Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
bearishbull
0
quote:

Just1 schreef op 13 mei 2020 10:32:

Contract rollen komt er weer aan. Ik zat er fiks naast met mijn doel $10, werd -40. Het kan -100 worden, maar $10 is misschien realistischer.
Zoiets gebeurd niet snel een 2de keer. Ga er maar vanuit dat partijen nu zijn voorbereid en wel een plekje vrij hebben gemaakt in hun oude schuur mochten ze iets geleverd kunnen krijgen voor bijna niets om het later weer door te verkopen.

Mensen/de markt, past zich snel aan.
haas
0
er zal nog lange tijd olie nodig zijn voor allerlei toepassingen

PS: de groene kmerr levert nu mss 1% van de energie
en zijn al heel lang bezig: want in 1991 werden de eerste rij windmolens geplaatst in Espel(NOP)
en de windmolens zijn financiele roestbakken: gaan nog veel geld kosten

Zonnepanelen worden nauwelijks gesupport door DenHaag: zijn doodsbenauwd dat elke burger zijn "eigen" energiecentrale heeft/krijgt: geen tax, btw etc:):)
voda
0
IEA: olievraag nog minstens jaar onder niveau van voor crisis

Gepubliceerd op 13 mei 2020 12:49 | Views: 1.742

Royal Dutch Shell A 14:19
14,91 -0,17 (-1,15%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar olie zal nog minstens een jaar of langer onder het niveau blijven van voor het begin van de coronacrisis. Dat denkt het hoofd van het Internationale Energie Agentschap (IEA). Door de virusuitbraak en de maatregelen om de ziekte tegen te gaan is de vraag naar olie sterk gedaald, met dus ook fors lagere olieprijzen.

Voor de crisis in volle hevigheid uitbrak lag de wereldwijde vraag op ongeveer 100 miljoen vaten per dag, maar nu is die met bijna een derde gedaald, aldus het agentschap. IEA-directeur Fatih Birol denkt dat in de tweede helft van dit jaar er weer een stijging van de vraag kan komen omdat de lockdown-maatregelen in veel landen inmiddels worden versoepeld en de economische activiteit langzaam wordt heropgestart.

Verder verklaarde Birol dat het nog te vroeg is om de Amerikaanse schalie-industrie dood te verklaren. Die industrie is hard geraakt door de scherp gedaalde olieprijzen omdat daardoor het niet rendabel is om olie uit schalievelden te produceren. Volgens Birol kan die sector bij een olieprijs van meer dan 40 dollar per vat de productie weer gaan opvoeren. Oliekartel OPEC en andere grote olielanden zijn bezig de productie te verlagen om zo overaanbod op de oliemarkt tegen te gaan en de prijzen te stutten.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden stijgen niet verder

(ABM FN-Dow Jones) De sterk gestegen voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht iets gedaald, terwijl de sterk gedaalde capaciteitsbenutting van raffinaderijen tegen de verwachting in verder terugliep. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 8 mei daalden de voorraden ruwe olie met 745.000 vaten tot 531,5 miljoen vaten. Verwacht was een stijging met 4,7 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen af met 3,5 miljoen vaten tot 252,9 miljoen vaten. Hier was een kleinere daling met 2,3 miljoen vaten voorzien.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 3,5 miljoen vaten tot 155,0 miljoen stuks. Economen rekenden gemiddeld op een toename van 3,7 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 70,5 naar 67,9 procent. Een toename tot 71,2 procent was voorzien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald, terwijl de aandelenmarkten onderuitging op sombere vergezichten van de Federal Reserve, die vreest dat de economische impact van de coronacrisis nog lang zal worden gevoeld.

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1,9 procent lager op 25,29 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Fed-voorzitter Powell sprak van "zeer onzekere vooruitzichten" met "aanzienlijke neerwaartse risico's".

Eerder op de dag stond de olieprijs nog kortstondig hoger, na een verrassende daling van de Amerikaanse olievoorraden. De daling was beperkt, maar economen hadden erop gerekend dat de uitpuilede voorraden nog verder zouden oplopen.

De opleving was van korte duur.

Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors verwacht dat verdere stijgingen van de olieprijs vanaf nu "lauw" zullen zijn. Hij denkt dat de vraag naar benzine wel zal blijven toenemen, nu steeds meer staten in de VS uit de 'lockdown'-beperkingen gaan. "Maar de wereldwijde luchtvaart is nog lang niet aan het terugkeren."

Zahir zegt dat het hem niet zou verbazen als de komende weken het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus weer gaat stijgen, door de versoepeling van maatregelen. "We hebben de indruk dat DNA in de consument ernstig beschadigd is", aldus Zahir, die de economie "zeer langzaam" ziet her stellen nu zo veel mensen hun baan kwijt zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Olieproductie buiten OPEC-kartel stort in'

Gepubliceerd op 14 mei 2020 11:09 | Views: 5.057

Royal Dutch Shell A 11:58
13,97 -0,50 (-3,46%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie buiten de landen van oliekartel OPEC om staat op instorten. Volgens het Internationale Energie Agentschap (IEA) daalt met name de productie in de Verenigde Staten harder dan verwacht, zo werd in een maandrapport gemeld.

De niet-OPEC-productie daalde in april met 1,1 miljoen vaten per dag in vergelijking met het jaar ervoor. De maand mei wordt nog erger. In de maanden maart tot en met juni zal volgens IEA sprake zijn van dagelijkse productiedaling van 6,7 miljoen vaten per dag.

Door de lage olieprijzen worden producenten gedwongen om olieputten te sluiten. De winning van olie in de VS gebeurt momenteel in de laagste versnelling sinds 2009. Vooral de schaliewinning is niet rendabel.

De Amerikaanse productie zal volgens het IEA in mei met 1,2 miljoen vaten per dag dalen. Tegen het einde van het jaar kan de productie dagelijks 2,8 miljoen vaten per dag lager zijn dan een jaar eerder. Rusland staat voor een daling van de productie in het slotkwartaal van dit jaar met 1,3 miljoen vaten per dag. Ook de productie in Canada staat onder druk.
voda
0
Olieprijs herstelt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag meer dan hersteld van de dip een dag eerder. Op een settlement van 27,56 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,27 dollar of 9 procent meer waard.

Beleggers vestigen hun hoop momenteel op de belofte van Saoedi-Arabië om de olieproductie in juni met nog eens 1 miljoen vaten per dag in te perken, volgens econoom Cailin Birch van The Economist Intelligence Unit.

Die belofte moet het optimisme voeden dat er in juni en juli sprake zal zijn van een verbetering in de balans op de oliemarkt.

"Maar er blijven serieuze neerwaartse risico's", waarschuwt Birch. "Wereldwijd beginnen economieën de strenge coronamaatregelen te versoepelen en het is onduidelijk wat daarvan het gevolg is. Mocht de heropening te vroeg komen en ontstaat er een tweede besmettingsgolf, dan komen de lockdownmaatregelen terug en zullen de olieprijzen weer kelderen", denkt de marktvorser.

Het Internationaal Energieagentschap zei donderdag in zijn maandrapport dat de Covid-19 maatregelen de vraag naar olie stevig in toom houden in mei, terwijl olieproducenten hun output ondertussen flink terugschroeven.

Het IEA voorspelt dat de mondiale vraag naar olie deze maand met 21,5 miljoen vaten per dag afneemt, terwijl de productie naar verwachting met 12 miljoen vaten per dag daalt.

Kijkend naar heel 2020 rekent het agentschap op een daling van de vraag naar olie met 8,6 miljoen vaten per dag. Die voorspelling lag vorige maand nog op 9,3 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs flink hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gestegen tot het hoogste niveau in twee maanden. Op een settlement van 31,82 dollar werd een vat West Texas Intermediate 8,1 procent, ofwel 2,39 dollar, meer waard.

"Een aantrekkende vraag, stimuleringsmaatregelen en een historische productiebeperking zorgt voor optimisme", aldus marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group.

Vorige week trokken de olieprijzen ook al flink aan. Op weekbasis was sprake van een stijging van zo'n 19 procent.

Met de winsten op maandag zag het naderen van de future-expiratie er een stuk rustiger uit dan een maand geleden, zo constateerde analist Ben Jones van State Street Global Markets.

"Terwijl de prijs voor een West Texas Intermediate olie vorige maand onder nul dook, ziet de oliemarkt er veel rustiger uit nu de juni-expiratie nadert", zo concludeerde analist Jones.

Vorige maand kregen handelaren in aanloop naar de expiratie tientallen dollars per vat toe als zij bereid waren olie af te nemen. Er was een enorm gebrek aan opslagcapaciteit.

Dankzij de productieverlagingen door OPEC+ sinds april en de terugval van de Amerikaanse olieproductie, maar ook dankzij een opleving van de vraag, zijn er tekenen van een "snel en sterk" herstel van de oliemarkt, ondanks dat een breder economisch herstel zwak blijft, aldus Jones.

OPEC+ verlaagt sinds april de productie met 9,7 miljoen vaten per dag tot eind juni, om het olieoverschot de kop in te drukken. Daarbovenop kondigde Saoedi-Arabië aan de productie met nog eens 1 miljoen vaten per dag te verlagen in juni, net als de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit.

Nu de Amerikaanse economie voorzichtig weer de deuren opent, zullen meer mensen de auto pakken, voorziet Jones van State Street. Chris Midgley, analist van S&P Global Platts, waarschuwde evenwel dat de olievraag in andere sectoren, zoals de luchtvaart, onder druk zal blijven. "Het zal in deze sectoren veel langer duren voordat er een U-vormig herstel optreedt", aldus Midgley. "Onder de streep blijft de vraag circa 700.000 vaten olie per dag onder het niveau van 2019 liggen."

"Ondanks het risico van een tweede besmettingsgolf en het weer invoeren van lockdownmaatregelen, lijkt de lage olieprijs voorlopig achter de rug te zijn", stelde Jones evenwel.

"Er heerst optimisme in de markt, maar het opwaartse potentieel zal vermoedelijk beperkt zijn, vanwege de hoge olievoorraden en de beperkingen rond de Amerikaanse leveringen", vulde Midgley echter aan.

"Met een olieprijs van 30 dollar blijven veel Amerikaanse schaliegasproducenten onder druk staan en we verwachten meer faillissementen bij kleinere bedrijven die hun schulden niet meer kunnen aflossen", aldus Midgley.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Olie kan alleen maar down, maar of dat ook gebeurd? Ik denk wel dat het niet negatief gaat, zou interessant zijn als dat opnieuw gebeurde.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden gedaald

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week iets gedaald, na wekenlang hard te zijn opgelopen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 15 mei daalden de voorraden ruwe olie met 5,0 miljoen vaten tot 526,5 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen wel toe, met 2,8 miljoen vaten tot 255,7 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 3,8 miljoen vaten tot 158,8 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 67,9 naar 69,4 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs stijgt door

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gestegen. Op een settlement van 33,92 dollar, werd de julifuture West Texas Intermediate 0,43 dollar of 1,3 procent meer waard.

Woensdag steeg de olieprijs al bijna 5 procent na een onverwacht scherpe daling van de Amerikaanse olievoorraden.

De olieprijs is in mei alleen al zo'n 80 procent gestegen vanwege het groeiende optimisme over de productie-inperkingen van OPEC+, de afgenomen schalieproducte in de Verenigde Staten en de toenemende vraag naar brandstof nu coronamaatregelen wereldwijd worden versoepeld en consumenten weer vaker naar buiten gaan.

"Gezien de productieverlagingen en de verbeterde economische vooruitzichten is er geen reden waarom de olieprijs niet nog wat verder kan stijgen", denkt marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Hij denkt wel dat het opwaarts potentieel beperkt is gezien het recente forse herstel.

De volgende weerstand voor WTI ligt volgens Erlam op 35,00 dollar per vat en daarna op 37,50 dollar en vervolgens op 40,00 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rode cijfers Hewlett Packard

(ABM FN-Dow Jones) Hewlett Packard Enterprise heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar verlies geboekt en geeft geen outlook vanwege de onzekerheid door de coronacrisis. Dit meldde het Amerikaanse concern dat zich richt op zakelijke dienstverlening donderdagavond.

In de verslagperiode kwam er een verlies van 821 miljoen dollar in de boeken, of 0,64 dollar verlies per aandeel. Een jaar eerder draaide Hewlett Packard nog een winst van 419 miljoen dollar.

Op aangepaste basis kwam de winst per aandeel uit op 0,22 dollar, wat onder de marktverwachting lag van analisten geraadpleegd door FactSet. Die rekenden op 0,29 dollar.

De omzet daalde van 7,15 miljard tot 6,01 miljard dollar. Hier voorspelden analisten 6,31 miljard dollar.

Hewlett Packard maakte donderdag verder bekend dat de salarissen van het management met 20 tot 25 procent worden verlaagd vanaf 1 juli tot eind 2020. Ook wil het bedrijf in boekjaar 2022 jaarlijks 800 miljoen dollar aan kosten besparen.

Het aandeel daalde donderdag in de nabeurshandel op Wall Street ruim 5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
NVIDIA overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) NVIDIA heeft in een "uitstekend" eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse producent van computerhardware zoals grafische kaarten en chipsets voor moederborden.

In de verslagperiode verdubbelde de nettowinst op jaarbasis ruimschoots, van 394 miljoen naar 917 miljoen dollar, of 1,47 dollar per aandeel.

Op aangepaste basis verbeterde de winst per aandeel van 0,88 naar 1,80 dollar, waar door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op 1,65 dollar.

De omzet steeg van 2,22 miljard naar 3,08 miljard dollar, waar de markt 2,98 miljard dollar voorspelde. Hiermee voldeed NVIDIA ook aan de eigen verwachting.

De tak die levert aan de gaming-industrie behaalde een opbrengst van 1,34 miljard dollar en genereerde daarmee de meeste omzet. De divisie die zich focust op datacenters bleef met 1,14 miljard dollar, een stijging van liefst 80 procent, niet ver achter. het was een recordkwartaal voor deze tak en voor het eerst dat er 1 miljard dollar aan omzet werd behaald.

Outlook

Voor het huidige tweede kwartaal voorspelt NVIDIA een omzet van 3,65 miljard dollar, waar de markt op 3,25 miljard dollar rekent.

Het aandeel steeg donderdag in de nabeurshandel op Wall Street een bescheiden 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Adempauze oliemarkt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald. Op een settlement van 33,25 dollar, werd de julifuture West Texas Intermediate 0,67 dollar of 2,0 procent minder waard.

Op weekbasis steeg de olieprijs bijna 12 procent, na een sterke rally in de afgelopen dagen. Vrijdag namen oliebeleggers gas terug.

"Er zijn groeiende twijfels over de kracht van het economisch herstel in China en de toenemende spanningen tussen Beijing en Washington raken de olieprijs ook", verklaarde marktanalist Lukman Otunuga van FXTM het sentiment.

De betrekkingen tussen de VS en China staan extra onder druk door een wet die Beijing heeft geïntroduceerd waarmee de onafhankelijkheid van Hongkong aan banden worden gelegd. Daarnaast maakte China vrijdag bekend dat het geen economisch groeidoel geeft voor dit jaar.

Volgens Otunuga wordt de olieprijs ondersteund nu landen hun coronamaatregelen versoepelen en de economie weer opstarten maar is het opwaarts potentieel beperkt. De marktanalist ziet het technisch steunniveau op 30,00 dollar. Daaronder kan de prijs voor een vat WTI zakken tot 24,00 dollar.

Uit data van Baker Hughes vleek vrijdag dat het aantal actieve boorplatforms in de VS voor de tiende week op rij is gedaald. Dit ondersteunt het beeld dat de mondiale productie terugloopt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rusland verbiedt tijdelijk invoer van olieproducten

Gepubliceerd op 25 mei 2020 13:40 | Views: 2.481

MOSKOU (AFN/RTR) - Rusland gaat tot oktober de invoer van olieproducten staken. De strenge maatregelen om het coronavirus te beteugelen, resulteerden in ineenstorting van de olievraag met zeer lage prijzen voor verschillende brandstoffen zoals benzine en diesel tot gevolg. Een importverbod moet de komende maanden voorkomen dat goedkope olie uit het buitenland op de Russische markt terechtkomt.

Wit-Rusland is een van grootste exporteurs van benzine naar Rusland. Het buurland produceert drie keer zo veel benzine als nodig voor de eigen consumptie en stuurt jaarlijks zo'n 2000 ton benzine naar Rusland toe. Rusland importeert olieproducten ook uit andere landen maar in kleinere volumes.

De verkopen van benzine lagen begin afgelopen maand 60 procent lager dan een jaar eerder. De verkoop van diesel zakte nog sterker. Russen mochten tijdens de lockdown zonder een geldige reden niet naar buiten, waardoor het gebruik van de auto sterk afnam. Ook waren veel fabrieken dicht en bleven veel vliegtuigen aan de grond.
voda
0
Russische prognose stut olieprijs

Gepubliceerd op 26 mei 2020 07:37 | Views: 494

Royal Dutch Shell A 25 mei
15,00 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen dinsdag omhoog na een voorspelling van Rusland dat vraag en aanbod van olie nog deze zomer in balans kan komen. Dit nadat grote olieproducerende landen eerder een akkoord bereikten over een verlaging van de productie om de overvloed van olie te verminderen.

Rusland beloofde eerder het dagelijkse aanbod van olie te verminderen als onderdeel van afspraken met landen van oliekartel OPEC en bondgenoten (OPEC+) om de prijzen te stutten. De alliantie is goed voor een dagelijkse productieverlaging van 10 miljoen vaten. De Russische minister van Energie Alexander Novak zei dat de kraan nog steviger is dichtgedraaid dan de landen overeen zijn gekomen.

De olieprijs is deze maand met ongeveer 80 procent gestegen nadat lockdownmaatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen werden versoepeld. Dat zorgde voor een grotere vraag naar olie. Kenners van de International Energy Agency voorspelden een korte dip van de vraag naar olie, waarna deze weer zal aantrekken tot het pre-crisis niveau.

De wereld verbruikte vorig jaar gemiddeld bijna 100 miljoen vaten olie per dag. Volgens sommige kenners binnen de energiesector is daarmee de piek bereikt, omdat de coronacrisis zorgt voor veranderingen in levensstijl zoals meer thuiswerken en minder reizen.

Een vat Amerikaanse olie werd dinsdagochtend bijna 3,3 procent duurder op 34,36 dollar per vat. Brentolie kostte een kleine 2 procent meer, op 36,23 dollar per vat.
voda
0
Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gestegen. Op een settlement van 34,35 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,10 dollar of 3,3 procent meer waard.

Maandag werd vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten alleen elektronisch gehandeld. Dinsdag wist de olieprijs verder te stijgen omdat beleggers optimistisch zijn nu landen hun coronamaatregelen versoepelen en consumenten weer vaker de auto pakken en dus brandstof nodig hebben.

Ondertussen zijn ook de zorgen over het gebrek aan opslag afgenomen en dragen de productieverlagingen van grote olielanden bij aan het herstel van de olieprijs.

"De oliemarkt lijkt weer in balans te raken", waarbij het aanbod en de vraag weer aan elkaar gelijk komen te staan, volgens analist Bjørnar Tonhaugen van Rystad Energy.

Saoedi-Arabië is van plan om de productie vanaf juni terug te schroeven tot het laagste niveau sinds 2002 en ook Rusland is optimistisch dat de vraag naar olie toeneemt.

Volgende maand praat OPEC+ over mogelijke vervolgafspraken. Momenteel pompen het kartel en zijn bondgenoten dagelijks bijna 10 miljoen vaten minder op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt sterk

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag lager gesloten door zorgen over de gevolgen voor de energievraag van oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Ook suggereerde Rusland dat het mogelijk niet mee wil doen aan een verlenging van de productiebeperkingen die waren afgesproken met oliekartel OPEC.

De julifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie daalde 4,5 procent tot 32,81 dollar op de New York Mercantile Exchange.

"De ondersteuning van de prijs door de nieuwste productieverlaging van de OPEC+ begin weg te ebben, nu er tot nu toe beperkt enthousiasme in Rusland is voor langere beperkingen van de productie", stelden analisten van Ritterbusch.

Volgens de analisten kunnen ook Amerikaanse producenten van schalieolie hun productie binnenkort weer gaan opvoeren, wat ook de olieprijs onder druk zou zetten.

Donderdag is het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden onverwacht omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week onverwacht gestegen week, nadat een wekenlange stijging vorige week tot stilstand was gekomen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 22 mei stegen de voorraden ruwe olie met 7,9 miljoen vaten tot 5,34 miljoen vaten. Vooraf werd gemiddeld door economen gerekend op een daling met 1,6 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden wel, met 0,7 miljoen vaten tot 255,0 miljoen vaten. Hier was een afname met 0,3 miljoen vaten voorzien.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 5,5 miljoen vaten tot 164,3 miljoen stuks. Gerekend werd op een toename van 2,0 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 69,4 naar 71,3 procent. Verwacht was 70,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs herstelt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag deels hersteld van de dip een dag eerder. Op een settlement van 33,71 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 2,7 procent meer waard.

Woensdag stond de olieprijs onder druk door de zorgen over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de berichten dat Rusland geen heil zou zien in een verlenging van de productie-afspraken van OPEC+.

Donderdag veerde de olieprijs op ondanks een onverwachte stijging van de wekelijkse olievoorraden in de VS. Die namen in de week eindigend op 22 mei met bijna 8 miljoen vaten toe, waar een daling was voorzien. Ook de voorraden stookolie liepen aardig op, terwijl de benzinevoorraden licht daalden, bleek uit het voorradenrapport van de Energy Information Administration.

Analist Eugen Weinberg van Commerzbank wees erop dat de oliemarkt wellicht iets te enthousiast is geweest met het inprijzen van het herstel van vraag en aanbod in de markt.

"Berichten over een vrij zwakke vraag in de VS en eerder ook de API-cijfers, lijken een minder sterke dynamiek aan te tonen dan eerder gedacht", analyseerde de marktkenner het voorradenrapport.

Analist Matt Smith van ClipperData verklaarde de stijging van de Amerikaanse olievoorraden juist door een forse toename in de import van olie uit Saoedi-Arabië.

Daarbij daalden afgelopen week wel de olievoorraden in de belangrijke Amerikaanse oliehub in Cushing, Oklahoma.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.086,70 -0,28%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 -0,35%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.524,13 +0,24%
 US500^ 5.072,39 +0,05%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.314,97 -0,30%
 EUR/USD 1,0698 -0,04%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront