Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Chips testen weerstand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  2. 16 apr ASML oogt wispelturig 101
  3. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74

Reacties

514 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dead cat bounce 19 mei 2020 08:59
    quote:

    Kris69 schreef op 19 mei 2020 08:55:

    "België moet zich aansluiten bij verzet tegen Europees relanceplan"
    Voormalig minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vindt dat ons land zich moet aansluiten bij het verzet van Oostenrijk, Nederland, Denemarken en Zweden tegen het Frans-Duitse akkoord over een relanceplan van 500 miljard euro. "Je kan niet ontkennen dat er solidariteit moet zijn, maar dat kan nooit volgehouden solidariteit zijn zonder dat verantwoording wordt afgelegd", zei Van Overtveldt op Radio 1.
    Verschillende media bestempelen de houding van de Duitse bondskanselier Angela Merkel na het akkoord als een fameuze bocht ten opzichte van de zuiderse Europese landen. Maar volgens Van Overtveldt gaat die minder ver dan op het eerste zicht zou lijken. De vraag is of de middelen uit het fonds worden beschouwd als leningen of subsidies, legt het Europees parlementslid uit. Maar de tekst heeft het over "budgettaire uitgaven", en dat kunnen ook leningen zijn, afhankelijk van het programma.
    Van Overtveldt merkt op dat vier landen - Oostenrijk, Nederland, Denemarken en Zweden - al hebben verklaard dat het voor hen leningen moeten zijn. En voor hem moet ons land zich bij dat kwartet aansluiten. Er moet solidariteit zijn, zegt Van Overtveldt, maar geen volgehouden solidariteit zonder verantwoordelijkheid. Daarom is de N-VA'er principieel tegen giften.
    dit spel spelen ze al jaren ze zijn tegen dan zeggen ze oké overleg
    Dan 400 miljard ja goed ja goed . Bevolking in Nederland zegt Rutte wilt niet betalen
    Maar die ander 100 mil betalen we wel op een andere manier . Griekenland Italië enz
  2. Sloeki 19 mei 2020 08:59
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 19 mei 2020 08:55:

    beleggen is gokken ineens, resessie, niks meer alls in aandelen en shorts hoeken, blazen up.
    Je zou gek zijn om nog short te gaan met al die TRILJARDEN BILJOENEN MILJOENEN gratis geld.

    Daarnaast is men nog nooit zo rijk geweest, spaargeld klotst tegen de plinten aan. Als particulieren in de wachtrij worden gezet om een beleggingsrekening te mogen openen dan weet je eigenlijk al voldoende.

    Vergeet niet dat komende maanden veel geld richting beurzen gaat, vooral omdat vele niet meer op vakantie gaan of deze hebben uitgesteld. Belastingteruggaaf, vakantie geld, alles gaat naar de beurs.

  3. Patmania 19 mei 2020 09:07
    quote:

    TW82 schreef op 19 mei 2020 08:38:

    [...]

    Precies wat ik ook wilde zeggen. Overigens niet alleen gisteren. Al 3, of inmiddels 4, weken geleden begon Tostrams te schrijven dat een tweede correctie zeer waarschijnlijk was, zeker na afketsen op weerstand rond de 528 punten en door het GAP rond de 520-528. Voor de VS beurzen voorspelde hij dat enkele weken terug al heel nauwkeurig als zijnde op die vrijdag middag en anders zeker begin van de week daarna. Niet gebeurd, nooit meer op terug gekomen. Sindsdien zelfde verhaaltje telkens weer, dus toen ik nu alleen iets over de chippers zag, dacht ik inderdaad ook meteen zoiets als jij schreef..
    Het enige wat Tosti aan het doen is is hoop bieden aan particulieren dat ze slapend rijk kunnen worden. Hij verdiend geld aan het verkopen van abonnementen. Het liefst heeft hij dat jij nu geld verliest zodat jij met je ziel onder je arm maar een abonnement afsluit om enige hoop te hebben om geld terug te verdienen.

    Het is vaker gezegd hier. Contrair handelen aan Tosti zijn dagelijkse preek levert meer op.
  4. forum rang 6 b.west.invest 19 mei 2020 09:08
    quote:

    ren-je-dement schreef op 19 mei 2020 08:04:

    @Ben

    De 'uitgevende instantie' wil twee dingen. Allereerst beweging, want zonder beweging is er geen handel. Dus daar zorgen ze voor. En ten tweede wil men zoveel mogelijk mensen op het verkeerde been zetten. Dus op het moment dat jij denkt en ziet dat de koersen een bepaalde kant uitgaan, dan gaan ze regelmatig ineens weer de andere kant op. Dat is dan een valse uitbraak of een countertrendbeweging.

    Toch zijn er mogelijkheden de markt af en toe te slim af te zijn of een juist inzicht te hebben wat er staat te gebeuren. Daar zijn wél veel ervaring, kennis, inzicht, geduld, discipline, wat geluk, een heldere geest, zelfkennis, voldoende diepe zakken, iets van een systeem (maar het woord 'systeem' is in mijn ogen alweer te star, want de markt verandert regelmatig) en aardig hard werken voor nodig.
    Dank je wel Ren ,

    Helder , 1 duimpie was van mij .
  5. OlieBaron 2.0 19 mei 2020 09:14
    quote:

    PietKeizer schreef op 19 mei 2020 09:00:

    RDS, ff ontopic. Met timmermansoog: eerst over 15,36 & dan over 15,72 heenhuppelen. Ik heb t parcours niet uitgezet, so don't shoot the pianist.
    Hier standaard Shell in de portefeuille. Shell heeft flink straf gekregen de afgelopen tijd. Herpakt zich zo nu en dan een beetje, maar de volumes van de afgelopen tijd zijn nog niet denderend. Behalve 04 en 14 mei (redelijk ver) onder het gemiddelde. Oppassen geblazen nog.

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/210964/Royal...

    Edit: Voor daytrades maakt het dit dan wel leuker natuurlijk. ;)
  6. forum rang 7 PietKeizer 19 mei 2020 09:19
    quote:

    OlieBaron 2.0 schreef op 19 mei 2020 09:14:

    [...]

    Hier standaard Shell in de portefeuille. Shell heeft flink straf gekregen de afgelopen tijd. Herpakt zich zo nu en dan een beetje, maar de volumes van de afgelopen tijd zijn nog niet denderend. Behalve 04 en 14 mei (redelijk ver) onder het gemiddelde. Oppassen geblazen nog.

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/210964/Royal...
    helemaal mee eens. Gebruik t nu nog als klein oefenmateriaal. Omdat IMHO markt nog steeds zijwaarts gaat. LT is koffiedik kijken. Houd dus (nog) niet stukken vast. Zit meer op zeg maar de lijn Henk Snaph. geduld & cash vasthouden.
  7. FairValue 19 mei 2020 09:25
    Die biotechnologie bedrijven mogen gratis en voor niets de markt misleiden. Keer op keer een bedrijf wat wat een mogelijk succes verhaal verteld. Koers 30% omhoog, beurzen omhoog. Trump blij, eigenaren miljoenen rijker en het mag weer doorgaan. Zo zijn er al flink wat geweest. Straffeloos kan het en de beurs gaat er gewoon in mee. Ik short ze allemaal want ze vallen allemaal terug.
514 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links