Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.407 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

seadoc schreef op 16 mei 2020 19:12:

[...]

Kijk aan, een hele exegese mbt Haas. Is dit een opmaat tot heiligverklaring :-)? Sankt Hase?
Dat zou je haas denken ja.
haas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 mei 2020 14:28:

[...]
Zeg Haas, hang jij ook rond op een Duits forum...???

[i]

Zo even uit de zon:)

ik hang ,imo, nergens, kom niet op Duitse forums
PS: heb mijn handen vol aan het lezen van zeitungen uit binnen en buitenland(99% van mijn belegwerk) waarvan mss 3% op de KK
gbakl
0
[verwijderd]
0
Man treft vogelspin in bakje druiven Albert Heijn

Updated 4 min geleden
10 min geleden in BINNENLAND

ARNHEM - Arnhemmer Bart van den Akker schrok zich rot toen hij dit weekend wat druiven uit de koelkast pakte. Er bleek een vogelspin in het bakje pitloze druiven uit Chili te zitten.
De vrouw van Van den Akker had de druiven vrijdag gehaald in de Albert Heijn van winkelcentrum Kronenburg, meldt de Gelderlander. Een dag later pakte de heer des huizes het bakje nietsvermoedend uit de koelkast om een trosje aan zijn zoon te geven. „Toen zag ik die enorme vogelspin. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk.”

Eerder op de dag deed Van den Akker ook al een graai in het bakje, maar toen hij had nog niets door. De Arnhemmer schakelde vervolgens zijn buurman (’een man met verstand van dieren’) in voor hulp. De spin is afgeleverd bij een reptielenwinkel in de buurt.

Zeldzame reiziger
Een zegsman van de Albert Heijn, die niet durft te zeggen hoe het beestje Nederland precies heeft gehaald, spreekt tegen de krant van een uitzonderlijke vondst. ,,Ik zou er ook van schrikken, denk ik. Gelukkig is er niks vervelends gebeurd en leeft de spin nog.” De man krijgt ter compensatie een nieuw bakje druiven aangeboden.
DeZwarteRidder
1
quote:

Cézan schreef op 18 mei 2020 08:42:

Dit is bijzonder! ! :) Beslist geen koffiepraatje!
‘Ze kijken ’s avonds televisie met mij’‘

www.ad.nl/buitenland/oehoe-bouwt-nest...
Zijn deze uilskuikens verslaafd aan soaps of kijken ze liever naar 'Vroege Vogels'.....???
haas
0
met hemelsvaartsdag gaan de koersen altijd omhoog:)

PS: tis te hopen dat de coronavirus zich niet gedraagd als 'n veenbrand
(dat de neiging heeft om steeds weer de kop op te steken:)
DeZwarteRidder
0
DNB: beurscrash vaagde anderhalf jaar winst weg

Door Pieter van Erven Dorens
1 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De beurskoersen zijn sinds medio maart flink opgeveerd, maar nog lang niet genoeg om het rampzalige eerste kwartaal voor Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars goed te maken.

De Nederlandsche Bank (DNB) meldt dat bij Nederlandse beleggingsinstellingen in die eerste drie maanden liefst anderhalf jaar aan opgebouwd rendement verloren ging.

Nederlandse beleggingsinstellingen behaalden in die eerste drie maanden gemiddeld een negatief rendement van 11,7%, meldt DNB vrijdag. Het belegd vermogen daalde met 12,9% naar €816 miljard. Bijna 90% van het belegd vermogen van Nederlandse beleggingsinstellingen is in handen van Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars.

Aandelenfondsen verloren in het eerste kwartaal van 2020 gemiddeld 19,4%, vastgoedfondsen 8,4%, private equity en overige fondsen 7,1%, obligatiefondsen 4,1% en hedgefondsen 1,3%.

Inmiddels zijn de koersen wel opgeveerd. Zo is de Amsterdamse AEX-index teruggekrabbeld naar 518 punten op vrijdag, nadat de graadmeter in maart zelfs even onder de 400 punten zakte. In februari reikte de beursgraadmeter nog tot 629 punten. De index staat daarmee nu nog steeds bijna 18% lager dan voor de uitbraak van de pandemie.

In 2019 behaalden beleggingsinstellingen nog het hoogste rendement sinds de financiële crisis.
voda
0
Banken klagen over hoge kosten Geldmaat

Meer efficiëntie, een betere verdeling van pinautomaten over het land en minder kosten. Met die belofte ging Geldmaat, het gezamenlijke pinautomatennetwerk van Rabobank, ING en ABN Amro, bijna een jaar geleden naar de markt. Van die kostenbesparingen komt tot op heden weinig terecht. Kleine banken klagen massaal over hoge rekeningen.

De eerste gele flappentap werd juni 2019 onthuld in Winkelcentrum Overhees in Soest. Door de automaten van Rabobank, ABN Amro en ING onder één noemer te brengen zou er een efficiënter systeem ontstaan.

'Het is een stuk duurder geworden dan in de oude situatie, toen we nog individuele afspraken met de banken maakten', vertelt een woordvoerder van Van Lanschot. 'Natuurlijk zijn we daar niet blij mee.'

Minder cash

Het gebruik van cash neemt al jaren sterk af. Maar de kosten van de automaten, zoals het vullen en onderhoud, bleven gelijk. 'Het kostenplaatje van de geldautomaat is in vijf jaar tijd heel anders geworden', vertelt een bankenkenner. Met Geldmaat zouden die kosten juist omlaag gaan. 'We gaan per regio bekijken wat er waar nodig is', vertelde Geldmaat-directeur Erik Kwakkel bij de lancering van zijn netwerk. Door slimmer plannen zou het bedrijf met minder pinautomaten toekunnen, zonder de dekkingsgraad te beïnvloeden. Geldmaat zou bovendien op één softwaresysteem gaan draaien en daardoor minder onderhoud vergen.

Inmiddels is er geen bank in Nederland die niet klaagt over de kosten die ze betalen voor het gebruik van het Geldmaat-netwerk. De woede is zo groot dan een van hen inmiddels een advocaat op de zaak gezet heeft.

Knab is een van de banken die onderzoek doet naar de verhoging van de kosten van het pinnetwerk. 'De introductie van Geldmaat zorgt voor een flinke verhoging van de kostprijs voor het opnemen van contant geld.' Of dat een zaak wordt voor, bijvoorbeeld, de Mededingingsautoriteit kan de bank nog niet zeggen. 'We onderzoeken de mogelijke opties tegen de verhoging van de kosten. Wat die opties zijn, en of we überhaupt (formele) stappen gaan zetten, kan ik nog niet zeggen', is het enige dat de bank over de kwestie kwijt wil.

'Krankzinnig duur'

Ook Bunq en Triodos zijn weinig mededeelzaam. 'Wij zien de kosten voor Geldmaat helaas sterk toenemen', meldt Triodos in een e-mail. Bunq laat weten sinds deze week in gesprek te zijn met het pin-netwerk. 'Het klopt dat pinnen krankzinnig duur is', vertelt oprichter Ali Niknam. Bij Van Lanschot lopen onderhandelingen al langer. 'Sinds de start van Geldautomaat zijn we in gesprek over de tarieven', meldt de zegsman. Een oplossing dient zich nog niet aan. 'We onderzoeken de mogelijkheden, maar een protest ligt niet in de lijn der verwachting.' Ook de Volksbank maakt zich zorgen over de kostenverhoging.

Dat de banken pas een jaar na de introductie van Geldmaat aan de bel trekken is niet vreemd, vertelt een ingewijde. 'Je bent concurrent, maar je kunt ook niet zonder elkaar. Bij banken duurt het vaak lang voordat de emmer vol is.'

Geheim

Geldmaat laat weten zich niet te herkennen in de kritiek. 'Onze tarieven zijn gebaseerd op die van de bekende card schemes (betaalkaartsystemen, red.), zoals Mastercard. We proberen juist zo neutraal en transparant mogelijk te zijn in onze tarieven.' 'Er zijn twee smaken', vertelt een van de banken. 'Je kan een overeenkomst met Geldmaat aangaan, of gebruik maken van de card schemes.' Wat het verschil tussen de twee is kan niemand vertellen. De kosten per pintransactie worden angstvallig geheim gehouden. 'Ik zou het je graag vertellen, maar dat is contractbreuk', zegt een van hen. Volgens Geldmaat is er geen sprake van speciale tarieven en betalen zijn aandeelhouders net zoveel als andere banken. Een ingewijde stelt: 'Geldmaat zorgt door het gebrek in transparantie voor veel ruis. Je moet duidelijk kunnen maken dat het tarief reëel is en daar zijn ze niet goed in geslaagd.'

fd.nl/beurs/1345455/banken-klagen-ove...
Bijlage:
voda
0
BAM legt voor miljoenen beslag bij gemeente Amsterdam - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
1,455 0,04 2,83 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft samen met recyclingspecialist Banzo voor 5,6 miljoen euro beslag gelegd bij de gemeente Amsterdam. Dit meldde De Telegraaf maandagmiddag.

Aanleiding volgens de krant is dat afvalverwerker AEB weigert om de rekening voor de nieuwe recyclinginstallatie te betalen.

Zowel BAM als Banzo wilde tegenover De Telegraaf niet reageren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 25 mei 2020 13:00:

BAM legt voor miljoenen beslag bij gemeente Amsterdam - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
1,455 0,04 2,83 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft samen met recyclingspecialist Banzo voor 5,6 miljoen euro beslag gelegd bij de gemeente Amsterdam. Dit meldde De Telegraaf maandagmiddag.

Aanleiding volgens de krant is dat afvalverwerker AEB weigert om de rekening voor de nieuwe recyclinginstallatie te betalen.

Zowel BAM als Banzo wilde tegenover De Telegraaf niet reageren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Beslaglegging heeft alleen zin als de Gemeente de opdracht of garanties heeft gegeven voor dit werk.

Als aandeelhouder is de Gemeente niet aansprakelijk.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 mei 2020 13:16:

[...]
Beslaglegging heeft alleen zin als de Gemeente de opdracht of garanties heeft gegeven voor dit werk.

Als aandeelhouder is de Gemeente niet aansprakelijk.
Blijkbaar heeft BAM beslag gelegd op geld dat de Gemeente Amsterdam moet betalen aan de AEB.
DeZwarteRidder
0

Anticonceptiepilmaker Organon keert terug op het oude Brabantse nest
27 mei 2020 14:55 Laatste update: 2 uur geleden

De bedrijfsnaam Organon, vooral bekend als producent van anticonceptiepillen, keert terug op het oude nest in het Brabantse Oss. Organon werd bijna honderd jaar geleden opgericht en in 2009 overgenomen door het Amerikaanse MSD. Een deel van de activiteiten werd toen weggehaald uit Oss én de naam Organon verdween van het toneel.

Begin februari maakte MSD bekend de verschillende bedrijfsactiviteiten te willen opsplitsen, waarbij een deel zou verdergaan als MSD. De rest zou worden ondergebracht in een nieuw, zelfstandig beursgenoteerd bedrijf.

Dit wordt Organon, dat aan de Amerikaanse beurs zal worden genoteerd. De grootste vestiging komt op de locatie van het oude Organon in Oss.

"We maken op die locatie ook nog steeds de anticonceptiepil en andere producten op het gebied van anticonceptie en vruchtbaarheid", aldus een woordvoerder. De nieuwe bedrijfsnaam wordt officieel in gebruik genomen als de afsplitsing van de bedrijven een feit is. "Naar verwachting in de eerste helft van 2021."

In Nederland gaan volgens de woordvoerder geen banen verloren. "Alle circa zesduizend werknemers van MSD in Nederland kunnen aan de slag bij MSD of Organon, van wie elfhonderd sowieso bij Organon. Mogelijk komen er banen bij, maar dat is nu nog niet bekend. Er gaan zeker geen banen verloren."
Door: NU.nl Beeld: MSD
haas
0
wanneer wordt de lock down aangekondigd op water ?
Of gaan we het vele water van de noordpool met machines omzetten naar drink en sproeiwater ?
[verwijderd]
0
bit.ly/2Zan7y0 link naar screener met mogelijks interessante koopkanidaten (Amerikaanse aandelen)
bit.ly/3bBcFSH is de link naar die screener met dezelfde instellingen voor Europese aandelen.
fijn weekend allemaal!
voda
0
Mogelijk minder strenge eisen voor aandelenresearch - media

(ABM FN-Dow Jones) Europese beleidsmakers zullen mogelijk de regels voor aandelenresearch versoepelen. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag na het inzien van documenten hierover.

Onder MiFID II in 2018 werd bepaald dat research en transactievergoedingen niet langer aan elkaar gekoppeld mogen worden. Het gevolg was dat er minder research werd gedaan naar met name kleinere en middelgrote aandelen.

Mogelijk komt er nu een minder streng beleid ten aanzien van research voor dit soort aandelen, aldus Bloomberg. Ook wordt het misschien aangemoedigd dat de bedrijven zelf en de handelsplatformen waarop wordt gehandeld geld uitgeven aan research.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
DurianCS
0
quote:

De Troon Jan schreef op 4 juni 2020 08:45:

Vraagje kent iemand het aandeel gnus is dat iets om in te investeren?
Ja, afgelopen maandag aangekocht voor 2,40 en nu staat het, voorbeurs, op 8,00. Gisteren eerst een flinke stijging, maar rond de 6,50 werd het gestopt, maar uiteindelijk wel richting 8,00 gegaan.
ffff
1
3.407 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.324,01 +0,09%
 EUR/USD 1,0701 +0,45%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront