Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

[verwijderd]
0
quote:

rene l schreef op 23 mei 2020 12:04:

Gisteren sprak ik nog een bekende van mij die bij een zorgverzekeraar werkt.
Hij gaf mij een inkijkje hoe het er momenteel toe gaat, het is een chaos, de situatie is zorgwekkend, hou je hart maar vast.

Op dit moment is er een situatie die niet normaal is.
Personeel in ziekenhuizen die weinig te doen hadden de afgelopen periode zijn 100% doorbetaald, ook de artsen die mega salarissen verdienen.

Het is door de zorgverzekaars opgehoest uit onze maandelijkse premiebetalingen.
De kosten voor de behandeling van Corona zijn extreem, en op dit moment moeten de zorgverzekeraars hun stroppenpotten al aanspreken.
Het geld raakt op en het verloop van Corona is hoogst onzeker.

Op dit moment breken ze hun hoofd voor volgend jaar.
Het standaard eigen risico van 385 Euro zal waarschijnlijk intact gelaten worden.
Wel zal er flink gesleuteld worden aan andere zaken.
De vergoedingen voor medicijnen zullen flink teruggeschroefd worden en de mensen moeten dus flink meer bijbetalen.
De maandelijkse zorgpremie zal ook flink omhoog gaan, reken maar op minimaal 10 Euro, maar een verhoging van 15 Euro zal meer realistisch zijn.

Probeer maar gezond te blijven en zorg te mijden, maar dit is niet voor iederéén vanzelfsprekend.
Bij velen zal echter het maagzuur spontaan naar boven komen borrelen als ze de nieuwe premie onder ogen zien.
Hier kunnen we wat mee, reacties van de werkvloer, ik werk er zelf ook graag mee, zegt zoveel meer dan de mainstream media.

De premies gaan exploderen, maar dat zal iedereen begrijpen.
Mother nature heeft een beetje aan opruiming gedaan, complete zorg en woongemeenschappen zijn voor de helft leeggevallen(Beth Shalom/ Flevohuis Amsterdam oa)

In de mensenjungle is dit maar een minuscuul speldeprikje, we gaan mu eerst van de lange hete zomer genieten....
Chiddix
0
De 80 jarige Jan Nagel is van stal gehaald, om te redden wat er nog te redden valt bij 50Plus. In de peilingen nog maar 1 zetel bij Maurice de Hond(17/5). Nagel is gevraagd partijvoorzitter te worden. Hij wordt de godfather van het populisme genoemd(Leefbaar Nederland 1999-2007).
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 23 mei 2020 14:00:

[...]
Wat een arrogantie weer. Waarom zou ik aandachtig moeten lezen wat een spammer door de deurspleet duwt?
Ik bepaal nog altijd zelf wat ik lees en mijn verantwoordelijkheid bestaat uit het bestrijden van dandies en andere rattenvangers.
Nee dat heb je toch niet goed begrepen.

Je bent niet aangesteld als dictator politieman, maar als iemand die meedoet aan een discussie.

Van een wetenschapper mag je verwachten dat deze discussie je niet boven de pet gaat, maar ook voor jou te beschouwen valt, als een relevante aanzet tot debat.

Out of the blue: Dandies en rattenvangers? Waar heb je het over?
hirshi
3
quote:

rationeel schreef op 23 mei 2020 20:40:

[...]

Nee dat heb je toch niet goed begrepen.

Je bent niet aangesteld als dictator politieman, maar als iemand die meedoet aan een discussie.

Van een wetenschapper mag je verwachten dat deze discussie je niet boven de pet gaat, maar ook voor jou te beschouwen valt, als een relevante aanzet tot debat.

Out of the blue: Dandies en rattenvangers? Waar heb je het over?
Een politieman is niet aangesteld om te discussiëren.

Waar haal je toch al die onzin vandaan.
rationeel
0
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
pietje-2005
0
Lijkt het niet, ondanks allerlei steunpakketten, dat er in diverse sectoren opeens wat meer branden zijn, om de verzekeringen pootje te lichten?
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 23 mei 2020 13:44:

@sypwynia www.telegraaf.nl/nieuws/1206660003/vo...
Voorzitter veiligheidsberaad Hubert Bruls: "Op deze manier krijgen we zomer vol beperkingen”

Een ongekozen burgemeester legt een zomer vol beperkingen op, en niemand sleept hem voor de rechter, of arresteert hem
Wat is dit voor bananenrepubliek geworden ?
Gelooft er helemaal zelf in, in zichzelf dan! Ik heb hem nu al twee dagen niet meer op het scherm gezien, morgen toch weer wel, mag ik aannemen. Het zou inderdaad mooi zijn als tijdens een live-uitzending dan een heel team zwart geklede mannen op de achtergrond verschijnt, en het heerschap zonder pardon in zo'n vierkant politiebusje afvoert, en we sindsdien nooit meer van de papzak zullen vernemen.
rene l
4
Vanmorgen was het weer dikke pret tijdens het kijken naar Harrie, puur volksvermaak als je ziet wat van een illuster gezelschap er dit keer aanschoof op anderhalve meter afstand.

Wouter van de Blokhuttenslijters had een metamorfose ondergaan na een tijdje ondergedoken te hebben gezeten.
Hij had het wel heel erg bont gemaakt, hij had zich vorig jaar naar wat ik gehoord heb vergrepen aan de poedersuiker en dit werd niet echt gewaardeerd door de familie.
Hij is weer van de partij, hij keek niet echt vrolijk en was nog een beetjes witjes rondom zijn neus.

Tsja, het zijn woonwagenkampbewoners, maar ik moet eerlijk zeggen, op het kamp hebben ze de laatste 40 jaar nooit rotzooi veroorzaakt, behalve misschien wat belastingonderduiking, verder zijn het hardwerkende mensen die doen wat ze beloven.

Zijn oudere broer Wim heeft vorig jaar zijn huis op wielen ingeruild voor een riante villa en woont nu op stand in het woonwagenkamp.
Gek genoeg zijn daar op het erf het afgelopen half jaar in chronologische volgorde een peperdure Porsche, een Mercedes, een Ferrari en een Bentley volledig in rook opgegaan.

De daders hebben ze nooit gevonden, iemand uit eigen kringen zal het nooit gedaan hebben, dit soort gasten gaan voor elkaar namelijk door het vuur.

Een blokhut als vakantiewoning met een gegarandeerd rendement, het klinkt te mooi voor woorden, de eerste jaren gaat het wel goed, maar naar een jaar of 8 zal het interieur zodanig geruineerd zijn dat het weer een paar jaar rendement kost om de boel weer een beetje op orde te krijgen.

Maar ja, als je optimale rendement wilt dan kun je de blokhutten ook onderling gaan huren en verhuren van en aan andere mensen die tegen die tijd ook in het schip zitten op een vakantiepark aan de andere kant van Nederland.

Geert durfde niet te komen en daarom ging de dochter van Harrie maar bij hem langs.
Hij droeg geen kuchschort maar een kermispak, en de bank lag vol met stierenhuiden.
Met hem gaat het altijd goed, hij leeft in weelde, en hij verdient grof geld, tenminste, dat zegt hij, verder werd ik niet veel wijzer van hem.

Nestor Han was er ook, hij verwacht nog een flinke daling van de beurs omdat sommige aandelen wel erg aan de prijs zijn, wat betaal je liever, een k/w van 7 of een k/w van meer dan 100.
Zelf heb ik hem wel eens ontmoet, en na een overvloedige lunch viel hij na 3 glazen wijn in rap tempo geleegd te hebben voor mij in slaap.
Ze kunnen het altijd mooi vertellen, ze kopen altijd op de juiste momenten, ze verkopen ook op tijd, en hebben altijd voldoende cash om op lagere koersen bij te kopen te middelen.
Ik ging lichtelijk slingerend op de fiets naar huis, Han hoefde niet te rijden, hij heeft namelijk geen rijbewijs.

En de slijter was vanmorgen ook vroeg aan de drank, hij kan al die moeilijke namen altijd perfect uitspreken en heeft een enorme vakkennis.

Ik werp een blik op de Coronameter, langzaam aan loopt deze terug, het gaat de goede kant uit, en hopelijk komt er geen tweede golf en sterft het virus zelf uit.
Kwartaalcijfers zijn nagenoeg achter de rug, ze waren niet best, en die van het 2e kwartaal zullen waarschijnlijk nog minder best zijn.
Deze week een bak met economische cijfers, en deze zullen ook allerbelabberdst zijn.

Bij ons willen ze de verkiezingen uitstellen met een jaar, liever zien ze ons nooit meer stemmen, als je zulke uitspraken durft te doen dan ben je een wandelende ramp voor ons land.
En ik weet zeker dat Trump straks herkozen gaat worden, het zal de beste keuze zijn.

En pakken we straks de draad weer op, wordt het een kortstondige V-recessie, een U-recessie, of krijgen we een VW-recessie.
Niemand weet het, maar ik durf te zeggen dat we barre tijden gaan krijgen.

Tja, in 3 maanden tijd is de wereld totaal veranderd, maar toch wil ik niets liever dan terug naar het normale leven.

En ik ben niet de enige, bij ons in het centrum was het gisteren stervens druk in de DorpsHoofdstraat.
[verwijderd]
0
Ik vind dit best wel een goed stukkie, een iets andere kijk op de glimmende voorhoofden, de strakke kapsels en de ingestudeerde woorden, Harrie is amusement, het is gewoon lekker luchtig op de zondagmorgen.

En inderdaad! elke week die wijnjongen die zich naar binnen moet dringen is totale over exposure, maar het is wel een item dat centjes oplevert.

Kun je in de toekomst wat meer persoonlijke indrukken achterlaten @Rene? ik smul altijd van dorpsnieuws...
rationeel
0
Maria van Bommel

Helemaal eens dat u Frankrijk ook meerekent. wij hebben een huis in Frankrijk en horen daar al jaren dat ze zich een aap lachen omdat wij de Noordelijke landen veel giften naar hun land sturen zodat zij nog steeds op 60 jarige leeftijd met pensioen kunnen, er zijn zelfs beroepen zoals militair en tram conducteur die met 55 stoppen met werken.
rationeel
0
Henk Albarda

Ik volg een andere interpretatie waar het om rutte gaat. Hij lijkt Hoekstra niet zo onder controle te hebben als hij dacht en hij weet verrekte goed dat D66 het angstig slecht doet in de politieke peilingen. Hij heeft dus weinig keus dan zo voorzichtig mogelijk hoekstra te volgen.
Naar mijn overtuiging wil rutte op zo weinig mogelijk vervelende factoren afgerekend wordt, dus hij weet dat hij Hoekstra enige ruimte moet geven.
rationeel
1
meneer Dutij

Je zou toch zeggen dat de Duitsers, die tot twee maal toe Europa gigantische schade hebben toegebracht inmiddels wat bescheidener zouden zijn met hun dictaten aan hun buurlanden. Maar nee hoor: ook in de nieuwe eeuw probeert men, deze keer met machtspoliticus Macron opnieuw de gang van zaken in Europa te dicteren. Dit keer staat Nederland niet alleen: de eerste die NEIN zei was Kurz van Oostenrijk. Nu dus volhouden: geen gift maar hoogstens een concreet vraaggestuurde lening. En dan alleen als daar concrete hervormingsmaatregelen van de zuidelijke staten tegenover staan: bijvoorbeeld de verhoging van de pensioenleeftijd. Waarom zou de NL-belastingbetaler Frankrijk betalen om de pensioenleeftijd op 58 te houden bijvoorbeeld.

rationeel
0
Fons Van Den brande

Ik verwonder mij telkens over het woord solidariteit in dit debacle. Hoe durven zij (het zuiden) en o.a. D66 ons beschuldigen van egoïsme terwijl wij ons aan de afspraken hielden en houden en het zuiden de afspraken aan hun laars lappen. Solidariteit?Ik neem dit zo hoog op dat als de VVD zwicht (waar ik al 30 jaar op stem) ik op een anti-Europese partij ga stemmen als proEuropeaan.
Genoeg is genoeg.
rationeel
0
Henk Albarda

Mag ik u feliciteren met uw nieuwe inzicht? Dit is serieus bedoel. Ik ben ook pas in 2016 weggegaan als actief lid VVD, en ben nu kiezer FvD.
rationeel
0
Henk Albarda

Overigens, ik ben vertrokken vanwege de voortdurende stroom leugens van rutte en de druppel was dat rutte bij aantreden rutte III besloot uit puur eigen belang officieus met Groen Links te gaan samenwerken.
rationeel
0
Cornelis van Rein

Het Duits-Franse voorstel is historisch gezien belangrijker dan het bedrag waar Jelle Wiersma zeer zinnige opmerkingen over maakt. Het is een koerswijziging die aangeeft open te staan voor gedeelde schuld binnen Europa onder het mom van solidariteit, een proefballon voor Eurobonds. Brussel zal hier heel blij mee zijn, immers, het geld wordt uitgegeven gebaseerd op een basis van het EU budget waarvan een deel reeds wordt overgeheveld naar de zich als arm voordoende landen. Brussel zal dit zien als weer een stapje richting fiscale unie, landen hebben al ingestemd met het feit dat arme landen zich niet hoeven te houden aan de 3% regel en ook boven de 60% staatsschuld mogen hebben.
Het democratisch gehalte van al deze ontwikkelingen werpt vele vragen op. Het is te hopen dat de vier landen zich aan de originele afspraken houden, iets wat het Hof in Karlsruhe uiteindelijk ook doet. De afspraak is dat slechts de gelden in de EMU niet langer onder jurisdictie van de landen vallen, de rest, waar het nu over gaat, niet.
rationeel
0
Leo klei

In Frankrijk ligt voor in totaal 2.435,8 ton aan goud opgeslagen.
Italië heeft 2.451,8 ton aan goud in de kluizen opgeslagen.
Met 612,5 ton aan goud staat Nederland op de negende plek
JP Samosa
0
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2020 11:20:

Henk Albarda

Overigens, ik ben vertrokken vanwege de voortdurende stroom leugens van rutte en de druppel was dat rutte bij aantreden rutte III besloot uit puur eigen belang officieus met Groen Links te gaan samenwerken.
Lulkoek.

Is Toch gewoon n voorbeeld van democratie, van samen durven te werken,
het voortouw en verantwoordelijkheid nemen.
rene l
1
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2020 11:15:

Je zou toch zeggen dat de Duitsers, die tot twee maal toe Europa gigantische schade hebben toegebracht inmiddels wat bescheidener zouden zijn met hun dictaten aan hun buurlanden.

Kijk maar wanneer je tegen Duitsland voetbalt.
Duitsers kennen het begrip opgeven niet.

En zie de oprichting van de Bilderbergers, wie heeft de aanzet gegeven.
Een Verenigd Europa zou en moest er komen, alleen iets subtieler.

Voor dit jaar is de Bilderbergconferentie uitgesteld.
Volgend jaar zal het wel dubbel zo erg worden.
De wereldorde moet er doorgedrukt worden.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
867,53  +2,18  +0,25%  09:08
 Germany40^ 17.808,10 +0,21%
 BEL 20 3.797,46 +0,08%
 Europe50^ 4.934,08 +0,41%
 US30^ 37.826,06 +0,26%
 Nasd100^ 17.587,02 +0,47%
 US500^ 5.039,75 +0,40%
 Japan225^ 38.149,21 +1,07%
 Gold spot 2.378,78 +0,75%
 EUR/USD 1,0681 +0,09%
 WTI 82,16 -0,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AMX +0,35%
AEX +0,22%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront