ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 226 227 228 229 230 » | Laatste
tamjan
0
Als ik bovenstaande lees zijn dit voorlal personen die niet in ABN Amro zitten of voor zover ik hoop niet meer zitten.
Ik zou nl niet beleggen in een club waar ik geen vertrouwen in heb en dat is toch de algemene tendens
Tenzij je er bij gebaad ben m de koers naar beneden te praten.
jan van delft
0
blijft interessant dat veel kommentaren niet goed begrijpen dat "buy the dip" vrijwel onmogelijk te voorspellen is, dat je dus beter gespreid inkoopt in degelijk spul. Ja het is nu "goedkoop" ook al lijkt het nog te duur....dat soort denken. Als je er niet inzit als er koersverliezen worden gemaakt, nou dan zit je er zeker niet in als er winsten gemaakt worden, een aloude wijsheid heren.
ChrisOfWallstreet
0
quote:

jan van delft schreef op 12 mei 2020 11:46:

blijft interessant dat veel kommentaren niet goed begrijpen dat "buy the dip" vrijwel onmogelijk te voorspellen is, dat je dus beter gespreid inkoopt in degelijk spul. Ja het is nu "goedkoop" ook al lijkt het nog te duur....dat soort denken. Als je er niet inzit als er koersverliezen worden gemaakt, nou dan zit je er zeker niet in als er winsten gemaakt worden, een aloude wijsheid heren.
Voor ABN is het goedkoop. De meeste zitten er al in, dus heeft bijkopen geen zin. Ik zit aan gemiddelde van 7,7, dus bijkopen heeft geen zin.
Als je er nog geen hebt in ABN, dan kan je de gok wagen.

Verstandig is om toch even te wachten tot eind mei of begin juni zodat het tweede kwartaal wat meer gevorderd is.

Wat jammer is dat er nog geen voorlopige cijfers bekend is voor het tweede kwartaal.
[verwijderd]
0
Volume is weer mooi opgelopen en er staat een order in van 13.000.

ING ook weer in de plus

Lijkt erop dat er vertrouwen is voor morgen

Voorals nog dus positief allemaal, fingers crossed
Brabander
0
Half februari ingestapt op een koers van €15.. nog niet bijgekocht. Zwaar verlies te pakken dus. Zit qua cash ook al behoorlijk in de aandelen op dit moment.. Zit echter te twijfelen om nog een plukkie erbij te kopen zodat mijn GAK circa € 12 wordt, ook nou niet echt een wereldverschil.. Iemand van jullie advies?

Morgen de cijfers. Ben benieuwd wat de koers doet.
[verwijderd]
0
Misschien even afwachten tot morgen. Als de schade meevalt dan koers richting €7,- Dan mis je alleen de winst van morgen.Maar daarna zullen er wel instap momenten genoeg zijn om je GAK wat omlaag te brengen.

Volgens mij verwacht er niemand hier dat de koers voorlopig weer boven de 10 komt.
voda
0
Beursblik: kredietverliezen ABN AMRO lopen op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
6,702 0,056 0,84 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal woensdag een nettoverlies rapporteren voor het eerste kwartaal, nadat de bank een fors verlies meldde bij een klant van zijn clearingbedrijf, die in de problemen raakte tijdens de onrust op de financiële markten in maart.

Analisten voorzien gemiddeld een kwartaalverlies van 191 miljoen euro. De zeperd bij clearing kost 200 miljoen dollar.

De analisten gaan er verder vanuit dat de voorzieningen voor oninbare leningen omhoog schieten tot 779 miljoen euro, van 314 miljoen euro in het voorgaande kwartaal en 102 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2019.

Zowel de rentebaten als de fee-inkomsten zullen wat lager zijn dan een jaar eerder, evenals de overige operationele inkomsten, waardoor de totale inkomsten zo'n 175 miljoen lager uitkomen op 1,9 miljard, verwachten de analisten, terwijl de kosten slechts met 6 miljoen euro zouden dalen tot 1.321 miljoen euro.

Dit wordt naar verwachting weer deels gecompenseerd door een 200 miljoen euro lagere belastingdruk.

Analisten zullen vooral aandacht hebben voor de vooruitzichten voor de kredietvoorzieningen in de komende kwartalen, wanneer de impact van de coronacrisis echt voelbaar wordt. Zo kunnen de uitstaande kredieten in de energiesector de nodige verliezen gaan opleveren, nu de olieprijs zo sterk is gedaald.

De bank heeft naar aanleiding van de corona-crisis uitstel van rentebetaling verleend aan klanten, wat niet als een wanbetaling zal worden geboekt.

Analist Albert Ploegh van ING merkt op dat de garantieregeling voor leningen tussen 1,5 miljoen en 150 miljoen euro niet erg aantrekkelijk is voor de bank, omdat de meeste rentebetalingen direct naar de overheid gaan, terwijl de fee voor de bank niet meer dan 125.000 euro mag bedragen.

De eerstekwartaalcijfers zijn ook het debuut van de nieuwe CEO Robert Swaak. Hij zal mogelijk meer onderdelen van de zakenbank tegen het licht houden naar aanleiding van de pandemie, vermoedt ING.

ABN AMRO publiceert de cijfers woensdag voorbeurs. Het aandeel stond dinsdag op een groen Damrak 0,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
HvR88
0
Ik denk dat veel mensen van de banken af willen. Een lichte stijging is mooi, maar het duurt nu te lang. Het aandeel daalt meer dan het stijgt de afgelopen maanden. Er zit voorlopig geen leven in.
voda
1
ABN AMRO voorzieningen slechte leningen eerste kwartaal 1,1 miljard euro, verwacht was 779 miljoen euro
07:02
*ABN AMRO netto fees en commissies eerste kwartaal 438 miljoen euro, verwacht was 392 miljoen euro
07:02
*ABN AMRO netto rentebaten eerste kwartaal 1.527 miljoen euro, verwacht was 1.539 miljoen euro
07:02
*ABN AMRO nettoresultaat eerste kwartaal 395 miljoen euro negatief, verwacht was 166 miljoen

bron Binck
Machiavelli
0
tedje007
0
Eerste snelle blik: teleurstellend resultaat dat zijn oorzaak lijkt te vinden in de hogere voorzieningen/stroppenpot. Kapitaalratio’s overeind. Ben benieuwd of de markt dit apprecieert. Mijn beeld is dat de banken al erg sterk zijn gedaald en deze tegenvaller niet al te zwaar bestraft zou moeten worden.
voda
0
ABN AMRO dieper in het rood dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
6,672 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in de eerste drie maanden van 2020, zoals voorzien, rode cijfers geschreven, maar het verlies was wel veel groter dan voorzien. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de bank.

ABN AMRO schreef de rode cijfers toe aan een combinatie van hoge kredietvoorzieningen door de coronacrisis, de volatiele olieprijzen en marktontwikkelingen.

"Mijn prioriteiten in de komende tijd, naast de focus op de CIB-review, zijn om de impact van corona het hoofd te bieden en om me te richten op activiteiten rondom het bestrijden van witwaspraktijken. Daarnaast gaan we onze strategie opnieuw onder de loep nemen om zeker te stellen dat we zullen leveren op onze drie strategische pijlers", zei de nieuwe CEO Robert Swaak in een toelichting op de kwartaalupdate.

In augustus wordt bekend wat de evaluatie van de Corporate & Institutional Banking sector heeft opgeleverd. "Hoewel er in de afgelopen jaren enige vooruitgang is geboekt, heeft dit niet geresulteerd in de verwachte winstgevendheid", zei Swaak.

Het nettoresultaat van ABN AMRO daalde op jaarbasis van een winst van 478 miljoen naar een verlies van 395 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op verlies van 166 miljoen euro.

De bank leed, zoals het zelf al eerder meldde, een fors verlies bij een klant van zijn clearingbedrijf, die in de problemen raakte tijdens de onrust op de financiële markten in maart. Deze zeperd bij clearing kostte 200 miljoen dollar.

De voorzieningen voor oninbare leningen schoten door de coronacrisis en "twee uitzonderlijke klantdossiers" omhoog van 102 miljoen naar ruim 1,1 miljard euro. In het vierde kwartaal van vorig jaar waren de voorzieningen al gestegen naar 314 miljoen euro. Analisten hadden vooraf gerekend op 779 miljoen euro voor de eerste drie maanden van 2020.

De rentebaten daalden, maar de fee-inkomsten vielen wat hoger uit dan een jaar eerder.

De netto rentebaten daalde van 1.573 miljoen naar 1.527 miljoen euro en de fees en commissies stegen van 414 miljoen naar 438 miljoen euro. Analisten rekenden op respectievelijk 1.539 en 392 miljoen euro.

Terwijl de inkomsten daalden, daalden ook de kosten. De personeelskosten liepen met 6 procent terug naar 531 miljoen euro en de totale operationele kosten daalden met 2 procent naar 1.300 miljoen euro.

De zogeheten cost/income ratio ging van 65,9 procent in het vierde kwartaal naar 67,6 procent afgelopen kwartaal. Deze ratio geldt als een belangrijke graadmeter om de prestaties van een bank te kunnen beoordelen. In het eerste kwartaal van 2019 lag de verhouding op 63,8.

De CET1 ratio noteerde eind maart op 17,3 procent. Dat was een jaar eerder 18,0 procent en eind 2019 18,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
maarten030
0
quote:

tedje007 schreef op 13 mei 2020 07:16:

Eerste snelle blik: teleurstellend resultaat dat zijn oorzaak lijkt te vinden in de hogere voorzieningen/stroppenpot. Kapitaalratio’s overeind. Ben benieuwd of de markt dit apprecieert. Mijn beeld is dat de banken al erg sterk zijn gedaald en deze tegenvaller niet al te zwaar bestraft zou moeten worden.
Dat zou je denken, maar niets is minder waar. -10% vandaag.
tedje007
0
Het beeld dat aan abn blijft kleven is dat zij hun interne beheersing onvoldoende op orde hebben. De boete moeten we nog krijgen. Ze hebben volgens mij een hardnekkig cultuurprobleem waar een aantal volgevreten bankiers nog steeds niet doorhebben dat de wereld veranderd is. Dat blokkeert het vermogen vd bank om procedures op orde te brengen en effectief te investeren in ict. Het feit dat de staat nu de zaak in handen heeft helpt denk ik niet om de noodzakelijke veranderingen teweeg te brengen. Dus wat mij betreft zsm staatsaangelegenheden afbouwen, afscheid nemen van vastgeroest personeel en beloningen normaliseren (lees verlagen), geld vrijmaken voor innovatie en het versterken vd interne beheersing. Gezien de afkomst van Swaak verwacht ik dat aandacht voor het laatste vanzelfsprekend zal zijn.
[verwijderd]
0
Dit word een drama, paniek verkopen. Blij dat ik ze er gisteren heb uitgegooid met vet verlies.
Toch mooie kansen om ze nu juist weer op te pakken onder de 6,-
4.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 226 227 228 229 230 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,615
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,670
Laag 15,340
Volume 3.476.271
Volume gemiddeld 3.469.961
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront