Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

mjmj schreef op 22 mei 2020 13:16:

En in nieuwere vliegtuigen zitten er filters in het ventilatiesysteem die bacteriën en virussen er voor 99,9% uitfilteren.
Deze apparaten kan iedereen kopen en staan allang bij tandartsen en dokters.
leek2018
0
quote:

het zwaard schreef op 22 mei 2020 10:02:

De hond verdeeld mensen in twee kampen, zij die geloven dat de 1.5 m geen zin heeft en het andere kamp weer wel. Laat dat andere kamp nu net de uitvoerende macht zijn. We zien nu al dat die 1.5 m in veel gevallen steeds minder wordt opgevolgd. Wie gelijk heeft zal de toekomst ons vertellen, zeker wanneer het aantal besmettingen over enkele weken misschien weer zouden toenemen. Probeer dan maar eens als ordehandhaver de mensen in te lichten wat ze nu nog mag en wat niet mag.
Het zou mij niet verbazen dat er nog meer bekende personen ,ieder met 'n andere mening nu te voorschijn komen. Indien zo, zien we het bos helemaal niet meer tussen de bomen. Daarom: schoenmaker blijf bij u leest.
Ach die 1 1/2 meter is toch een paardenmiddel. Baat het niet dan schaadt het niet mbt gezondheid.. Als de virussen bij een besmet persoon nu binnen 1 1/2 meter zouden meelopen dan kan ik me nog iets voorstellen.
voda
0
'Crisisscenario's raken snel verouderd in coronacrisis'

Gepubliceerd op 22 mei 2020 14:23 | Views: 0

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De economische en financiële omstandigheden veranderen tijdens de coronacrisis zodanig snel dat scenario's om beleid op te baseren snel verouderd raken. Daarover hebben de beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) hun zorgen geuit.

Het punt komt naar voren in de notulen van de beleidsvergadering van de ECB eind april. Tijdens het topoverleg waren de beleidsmakers het erover eens dat een scenario met slechts milde economische gevolgen niet meer realistisch was. Ook een snel economisch herstel lijkt al uitgesloten. Maar hoe erg de klap van de coronacrisis wel wordt, was volgens de centralebankiers nog lastig te zeggen. Dit hangt van veel factoren af.

De centrale bank kondigde bij zijn rentebesluit toen extra crisissteun aan. Zo hanteert de ECB vanaf juni een lagere rente voor goedkope leningen aan banken dan eerder het geval was. Ook werden nieuwe monetaire operaties in het leven geroepen, die vanaf mei tot en met september 2021 zullen lopen. De ECB benadrukte verder "klaar te staan" om zijn noodopkoopprogramma van 750 miljard euro uit te breiden of te verlengen.

Sommige economen speculeerden eerder dat de centrale bank in april al het noodopkoopprogramma zou uitbreiden, door er ook rommelobligaties in te betrekken. Dat is schuldpapier van bedrijven die minder kredietwaardig zijn. ECB-president Christine Lagarde kreeg hier tijdens de persconferentie destijds veel vragen over maar gaf geen eenduidig antwoord op de vraag of de uitbreidingsoptie tijdens de vergadering al was overwogen. Uit de stukken van de vergadering blijkt dat de ECB de situatie voorlopig in de gaten wil houden en hoopt bij het volgende rentebesluit in juni meer informatie beschikbaar te hebben.
[verwijderd]
1
Voorlopige dodental week 20 (11 tot en met 17 mei) komt uit op 2850.
Volgens CBS geeft dit "ondersterfte". www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/21/sterf...
Vergelijking met de jaren 2015+2016+2019, zoals ik het steeds doe, geeft wel oversterfte, n.l. +212 (+8%), zie plaatje.
Bijlage:
luchtschip
0
quote:

alexnr75 schreef op 22 mei 2020 12:20:

@Luchtschip,

Wil jij nu beweren dat de statistieken niet kloppen en dit aantonen met 'droneshots"??
Het moet niet gekker worden.
Kijk eens rustig naar dit plaatje en zie hoe Brazilië zich ontwikkelt.
Dit is ook een statistiek.

pbs.twimg.com/media/EYlPOWqX0AAXtZW?f...

De lijn is nog stijgend, dus van een afvlakking is nog geen sprake.
Brazilië gaat nu de wintertijd in (Zuidelijk halfrond)

Jij laat een statistiek zien van het aantal doden per miljoen inwoners.
Daarbij is de bevolkingsdichtheid van belang.
Brazilië 20 inwoners per km2
Nederland 412 inwoners per km2

Ga je echter in grote steden als Sao Paulo kijken met een hoge bevolkingsdichtheid dan zal er voor die stad ook een hoger aantal doden per miljoen zijn.
alexnr75
0
@luchtschip,

Het is bekend dat eigenlijk alle statistieken niet te vergelijken zijn. Ieder land heeft een andere situatie. Het heeft daarom geen zin om op dit moment te oordelen over andere landen. Dat kan post-Corona.

Hooguit kunnen we een mening hebben over het land waar we zelf in wonen omdat we daar de praktijk van alle dag om ons heen zien.
het zwaard
0
Alexnr 75: waarom altijd de vergelijking maken met Belgie? Nu weer vs Brazilië ; Een klein dicht bevolkt landje vergelijken met 'n groot en weinig dicht bevolkt land, slaat toch op niets.Vergelijk dan beter eens de 2 grootste Braziliaanse steden met Belgiê. En waarom maak je ook geen vergelijk met die in de VS.
het zwaard
0
Alexnr75: Hooguit kunnen we een mening hebben over het land waar we zelf in wonen omdat we daar de praktijk van alle dag om ons heen zien.

Waarom maak je dan het vergelijk tussen Brazilië en België ??
luchtschip
0


U.S. scientist behind groundbreaking research in cancer and HIV/AIDS warns that a vaccine for the coronavirus may never be found.

twitter.com/NBCNews/status/1263825969...

.US scientist warns coronavirus vaccine not guaranteed as worldwide cases hit 5 million

Expert William Haseltine says countries easing lockdowns should rely on contact tracing and isolation to control the spread of the coronavirus.

www.nbcnews.com/news/world/u-s-scient...
Chiddix
0
quote:

Kees1 schreef op 22 mei 2020 09:55:

[...]

Een luchtvochtigheid van 60-80% is te hoog. Dat geeft allerlei problemen.

Gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid
Wanneer de luchtvochtigheid gedurende lange tijd hoog is en er onvoldoende geventileerd wordt, kan dit tot allerlei vervelende problemen leiden. Een bekend verschijnsel is de muffe lucht die al snel kan ontstaan in vochtige ruimtes en ook de stoffering van meubels kan klam gaan aanvoelen. Verder kunnen de volgende problemen zich voordoen:

Vochtplekken op de muur
Loskomend pleisterwerk of behang
Schimmelvorming
Houtrot
Afbladderende verf
Ongedierte (pissebedden, zilvervisjes, huismijt en andere soorten mijten)
Allerlei negatieve gezondheidseffecten
Ventilatiesysteem moet in orde zijn. Dat spreekt voor zich. De Hond hanteert een vochtigheid tussen 50% en 80%. Hoe hoger hoe beter i.v.m virussen. Het gaat dan om gesloten ruimtes waar gezelschappen bijeenkomen. Experts zullen moeten weten uit de praktijk op welk niveau er negatieve effecten gaan ontstaan(schimmels etc).
jonas
0

Uit het bovenstaande blijkt wel weet dat het Klimaat accoord zo snel mogelijk het raam uit moet worden gegooid! In het openbaar verbranden mag ook.

Wat een idiotie! CEO's met toch meestal enige opleiding die een autistisch zwaar door haar milieugekkie vader aangestuurd wordt, gingen ze staan toejuichen. Gezond verstand bij ze op reis of waren ze door die honderden bloedmooie Davos hoeren wat verdwaasd geraakt?

In dat akkoord allemaal enge dingen over woningen inpakken en overdreven isoleren. Dat zijn dan gewoon kweekvijvers voor allerlei virussen. Zeer onwenselijk: de ramen flink open en een beetje tocht zeer goed.

En dan heb ik het niet eens over bomen kappen voor duurzame energie en dat soort onzin.

Groet, Jonas
vreemdvermogen
0
quote:

jonas schreef op 22 mei 2020 16:34:

Uit het bovenstaande blijkt wel weet dat het Klimaat accoord zo snel mogelijk het raam uit moeten worden gegooid!

In dat akkoord allemaal enge dingen over woningen inpakken en overdreven isoleren. Dat zijn dan gewoon kweekvijvers voor allerlei virussen. Zeer onwenselijk: de ramen flink open en een beetje tocht zeer goed.

Groet, Jonas
Nou Ik ben wel benieuwd dan naar jouw energierekening
objectief
1
quote:

jonas schreef op 22 mei 2020 16:34:

In dat akkoord allemaal enge dingen over woningen inpakken en overdreven isoleren. Dat zijn dan gewoon kweekvijvers voor allerlei virussen. Zeer onwenselijk: de ramen flink open en een beetje tocht zeer goed.

Je zult geen 65 worden met die tocht in je oude huis. Geef mij maar de luxe van een geisoleerde
woning. En gelukkig heb jij niks te zeggen over het klimaat.
Chiddix
0
Ik lees, een luchtbevochtiger wordt gebruikt als de luchtvochtigheid permanent te laag is bv minder dan 40%. Dit apparaat installeert men op het ventilatiesysteem.
40%-60% is de ideale vochtigheid. Dat geldt dan als er geen personen zijn met COVID-19 in de ruimte?
Bij de Hond moet het minstens 50% zijn. Maar zoek het maar eens uit op welke vochtigheid het virus in gezelschappen weinig verspreiding(besmetting) of geen veroorzaakt bij goede ventilatie. Er is werk aan de winkel tenzij het virus uitdooft na de zomer of verdwijnt.
De hoofdmoot van besmettingen met het coronavirus vindt plaats via direct contact of via de lucht(hoesten, niezen).
jonas
0

Vreemd Vermogen weet je niet dat energierekening verkapte belasting is voor windmolentjes, zonnepanelen en andere financiering voor linkse doelen die mensen niet uit zichzelf zouden willen betalen?

Mijn rekening is zelfs dan niet eens E 100 en dat met besparen op die rekening met allerlei groene flauwekul investeringen is echt geen economisch verhaal voor groen.

Afgezien daarvan dit draadje richt zich op een zeer kwalijk virus corona en is dus eerstens volksgezondheidsgericht.

Daarbij wordt het steeds duidelijker dat met oog op volksgezondheid overdreven isolatie van gebouwen overboord moet. En ja dat betekent dus ook klimaat accoord het raam uit.

Groet, Jonas
leek2018
0
quote:

objectief schreef op 22 mei 2020 16:43:

[...]

Je zult geen 65 worden met die tocht in je oude huis. Geef mij maar de luxe van een geisoleerde
woning. En gelukkig heb jij niks te zeggen over het klimaat.
Waar baseer je dat op "geen 65". Ik heb heel andere ervaringen.
objectief
0
quote:

leek2018 schreef op 22 mei 2020 16:53:

[...]
Waar baseer je dat op "geen 65". Ik heb heel andere ervaringen.
Je gaat de teksten op dit draadje toch niet serieus opvatten, hoop ik.
Het is allemaal (on)gein.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,72  +7,21  +0,83%  12:07
 Germany40^ 18.009,40 +0,83%
 BEL 20 3.879,80 +0,43%
 Europe50^ 4.977,54 +0,82%
 US30^ 38.260,03 +0,03%
 Nasd100^ 17.229,99 +0,12%
 US500^ 5.014,72 -0,04%
 Japan225^ 37.546,21 -0,47%
 Gold spot 2.299,46 -1,19%
 EUR/USD 1,0661 +0,08%
 WTI 81,96 -0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
ALLFUNDS GROUP +4,35%
PROSUS +3,70%
JUST EAT TAKE... +3,69%
Accsys +2,17%

Dalers

RANDSTAD NV -6,06%
Akzo Nobel -5,11%
NSI -3,34%
Alfen N.V. -1,54%
Fugro -1,45%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront