Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Turbocharger
0
quote:

Leidenbird schreef op 5 mei 2020 08:32:

[...]
Jeroen heb jij of ligt jij onder een steen of zo. "Het gaat goed met de aarde..." Dat is net zo als dit vuile bedrijf al ruim 30 jaar weet dat ze slecht doen aan onze moeder maar dit ontkennen. En daarnaast nu nog steeds niet een behoorlijk plan hebben. Als oppermachtig bedrijf zouden ze hierin voorop moeten lopen. Nee nee nee het gaat maar om 1 ding....

P.s. Doe je oogkappen even af aub..
Senior 1936
2
'Dividendknip van Shell is juist goed nieuws', Door Belegger.nl op 4 mei 2020 09:30

De koers van Shell is flink onderuit gegaan na een historische dividendverlaging. Maar een bedrijf dat binnen zijn mogelijkheden leeft, kan alleen maar goed zijn voor aandeelhouders.
Dat schrijft Chris Hughes, columnist voor Bloomberg Business. Hij is positief over de onverwachte dividendverlaging van Shell, de eerste sinds de Tweede Wereldoorlog. Het driemaandelijks dividend werd met maar liefst twee derde verlaagd.
'Realiteit in plaats van hoop'
Volgens Hughes laat het management van de Brits-Nederlandse oliereus zich namelijk leiden door de realiteit in plaats van door hoop. De forse bezuiniging laat volgens Hughes zien dat Shell erkent dat de coronavirus pandemie de vraag naar energie voor de komende tijd behoorlijk zal veranderen.
Alhoewel beleggers massaal hun aandelen dumpten, zal het olieconcern er gebaat bij zijn de verlaging niet te snel terug te draaien. In plaats daarvan zou Shell de adempauze moeten gebruiken om de manier waarop het bedrijf zijn financiële middelen besteed aan investeringen, schuldreductie en uitbetaling aan de aandeelhouders fundamenteel te herzien.
Geliefd aandeel
Dankzij de royale dividenduitkering is Shell, net als zijn Britse concurrent BP, al jaren een geliefd aandeel onder inkomensfondsen en particuliere beleggers.
Toen de olieprijs in 2014 instortte, zette Shell alle zeilen bij om de uitbetaling te handhaven. Beleggers verwachtten tijdens de huidige crisis hetzelfde, en waren dan ook onaangenaam verrrast toen de verlaging werd aangekondigd. Het resulaat: de koers sloot 6% lager, nadat het dit jaar al met meer dan een derde was gedaald.
Nog goed Q1
De columnist wijst erop dat Shell in de eerste drie maanden van 2020 goed heeft gepresteerd, mede omdat de gevolgen van de pandemie en een door Saoedi-Arabië geleide prijsoorlog op de oliemarkt pas aan het einde van het kwartaal plaatsvonden.
Zo bedroeg de operationele kasstroom 7.4 miljard dollar, vergeleken met 12 miljard dollar in het vierde kwartaal. Shell beschikte over genoeg middelen om de dividenduitkering te handhaven. Toch heeft Bloomberg begrip voor de verlaging. Het genereren van cash dit jaar blijft moeilijk te voorspellen, terwijl een eventuele verkoop van bedrijfsondedelen nog lastiger zou zijn.
Betaling uit eigen middelen
Net als BP snijdt Shell in de kapitaaluitgaven en de bedrijfskosten. Maar in tegenstelling tot BP is Shell dus niet bereid het dividend te handhaven door de schuldenlast te laten stijgen. Sterker nog, Shell zegt nog steeds dat ze haar gearing onder de 25% wil houden. Dat was eind maart 29%, vergeleken met 36% bij BP.
Na de verlaging kost de dividenduitkering Shell slechts 1,2 miljard dollar per kwartaal. Dat betekent dat Shell de uitbetaling kan blijven betalen uit eigen middelen, in plaats van afhankelijk te zijn van de verkoop van activa of leningen.
Uitgelezen kans
Stel dat de economie volgend jaar weer aantrekt? Shell zal in dit geval onder druk worden gezet om terug te keren naar zijn royale dividendbeleid. Maar volgens Hughes ligt er voor Shell nu een uitgelezen kans om zichzelf te transformeren tot een onderneming met een lagere schuldenlast, dat meer gebruik maakt van aandeleninkoop om overtollig contant geld terug te geven aan investeerders.
Bovendien blijft er meer geld over om te investeren in de energietransitie, waardoor de oliereus zijn milieu- en emissiedoelstellingen veel eerder zou halen dan voorzien. Een dergelijk beleid zou wel eens beloond kunnen worden met een hogere aandelenkoers.
Blue Lagoon
0
Wel enorm opvallend, wanneer de koers flink lager opent dan is iedereen erbij om het aandeel nog verder omlaag te praten. Dan opent het een keer flink hoger en hoor je niemand.
Underdog
0
quote:

Oil Bear 130 schreef op 5 mei 2020 08:56:

[...]
Van de 5 oil majors loopt Shell niet voorop in vergroening. Er is heel veel lip-service. En verder doen ze alleen maar aan de promotie van waterstof, omdat dat een bijproduct is van olieraffinage (het is overigens ook nodig voor raffinage, maar netto komt er meer vrij dan nodig is, heb ik begrepen). De major die het beste scoort op vergroening is Total. En verder: wanneer je nu je toekomstverwachtingen heel sterk bij moet stellen, zoals Shell nu doet, dan is dat omdat je NIET wilt meedoen aan de vergroeningsgolf die de komende 10 jaar de wereld zal overspoelen. Ik heb het al eerder geschetst, maar olie zal over enkele jaren weer flink duurder worden, terwijl renewables alleen maar verder in prijs zullen dalen. Shell zal zich blind staren op die toekomstige hogere oilieprijs die we krijgen na de huidige shake out. Maar dat is slechts een middenlangetermijnstrategie. Het gaat bij beleggen om de lange termijn. Het slimme grote geld van vermogensbeheerders richt zich op die lange termijn.
Wat betreft total heb je deels gelijk. Maar shell lijkt me ook niet slecht bezig tov andere majors.

www.google.com/amp/s/www.bloomberg.co...

JM14
0
quote:

Senior 1936 schreef op 5 mei 2020 09:11:

ligt het nou aan mijn computer, of is de opmaak van het forum veranderd ?
idd andere lay-out
Vinicius
0
Het valt mij op dat ik bij een stijging of daling van de koers telkens dezelfde mensen zie reageren met respectievelijk niet onderbouwde euforie dan wel bangmakerij.

Vandaag zien we Shell +4% openen, wie zien we vandaag reageren?
BelegdeBoterham
0
Al die shorters zitten zich nu te verbijten. Het valt mij ook op hoor. Je denkt op een forum van beleggers in Shell te zitten, maar de meesten zien niets liever dan dat de koers naar beneden gaat of zelfs dat Shell failliet gaat en verdwijnt.

Hoe dan ook, wat ik al verwachtte gebeurt nu: men is bekomen van de eerste schrik van de dividendverlaging en krijgt nu in de gaten dat Shell opeens financieel een stuk gezonder is, met nog steeds een aardig dividend en heel veel upward potential qua koers.

Met die wetenschap ga ik nu lekker van m’n vrije dag genieten.
Rotterdammert
0
Het goede Corona nieuws komt van alle kanten inmiddels. Dat zal ons herstel gaan helpen. Mooi dagje vandaag! ????
Turbocharger
0
Leidenbird.... Ik gok meisje dat in Leiden studeert. Klopt? Taal is niet je syerkste punt meisje. 'Jeroen heb jij of ligt jij onder een steen of zo.'

Je taalniveau is net zo belabberd als je kennis van zaken. Het hele Manmade Global Warming verhaal is één grote hoax.

Google even op: 'The history of Global Warming Scare John Daly'.

Hierin wordt haarfijn en loepzuiver asn de hand van historische feiten uit de doeken gedaan hoe het hele Global Warming verhaal ontstaan is. En wie het bedacht heeft.

Niet schrikken, Margareth Tatcher. Ja, die. The Iron Lady. Waarom? Ach, oude verhaaltje. Invloed en macht. Nuclearre macht.

Door het Co-2 sprookje te verkopen wist Maggie de kolenmijnen te sluiten en daarmee de aanhang van aartsrivaal Labour de nek om te draaien. En... kerncentrales te openen. Met het plutonium van deze centrales konden de Trident raketten gerealiseerd worden en daarmee was de UK een kernmacht en tegelijkertijd terug op het wereldtoneel. Zoek de plaatjes maar op van Reagan en Maggie. Dikke veienden.

Pas veel later ging de milieumaffia met Maggie's verhaal aan de haal. In die tijd dat Maggie het over Co-2 had, wauwelde de Groene Khmer nog over zure regen en dode bissen. Gelul weten we nu.

Ook het doel van de Groene Khmer was geld en macht. Geld in de vorm van eco-rax dat in de zakken van de linkse Europese regeringen vloeit en gled doordat de Groene Khmer partijen en de politiek mee mogen doen en mee mogen praten waar welke linkse goede doelen de belastingcentjes van de werkende klasse aan verkwanseld mogen worden.

Kijk, zo hoor je nog eens wat he? Dit soort geluiden hoor je vast niet tijdens je colleges in Leiden.

LT Int
0
www.cnbc.com/2020/05/05/total-q1-earn...

Total on Tuesday posted a significant fall in first-quarter net profit, as oil prices tumbled to historic lows following a drop-off in demand due to the coronavirus crisis.

The French energy major reported Tuesday that first-quarter net profit came in at $1.8 billion, down from $2.8 billion over the same period last year, reflecting a fall of 35%.

Analysts polled by Refinitiv had expected first-quarter net profit to come in at $1.4 billion.
DPL64
0
Total heeft dividend wel gehandhaafd, Koers stijgt behoorlijk maar toch nog lager dan slotkoers vorige week donderdag. Zelfde geldt voor koers Shell.
ComputerSaysNo
0
quote:

Vinicius schreef op 5 mei 2020 09:14:

Het valt mij op dat ik bij een stijging of daling van de koers telkens dezelfde mensen zie reageren met respectievelijk niet onderbouwde euforie dan wel bangmakerij.

Vandaag zien we Shell +4% openen, wie zien we vandaag reageren?
Dat is zeker jammer.

Vandaag weer een deel bijgekocht op 15,18
Gaat goedkomen.
[verwijderd]
0
Wat was de boekwaarde van Appalachia?

De waarde is nu fors gedaald tot een dieptepunt door de lage olieprijzen. Was het niet beter om te wachten met de verkoop?
tjongejonge
0
quote:

BelegdeBoterham schreef op 5 mei 2020 09:16:

Al die shorters zitten zich nu te verbijten. Het valt mij ook op hoor. Je denkt op een forum van beleggers in Shell te zitten, maar de meesten zien niets liever dan dat de koers naar beneden gaat of zelfs dat Shell failliet gaat en verdwijnt.

Hoe dan ook, wat ik al verwachtte gebeurt nu: men is bekomen van de eerste schrik van de dividendverlaging en krijgt nu in de gaten dat Shell opeens financieel een stuk gezonder is, met nog steeds een aardig dividend en heel veel upward potential qua koers.

Met die wetenschap ga ik nu lekker van m’n vrije dag genieten.
Niet te vroeg juichen. De daling van de beurzen in Maart was slechts een 'poepje en een scheetje'. De strontkar is echter nog niet over de beurzen heen getrokken....
BelegdeBoterham
0
quote:

tjongejonge schreef op 5 mei 2020 09:31:

[...]

Niet te vroeg juichen. De daling van de beurzen in Maart was slechts een 'poepje en een scheetje'. De strontkar is echter nog niet over de beurzen heen getrokken....

Tja, zo kun je er inderdaad ook inzitten... I rest my case.
[verwijderd]
0
Waarom moet iedereen hier elkaar afzijken om vrijwel niks. Heb gewoon respect voor elkaar. Dat je uberhaupt de tijd kunt nemen ( zoals bovenstaand bericht ) zo'n bericht met alleen maar gezijk te typen...... zeg dan gewoon niks! Gaat hier toch om shell? Stop met dat gejank!
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2148 2149 2150 2151 2152 2153 2154 2155 2156 2157 2158 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 33,465
Verschil -0,005 (-0,01%)
Hoog 33,550
Laag 32,920
Volume 9.995.595
Volume gemiddeld 7.575.124
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront