Crucell « Terug naar discussie overzicht

Crucell Channel

84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
DeZwarteRidder
0
www.fd.nl

Nederlandse biotech-aankopen lang niet altijd succesvol

Door de goedkeuring neemt de kans toe dat AstraZeneca gebruik maakt van zijn optie om ook het resterende aandelenbelang van 45% te kopen. Het farmabedrijf zal daar vermoedelijk nog eens $3 mrd voor moeten betalen.

De aankoop van Acerta is veruit de grootste uit de geschiedenis van de Nederlandse biotech. Eerdere acquisities van Nederlandse biotechbedrijven liepen nogal eens uit op een teleurstelling. Zo moest Johnson & Johnson flink afboeken op het in 2011 gekochte Crucell. Het Amerikaanse Biomarin schreef het overgenomen Prosensa vorig jaar zelfs volledig af. Het bedrijf had eind 2014 $680 mln betaald voor Prosensa.
pim f
1
mooi verhaal over hoe die horror Ab Klink als minister de kans heeft verknald om met Crucell in de lead een schitterend vaccin-instituut voor ons land te behouden, door voor een klein winstje alles aan Indiërs te verpatsen, wat een ongelofelijke sukkel was dat toch.

www.parool.nl/nederland/hoe-nederland...
DeZwarteRidder
0
Geen happy end voor Crucell:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Farmaceut Janssen sluit nagenoeg volledige vaccinafdeling; banen op de tocht

Klaartje Bax en Martijn Schoolenberg
Aangepast: Gisteren, 23:45Gisteren, 21:46in Financieel

Amsterdam - Farmaceutisch bedrijf Janssen in Leiden is voornemens een groot deel van de afdeling infectieziekten en vaccins te sluiten. Zo is onder meer de ontwikkeling en productie van het coronavaccin stopgezet. Hoeveel banen daardoor op de tocht staan, is nog onduidelijk. „Er is nog geen definitief besluit genomen. De plannen moeten eerst langs de ondernemingsraad”, laat een woordvoerster weten.

Het Amerikaanse Johnson & Johnson, waar Janssen onderdeel van uitmaakt, ’wil zich meer gaan richten op andere domeinen’. „We kunnen niet alles doen, we moeten keuzes maken”, zegt de woordvoerster. „We richten ons op domeinen waar we met onze investeringen de meeste impact kunnen maken en de beste resultaten voor patiënten kunnen bereiken.” Het gaat dan om de ontwikkeling van geneesmiddelen op het gebied van oncologie, immunologie, hart- en vaatziekten, pulmonale hypertensie en retina-aandoeningen.
Andere bedrijven

Bij Janssen in Leiden werken 2500 mensen, van wie ongeveer 25% voor de afdeling infectieziekten en vaccins en 75% voor Janssen Biologics. In een verklaring belooft Janssen ’zijn medewerkers te begeleiden bij de veranderingen’. Hoeveel banen er op de tocht staan, wil de woordvoerster in ’deze vroege fase’ niet zeggen. „Bij deze programma’s zijn mensen betrokken. Per programma gaan we kijken of het door andere bedrijven overgenomen kan worden.”

Het personeel van de Leidse farmaceut is ’op hoofdlijnen geïnformeerd over de plannen’, meldt de woordvoerster in een telefonische reactie. Geruchten dat er al mensen thuis zitten, wil ze niet bevestigen. „We zijn in maart gestopt met het RSV-programma (de ontwikkeling van een vaccin tegen het RS-virus, red), de betrokken medewerkers zitten nu zeker niet allemaal thuis.”

De afdeling infectieziekten en vaccins wordt niet in zijn geheel gesloten. „We blijven toegang bieden tot de hiv-producten die we op de markt brengen en we gaan door met ons ExPEC-vaccin programma, dat in een laat stadium van ontwikkeling is voor de preventie van invasieve infecties met de E. coli-bacterie”, laat het bedrijf weten.
Nederlands trots

Maar ’een heleboel andere programma’s’ worden stopgezet, luidt het plan van de farmaceut. Het is een nieuwe domper voor het concern uit Leiden. Tijdens de coronacrisis leek Janssen juist Nederlands trots te worden, omdat er in tegenstelling tot de andere vaccins maar één prik van nodig was.

In 2021 kreeg de naam van het bedrijf echter al een smetje nadat toenmalig zorgminister Hugo de Jonge eind juni enthousiast de slogan ‘Dansen met Janssen’ introduceerde. Hij moedigde jongeren aan om het vaccin te nemen, waarna ze direct in de club zouden mogen losgaan. Ze hoefden zich dan niet meer te laten testen om binnen te komen. In werkelijkheid werd de optimale bescherming van het Janssen-vaccin echter pas na twee weken bereikt. Mede daardoor ontstond er die zomer een forse coronapiek, waarbij vooral jongeren positief bleken te testen.

In dat jaar kwamen er ook steeds meer berichten over zeldzame bijwerkingen van het Janssen-coronavaccin, zoals ernstige trombose en bloedingen. Daardoor nam het animo voor Janssen verder af en verdween het uiteindelijk helemaal uit het vaccinatieprogramma.
84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.877,47 -1,20%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.382,07 +0,11%
 EUR/USD 1,0631 -0,12%
 WTI 83,73 +2,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront