NIBC « Terug naar discussie overzicht

Forum NIBC geopend

4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
seance
0
quote:

shaai schreef op 21 april 2020 09:43:

[...]

bedoel je Blackstone specifiek, of heb je het met 'die lieden' over private equity in het algemeen? Of de hele financiële sector? Of de mensheid in het algemeen?
kies zelf maar. het spel is begonnen.
Fox WIld
0
Misschien een domme vraag, maar heeft Blackstone de aandelen van Flowers en Reggeborgh dan al in zijn bezit? Anders hebben ze toch niets aan de eventuele uitkering van dividend?
[verwijderd]
0
quote:

bravo schreef op 22 april 2020 16:17:

[...]

Wat een slap gelul free. Wie ben jij nu eigenlijk dat je dit kunt posten? Zit je in het RC van Blackstone? Er wordt gefluisterd haha Wie fluistert er dan de huismus van Blackstone? Ik zou haast schrijven dit is FAKE NEWS en dat mag niet!! Wat een flauwekul zeg!
kuch....
[verwijderd]
0
quote:

EvertS schreef op 28 april 2020 10:05:

Misschien een domme vraag, maar heeft Blackstone de aandelen van Flowers en Reggeborgh dan al in zijn bezit? Anders hebben ze toch niets aan de eventuele uitkering van dividend?
The Company's major shareholders, J.C. Flowers & Co. LLC ("JCF") and
Reggeborgh Invest B.V. ("Reggeborgh"), have, on or about the date hereof, each
entered into a Private Sale Agreement with the Offeror in relation to, amongst other
things, the sale of the Shares held by them to the Offeror, and subject to the terms and
conditions of the Private Sale Agreements.

subject to the terms and
conditions of the Private Sale Agreements.
Adjan
[verwijderd]
0
Dus die hebben ze al binnen en proberen nu de rest wat goedkoper binnen te halen.
_Aurum_
0
quote:

free schreef op 28 april 2020 10:08:

[...]

The Company's major shareholders, J.C. Flowers & Co. LLC ("JCF") and
Reggeborgh Invest B.V. ("Reggeborgh"), have, on or about the date hereof, each
entered into a Private Sale Agreement with the Offeror in relation to, amongst other
things, the sale of the Shares held by them to the Offeror, and subject to the terms and
conditions of the Private Sale Agreements.
Ze moeten minimaal de hoogste prijs bieden als ze betaald hebben voor het verkrijgen van de andere aandelen.
[verwijderd]
0
quote:

Adjan schreef op 28 april 2020 10:11:

Dus die hebben ze al binnen en proberen nu de rest wat goedkoper binnen te halen.
very unlikely
ther're AFM and DNB before,
Bacarat
0
Heb pb op site Blackstone gelezen, niets aan de hand. Gast om financiering. Is wel mouw aan te passen. Maar zou er niet rouwig om zijn als de deal niet doorgaat,. Als je ze op de plank legt dan hebben we over een aantal haren een beter rendement. Hoe dan ook vasthouden.
[verwijderd]
1
Het is gewoon heel moeilijk om te beoordelen of Blackstone onder de deal vanuit wil of niet.

Ik analyseerde het persbericht van Blackstone:
1. Ze delen mee dat de aandeelhouders niet genoeg fondsen hebben om de som van 9,85 (cum dividend) op te hoesten. Ze willen dat het dividend nu wordt uitgekeerd, of dat hun dividend wordt betaald VOOR de transactiedatum.

"the Offeror's ability to fund the acquisition of the Shares pursuant to the Transaction is dependent upon the Company either (i) paying the final dividend of EUR 0.53 per ordinary share or (ii) unconditionally committing to the Offeror to pay such dividend prior to the settlement date of the Offer."

Dit lijkt op het eerste zicht allemaal niet zo onlogisch en al zeker niet baanbrekend. Integendeel, het is net positief dat men de prijs van het bod niet in vraag stelt. Men stelt immers niet dat het fusieprotocol opgezegd wordt.
Men stelt zelfs uitdrukkelijk "The equity funding commitment provided by the Offeror's shareholders (referenced above) continues to be valid and enforceable on settlement of the Offer."

Men stelt wel dat men zal proberen om die zekerheid (van voldoende centen) te kunnen bieden tegen de 19de mei (ultieme datum van het indienen van het voorstel bij de autoriteiten): "to provide a certain funds statement".

Ik sluit niet uit dat deze hele actie kadert in een poging om de procedure wat te vertragen. Mogelijks wil men er gewoon naar toe dat de transactiedatum wordt opgeschoven tot nà uitbetaling dividend.
Omwille van het "Decree" (Decreet, of het Besluit openbare biedingen: wetten.overheid.nl/BWBR0022511/2017-0... is men evenwel verplicht om een reden op te geven voor een dergelijke vertraging.

2.
Het tweede punt is moeilijker te interpreteren.
Daarin stelt Blackstone dat het businessplan voor de fusie (opgesteld op 25.02.2020) volgens hen niet meer realiseerbaar is door het COVID19-virus en het effect ervan op de globale economie.

"the Offeror believes there is substantial uncertainty concerning the Transaction-related business plan and it continuing to be a realistic basis for obtaining regulatory clearance for the Transaction. "

Daarmee drukt Blackstone dus haar onzekerheid uit dat de autoriteiten geen toestemming zouden bieden.

Waarom is dat nodig, zou je denken?
Tjah, het lijkt mij inderdaad een vorm van onrust zaaien om te suggereren dat de autoriteiten het plan mogelijks niet zullen goedkeuren.

Blackstone eindigt met de mededeling dat ze wel hun best zullen doen om het te doen goedkeuren ("The Offeror will continue to use its commercially reasonable efforts to seek to obtain regulatory clearance for the Transaction.)
Die laatste mededeling kan je op twee manieren interpreteren:
1. Ze menen het oprecht en willen de markt wat dat betreft geruststellen.
2. Ze menen het niet en zeggen het gewoon om zich in te dekken. (Om de onrustzaaierij van de vorige alinea te counteren en te benadrukken dat de mededeling van vandaag géén afbreuk doet aan hun 'goeie' intenties.)

Optie 1:
Ze willen dat de autoriteiten er wat langer over doen om hun dossier goed te keuren, zodat de transactie pas nà dividenddatum gesloten hoeft te worden.

Optie 2:
Ze willen de autoriteiten de kat bij de melk zetten om het businessplan af te keuren.

Het gevaar is nu dat je gaat geloven in optie 1 of 2, op basis van de positie die je hebt in NIBC.
DeZwarteRidder
0
Beursblik: spanningen tussen NIBC en Blackstone nemen toe
28-04-2020 09:55 - Financiering Blackstone schiet tekort.

(ABM FN-Dow Jones) De spanningen tussen NIBC en diens beoogde koper Blackstone nemen toe en beide partijen verschillen overduidelijk van mening over bepaalde zaken. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING dinsdag.

NIBC moet opnieuw rond de tafel met Blackstone om de voorwaarden van de overnamedeal te bespreken, als gevolg van de coronacrisis, zo werd vanochtend bekend.

NIBC besloot onder meer de uitkering van het slotdividend door te schuiven naar de tweede helft van dit jaar en er is kans dat het dividend helemaal niet wordt uitgekeerd. Volgens ING komt Blackstone door het uitblijven van de dividenduitkering financiering tekort. Blackstone bood 1,36 miljard euro op NIBC, maar heeft momenteel 1,304 miljard euro beschikbaar.

"We denken dat dit verschil klein genoeg is om alsnog tot een oplossing te komen", aldus Ploegh.

Volgens de analist van ING hangt veel af van goedkeuring door de toezichthouder. Die zal volgens Ploegh vooral kijken naar kapitalisatieniveaus, die er goed uitzien, de intenties van de nieuwe koper en zijn bedrijfsvoering en het belang van NIBC in het Nederlandse bankenstelsel. De onzekerheden voor NIBC op korte termijn, zullen volgens ING geen doorslaggevende rol spelen in goedkeuring voor de overname.

"De conclusie is dat Blackstone nog steeds in gesprek is met NIBC, maar dat de spanningen overduidelijk toenemen", aldus ING.

ING heeft een Houden advies op NIBC met een koersdoel van 9,85 euro. Het aandeel maakte vanochtend een koersval van 16,9 procent op 6,24 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Plein777
0
Optie 2

Is het gunstigste voor BS, daar zullen ze dus voor gaan om onder de overname uit te komen.
Bovendien zullen de autoriteiten niet enthousiast zijn over BS en waarschijnlijk geen goedkeuring geven.
Freakertje
0
Samengevat. Normaal gesproken zou er dividend vanuit NIBC naar de huidige aandeelhouders zijn gegaan. BS ging hier vanuit bij de initiële prijsbepaling.
Nu het dividend voorlopig niet uitgekeerd wordt, zou BS dus conform de initiële prijsbepaling opeens €0,53 per aandeel meer moeten betalen, bij ongeveer 146 miljoen uitstaande aandelen praat je dus over ongeveer €77,5 miljoen.

Het liefst zien ze dit uit de zakken van de huidige aandeelhouders komen. En nu ga ik speculeren. Als er met de twee grootaandeelhouders een vaste prijs is afgesproken en er nog een kwart free float op de markt zat, dan 'moet' BS dus grofweg een €2,- lager bod uitonderhandelen om op hetzelfde totaalbedrag uit te komen. Dus mijn berekening gaat uit van nog een overblijvend bod van €7,85.
Als je pech hebt, proberen ze daar ook nog een corona korting over af te dingen... En als Piet Particulier kun je niks anders doen dan het laten gebeuren, want er zijn toch altijd te weinig verkopers om je niet uiteindelijk uit te laten roken...

Ik houd er voorlopig 800 aan. Wat een mooie investering voor de LT was in een gezond bedrijf met een prima dividend, lijkt daarmee nog wel eens een nat pak op te kunnen gaan leveren... :(
Gaasp
0
Mocht de deal worden afgeblazen; hoe hoog is de break-up fee dan, die Blackstone moet betalen aan Flowers, Reggeborgh en NIBC ?
Ik kan het nergens vinden, maar eigenlijk is er altijd een break-up clausule bij een voorgenomen overname.
[verwijderd]
0
quote:

free schreef op 28 april 2020 10:05:

[...]

kuch....
Touche free. Eerlijk is eerlijk
[verwijderd]
0
quote:

W-0803 schreef op 28 april 2020 10:11:

www.quotenet.nl/financien/beurs/a3229...
Er staat volgens mij een foute interpretatie in dit artikel. Het artikel schrijft dat:
"Een cynicus zou direct opmerken dat dit een vestzak-broekzak is, toch is het voor Blackstone reden om het woord ‘onvoorwaardelijk’ meteen uit de deal te schrappen."

Nochtans lees ik in het persbericht van Blackstone dat ze zelf erkennen dat ze niet onder de deal uit kunnen:

"The equity funding COMMITMENT provided by the Offeror's shareholders referenced above continues to be VALID and enforceable on settlement of the Offer. However, the Offeror's ability to FUND the acquisition of the Shares pursuant to the Transaction is dependent upon the Company either (i) paying the final dividend of EUR 0.53 per ordinary share or (ii) unconditionally committing to the Offeror to pay such dividend prior to the settlement date of the Offer."

Het enige wat ze dus intrekken is hun onvoorwaardelijke bevestiging dat ze het geld liggen hebben, maar niet hun onvoorwaardelijke bevestiging over de prijs.

De reden waarom ze de prijs en het bod zelf niet ter discussie stellen is omdat ze dit ook niet kunnen. Het uitkeren van al of niet dividend maakt immers geen verschil uit naar de waarde van NIBC.

Het is dus vooral het tweede punt uit het persbericht die van belang is. Ofwel willen ze de autoriteiten subtiel sturen naar een weigering, ofwel willen ze gewoon wat uitstel zodat de transactie wat later kan afgerond worden.
[verwijderd]
0
quote:

Plein777 schreef op 28 april 2020 10:28:

Optie 2

Is het gunstigste voor BS, daar zullen ze dus voor gaan om onder de overname uit te komen.
Bovendien zullen de autoriteiten niet enthousiast zijn over BS en waarschijnlijk geen goedkeuring geven.
Zoals gezegd, doordat jij géén positie in NIBC hebt, ben jij eerder geneigd om optie 2 aan te nemen ;).

Ikzelf probeer objectief te zijn en ben er voorlopig nog niet aan uit. Ik schets enkel de opties.
4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront