteit momenteel elke dag voor de volle 100% (of opgeschaalde 140%) benut is. Tel daarbij op dat het ziekteverzuim ongetwijfeld aan het afnemen is als je de landelijk trends ziet. En dat de aanvankelijke maatregelen voor aanpassing van de bedrijfsvoering inmiddels zijn verwerkt en er daar ongetwijfeld ook nog wat leercurves zijn doorlopen. Deze situatie gaat zoals het er nu uitziet ook zeker nog heel juni nog doorgaan, maat daarna mogelijk enige afvlakking.

Ik kan niet overzien of de zakelijke post weer wat aan het herstellen is, maar dat zou niet onlogisch zijn.

Dus het kan niet anders dan dat Q2 operationeel bijzonder goed wordt. Je weet bij dit management helaas nooit welke vervelende konijnen er bij de volgende presentatie nog allemaal uit de hoge hoed getoverd gaan worden.

Maar je zou toch zeggen dat dividendhervatting na 12 maanden toch wel echt in beeld gaat komen.

Maar iedereen dit in dit fonds zit kan niet anders dan een hartsgrondige hekel aan Herna en Pim (en de RvC!) krijgen, voor zoveel (ongestraft!) wanbeheer.
[verwijderd]
0
Post Nl blijft een aan het handje gehouden door de staat bedrijf met voor mij 2e rangs managers. Je zie Jongerius toch niet in de RvC bij de ING bank of Shell. je moet het hier echt hebben van de beweging van de markt en niet van managerskunst. Het kan juist diep glijden terwijl alles omhoog gaat.
[verwijderd]
0
Dividend druist nu in tegen de regels van het kabinet. Dit is een aan het handje gehouden bedrijf. Gaat echt niet gebeuren.
Boeren verstand
1
Kan iemand mij vertellen wat er niet klopt aan de volgende observering:

PostNL weet zelf hoe druk het is
PostNL geeft zelf outlook voor 2020 dat EBIT tussen 110 en 130 miljoen is. Iedere beleggeer weet dat ook. En de huidige koers, tussen de 1,25 en 1,50, is daar gewoon op gebaseerd...

Die 110 tot 130 moet in de komende 3 kwartalen worden behaald, dus pak m beet 40 miljoen per kwartaal....

Worden we na Q2 teleurgesteld (vaak gebeurd), dan gaan we weer naar 1,05.
Klopt die 40M, dan blijven we een beetje in de range 1,30 en 1,50
Word het zelfs 50M, dan kan de koers wel naar 1,75.

Klopt dit? Dan kunnen we wellicht s stoppen met: Het komt door shorters, het komt door de Mol, Trump, de pakketdivisie draait als een dolle, we gaan sky high, de postdivisie doet het minder, we gaan naar 1,10, ze gaan wel dividend doen, ze gaan geen dividend doen, HG moet vertrekken,

Het lijkt mij dat de vooruitzichten redelijk helder zijn. Vaak blijkt dat te hoog gegrepen, soms te laag. Koers is daar toch gewoon een resultaat van... en tuurlijk, een beetje emoties...
Tartessos
0
Beste Shorter info,
Je geeft ongezouten je mening over huidige directie van PostNL.
Tevens geef je je een hiep hiep hoetavisie overbedrijven als Shell.

Een directie met een aantal mensen uit de politiek wil niet altijd zeggen dat het slecht is. De mensen zijn vaak hoog en degelijk opgeleid en hebben flink wat bagage in huis. Kijk je naar eenbedrijf als Shell dan zit daar vaak de top van het bedrijfsleven. Ook vaak (te) hoog opgeleid , pratend met een flinke R in de keel, veel blablablabla.

Het succes van Shell wordt niet zozeer door deze mensen bepaald maar meer
door de oude vraag naar aardolie producten . Hierdoor veel geld e-mails je veel geld verdiend dan Eis je veel van werknemers bij aanname en neem je goede dure mensen in dienst.
Gebeurd overal AH, Shell etc.

Maar, voor zijn dit meer de blablablabla types zonder kloten. Zit de wereld vol mee.
Dus doe mij maar Postnl directie. You seevwhat you get.
analyse_A3CD
0
Haha, zo zie je maar weer, dat het niet iedereen gegeven is om een helder begrijpend stuk te schrijven, laat staan een bedrijf als PostNl te managen!:-)
Cerburus
1
quote:

Tartessos schreef op 27 mei 2020 11:41:

Maar, voor zijn dit meer de blablablabla types zonder kloten. Zit de wereld vol mee.
Dus doe mij maar Postnl directie. You seevwhat you get.

Ik heb geen mening over Shell wel over de PostNL directie :) welhaast het belangrijkste criterium waarop ik deze beoordeel is strategie bepaling en executie daarvan. Nu zijn de basispeilers van de strategie welhaast door de markt bepaald.. en PostNl tracht zich zo goed en zo kwaad het kan hier mee om te gaan..d.w.z afname briefvolume.. groei ecommerce parcel. Weinig rocket science hier. Maar hoe hier nu de afgelopen (8?!) jaar mee is omgegaan is toch diep triest. Kijk alleen al naar het 'international' hoeveel honderden miljoenen hier letterlijk zijn weggepist. Het niet willen erkennen dat PostNL qua schaalgrootte op termijn gewoonweg te klein is en op eigenkracht stug blijft doormodderen. De strategie van een fijnmazig sorteernetwerk (parcels) ook weer honderden miljoenen, waar ik nog geen daadwerkelijke vruchten van heb gezien. sterker nog de kosten nemen hierdoor sterk toe. En ondertussen lijkt PostNL ook zelf van deze strategie te zijn teruggekomen (mega sorteercentrum kleine parcels + groot nieuw centrum in BE) en ik kan doorgaan doorgaan en doorgaan.

analyse_A3CD
0
Moeten kunnen, de (business) post trekt ook aan, dus Q2 zal mooie cijfers laten zien lijkt mij. Met alles retedruk, geen overheidssteun, dus karren maar met dat dividend en we gaan met grote sprongen richting 2.
[verwijderd]
0
Ik zou me niet rijk rekenen. Bij POSTNL regent het een dag en dan is het weer 2 weken droog.
perry1
0
geldverdubbelaar
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 27 mei 2020 14:33:

Moeten kunnen, de (business) post trekt ook aan, dus Q2 zal mooie cijfers laten zien lijkt mij. Met alles retedruk, geen overheidssteun, dus karren maar met dat dividend en we gaan met grote sprongen richting 2.
zo ist
Xynix
0
Het gemak waarmee die 1,39 werd weggehapt geeft voorzichtig wat hoop dat heel misschien de stijging richting de Q2 cijfers is ingezet. Het blijft belachelijk dat we nog steeds flink lager staan dan de start van Corona, terwijl Corona het perspectief juist enorm heeft verbeterd.

Heeft allemaal te maken met het zeer onbekwame beleid van het MT en de RvC bij het managen van verwachtingen.
1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 1,233
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,245
Laag 1,228
Volume 1.157.272
Volume gemiddeld 2.175.390
Volume gisteren 1.157.272

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront