Ahold « Terug naar discussie overzicht

PB

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
voda
0
Beursblik: cijfers Ahold Delhaize nog beter dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,23 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug, maar dat was geen aanleiding voor de supermarktketen om de outlook voor het hele jaar op te trekken. Dit stelde analist James Grzinic van Jefferies donderdag.

Hoewel Ahold Delhaize de markt al had laten weten dat de kwartaalcijfers goed zouden zijn, was de winstontwikkeling nog eens veel sterker dan Grzinic en andere analisten hadden voorzien. De onderliggende operationele winst steeg van 695 miljoen naar 961 miljoen euro. Jefferies had op slechts 893 miljoen euro gerekend.

"Zoals verwacht droeg de online omzet enorm bij aan de winstgevendheid in zowel de VS als Europa", zei Grzinic. En ook de marge viel flink hoger uit dan voorzien.

Het herhalen van de outlook voor 2020 betekent dat er in de komende kwartalen tegenwind zal zijn in de winstontwikkeling, constateerde de analist. Dit wordt veroorzaakt door kosten die Ahold Delhaize moet maken vanwege de coronacrisis.

April zal omzetmatig echter nog een heel goede maand zijn geweest, aldus Grzinic, wijzend op data van AC Nielsen voor de VS. En de analist denkt dat de reclame-uitgaven ook nog eens werden getemperd, waardoor hij toch wel benieuwd is waarom de outlook vanochtend werd herhaald.

Jefferies heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
NLvalue
0
Nou Frans.. die outlook mag wel wat optimistischer.. 300 miljoen meer winst gemaakt in Q1.. en zeggen dat Corona je 170 kost gedurende het jaar.

Dat geeft minimaal 150 miljoen om aandeelhouders blijer te maken... of gas te geven op strategische prioriteiten zoals Amazon buiten de deur te houden in de Benelux...

Disclaimer: geschreven puts 15 en 18. Die ga ik niet geleverd krijgen.. Maar zolang Frans geen gas geeft om de structurele issues in Be/VS te fixen, en kansen te pakken, zie ik de koers ook weer niet genoeg omhoog gaan om de aandelen te kopen.
voda
0
Beursblik: positieve koersreactie Ahold Delhaize verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,63 0,40 1,80 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal flink beter dan verwacht gepresteerd, en dit zal vanochtend terug te zien zijn in de koers. Dit stelden analisten van Morgan Stanley.

De onderliggende operationele winst steeg naar 961 miljoen euro, bijna 10 procent meer dan voorzien. Dit terwijl de omzetgroei wel conform de ramingen van de analisten was.

Volgens Morgan Stanley was de winstmeevaller te danken aan de prestaties in de VS. Europa deed het juist iets minder dan verwacht.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 24,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Sterke cijfers Ahold Delhaize geen verrassing'

Gepubliceerd op 7 mei 2020 09:38 | Views: 559

Ahold Delhaize 09:46
22,40 +0,17 (+0,76%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De sterke resultaten waar supermarktconcern Ahold Delhaize mee op de proppen kwam, waren geen verrassing. Dat concluderen kenners van Berenberg in een reactie op de kwartaalcijfers. Ze wijzen erop dat het bedrijf eerder al met een update was gekomen waaruit de sterke prestaties door hamsterende consumenten duidelijk werd.

Evengoed viel de brutowinst van Ahold Delhaize volgens Berenberg hoger uit dan waar in doorsnee rekening mee werd gehouden. De kenners merken op dat de ramingen voor het tweede kwartaal in doorsnee worden verlaagd, vooral door de gestegen kosten. Voor het boekjaar voorziet Berenberg geen wijzigingen voor de consensus, zo klinkt het.

Kenners van Jefferies denken dat de aandacht van beleggers vooral zal uitgaan naar de prognose voor dit jaar die Ahold Delhaize in stand hield. Dan gaat het er volgens de kenners vooral om in hoeverre het in stand houden van de prognose wordt gezien als een "lowballing exercise".

Voor KBC Securities sprongen met name de winstmarges eruit, vooral door beter dan voorziene prestaties in de VS. Ook het vooruitzicht van de aandeleninkoop en het dividend stemde de marktkenners tevreden. Daarbij prijst KBC ook de kwaliteit van het management van Ahold Delhaize. Volgens de Belgische bank wordt het aandeel momenteel met een korting verhandeld.

Berenberg heeft een hold-advies op Ahold, terwijl Jefferies adviseert het aandeel te kopen. Ook KBC handhaafde zijn koopadvies.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde donderdag kort na de openingsbel in Amsterdam 0,6 procent hoger op 22,36 euro.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
23,10 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 25,20 naar 25,80 euro bij handhaving van het koopadvies.

De analisten van Kepler stelden dat Ahold de coronacrisis goed doorkomt en dat de supermarktketen, net als sectorgenoten, profiteert van hamstergedrag.

De marktvorsers verwachten dat veel Amerikaanse consumenten in het tweede kwartaal nog thuis zullen blijven, hetgeen in het voordeel zal uitpakken van Ahold. In Europa zal de situatie normaliseren, zo voorzien zij.

Ahold Delhaize mikt voor dit jaar op een vlakke EBIT-marge met een vrije kasstroom van meer dan 1,5 miljard euro. Dat zou volgens Kepler een sterke prestatie zijn.

Kepler verhoogde de ramingen voor Ahold en kwam zo tot het licht hogere koersdoel van 25,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Digit
0
‘Omzet Nederlandse supermarkten weer stevig in de lift’
ANP
Gisteren
22:39
ANP Economie
De omzet van de Nederlandse supermarkten was vorige week met ruim 907 miljoen euro nog altijd „behoorlijk hoog”. Dat constateert onderzoeksbureau IRI. Waarschijnlijk komt dit doordat mensen extra boodschappen insloegen voor Bevrijdingsdag en Moederdag. Ook waren vanwege de coronacrisis minder mensen op vakantie tijdens de meivakantie. En het was warm weer, wat standaard een impuls geeft aan de verkoop van frisdrank, bier, ijs en barbecueproducten.

Vergeleken met dezelfde week vorig jaar lag de omzet vorige week ongeveer 14 procent hoger. Daardoor loopt de omzet van supermarkten inmiddels zo’n 9 procent voor op vorig jaar rond deze tijd. Dat betekent dat er sinds januari al 1,3 miljard euro meer is omgezet dan in dezelfde maanden in 2019. Dit komt vooral doordat er een poosje terug massaal gehamsterd werd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Ook slijterijen lijken te profiteren van de feestdagen die thuis gevierd worden, merkt IRI op. De drankomzet laat eveneens een duidelijke plus zien. Verder constateren de onderzoekers dat er de laatste tijd minder kauwgom en keelpastilles worden verkocht. Dat zou volgens hen een gevolg kunnen zijn van de afname in sociale contacten en het 1,5 meter afstand houden.
voda
0
Albert Heijn stapt over op digitale koopzegels

Gepubliceerd op 25 mei 2020 09:13 | Views: 2.241

Ahold Delhaize 10:12
22,56 -0,06 (-0,27%)

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat vanaf volgende maand zijn koopzegels ook via zijn app aanbieden. De bestaande koopzegels verdwijnen eind dit jaar. Klanten die nog een incompleet zegelboekje hebben, kunnen dat voor die tijd vol maken, aldus de supermarkt. Albert Heijn introduceerde vorig jaar al digitale zegeltjes in de app, maar dat gold alleen voor spaaracties zoals bijvoorbeeld het sparen voor kristalglas glazen.

Klanten kunnen zich in de AH-app aanmelden voor het spaarprogramma met koopzegels. Dan kopen ze automatisch een koopzegel ter waarde van 10 cent bij elke euro die zij besteden in de winkel of op ah.nl, als ze hun persoonlijke bonuskaart scannen. Bij een vol boekje met 490 zegels ter waarde van 49 euro, ontvangen klanten 52 euro.

Albert Heijn claimt dat digitaal sparen milieuvriendelijker is. Daarnaast neemt het besmettingsrisico met het coronavirus af. Zo hoeven medewerkers niet meer een papieren boekje te verwerken, dat de klant net in zijn handen had. Albert Heijn stopte in maart tijdelijk met zijn spaaracties vanwege het extra contact tussen de klant en de kassamedewerker dat ermee gepaard ging.
voda
0
Albert Heijn versoepelt regels: winkelwagen of mandje niet meer verplicht

Albert Heijn gaat in een aantal winkels klanten niet meer verplichten om met een wagentje of mandje te winkelen als afstand houden in de winkel geen probleem is. De supermarktketen geeft klanten graag de ruimte hier zelf een keuze in te maken.

Sami Kappé 25-05-20, 21:23 Laatste update: 22:15

In de praktijk zien we dat veel klanten graag lopen met een karretje

Pauline van den Brandhof
,,Elke winkel is anders”, zegt AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof. ,,Dit gaat om winkels die groot zijn en waar afstand houden geen moeite kost. In zo’n geval willen we klanten niet verplichten om met een karretje of mandje te lopen.”

Het uitgangspunt blijft dat in filialen 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Maar het ligt aan de managers van de AH-supermarkten om winkelend publiek eventueel zonder wagentje te laten winkelen. ,,Iedere manager kent zijn eigen winkel het beste. Je kan dit zien als maatwerk per winkel.”

Het is niet heel zinvol om iemand te verplichten een karretje te pakken als het niet druk is, zegt Van den Brandhof. En het is nog steeds aan de klant om 1,5 meter afstand te bewaren.

‘Wagentje toch fijn’

Albert Heijn komt met schoonmaakstations voor mandjes en wagentjes dat het reinigingswerk van personeel tijdelijk kan overnemen. © Marlies Wessels

Op posters in de supermarkten zal staan: ‘Gebruik bij voorkeur een winkelwagentje of indien niet aanwezig een winkelmandje.’ Volgens de Zaanse supermarktketen helpt met een karretje boodschappen doen bij het denken aan 1,5 meter afstand houden. ,,In de praktijk zien we dat veel klanten graag lopen met een karretje”, legt Van den Brandhof uit. ,,Voor hun eigen veiligheid vinden ze dat fijner.”

Bij de versoepeling van het deurbeleid hoort ook de komst van schoonmaakstations bij Albert Heijn. Klanten kunnen daarmee zelf hun wagentje schoonmaken. Door die stations hoeft een medewerker niet heel de dag bij de ingang te staan. ,,Want die hebben we soms hard nodig in de winkel.”

Samen
De hele dag een medewerker of beveiliger aan de deur vraagt om extra personeel

Woordvoerder Jumbo
AH-winkelpersoneel zal regelmatig handgrepen van wagentjes en mandjes blijven schoonmaken. ,,Maar we doen dit samen”, benadrukt de woordvoerster. ,,We moeten nog een hele tijd in deze situatie boodschappen doen.” Binnenkort komen bij de hygiënestations ook flesjes met handgel te liggen.

De brancheorganisatie van supermarkten laat weten dat er niets verandert aan de regel van maximaal één klant per tien vierkante meter winkelvloer tegelijk. ,,Verplicht boodschappen doen met een wagentje was een manier om dat te reguleren. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en kunnen supermarkten dat op andere manieren regelen. Bijvoorbeeld met een stoplichtsysteem of klanten digitaal tellen.”

Ook Jumbo versoepelt
Ook supermarktketen Jumbo versoepelt het deurbeleid iets. Zo hoeft er niet meer de hele tijd een medewerker of beveiliger aan de deur te staan. ,,Want dat vraagt natuurlijk om extra personeel”, zegt een woordvoerder. ,,En op bepaalde momenten is het niet noodzakelijk.”

Op rustige momenten gedurende de dag wil Jumbo winkels de ruimte geven om de ingang onbemand te laten. ,,Natuurlijk blijven we karretjes en mandjes schoonmaken. Maar winkels krijgen nu de ruimte om daar goed op in te spelen.”

Mike Panhuijzen heeft een wasstraat voor winkelwagens ontworpen en gebouwd. Binnen 5 seconden is het winkelwagentje -volgens onze overheid een rijdende besmettingshaard- ontdaan van alle ziektekiemen:

www.ad.nl/koken-en-eten/albert-heijn-...
voda
0
Ahold Delhaize koopt 62 winkels van Southeastern Grocers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
23,33 0,33 1,43 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Food Lion, een Amerikaans keten van Ahold Delhaize, zal 62 winkels overnemen van Southeastern Grocers. Dit maakte Ahold woensdagmiddag bekend zonder financiële details te geven.

De 62 winkels staan in Noord en Zuid-Carolina en Georgia. Zij worden omgebouwd naar winkels van Food Lion. Ook maakt de acquisitie van een distributiecentrum deel uit van de overname.

Food Lion heeft momenteel meer dan 1.000 winkels.

Ahold Delhaize verwacht de overname in de eerste helft van 2021 te kunnen afronden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse dochter Ahold ziet af van overname King Kullen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
24,09 0,45 1,90 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Stop & Shop, de Amerikaanse dochter van Ahold Delhaize, ziet af van de overname van King Kullen. Dit maakte Ahold woensdagavond bekend.

Volgens Ahold was het een gezamenlijke beslissing om het overnameproces stil te leggen, omdat niet aan de voorwaarden van een deal kon worden voldaan. Daarbij wees Ahold op de corona-uitbraak als belangrijkste onvoorziene ontwikkeling, die de markt zodanig veranderde dat de transactie niet kon worden afgerond.

Ahold kondigde begin 2019 de overname van King Kullen aan. Met deze overname waren circa 30 winkels op Long Island in de staat New York gemoeid.

Begin juni dit jaar meldde Ahold dat Food Lion, een andere Amerikaans keten van Ahold, 62 winkels zal overnemen van Southeastern Grocers, in de zuidoostelijke staten van de VS.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: outlookverhoging Ahold lijkt kwestie van tijd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
23,87 0,12 0,51 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het lijkt een kwestie van tijd alvorens Ahold Delhaize de outlook voor dit jaar verhoogd. Dit stelden analisten van Jefferies vrijdag nadat het Amerikaanse Kroger een dag eerder met een update kwam.

Vooralsnog rekent Ahold op een winstgroei van circa 5 procent bij grofweg vlakke EBIT-marges. De consensus rekent daarentegen op een winstgroei van 8 tot 10 procent en Jefferies mikt op 8,4 procent.

Op basis van de cijfers die Kroger publiceerde, komt Jefferies voor Ahold uit op een groei van 20 procent, en niet op de 10 procent waar Jefferies nu in de taxaties rekening mee houdt. Ahold profiteert meer van de corona-uitbraak dan eerder voorzien. "Een verhoging van de guidance lijkt dan ook een kwestie van tijd", aldus de zakenbank.

Op 5 augustus publiceert Ahold de kwartaalcijfers.

Jefferies heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,50 euro. De bank merkte nog op dat de waardering in de huidige context verre van overdreven oogt.

Het aandeel Ahold Delhaize steeg vrijdag 0,4 procent naar 23,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ahold Delhaize en Oliver Wyman slaan handen ineen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
23,96 0,15 0,63 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Oliver Wyman om de merchandising van zijn Europese merken te versterken. Dit maakte de grootgrutter dinsdagmiddag bekend.

Ahold zal gebruik maken van de Retail Elements-software van Oliver Wyman om werkstromen te analyseren. Dit moet Ahold in staat stellen om betere en snellere keuzes te maken op het gebied van het assortiment, prijzen en promoties voor zijn Europese merken.

Er werden geen financiële details over de samenwerking bekendgemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ahold Delhaize ziet voorzitter RvC Hommen vertrekken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
24,21 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Jan Hommen van de raad van commissarissen van Ahold Delhaize vertrekt aan het einde van dit jaar. Dit maakte de grootgrutter uit Zaandam woensdag voorbeurs bekend.

Hommen zal worden opgevolgd door Peter Agnefjäll. Per direct zal Agnefjäll vice-voorzitter worden, om zo een goede overgang te garanderen.

Hommen was tussen 2018 en 2020 voorzitter en de twee jaar daarvoor vice-voorzitter. Voor de fusie met Delhaize zat Hommen in de raad van commissarissen van Ahold, deels ook als voorzitter.

Agnefjäll maakt sinds april 2019 deel uit van de RvC van Ahold Delhaize. Voordien was hij onder meer CEO van Ikea.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: mooi verkoopmoment voor Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
24,00 0,13 0,54 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De hoge koers van het aandeel Ahold Delhaize in aanloop naar de kwartaalcijfers biedt een mooi verkoopmoment. Dat schreven analisten van UBS in een rapport.

Ze hanteren een verkoopadvies met een koersdoel van 20,00 euro voor Ahold Delhaize.

Marktdata van Nielsen wijzen op een aanhoudend sterke vraag bij Amerikaanse supermarkten in het tweede kwartaal, omdat er veel minder buiten de deur gegeten werd en er dus meer boodschappen in huis werd gehaald.

UBS heeft daarom zijn verwachtingen voor de vergelijkbare omzet en marge in de VS in het tweede kwartaal verhoogd, en ook de omzetverwachting voor het derde kwartaal. Voor Europa werden de verwachtingen ook licht opgekrikt.

Beleggers moeten volgens de analisten echter in het oog houden dat dit uitzonderlijke resultaten zijn, aangejaagd door de coronacrisis. UBS ziet de onderliggende margedruk weer terugkeren. Ook verwacht de bank hogere investeringen, waardoor de komende drie jaar de kasstroom een rendement van circa 6 procent zal opleveren, tegen 8,5 procent in het verleden. Daarom zien de analisten meer kansen in andere aandelen op dit moment.

Het aandeel Ahold Delhaize stond maandag een half procent hoger op 24,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ahold Delhaize kijkt naar overname Hema - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
24,28 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize zou overwegen zich in de overnamestrijd rondom Hema te mengen om zijn concurrentiepositie ten opzicht van Jumbo te verdedigen. Dit bleek donderdag uit Het Financieele Dagblad die zich daarbij op bronnen baseert.

Het supermarktconcern heeft volgens de krant zakenbank Lazard in de arm genomen. De zakenbank adviseerde eerder dit jaar de Nederlandse overheid, toen Hema daarbij aanklopte voor steun.

Volgens het FD hebben potentiële kopers van Hema tot maandag om hun interesse voor de warenhuisketen kenbaar te maken.

Het bedrijf hoopt ook dat een overname van Hema kruisbestuiving zou opleveren. Zo zou Albert Heijn zijn AH to go-formule ook kunnen uitbaten in Hema-winkels.

Als Ahold Delhaize zich klaar maakt voor Hema zou dat niet de eerste keer zijn.

Ahold Delhaize heeft volgens het FD al twee keer eerder interesse getoond in Hema. In 2007 ging de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital er met de verkoper van tompoucen en babykleding vandoor. Drie jaar later zetten de Britten het bedrijf alweer te koop. Toen toonde Ahold Delhaize opnieuw interesse. Een koopcontract zou zelfs op een haar na getekend zijn. Ahold had destijds naar verluidt 1,3 miljard euro inclusief schulden over voor Hema. Lion wilde echter meer. De deal zou zijn gestrand op een prijsverschil van enkele tientallen miljoenen.

Hoe Jumbo in dit proces staat is niet uitgesproken: volgens het FD noemde Hema-topman Tjeerd Jegen het familiebedrijf eind juni zelfs een droomkandidaat voor overname. Kort daarop ontkende CFO Ton van Veen van Jumbo in De Telegraaf dat het de ambitie heeft om Hema te kopen.

Ahold Delhaize onthield zich donderdag in de krant van commentaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Kepler ziet weinig heil in overname HEMA door Ahold

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
24,26 -0,02 -0,08 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het is maar zeer de vraag of Ahold Delhaize toestemming krijgt om winkels van HEMA om te bouwen naar supermarkten van Albert Heijn. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux donderdag.

Volgens het FD zou Ahold Delhaize toch kijken naar een overname van HEMA, vooral ook om de concurrentiepositie ten opzichte van Jumbo overeind te houden.

De analisten van Kepler zien echter weinig heil voor Ahold Delhaize om actief te worden met fysieke winkels in algemene retail. "Dat zou geen goede strategische keuze zijn", schreven zij.

Ahold Delhaize heeft al Bol.com, maar de analisten twijfelen of een overname van HEMA nu veel synergievoordelen zal opleveren.

Kepler heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Overname HEMA door Ahold strategisch weinig zinvol’

Gepubliceerd op 9 juli 2020 16:37 | Views: 0

Ahold Delhaize 16:21
24,36 +0,08 (+0,33%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van HEMA door Ahold Delhaize is strategisch gezien weinig zinvol, vinden analisten van ABN AMRO. De overname zou voor het voedingsgedeelte misschien nuttig kunnen zijn, maar voor de verdere zakelijke samenstelling van HEMA zou het weinig uitmaken, schrijven de analisten.

Er is volgens de analisten geen sterk genoeg bewijs dat HEMA ook de gevraagde 300 miljoen tot 400 miljoen euro waard is. Zelfs dat getal kan te optimistisch zijn, denkt ABN. Daar komt bij dat een acquisitie van HEMA waarschijnlijk geen voordelen biedt voor schuldeisers, denken analisten van ING. Ook zij zien geen meerwaarde in het non-food gedeelte van HEMA.

Het Financieele Dagblad meldde eerder dat Ahold Delhaize waarschijnlijk een bod zal uitbrengen op HEMA. Het moederbedrijf van Albert Heijn zou volgens het FD willen voorkomen dat concurrent Jumbo HEMA inlijft.
wfranken
0
Mailtje van AH :
Tijd om vooruit te kijken
Ondertussen werken wij verder aan digitale oplossingen die u dit voorjaar zo massaal heeft omarmd. De capaciteit van AH.nl wordt dit najaar versneld vergroot, zodat we per week ruim 70.000 extra bestellingen kunnen afhandelen. Daarnaast zullen eind dit jaar alle Albert Heijn winkels zijn voorzien van zelfscan. En ik ben blij om te zien dat enorm veel klanten onze Albert Heijn app inmiddels elke dag gebruiken, bijvoorbeeld om mee te zelfscannen of digitaal te sparen. Deze zomer blijven veel mensen in eigen land. Wij gaan er als Albert Heijn voor zorgen dat u een prettige zomer tegemoet gaat. Of u nu op vakantie gaat of niet. Met veel aandacht voor groente en fruit van Nederlandse bodem, een spaaractie voor een betaalbaar dagje uit en natuurlijk elke week met een aantrekkelijke BONUS folder. Wij zetten er deze zomer onze schouders onder.
kassiebora
0
ING-sector banker Dirk Mulder ziet eventueel bod Ahold Delhaize als defensieve zet
‘Overname door Ahold vooral goed voor Hema’

AMSTERDAM – Een overname door een retailorganisatie als Ahold Delhaize zou goed zijn voor Hema, maar andersom zou het voor de koper minder toegevoegde waarde hebben. Dat zegt ING-sector banker Dirk Mulder. “Ahold heeft zijn non-food al geregeld. Vers is de toekomst.”

Mulder volgt de ontwikkelingen rondom Hema op de voet en sprak na de exit van Marcel Boekhoorn al verwachtingen uit over Jumbo als mogelijke nieuwe eigenaar. Jumbo heeft intussen laten weten niet geïnteresseerd te zijn. Ahold Delhaize Delhaize lijkt daar alleen niet zo zeker van te zijn. Via het Financieele Dagblad is naar buiten gekomen dat de holding serieuze interesse heeft in Hema, iets wat volgens de ING-econoom positief kan zijn voor het warenhuis. Ook vindt hij de reactie van Ahold Delhaize logisch.

Mulder: “Ton van Veen geeft aan dat Jumbo een andere focus heeft op het moment. Als ik Albert Heijn was, zou ik ook in het ontstane gat springen. De vraag is alleen wat Ahold Delhaize er verder mee opschiet. Hema is in principe een gezond bedrijf. Als de schulden weg zijn kun je gaan bouwen. Hema zou dan samen kunnen werken met AH To Go. Ik vraag me alleen af of samenwerken even interessant is voor Ahold Delhaize als voor Hema. Hema.nl kan goed gebruik maken van de expertise achter Bol.com. De e-commerce van Ahold Delhaize zou Hema.nl een boost kunnen geven. Om al deze redenen zou het goed zijn voor Hema als een bedrijf met een retailachtergrond de overname doet. Albert Heijn heeft daarentegen zijn non-food al geregeld.”

Wat zou een overname van Ahold Delhaize betekenen voor de huidige samenwerking tussen Jumbo en Hema?
“Een levensgroot probleem. Voor Jumbo zou Ahold Delhaize als eigenaar niet prettig zijn. Dan zou de samenwerking waarschijnlijk stoppen. Ik zie een zet van Ahold Delhaize daarom als defensief: de voordelen zijn minder, maar nog meer groei en bereik van Jumbo zou je ook als een bedreiging kunnen zien. Interessant dat Ahold Delhaize blijkbaar toch angstig is. Jumbo is ze eerder voor geweest in een samenwerking met Hema. Ahold Delhaize ziet Jumbo als bedreiging.”

Verwacht je een tegenreactie van Jumbo?
“Jumbo eet momenteel van heel veel borden tegelijk. De groei is explosief geweest en daar kun je bewondering voor hebben. Supermarktformules, e-commerce, Jumbo City winkels, La Place implementeren en activiteiten in België: het is veel binnen korte tijd. Nu moet het bedrijf zorgen voor consolidatie in de vorm van een backoffice die gezond meegroeit. Het is de vraag of verder groeien met Hema daarin helpt.”

Zou de non-food van Hema niet ook een waardevolle toevoeging zijn aan het assortiment van Albert Heijn?
“Zowel Ahold Delhaize als Jumbo hadden al non-food en bijbehorende afspraken met leveranciers. Bovendien wordt deze categorie er door dit soort supermarkten beetje bij gedaan. In het verleden hadden grote supermarkten een enorme focus op non-food, maar dat is minder geworden toen bleek dat het een heel anders spel is dan supermarktretail. Er zijn veel non-food retailers die dit spelletje beter kunnen spelen. Naar de toekomst toe is het meer van belang te investeren in beleving op gebeid van vers. Retail verschuift richting horeca. Daar is ruimte voor nodig. E-commerce groeit en fysieke winkels hebben het hoogtepunt op gebied van schaalgrootte wel bereikt. Ze zullen eerder afschalen naar een soort versmarkt. Ik kan de grootste boodschappen best online bestellen en naar de winkel voor versproducten. Vers, kant-en-klaar en producten met een hoge omloop worden belangrijker voor de supermarkt. Daarom zie ik, ondanks de verservaring van Hema, geen goede synergie tussen Albert Heijn en Hema.”

Zouden Hema-winkels dan geen andere waardevolle functie kunnen vervullen, bijvoorbeeld als pick-up-points voor Bol.com en ah.nl?
“Ja dat zie ik helemaal zitten. Door de groei van e-commerce laait ook de discussie weer op over het effect van e-commerce op ons milieu. Los van de vraag of dat terecht is, zou het afhalen van bestellingen op Hema locatie – in plaats van bezorging – kunnen helpen bij een duurzamer imago. De trend van ‘pick-up in store’ zie je nu dan ook enorm toenemen. Het geeft de consument ene gevoel van flexibiliteit en hij/zij kan zelf kiezen wat het beste past. Voor de Hema-locaties een voordeel dat het voor extra traffic zorgt.”

In hoeverre kan Jumbo profiteren van de bestaande samenwerking met Hema en de persoonlijke band van de bedrijfstop?
“Uiteindelijk beslissen de huidige eigenaren. Een groot deel daarvan komt uit Engeland en heeft helemaal geen affiniteit met de Nederlandse markt. Ze hebben een hele slimme constructie gemaakt en in het verleden onder de nominale waarde obligaties gekocht. Ondanks dat er nu schulden zijn weggestreept kunnen ze een leuke winst binnenhalen. Hema gaat daarom naar de hoogste bieder. De eigenaren zijn gebaat bij een biedingsstrijd. De vraag is wie bereid is het verst te gaan. Retailpartijen hebben het voordeel dat ze echt wat van Hema kunnen maken, want ze kunnen synergie creëren voor de toekomst. Daarom ziet Michiel Witteveen van Blokker zichzelf ook als goede kandidaat. Het schijnt dat zich nu ook weer private equity fondsen hebben gemeld. Als die een verdienmodel zien, zullen ze bieden. Warme contacten wegen niet op tegen het hoogste bod.”

Betekent nog een keer in handen van een partij als Lion Capital komen het einde van Hema?
“Dat is het gevaar. Het klinkt heel mooi dat een deel van de schulden wegvalt, maar wat is de vervolgstap? Een private equilty fonds zou opnieuw waar mogelijk de kosten drukken bij Hema en het met korte termijnwinst doorverkopen. Voor de huidige eigenaren maakt het verder niet uit wie de koper is en wat die met Hema gaat doen. Ze moeten Hema binnen enkele maanden doorverkopen, omdat ze anders verplicht een jaar moeten wachten. Zoals eerder gezegd, gaat het hen om de hoogste opbrengst. Dat is nu eenmaal het resultaat van het Angelsaksische model dat we hebben.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops
voda
0
Amerikaanse tak Ahold trekt zich terug uit pensioenakkoord

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
25,32 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Stop & Shop, de Amerikaanse tak van Ahold Delhaize, heeft een voorlopig akkoord bereikt om zijn deelname aan het National Plan, het pensioenfonds voor de sector, te beëindigen. Dit maakte Ahold vannacht bekend.

Indien Stop & Shop daadwerkelijk afscheid neemt, dan zal het voor belastingen 649 miljoen dollar betalen om zijn verplichtingen af te kopen. Na belastingen schat Ahold de post op 500 miljoen dollar.

De genoemde voorziening zal geen impact hebben op de onderliggende operationele winst, aldus Ahold. Ook voorziet de supermarktketen niet dat de outlook voor de vrije kasstroom in 2020 van meer dan 1,5 miljard euro hierdoor niet gehaald wordt.

Op 1 oktober zullen de betrokken medewerkers de plannen van Stop & Shop moeten goedkeuren.

Volgens Ahold worden de pensioenen door deze stap veiliger en de financiële risico’s voor de onderneming kleiner.

Concurrenten Kroger en Albertsons hebben net als Stop & Shop besloten te stoppen met het National Plan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:33
Koers 27,070
Verschil +0,110 (+0,41%)
Hoog 27,130
Laag 26,820
Volume 773.995
Volume gemiddeld 2.048.385
Volume gisteren 2.791.825

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront