Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

jonas schreef op 25 mei 2020 14:48:

Maar toch Gokker als ineens een superverspreider (niets over oordeel over verspreider, want die is vaak volkomen niet wetend) weer opduikt?

En dan die afstandsnormen. Wie moet je geloven WHO zit op ca 0,9 meter dacht ikmaar het maakt nogal wat uit voor je omzet als horeca, vervoer enzo of die 1,5 meter ook mogelijk met wat extra bescherming 1 meter kan zijn.

Dat betekent meer omzet en minder ontslagen.

Groet, Jonas
Dat "het kaarsje dooft" zegt natuurlijk helemaal niet dat het gevaar geweken is. Men kan niet uitsluiten dat dit te danken is aan sommige maatregelen en dat die nog steeds werken. Mijn bescheiden mening is dat men stapje voor stapje kan versoepelen, maar zo denken vermoedelijk de meesten. Het zou zeer gerust stellen wanneer de buurlanden een zelfde beeld blijven tonen.
jonas
0

BDB je kan gaan klagen en mogelijk terecht maar helpt het nu? Dat laatste zal ik voorop stellen.

Wat nu te doen! Desnoods koop je pakken met mondkapjes voor het zorg personeel rond je moeder.

Rond mijn repatriëring vanuit Zuid Afrika heb ik ook heel wat bedenkingen rond de organisatie vanuit Buiza. Dan stond ik wel op de lijst en dan dankzij mijn dochter die vanuit Nederland gingen bellen weer niet en kon ik als hoog risico wel weer mee.

Ach ja een onderzoek is nodig. Is de Nederlandse ambassadeur alert geweest? Wat waren zijn bevoegdheden? Ik heb gemopperd maar kon hij er eigenlijk wat aan doen vanwege te geringe bevoegdheden? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat vele Nederlanders vastzitten in het buitenland en dat die als de soddemieter moeten worden geholpen.

Groet, Jonas
[verwijderd]
1
Een crowd-funding aktie starten "Haal onze Jonas terug" met een collectezak langs de posters om onze primus interparus(de eerste onder zijns gelijken) terug te halen naar Europa?

Met een milletje of 12 komen we je met een Citation ophalen, 4x tussenstop, maar wel terug he!

Vandaag de eerste keer enkel cijferig, vanaf moren hebben we voetbal uitslagen, en over precies een week zitten nu de terrassen vol, de weersvooruitzichten zijn goed.
Chiddix
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 mei 2020 14:42:

[...]Is dat overal zo? De verzorgenden mochten zelfs geen mondkapjes dragen?? Hoe kom je aan die informatie?

Ik vraag dit omdat er in het tehuis waar mijn oude moeder woont vrijdag een verzorgster naar huis gestuurd is. Ze had corona. Eerder die week had ze o.a. mijn moeder nog verzorgd, zonder mondkapje of wat dan ook. Mijn moeder is zeer zwak en doof (toespreken gaat dus meestal van nabij), moet geholpen worden bij aankleden, opstaan en wc-gang, maar is niet dement.
Mijn broer, die de eerste contactpersoon is, weet nog niet of deze verzorgster zelf gemakzuchtig was, of dat het niet dragen van een mondkapje beleid is (zoals jij suggereert).

Een maand geleden had men nog als excuus kunnen aanvoeren dat er een tekort was, nu niet meer. Ik beschik zelf al 10 dagen over mondkapjes. Van die eenvoudige papieren dingen, maar die zijn prima om een cliënt/patiënt in behoorlijke mate te beschermen tegen 'jouw druppeltjes' bij praten en kuchen.

Ik overweeg om samen met mijn broer een officiële klacht in te dienen bij de instelling, desnoods met wat publiciteit er omheen. Ik wacht eerst even je antwoord af, waarvoor bij voorbaat dank. Reacties van anderen die er iets vanaf weten natuurlijk ook welkom.

Je zult eerst de richtlijnen van het RIVM moeten kennen in woonzorgcentra. Indien centra de adviezen volgen van het RIVM, kom je niet ver uitgezonderd wanneer er onverantwoord is gehandeld in strijd met de richtlijnen. In Maart, lees ik, moest personeel zichzelf beschermen met middelen indien zij oudjes behandelden met symptomen(zorg, contact, aanraking). Zonder symptomen geen mondkapjes etc Andersom bestaat ook. Oudjes beschermen tegen verplegend personeel die symptomen hebben maar die moeten normaal thuisblijven. Of de richtlijnen later zijn bijgesteld weet ik niet in woonzorgcentra.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Skater schreef op 25 mei 2020 05:15:

Meer dan een half jaar na uitbraak worden omstreden mondkapjes verplicht in het OV.
Is dat het begin? Of zou massale burgerlijke ongehoorzaamheid uitkomst gaan bieden? Ik heb weinig hoop in mijn medelanders vooralsnog.
Op mij hoef je idd niet te hopen.
Ik zou nu al een mondkapje dragen als ik het OV in zou moeten. Om anderen te beschermen en om het voorbeeld te geven, zodat ik uiteindelijk ook door de anderen beschermd word. Bedenk dat bus en trein binnenruimtes zijn waar de besmettelijkheid groter is dan in de open lucht.

Ik denk dat ik zelfs zover ga om mensen zonder mondkapje in de trein na 1 juni aan te spreken. Zoals ik dat al jaren doe bij geouwehoer in een stiltecoupé.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 mei 2020 09:41:

[...]
Circulatie is helemaal geen probleem als er goede filters gebruikt worden zoals in mijn luchtzuiveraar.
De filters in gewone luchtzuiveraars voor consumenten zijn helemaal niet zo goed (en/of al gauw vervuild). En de 'gezuiverde' lucht wordt niet afgevoerd maar gewoon weer de kamer ingeblazen. Het idee is dat de lucht na herhaaldelijk door het apparaat gegaan te zijn, uiteindelijk schoner of reuklozer wordt.

Eigenlijk denk ik dat deze zuiveraars het gevaar vergroten. Zij wekken namelijk turbulentie op, waardoor aerosolen met het virus erin sneller en makkelijker van de ene persoon naar de andere getransporteerd kunnen worden, ook al zit men 2 m uit elkaar. Zonder die (extra) turbulentie zouden de besmette droplets meer tijd hebben om uit te zakken of te verdampen
N.B. Ik heb zelf zo'n ding, ooit aangeschaft door een niet-rokende vriendin...

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 25 mei 2020 11:42:

[...]...
Maar wat mij eigenlijk al heel snel opviel is, dat al hetgeen aan nieuw onderzoek vanaf februari beschikbaar kwam over COVID-19 vrijwel niet werd meegenomen. Het verhaal was en bleef hetzelfde en men hield zich daar star aan. Maar er is al zoveel meer bekend."

Dat schrijft De Hond in www.maurice.nl/2020/05/24/de-covid-19...
En ik geloof De Hond op dit punt meer dan de WHO/RIVM.
Helemaal mee eens.
Na het veranderen van de software bij iex doet het duimpje het bij mij niet meer. Anders zou ik je zowaar een AB-tje gegeven hebben.

hirshi
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 mei 2020 18:00:

[...]Helemaal mee eens.
Na het veranderen van de software bij iex doet het duimpje het bij mij niet meer. Anders zou ik je zowaar een AB-tje gegeven hebben.

Dan zal ik het wel voor je doen.
[verwijderd]
0
Die afstand houden doet minder dan gewoon je medische voorzorg nemen. Je koopt het bij drogist en supermarkt. Minder spannend dan paracetamol.
Behandel degenen die het meeste risico lopen met voorzorg op recept. Geen halve maatregelen met 1 middeltje. Ook vitamines enzo. Je weet wel, spul voor je GEZONDheid.
[verwijderd]
0
quote:

jonas schreef op 24 mei 2020 22:35:

Ach ja en dan zoiets. Hoe bedenk je het: Bill Gates wil de hele wereld bezitten! Via zijn stichting heeft hij al miljarden aantoonbaar weg gegeven.

Wat is er mis met mensen die overal een complot inzien. Geven mensen wat weg aan de ander in nood of help je de buurvrouw dan ben je verdachte?

Houdt toch op met dat soort flauwekul! Zeg gewoon tegen mensen die wat doen voor de ander: mooi gebaar goed voorbeeld!!

Groet Jonas
Beetje kort door de bocht en naief die argumenten. Hoeveel tijd heb je erin gestoken om echt het goor te vinden van....dat personage?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

jonas schreef op 25 mei 2020 15:05:

BDB je kan gaan klagen en mogelijk terecht maar helpt het nu? Dat laatste zal ik voorop stellen.
Wat nu te doen! Desnoods koop je pakken met mondkapjes voor het zorg personeel rond je moeder.

Rond mijn repatriëring vanuit Zuid Afrika heb ik ook heel wat bedenkingen rond de organisatie vanuit Buiza. Dan stond ik wel op de lijst en dan dankzij mijn dochter die vanuit Nederland gingen bellen weer niet en kon ik als hoog risico wel weer mee.

Ach ja een onderzoek is nodig. Is de Nederlandse ambassadeur alert geweest? Wat waren zijn bevoegdheden? Ik heb gemopperd maar kon hij er eigenlijk wat aan doen vanwege te geringe bevoegdheden? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat vele Nederlanders vastzitten in het buitenland en dat die als de sodemieter moeten worden geholpen.
Ik ben nog bezig na te gaan wat nu eigenlijk het beleid is mbt het dragen van mondkapjes door het personeel in die tehuizen, zowel bij de instelling in kwestie (Pleyade, Gelderland) als bij het RIVM (ook @Chiddix nog bedankt voor de tip).
Intussen zitten we ongerust te wachten of mijn oude moeder idd corona heeft opgelopen. Op zich wordt het zo langzamerhand 'haar tijd', dat zegt ze zelf ook (ze is 100), maar nu liever nog maar even niet, niet onder deze beroerde omstandigheden.

Over Zuid-Afrika: een goede vriendin van mij heeft een NL plus een ZA paspoort. Ze werkt het grootste deel van het jaar in Engeland, maar gaat elk jaar vijf weken naar ZA voor vakantie met haar (klein)kinderen, en ook 3x per jaar enkele weken naar NL voor bezoek aan andere familie en vrienden. Bij binnenkomst in ZA gebruikte ze altijd haar ZA paspoort, bij uitreis het NL paspoort, dit ook om fiscale redenen (iets met dubbele belastingheffing in UK + ZA).
Ze zit nu uit te pluizen of dat nog kan. Ze heeft iig haar voorgenomen reis naar ZA in juli uitgesteld tot oktober, ook omdat het binnenlandse vliegverkeer in ZA stil ligt en reizen tussen de provincies min of meer verboden is. Wat het extra lastig maakt is dat de regels van de ZA regering nogal veranderlijk zijn. Bovendien moet ze rekening houden met de huidige of komende inreisbeperkingen van NL en UK.

Kortom, ze heeft momenteel bijna een dagtaak aan al dat uitzoeken. Aan het Nederlandse min. BuZa heeft ze weinig qua info, en bij eventuele problemen rekent ze daar totaal niet op.
Jonas, jouw ervaringen spreken boekdelen. Volgens mij heb je mazzel gehad dat je in het begin van de crisis nog zo snel naar NL hebt kunnen komen.

[verwijderd]
0
@dijk
Wacht je voor je oude moeder op een diagnose, of neem je al maatregelen waar haar arts niet over zal beginnen? Mijn ouders (met onderliggende kwalen) doen het goed op zink, tonic en extra vitamines. Voelen zich beter dan anders.
Ijsbeer
0
Corona is super besmettelijk.
En zal nog wel een tijd blijven hangen.

Maar waar gaan de chinezen heen.

China wil deze zomer Mars missie lanceren
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 mei 2020 14:42:

[...]Is dat overal zo? De verzorgenden mochten zelfs geen mondkapjes dragen?? Hoe kom je aan die informatie?

Ik vraag dit omdat er in het tehuis waar mijn oude moeder woont vrijdag een verzorgster naar huis gestuurd is. Ze had corona. Eerder die week had ze o.a. mijn moeder nog verzorgd, zonder mondkapje of wat dan ook. Mijn moeder is zeer zwak en doof (toespreken gaat dus meestal van nabij), moet geholpen worden bij aankleden, opstaan en wc-gang, maar is niet dement.
Mijn broer, die de eerste contactpersoon is, weet nog niet of deze verzorgster zelf gemakzuchtig was, of dat het niet dragen van een mondkapje beleid is (zoals jij suggereert).

Een maand geleden had men nog als excuus kunnen aanvoeren dat er een tekort was, nu niet meer. Ik beschik zelf al 10 dagen over mondkapjes. Van die eenvoudige papieren dingen, maar die zijn prima om een cliënt/patiënt in behoorlijke mate te beschermen tegen 'jouw druppeltjes' bij praten en kuchen.

Ik overweeg om samen met mijn broer een officiële klacht in te dienen bij de instelling, desnoods met wat publiciteit er omheen. Ik wacht eerst even je antwoord af, waarvoor bij voorbaat dank. Reacties van anderen die er iets vanaf weten natuurlijk ook welkom.

Dit is geen simpele vraag die je stelt, BDB:)

Het gaat dan om officiele richtlijnen die door de in deze bevoegde instantie zijn uitgevaardigd.

Ga er maar aanstaan;)

www.actiz.nl/nieuws/dossier-coronavir...
[verwijderd]
0
quote:

Skater schreef op 25 mei 2020 19:16:

Het rommelt in Italië net als in New York State.

twitter.com/1GigiSims/status/12619580...
Niet alleen daar. Maar ook hier zelfde grapje uitgehaald. Opeens mensen die sterven aan corona zonder onderliggende aandoening nog alleen maar meenemen. Kortom eerst getallen opblazen en vervolgens oppoetsen. Heerlijke manipulatie en nog right in the face, maar media zwijgt.

Zelfde grapje ook met oversterfte uitgehaald. Ja er waren veel meer ouderen die stierven tot een week geleden, maar of dat 100% iets van corona gevallen waren of wellicht gewoon meer andere ziekten omdat ook ouderen de weg niet meer naar het ziekenhuis vonden dat weet je niet. Lijkt me dat je dat eerst moet onderzoeken en dan ook direct de geschatte levensverwachting me moet nemen bij degenen die corona hadden. Alleen zo krijg je enigzins objectieve cijfers.

[verwijderd]
0
quote:

Superrubio schreef op 25 mei 2020 20:39:

[...]

Niet alleen daar. Maar ook hier zelfde grapje uitgehaald. Opeens mensen die sterven zonder onderliggende nog alleen maar meenemen. Kortom eerst getallen opblazen en vervolgens oppoetsen. Heerlijke manipulatie en nog right in the face, maar media zwijgt.

Oversterfte van meer dan 10000 mensen in Nederland, keurig synchroon met de piek in sterfgevallen die aan COVID worden toegeschreven (maar bijna dubbel zoveel). Nix blazen en poetsen, eerder te conservatief dus.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2020 20:26:

[...]

Dit is geen simpele vraag die je stelt, BDB:)

Het gaat dan om officiele richtlijnen die door de in deze bevoegde instantie zijn uitgevaardigd.

Ga er maar aanstaan;)

www.actiz.nl/nieuws/dossier-coronavir...
Toen ik dat artikel las over die man met ALS die een buddy zocht om mee in quarantaine te gaan moeten toch ook alle alarmbellen afgegaan zijn bij management van zorginstellingen en bij de overheid en dat je personeel mee in quarantaine moet laten gaan om een slachting te voorkomen en dat is al.meer dan 2 maanden of meer terug geweest. Een maand intern met 3dubbel salaris en een maand vrij en dan na test weer een maand terug.is los wel of geen goed mondkapje toch de basis?

Hoe in godsnaam is het mogelijk dat in die zorginstellingen tot op heden fout op fout daar wordt gemaakt.

Ik ben echt van plan om mensen op een of andere tot verantwoording te gaan roepen. Hoe weet ik nog niet, maar zoveel dingen kloppen niet en langzaam krijgen wel steeds meer mensen dit door.
[verwijderd]
0
quote:

gokker schreef op 25 mei 2020 20:45:

[...]
Oversterfte van meer dan 10000 mensen in Nederland, keurig synchroon met de piek in sterfgevallen die aan COVID worden toegeschreven (maar bijna dubbel zoveel). Nix blazen en poetsen, eerder te conservatief dus.
Ja en daar zitten 2 mogelijk denkfouten in die je eerst moet checken, zoals ik al aangaf. Iemand die niet of te laat naar het ziekenhuis ging met andere aandoening geef je automatisch stempel corona dode. Daarnaast stierf gros met andere aandoeningen door corona als laatste zetje. Dat zie je nu al terug in de ondersterfte. Dus zonder goed onderzoek zijn en blijven het aannames die een zeer vertekend beeld geven zonder nuancering en relativering.
jonas
0

BDB ik denk het ook

"Kortom, ze heeft momenteel bijna een dagtaak aan al dat uitzoeken. Aan het Nederlandse min. BuZa heeft ze weinig qua info, en bij eventuele problemen rekent ze daar totaal niet op.
Jonas, jouw ervaringen spreken boekdelen. Volgens mij heb je mazzel gehad dat je in het begin van de crisis nog zo snel naar NL hebt kunnen komen."

Het was complete chaos. Met een dochter die meldde je staat op de lijst en later weer niet. Mensen die uren met Nederland gingen bellen. Echt een drama en chaos.

Ging ik met vriendin naar dat vliegveld om 5 uur in de ochtend. Roadblocks en mitrailleurs en politiehonden. Nou dan denk je weer bij ons is dat toch allemaal gelukkig minder

Af en toe te soft hier maar dat uit Zuid Afrika leek wel een soort deportatie

Groet, Jonas
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,44  +5,93  +0,68%  09:39
 Germany40^ 17.980,00 +0,67%
 BEL 20 3.875,55 +0,32%
 Europe50^ 4.964,12 +0,55%
 US30^ 38.288,02 +0,10%
 Nasd100^ 17.215,00 +0,03%
 US500^ 5.014,97 -0,04%
 Japan225^ 37.561,21 -0,43%
 Gold spot 2.310,45 -0,72%
 EUR/USD 1,0682 +0,28%
 WTI 82,42 +0,45%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +31,23%
ALLFUNDS GROUP +4,05%
PROSUS +3,70%
Accsys +3,41%
ASMI +2,25%

Dalers

RANDSTAD NV -6,14%
NSI -3,45%
Akzo Nobel -2,90%
B&S Group SA -1,72%
Fugro -1,20%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront