Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

ArcelorMittal April 2020

618 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Archie Steelman
0
De beursdag ging van slecht naar goed , maar daarna helaas weer terug naar slecht. Vanmiddag werd de ochtendschade nog bijna weggewerkt, maar het hield geen stand helaas. Uiteindelijk nam de verkoopdruk weer toe. En zo kan het gaan met de beurs deze dagen. Of beter gezegd deze periode.
Uiteindelijk gingen we de week uit met een slotstand na eindveiling van 8,949.
Gisteren was er ook zo veel slecht nieuws, maar de beurzen vlogen vreemd genoeg omhoog. Terwijl we midden in de diepste recessie zitten die wij in ons leven ooit hebben meegemaakt als gevolg van het coronavirus, leek er in eerste instantie aan de veerkracht van de aandelenbeurzen geen grens te zitten.
Maar hoe lang houden de beurzen en de kopers dit vol?
Ik ben een optimist.
Het scenario waarin gedacht wordt dat het coronavirus snel bestreden zal zijn en dat daarna de economie weer snel op gang komt, is echter nog steeds een scenario vol onzekerheden, zo blijkt het.
De olieprijs gaat op en neer. En Arcelor beweegt mee, uiteindelijk toch helaas leidende tot een dagverlies van 4 procent. Lichtpuntje is dat we qua koers toch dicht bij de 9 zijn gekomen.
En zo gaan wij het weekend in.
Daarna zien we wel weer verder.
Prettig weekend
Blijf gezond.

Archie Steelman
0
quote:

Duikert schreef op 24 april 2020 15:38:

Mijn visie voor wat het waard is:
Vanaf 18 maart zijn we de weg omhoog gaan volgen. We zitten nog steeds onder de moving averige (3 maanden). Die gaan we passeren, en dat is goed. Wanneer? Eind volgende week of zo. De RSI staat in het midden, daar heb ik nu niet zo veel aan. We zitten boven de MACD signaal lijn. Dat blijft zo zolang we de stijging aanhouden. De OBV staat dan weer eens boven, dan weer eens onder de signaal lijn. We zijn op weg naar het 38,2% nivo. Dat is ongeveer €10,15 Ik zit op dit moment voor 100% in MT op een koers van €9,30.
Wat nu? Houden of verkopen? In mijn beleving zijn we de weg omhoog ingeslagen. Extreem goedkoop kopen kan niet meer, Nu kopen, dat kan nog. Maar het is al laat. Mijn aandelen neem ik mee het weekend in, of er zou vandaag wat bijzonders moeten gebeuren. Wanneer verkopen? Mijn gedachten is €10,16. (38,2%) Maar waaarschijnlijk denk ik er dan weer anders over.
Mooi uitgelegde visie , Duikert. Knap weergegeven.
Ik denk dat we inderdaad richting de 10,15 gaan, maar ik zou geen idee hebben wanneer de realisatie daarvan verwezenlijkt wordt. In een paar dagen tijd kan het bereikt zijn, maar het kan ook zo zijn dat we er eerst nog een beetje ver (verder) vandaan blijven. Slecht nieuws is soms goed nieuws en goed nieuws is soms slecht nieuws, waardoor het alle kanten uit kan gaan.
Ik heb alleen maar Arcelor aandelen. Ik zat eerst long , maar begon actief te beleggen toen ik de koers zag afglijden en de winsten van 2018 begonnen te verdampen. Nu maak ik graag frequent korte ritjes, in de hoop wat opgelopen schade in te kunnen lopen. Dat gaat soms goed, maar soms ook fout.
Ik weet wel dat als ik gewoon was blijven zitten zonder te bewegen, dat ik er qua aandelen beurswaarde financieel slechter voor zou staan dan thans het geval is. Mijn korte ritjes zijn dus effectief gebleken. Het kan echter zo zijn dat ik in de toekomst mijn strategie weer aanpas.
Succes toegewenst
Archie Steelman
0
quote:

Stokely schreef op 24 april 2020 18:18:

Mooie uitleg Archie!
Dank je Stokely. in antwoord op jouw vraag betekent dat ook dat ik soms hoger instap dan dat ik verkocht heb, om toch maar een ritje winst mee te kunnen pakken zo mogelijk.
Robert F
0
quote:

Stokely schreef op 24 april 2020 17:41:

[...]
Succes
Dankje, komt goed. Eerste winst is er al na sluiten USA.
mvliex 1
0
quote:

snuf13 schreef op 24 april 2020 17:18:

Kooporders bij mij heel wat lager..... ik trap er niet in!!!

Als de boel echt weer gaat dalen, en dat gaat gebeuren, dan staat de roestbak bovenaan de rij...

Ik koop bij, als er wat euros afvliegen
Doe maar voorzichtig want je hebt aangetoond niet te kunnen rekenen/vergelijken.
voda
0
quote:

Vocht schreef op 24 april 2020 14:22:

Weet iemand wat er met Kaspersky is? Normaal post hij honderden berichten.
Niet geschorst, maar kijkt ook niet meer mee (of is uitgelogd).

www.iex.nl/Leden/1607169/Kaspersky.aspx

mvliex 1
0
quote:

voda schreef op 25 april 2020 18:54:

[...]
Niet geschorst, maar kijkt ook niet meer mee (of is uitgelogd).

www.iex.nl/Leden/1607169/Kaspersky.aspx
De ervaring leert dat 'ie wel vaker van alias verandert.
mvliex 1
0
Van Binck: Aandelenstrategieën
Sell in May, remember be back in September?
Ook in tijden van corona?

HANS OUDSHOORN

Hoewel beurswijsheden vaak grappig klinken, kennen ze meestal een serieuze ondertoon. Een van de bekendste gezegdes luidt voluit ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Deze veelgebruikte uitspraak onder beleggers stelt dat aandelenrendementen van mei tot en met augustus minder goed zijn en suggereert dat het verstandig is aandelen in het voorjaar te verkopen. En weer te kopen begin september, omdat dan betere beurstijden aanbreken.

Aangezien het bijna mei is, rijst de vraag of er een kern van waarheid in deze spreuk zit. De laatste decennia is veel onderzoek gedaan naar het verschijnsel. En enkele daarvan lijken in eerste instantie het adagium te bevestigen. Is het daarom tijd uw aandelen te verkopen nu mei voor de deur staat? Of is dat – ook met het oog op het coronavirus – veel te voorbarig? In dit artikel proberen we u meer inzicht te geven over dit seizoenseffect.

Het ontstaan van de spreuk
Het verhaal gaat dat de spreuk ontstond in de tijd dat de notabelen – vroeger was beleggen alleen weggelegd voor artsen, burgemeesters en notarissen – zich in de zomer terugtrokken op hun landgoed en pas rond de herfst weer terugtrokken naar de stad om zich met werk en (aandelen-)handel bezig te houden.

Tegenwoordig wordt de verkoop van een deel van de aandelenportefeuille ter bekostiging van de zomervakantie – of als extra zakcentje op reis – aangestipt als een van de mogelijke verklaringen voor lagere rendementen in de zomer en daarmee als bevestiging van de beurswijsheid. Ook zouden beleggers in de zomermaanden wat risico van tafel willen halen, aangezien ze tijdens hun vakantie minder vaak met hun beleggingen bezig kunnen óf willen zijn (al laat het gebruik van de Binck app wat anders zien). Maar wat zeggen onderzoekers?

Het Halloween-effect
De wetenschappers Sven Bouman en Ben Jacobsen kwamen in juli 2001 met een heldere conclusie in hun onderzoek. In 36 van de 37 door hen onderzochte landen bleken de gemiddelde maandelijkse beursrendementen in de periode november tot en met april aanzienlijk hoger te liggen dan die in de periode mei tot en met oktober (van 1970 tot en met 1998). Halloween (31 oktober) was in hun ogen het keerpunt voor beleggers, zodat Bouman en Jacobsen spraken van het Halloween-effect. Na Halloween volgde een gunstiger periode voor beleggers: het rendement in de wintermaanden lag meestal boven 8%. Hoewel zij de maand september niet als comeback-maand zagen, was wel sprake van een positieve ontwikkeling gedurende de periode november tot en met april, vooral in Europese landen.

Kritisch geluid, groter onderzoek
Naar aanleiding van bovenstaand onderzoek, publiceerden wetenschappers Edwin Maberly en Raylene Pierce in 2004 een kritisch geluid op het onderzoek van Bouman en Jacobsen. Ze onderzochten de resultaten van Bouman en Jacobsen voor wat betreft de Amerikaanse aandelenmarkt en kwamen voor dat deel van het onderzoek tot een andere conclusie. Wanneer extreme koersbewegingen – bijvoorbeeld de beurscrash van oktober 1987 – buiten beschouwing worden gelaten, is van een Halloween-effect geen sprake.

Deze sceptische uitspraken leidde ertoe dat Ben Jacobsen een nieuw en veel groter onderzoek startte, dit keer met Cherry Zhang. Ze gebruikten daarbij data van 109 landen die terugging tot 1694 (!). De belangrijkste conclusies die zij in oktober 2012 presenteerden (voor het laatst herzien in oktober 2018)? Gemiddeld bedroeg het ‘zomerrendement’ (mei-november) van de dataset 2,4% en het ‘winterrendement’ (november-mei) 6,9%. Een verschil van 4,5% in het voordeel van de ‘wintermaanden’.

Wat toonden zij nog meer aan? Dat het echte comebackmoment – net als in het eerste onderzoek waar Bouman bij betrokken was – niet begin september, maar eind oktober was. Ook nu was sprake van een Halloween-effect.

Wat kunt u hiermee als belegger?
Anders gezegd, moet u 'in mei verkopen en weggaan'? Misschien alleen als u een actieve belegger bent en in de zomermaanden betere kansen ziet. Als u een langetermijnbelegger bent, zijn er over het algemeen andere factoren waarop u uw investeringsbeslissingen moet nemen. Is uw portefeuille nog in lijn met uw risicoprofiel? Kortom, hoe zit het met uw verhouding kasgeld, aandelen en obligaties die nodig is om uw beleggingsdoelstelling te bereiken? En heeft u een goede balans tussen waarde- en groeiaandelen binnen de portefeuille?

Naast het feit dat (delen van) verschillende onderzoeken elkaar soms tegenspreken, hebben we te maken met statistische data op basis van historische koersen. En het hoeft niet zo te zijn dat voor de toekomst vergelijkbare conclusies kunnen worden getrokken. Er is namelijk geen zekerheid dat een seizoenseffect een blijvend karakter heeft.

En wat te denk van het coronavirus? Ook dit zou (vermeende) seizoenspatronen in de nabije toekomst onbetrouwbaar kunnen maken. Ook heeft het coronavirus voor een flinke daling op de beurzen gezorgd. Diverse wereldbeurzen staan op dit moment zo’n 10-20% onder hun top. Nieuws over een ‘hoopgevend’ coronamedicijn of verdere grootschalige financiële ondersteuning van de wereldeconomie door beleidsmakers, kan de koersen flink laten herstellen. En dat rendement loopt u dan mis…als u in mei afscheid zou hebben genomen van uw aandelen.
mvliex 1
0
Drukke week voor de boeg met rentebesluiten

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een drukke, maar korte handelsweek tegemoet.

Het cijferseizoen is volop aan de gang en ook macro-economisch is het druk. Zo staan er groeicijfers- inflatiedata en inkoopmanagersindexen op de rol en komen de grootste centrale banken met een rentebesluit.

Beleggers maken zich echter ook op voor een lang weekend, omdat een flink aantal beurzen vrijdag gesloten is in verband met de Dag van de Arbeid.

Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 3 miljoen mensen besmet met het coronavirus en zijn er ruim 200.000 mensen overleden aan het virus.

"Een snelle ommekeer naar het dagelijkse leven van vóór corona ligt niet voor de hand. Een geleidelijke terugkeer naar (een nieuw) normaal lijkt het beste waar we op kunnen hopen. Bij een tweede of volgende piek zouden de economische effecten in principe kleiner kunnen zijn omdat de immuniteit van de bevolking dan zal zijn gegroeid. Er hoeven dan minder drastische beheersingsmaatregelen te worden genomen", aldus econoom Maarten Leen van ING.

Agenda
Maandag is in Nederland een rustige dag, ook vanwege Koningsdag, met louter ex-dividend noteringen van Heineken en Wolters Kluwer.

Dinsdag ook weer enkele ex-dividend noteringen, onder meer die van Flow Traders, en de jaarvergaderingen van ING en Galapagos.

Woensdag opent Unibail-Rodamco-Westfield de boeken. Het aandeel staat dit jaar al op een verlies van 64 procent.

Donderdag is de drukste cijferdag op Beursplein 5. Er zijn cijfers van Besi, Corbion, Fugro, KPN, Brunel en zwaargewicht Royal Dutch Shell. Daarnaast zijn er jaarvergaderingen van Acomo en Philips.

Vrijdag op 1 mei zijn de beurzen van Euronext gesloten in verband met de Dag van de Arbeid. Toch zal ForFarmers dan een update over het eerste kwartaal geven.

Ook staan er internationaal een groot aantal bedrijfscijfers gepland voor de komende week.

Maar niet alleen qua bedrijfscijfers belooft het een drukke week te worden. De macro-agenda is ook goed gevuld, hoewel de week rustig aanvangt.

Op dinsdag is er een rentebesluit van de Bank of Japan. Woensdag zijn er verschillende Europese inflatie- en groeicijfers. Ook in Amerika staat het bruto binnenlands product op de rol. Nabeurs komt de Amerikaanse Federal Reserve met een rentebesluit.

Donderdag is eveneens een drukke dag. Een serie groeicijfers, het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en een Chinese inkoopmanagersindex bepalen het beeld.

Vrijdag volgen dan de inkoopmanagersindexen van Markit voor de industrie, terwijl de meeste beurzen in Europa de deuren dus gesloten houden. Op Wall Street is er wel gewoon handel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V.
Duikert
0
Er staan steeds 614 stuks in de bied en de laat. Kan iemand mij uitleggen waarom dat zo is?
Duikert
0
[verwijderd]
0
quote:

Duikert schreef op 27 april 2020 17:53:

Nou, vandaag ben ik de enige....die binnen gebleven is en op de koers heeft gelet.
Nee hoor Duikert, ik heb ook gekeken en me verbaasd over de stilte hier én het bizarre koersverloop ;-)
mvliex 1
0
quote:

Duikert schreef op 27 april 2020 17:53:

Nou, vandaag ben ik de enige....die binnen gebleven is en op de koers heeft gelet.
Nee hoor. Tijdens het werk af en toe even gekeken. Lekkere stijging maar AEX breed slechts ongeveer 50% omzet. Nu hopen de de VS de winst vasthoudt.
Mountainlion
0
AM spurt omhoog aan de andere kant van de plas
Ook US steel + 11 % en AM + 5.7 %
Belooft een mooie dag te worden morgen
Hoop eind vd beursweek in dit geval op donderdag
€ 10 op de borden . Daar teken ik voor
voda
0
Beursupdate: AEX op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn maandag zes van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

Aegon (+1,37%)
ArcelorMittal (+2,13%)
ASML (-0,43%)
Galapagos (-0,87%)
ING Groep (+0,42%)
Philips (+0,26%)
RELX (+0,16%)
Royal Dutch Shell (+1,74%)
Unilever (-1,26%)

Euro/dollar: 1,0833

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 512,19 punten, zijn geëindigd op 513,96 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
618 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 23,470
Verschil -0,640 (-2,65%)
Hoog 24,100
Laag 23,400
Volume 3.800.729
Volume gemiddeld 2.462.006
Volume gisteren 2.204.739

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront