Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Nog hogere vermogensbelasting?

6 Posts
02 november 2004
0

www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...

Citaat: -"Hoe kunnen we ons belastingstelstel beter en toekomstbestendig maken? Het ministerie van Financiën heeft hier samen met andere departementen onderzoek naar gedaan en bouwstenen voor opgesteld, die vandaag naar de Tweede Kamer zijn gestuurd. Het gaat om een ambtelijk rapport waarbij de inzichten gebruikt kunnen worden bij de volgende kabinetsformatie."-

-"Ondertussen heft Nederland ten opzichte van andere landen relatief weinig belasting op vermogen. Sommige vormen van vermogen worden bovendien minder belast dan andere. Dit geldt bijvoorbeeld voor de eigen woning."-

Met andere woorden, heb je een beetje gespaard en belegd, en heb je je eigen huis afgelost, dan wordt je straks dubbel genaaid!! Allemaal R U T T E blijven stemmen hoor!
objectief
0
quote:

02 november 2004 schreef op 19 mei 2020 11:47:

www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...

Met andere woorden, heb je een beetje gespaard en belegd, en heb je je eigen huis afgelost, dan wordt je straks dubbel genaaid!! Allemaal R U T T E blijven stemmen hoor!
Natuurlijk blijven we op Rutte stemmen, elke week steeds meer en waarom:

1) Rutte c.s. zijn rechtse politici en zullen de vermogenden uit de wind houden
2) Ze komen stuk voor stuk ook uit een rijk nest; dus het hemd is nader dan de rok.

Conclusie: heb je vermogen dan is Rutte 1e keuze.
[verwijderd]
1
Ze komen er dus achter dat de rijksten nog meer vermogen hebben dan ze dachten...

Waarom was dit niet al bekend?
Bij de belastingdienst hebben ze toch alle data en kunnen ze zo zien wie er allemaal vermogensbelasting betaald en hoeveel, dat kun je toch terug rekenen naar een hoeveelheid vermogen.

Blijkbaar wordt er heel veel vermogen helemaal niet belast.

Belast dat dan maar eerst wel ipv iedereen weer op te zadelen met meer belasting.

En het feit dat de rijken meer blijken te hebben dan gedacht hoeft toch geen reden op zich te zijn dat de vermogensbelasting voor iedereen moet stijgen.

Stel Buffett en Bezos verhuizen naar Nederland met vermogen en al.

Totaal vermogen rijksten in Nederland stijgt enorm.

Moet iemand net boven de vermogensgrens dan meer belasting gaan betalen?

Als het echt de gemeenschap in zijn geheel helpt dan ben ik nergens tegen, maar men mag zich ook wel eens afvragen waar ieder jaar al die stijgingen van lasten allemaal blijven..

Die verhalen van de potjes bij de gemeente moeten aan het eind van het jaar wel leeg zijn anders worden ze niet aangevuld zijn er niet voor niets en de gemeentelijke lasten stijgen elk jaar fors.

Daarnaast begint hier elke belasting heel vroeg in vergelijk met andere landen en worden dus veel meer mensen geraakt door een belasting en merkt dus vooral de middenklasse dat ze heel veel geld kwijt zijn waarvoor ze ook daadwerkelijk gewerkt hebben.

Dit laatste natuurlijk omdat er in Nederland ook een heleboel niksnutten zijn die behalve vangen ook nog eens bijbeunen.

Maar ja, niet populaire maatregelen nemen is natuurlijk politieke zelfmoord en politici en de ambtenarij worden natuurlijk betaald uit de grote pot dus..... is het beleid ook teveel zo afgestemd om ten eerste dat zo goed mogelijk in leven te houden.
Vervolgens moeten natuurlijk de toekomstige baantje veilig gesteld worden in het bedrijfsleven dus gaat de belasting voor grote bedrijven omlaag.

En als er dan geld te kort is dan halen we het wel weer bij de middenklasse.

Die hele wereldwijde spiraal van lagere vennootschapsbelasting is de grootste oorzaak voor meer rijkdom bij de rijken die de aandelen bezitten en zo meer winst maken en de veel te hoge belastingdruk voor de middenklasse veroorzaakt omdat er toch elk jaar meer belasting moet binnenkomen.

Waar komt de VPB wel niet vandaan wereldwijd? en hoeveel scheelt dat wel niet?
Is allemaal weer van de mensen gekomen die toch niet makkelijk even naar een ander land gaan omdat daar de belasting lager is voor de normale werkende en bijdragende mens.
Dus die pluk je dan maar kaal of het nu is omdat rechts de ultra vermogenden en bedrijven de hand boven het hoofd houd wereldwijd (want landelijk aanpakken is totaal zinloos in deze global economy) en dus de rest relatief veel belast naar mijn mening maar dit gebeurt dus wereldwijd, of links die het liefst iedereen helemaal kapot belast zodat iedereen evenveel heeft ongeacht de bijdrage aan de maatschappij omdat dit nu eenmaal politiek populair is onder een hoop mensen en het dus stemmen oplevert. Geen wonder dat deze groep zo pro asielzoekers en dergelijke is want dat zijn allemaal potentiële stemmers voor links. Komt u maar hoor, nee wij hoeven u niet te controleren, u bent een minderheid dus wij durven u toch niet aan te raken want dat is politiek niet populair.

Als je een clubje echte economen zou loslaten op het hele belastinggebeuren en die houden met de globale omstandigheden rekening, en dus op zoek naar de beste belasting elasticiteit voor alle groepen, dan zou je het hele belastingsysteem extreem kunnen vereenvoudigen, natuurlijk scheelt dit een aantal minderheden geld zowel positief als negatief maar per saldo voor allemaal positief want je kan naast een hoop kostenbesparingen en dat je het hele systeem veel minder fraude gevoelig maakt ook het dan toch echt een keer makkelijker maken en vanaf dan kan ook veel makkelijker echt niet meer.

Maar zulke verhalen komen om de zoveel jaar terug en uiteindelijk gebeurt er weer heel weinig en hoor je weer jaarlijks over fraude met subsidie hier en fraude met bijslagen daar omdat uitdelen van niet je eigen geld nu eenmaal heel makkelijk is.
Teken die dingen eens af als je er hoofdelijk verantwoordelijk voor gehouden kan worden..... weet je ook waarom die mensen in het bedrijfsleven wat meer betaald krijgen, helaas veel te vaak veel te veel en in mindere tijden nog steeds veel te veel en gaat het een keer mis dan is de tik op de vingers veel te weinig maar dat is dan ook onder andere aan de aandeelhouders, die ook daadwerkelijk risico lopen en instemmen, daar is een AVA voor waar vaak 75% van de stemmen nodig is.

Met publiek geld is na de verkiezingen van 50% van de stemmen +1 het voldoende om eens lekker huis te houden in de kas, onderlinge afspraken maken die later pas uitkomen en tja dan zijn die al gemaakt en dat kun je niet terug nemen blijkbaar, of er is nog geen wet voor of wat dan ook, 800.000 euro betaald voor een half jaar een externe inhuren, ow blijkt de broer van te zijn met zijn toko.... tja, terughalen, nee nee dat is niet zo makkelijk.... aansprakelijkheid ho maar.

En dan is er weer meer geld nodig voor de kas dus maar weer meer belasten....
[verwijderd]
0
Je betaalt je hier de blubber aan de belasting en alles is sowieso duur, en 1% rente op je spaarrekening is ook al te moeilijk, kortom 1 doffe ellende.

De huidige generatie moet gaan dokken voor oude knakkers die het milieu hebben vernielt, laat ze maar eens dikke belasting heffen op die verschrikkelijke vliegreizen naar verre bestemmingen, en het meest op reizen naar China natuurlijk.
objectief
0
quote:

Just1 schreef op 19 mei 2020 17:37:

Je betaalt je hier de blubber aan de belasting en alles is sowieso duur, en 1% rente op je spaarrekening is ook al te moeilijk, kortom 1 doffe ellende.

Nou dan ben je enige burger, die dat vindt want de hypotheekrente is minimaal en de benzinekosten bijna niks want er wordt niet gereden en vakantiegeld blijft ook in de pocket, want naar Spanje kan niet.

Hou je dan maar vast voor volgend jaar, als de ziektekostenpremies omhoog gaan, de bedrijven de prijzen extra verhogen vanwege de corona en de Staat die 100 miljard van jou als burger komt innen.
(hoe: linksom of rechtsom, dat moet betaalt worden)
02 november 2004
0
@Romeo: Ik reageer op -"Bij de belastingdienst hebben ze toch alle data en kunnen ze zo zien wie er allemaal vermogensbelasting betaald en hoeveel, dat kun je toch terug rekenen naar een hoeveelheid vermogen."-

De Belastingdienst heeft HELEMaAL niet ALLE data. Bijvoorbeeld; bij het handelsregister is alleen bekend als je ENIG aandeelhouder bent van een bv. Er is niet te lezen of er bijvoorbeeld vijf aandeelhouders zijn die ieder 20% van de aandelen houden.
Dan uw opmerking over vermogen, u haalt op grove wijze twee zaken door elkaar. Een zogenaamd 'aanmerkelijk belang' valt in Box2, het persoonlijk vermogen in Box3. Dat zij twee totaal verschillende zaken.

In box2 worden de VOORDELEN uit dat aanmerkelijk belang belast. Maar dan moeten er die voordelen (de uitbetaling van dividend) wel zijn. Als een bv geen dividend betaalt aan zijn aandeelhouders, dan is er dus geen voordeel in Box2 behaald.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.924,60 -0,91%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.953,40 -0,73%
 US30^ 38.124,13 -0,60%
 Nasd100^ 17.419,56 -0,60%
 US500^ 5.044,94 -0,54%
 Japan225^ 37.725,14 -0,72%
 Gold spot 2.334,85 +0,81%
 EUR/USD 1,0732 +0,33%
 WTI 83,76 +1,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront