ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 226 227 228 229 230 » | Laatste
Kaiser
0
ABNAmro slikt €395m 1Q verlies (verwacht: €-231m), ondanks verwachtingen na slecht 4Q al fors verlaagd werden. CET1-ratio van 17,3% onder de lat (17,5%). Provisies voor slechte leningen +42% (!) roept vragen op over strategie & risicoprofiel. Pending: lopend witwasonderzoek
[verwijderd]
0
quote:

Machiavelli schreef op 13 mei 2020 08:41:

Het is natuurlijk wel zo dat de nieuwe CEO schoon schip maakt, alle pijn zal wel in de cijfers verwerkt zijn zodat hij met schone lei kan beginnen.
Nope...... Q1 zijn de voorzieningen hoger door 2 individuele gevallen.....in de komende kwartalen wordt er ook 500miljoen aan voorzieningen verwacht per kwartaal. Dit is echt vrij bijzonder......daar het leningenboek voor 70% bestaan uit NL business en dit voor het grootste gedeelte hypotheken zijn.

Je vraagt je echt af wat ABN aan het doen is bij zn Corporate Banking, daar wordt zoveel geld verloren of een kleine portefeuille wat voor risico's worden daar in hemelsnaam genomen?
jan van delft
0
ach met Tier 1 nog boven 18 % en gecombineerd op 24 % kun je er zeker van zijn dat deze bank never in de problemen komt, olieprijs stijgt al weer en volgend kwartaal nog 1keer slecht dan sterke verbeteringen
[verwijderd]
0
Laat dit nog even goed bezinken voordat je gaat middelen:

Stage 3 Assets, in the context of IFRS 9 are financial instruments that offer objective evidence of a credit loss event.

Deze staat op 2,8% bij ABN....tegen 1,6% bij ING.
Dividend Hunter
0
Alle lijken uit de kast en geen licht aan het einde van de tunnel.
Nieuwe CEO Robert Swaak heeft een mooie basis om te bouwen.
optiejunky
0
voda
0
Beursblik: cijfers ABN AMRO gecorrigeerd voor voorzieningen meevallend

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
6,378 -0,294 -4,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft onderliggend beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag.

Er was vooraf door Morgan Stanley gerekend op een verlies van 75 miljoen euro, maar dit werd een verlies van 395 miljoen euro.

Voor belastingen was het verlies zelfs 487 miljoen euro, terwijl de Amerikaanse zakenbank op slechts 100 miljoen euro had gerekend. De consensus lag op een verlies van 195 miljoen euro.

"De extra verliezen zijn het gevolg van hogere voorzieningen", aldus de analisten van Morgan Stanley. Hiervoor gecorrigeerd waren de resultaten 7 procent beter dan de consensus, betoogden de analisten, hoewel op jaarbasis nog altijd sprake was van een daling van 17 procent.

Deze meevaller was te danken aan iets meevallende inkomsten en dito kosten, zagen de analisten van Morgan Stanley.

De door ABN AMRO afgegeven outlook voor de risicokosten van ongeveer 90 basispunten voor 2020 is beduidend hoger dan de 68 basispunten waarop de consensus rekende.

Morgan Stanley verwacht dan ook een negatieve koersreactie. De zakenbank heeft een Gelijkgewogen advies met een koersdoel van 9,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: ABN AMRO treft veel hogere voorzieningen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
6,32 -0,352 -5,28 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zag de voorzieningen voor oninbare leningen veel harder dan verwacht oplopen, maar deed het onderliggend beter dan verwacht. Dit constateerde analist Martina Matouskova van Jefferies woensdag.

De kosten stegen door de coronacrisis, en dan met name in de olie- en gassector.

Het nettoverlies van 395 miljoen euro was veel hoger dan de 166 miljoen euro waarop analisten gemiddeld hadden gerekend. De risicokosten waren met 132 basispunten ook veel hoger dan de 113 basispunten die waren voorzien, aldus Matouskova. Dat vooral twee klanten hieraan bijdroegen, noemde de analist geen verrassing.

Rekening houdend met deze bijzondere posten deed de bank het wel beter dan voorzien, meent Jefferies, dankzij meevallende fee-inkomsten en doordat de kosten goed onder controle werden gehouden.

De outlook voor de nettorentebaten en de kosten bleef volgens Matouskova onveranderd. Het is nu vooral wachten op de uitkomsten van de strategische review van de divisie Corporate & Institutional Banking. Die uitslagen zullen er in augustus zijn, zo belooft de nieuwe CEO Robert Swaak.

Jefferies herhaalde het Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 8,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Patmania
0
quote:

Rupert schreef op 13 mei 2020 08:07:

"We have followed ECB guidance and postponed the final dividend for 2019, and we will make the actual payment conditional on a reassessment of the situation, taking into account the possible consequences of Covid-19"

Je kan er bij ABN nu wel vanuit gaan dat er geen dividend over 2019 en 2020 zal worden betaald....... dit terwijl dit bij ING toch wel waarschijnlijk lijkt.
ABN betaald alleen dividend bij een netto winst. Gezien de hoeveelheid voorzieningen die men moet nemen ligt het niet in de lijn der verwachting dat er dividend wordt uitbetaald de komende jaren. De grote faillissementsslag moet nog komen.
Lepre Chaun
0
Overdreven weer deze daling .

Rekening houdend met deze bijzondere posten deed de bank het wel beter dan voorzien, meent Jefferies, dankzij meevallende fee-inkomsten en doordat de kosten goed onder controle werden gehouden.
[verwijderd]
0
"Het is nu vooral wachten op de uitkomsten van de strategische review van de divisie Corporate & Institutional Banking. Die uitslagen zullen er in augustus zijn, zo belooft de nieuwe CEO Robert Swaak."

Het onderdeel wat voor 800mio aan voorzieningen moest treffen in Q1...... gelukkig duurt het nog slechts 3 maanden? voordat men weet wat hier allemaal precies gaande is. Kortom: er moet onderzoek gedaan worden naar wat die afdeling eigenlijk precies doet en welke risico's er daar nog zijn......ze hebben bij ABN in Amsterdam werkelijk geen idee wat men in Chicago of Singapore precies aan het doen zijn met centjes en dekking uit Nederland...... zeer kwalijke zaak
voda
0
Update: ABN AMRO dieper in het rood dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
6,15 -0,522 -7,82 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in de eerste drie maanden van 2020, zoals voorzien, rode cijfers geschreven, maar het verlies was wel veel groter dan voorzien. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de bank.

ABN AMRO schreef de rode cijfers toe aan een combinatie van hoge kredietvoorzieningen door de coronacrisis, de volatiele olieprijzen en marktontwikkelingen.

"Mijn prioriteiten in de komende tijd, naast de focus op de CIB-review, zijn om de impact van corona het hoofd te bieden en om me te richten op activiteiten rondom het bestrijden van witwaspraktijken. Daarnaast gaan we onze strategie opnieuw onder de loep nemen om zeker te stellen dat we zullen leveren op onze drie strategische pijlers", zei de nieuwe CEO Robert Swaak in een toelichting op de kwartaalupdate.

In augustus wordt bekend wat de evaluatie van de Corporate & Institutional Banking sector heeft opgeleverd. "Hoewel er in de afgelopen jaren enige vooruitgang is geboekt, heeft dit niet geresulteerd in de verwachte winstgevendheid", zei Swaak.

Het nettoresultaat van ABN AMRO daalde op jaarbasis van een winst van 478 miljoen naar een verlies van 395 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op verlies van 166 miljoen euro.

De bank leed, zoals het zelf al eerder meldde, een fors verlies bij een klant van zijn clearingbedrijf, die in de problemen raakte tijdens de onrust op de financiële markten in maart. Deze zeperd bij clearing kostte 200 miljoen dollar, meldde de bank al.

Ook wees ABN AMRO op een mogelijke fraudezaak in Singapore. "Teleurstellend", aldus de nieuwbakken topman.

De voorzieningen voor oninbare leningen schoten door de coronacrisis en "twee uitzonderlijke klantdossiers" omhoog van 102 miljoen naar ruim 1,1 miljard euro. In het vierde kwartaal van vorig jaar waren de voorzieningen al gestegen naar 314 miljoen euro. Analisten hadden vooraf gerekend op 779 miljoen euro voor de eerste drie maanden van 2020.

De rentebaten daalden, maar de fee-inkomsten vielen wat hoger uit dan een jaar eerder.

De netto rentebaten daalde van 1.573 miljoen naar 1.527 miljoen euro en de fees en commissies stegen van 414 miljoen naar 438 miljoen euro. Analisten rekenden op respectievelijk 1.539 en 392 miljoen euro.

Terwijl de inkomsten daalden, daalden ook de kosten. De personeelskosten liepen met 6 procent terug naar 531 miljoen euro en de totale operationele kosten daalden met 2 procent naar 1.300 miljoen euro.

De zogeheten cost/income ratio ging van 65,9 procent in het vierde kwartaal naar 67,6 procent afgelopen kwartaal. Deze ratio geldt als een belangrijke graadmeter om de prestaties van een bank te kunnen beoordelen. In het eerste kwartaal van 2019 lag de verhouding op 63,8.

De CET1 ratio noteerde eind maart op 17,3 procent. Dat was een jaar eerder 18,0 procent en eind 2019 18,1 procent.

Verder merkte ABN AMRO op dat de risicokosten, ofwel de bijdragen aan de voorzieningen voor oninbare leningen, dit jaar rond de 90 basispunten zullen liggen. Dat is hoger dan gemiddeld gedurende de economische cyclus, maar wel lager dan de 132 basispunten in het eerste kwartaal. In het vierde kwartaal van 2019 zag ABN AMRO de risicokosten liggen op 46 basispunten.

ABN AMRO benadrukte dat de meeste leningen van de bank Nederlandse hypotheken betreffen, en die zijn niet erg risicovol.

Wel vindt Swaak dat de bank te veel risico loopt door zijn blootstelling aan bijvoorbeeld de oliesector en de diamantindustrie. "Het verlagen van de risico's is duidelijk noodzakelijk", zei de topman.

"Het is een uitdagende, maar spannende tijd om als CEO van ABN AMRO te starten", aldus Swaak.

Kort na de start van de handel noteerde het aandeel ABN AMRO 7,6 procent lager.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Machiavelli
1
quote:

Drs P. schreef op 13 mei 2020 09:18:

Ik wist het wordt 5xx vandaag
En 2 weken liep je nog te roeptoeteren dat de koers binnen een jaar zou verdubbelen.... Hoe ongeloofwaardig kan iemand zijn? Nou, zo!!!
havik of duif
0
Grandioze kans nu extra goedkoop aandelen te kunnen kopen van een bank die in meerderheid van de Nederlandse Staat is, wie geduld heeft moet nu toeslaan.
Kaiser
0
Het advies van KBC Securities voor ABN AMRO Group blijft "verkopen".

Het koersdoel wordt door KBC Securities verlaagd van 15,00 EUR naar 9,50 EUR.

bp5ah
0
quote:

havik of duif schreef op 13 mei 2020 09:29:

Grandioze kans nu extra goedkoop aandelen te kunnen kopen van een bank die in meerderheid van de Nederlandse Staat is, wie geduld heeft moet nu toeslaan.
Te vroeg.
bp5ah
0
4.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 226 227 228 229 230 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:31
Koers 15,520
Verschil -0,035 (-0,23%)
Hoog 15,590
Laag 15,340
Volume 1.136.730
Volume gemiddeld 3.450.078
Volume gisteren 2.509.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront