Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
s.lin
0
Bedrijfswinsten blijven laag
Dat de AEX na de forse dip na het uitbreken van de coronacrisis in Europa inmiddels al weer boven de 500 punten staat, is voor Homan teken dat financiële markten 'niet zo rationeel zijn'. De opgelopen koersen staan volgens hem niet in verhouding tot wat aandelen voorlopig opleveren aan rendement.

Omdat de rente zo laag is, zijn bedrijfswinsten het belangrijkste aspect voor beleggers bij hun investeringskeuzes. En zelfs als de economie onverwachts snel herstelt, dan nog duurt het lang voor bedrijven ook weer net zo veel winst maken als voor de crisis. Dat duurt namelijk altijd twee keer zo lang als het herstel van de economie zelf, vertelt Homan. "Wij gaan ervan uit dat de winsten pas eind 2022 weer op peil zijn."

www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/5...
voda
0
Autobouwer Kia wil Koreaanse fabrieken sluiten vanwege crisis

Gepubliceerd op 13 april 2020 08:33 | Views: 975

SEOUL (AFN/RTR) - De Zuid-Koreaanse autobouwer Kia Motors wil drie van zijn fabrieken in eigen land tijdelijk sluiten omdat door de coronacrisis de export van auto's naar de Verenigde Staten en Europa wordt geraakt. Eerder werden al de meeste fabrieken van Kia en die van moederbedrijf Hyundai Motor buiten Zuid-Korea en China op slot gegooid.

Kia zou de vakbonden hebben geïnformeerd over zijn voornemen om de locaties tijdelijk dicht te doen. Hyundai heeft voor deze week zijn fabriek gesloten voor de productie van het model Tucson in de zuidoostelijke stad Ulsan.

Door de crisis en de maatregelen om de uitbraak tegen te gaan worden autoverkopen hard geraakt. Zuid-Korea is een belangrijke fabrikant en exporteur van auto's en auto-onderdelen.
Sentiment
0
Bij ons in het dorp is er maar 1 zaak gesloten, dus hier zullen ze weinig 'last' van het virus ondervinden.
Maar landelijk zijn ook veel bedrijven nog actief.
Maar natuurlijk heeft het voor bepaalde bedrijven een verwoestende impact.
voda
0
Adidas leent miljarden van staatsbank

(ABM FN-Dow Jones) Adidas krijgt een miljardenlening van de Duitse staatsbank KfW, in verband met de coronacrisis. Dat maakte de Duitse fabrikant van sportartikelen dinsdag bekend.

Een voorwaarde van de lening is dat dividendbetalingen worden opgeschort gedurende de kredietperiode.

Het gaat om een lening van 2,4 miljard euro van ontwikkelingsbank KfW en 600 miljoen euro van een consortium van banken.

"Na de zware impact van de mondiale verspreiding van de coronaviruspandemie op zijn activiteien, heeft Adidas verdere stappen genomen om de financiële flexibiliteit van het bedrijf te garanderen", stelde het bedrijf. Adidas beloofde om het geld, voor zover het wordt gebruikt, zo snel mogelijk terug te betalen.

Adidas kan geen financiële verwachting afgeven voor het jaar 2020, vanwege de onzekerheden rond de pandemie. De kwartaalcijfers zijn uitgesteld tot 27 april.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
"Zuid-Afrika is niet van plan om steun te aanvaarden van het Internationaal Monetair Fonds, ondanks de zware recessie waarin het dit jaar naar verwachting komt door de wereldwijde coronapandemie. Minister van financiën Tito Mboweni verklaarde dat dinsdag, kort nadat de centrale bank van het land de rente met honderd basispunten had verlaagd tot 4,25% en een krimp van de economie met 6,1% in het vooruitzicht had gesteld"(FD.nl)

Goede zet hoor van de man! afhankelijkheid maakt zwak.
In Italie geeft de maffia ook voedsel en leningen aan het noodruftigge volk, maar in de toekomst moet daar wel wat tegenover staan, de ene hand wast de andere hand schoon.

IMF functioneert dus als de maffia?
jonas
0

Zo Drooglegger. Zuid Afrika gaat dus aan de tiet van China liggen?

Heb je kennis van de verhoudingen daar en de inzichten van de politiek aldaar. Noem alleen even de corruptie aldaar door de ANC-elite en de bewondering voor types zoals Castro en Chaves in de ANC-top.

Lijkt me redelijker aan te nemen dat de ANC-elite aldaar nog even de zakken verder wilt vullen en daarom geen IMF-steun wilt. Ze moeten nog even wat tijd krijgen om hun geld in het buitenland te stallen.

Afhankelijkheid maakt zwak en dat is waar. Alleen daar is helemaal geen sprake van met die zakkenvullers van het ANC!

Overigens voor Zuid Afrika zoek draadje Beperkte Dijkbewaking.

Groet, Jonas
voda
0
Coronavirus ook voor Unilever geen zegen - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
46,68 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Unilever
47,00 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Het coronavirus is ook voor Unilever, ondanks de sterke stijging in de vraag naar hygiëneproducten die de firma produceert, geen goed nieuws, mede omdat daarmee de vraaguitval in andere productgroepen niet kan worden gecompenseerd. Dit zei CEO Alan Jope dinsdag op de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Jope meldde daarop dat Unilever een stevige terugval signaleert in de vraag naar buitenshuis consumptie, zoals ijs en in de horeca.

Daar staat dan een stijging in de vraag naar hygiëneproducten tegenover, maar per saldo kan die het verlies elders binnen het bedrijf volgens Jope niet compenseren, waarmee de coronacrisis ook voor Unilever geen goed nieuws omvat.

Vooral in de Verenigde Staten zag Unilever een enorme stijging in de vraag naar handzeep en lotions, iets wat het bedrijf elders in de wereld niet zag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Coronabuffer neemt hap uit winst Bank of America

Gepubliceerd op 15 april 2020 13:30 | Views: 774

CHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft 3,6 miljard dollar extra opzij gezet om verliezen op leningen op te vangen, nu het economische klimaat door de coronapandemie in korte tijd is verslechterd. Die extra stroppenpot heeft in het eerste kwartaal een flinke deuk geslagen in de winst van het financiële concern.

In totaal bedragen alle voorzieningen voor het niet terugbetalen van leningen 4,8 miljard dollar. Dat is het hoogste bedrag dat Bank of America apart zet voor slechte leningen in bijna tien jaar tijd. Daardoor daalde de nettowinst ten opzichte van een jaar eerder met 45 procent tot 4 miljard dollar. De totale baten bedroegen iets minder dan 23 miljard dollar, een lichte daling ten opzichte van een jaar eerder.

Kleine bedrijven die door de maatregelen tegen de virusuitbraak in financiële moeilijkheden komen, kunnen bij Bank of America onder andere vragen afbetalingen uit te stellen. Particuliere klanten kunnen daarnaast ook uitstel voor creditcardleningen aanvragen. Vorige week had de bank bijna 1 miljoen aanvragen voor uitstel van betalingen ontvangen.
voda
0
Minder winst voor Goldman Sachs

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal van 2020 een lager dan verwachte winst geboekt, door stijgende voorzieningen voor oninbare leningen, terwijl de inkomsten stabiel waren. Dat maakte de Amerikaanse zakenbank woensdag voorbeurs bekend.

Dat de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal werd geraakt door de economische ontwrichting van de coronavirus-pandemie was onvermijdelijk, stelde CEO David Solomon van Goldman Sachs in een toelichting.

De nettowinst bedroeg 1,21 miljard euro, of 3,11 euro per aandeel, wat bijna een halvering was vergeleken met de 5,71 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst is ook lager dan de 3,25 dollar per aandeel waar analisten vooraf gemiddeld op rekenden.

Het rendement op eigen vermogen kwam uit op 5,7 procent.

De voorzieningen voor oninbare leningen waren fors hoger, met 937 miljoen dollar, tegen 224 miljoen dollar een jaar eerder en 336 miljoen in het vierde kwartaal van 2019.

Vooral aanhoudende druk in de energiesector en de impact van de pandemie op het bredere economische klimaat waren verantwoordelijk voor de hogere bijdrage aan de stroppenpot.

De inkomsten kwamen uit op 8,74 miljard dollar, vrijwel gelijk aan hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar, maar 12 procent lager dan het voorgaande vierde kwartaal.

De divisie voor effectenhandel, genaamd Fixed Income, Currency and Commodities (FICC), draaide de hoogste omzet in jaren dankzij de toegenomen activiteit bij klanten in de volatiele markt van de afgelopen maanden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
Coronacrisis rem op wegverkeer
Nieuwsbericht | 15-04-2020 | 06:00

De coronacrisis remt de groei van het wegverkeer tot 2025 aanzienlijk. Als de crisis nog lang aanhoudt, en een diepe economische recessie volgt, dan komt het totale wegverkeer in heel Nederland pas in 2025 weer voorbij het niveau van 2019. Dat blijkt uit de trendprognose wegverkeer 2020-2025 van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

De effecten zijn in 2020 het meest ingrijpend, zo staat in de trendprognose. Door de contactbeperkingen zijn veel mensen niet, of thuis, aan het werk en is ook het sociaal-recreatieve wegverkeer fors teruggelopen. Voor 2020 verwacht het KiM 10% minder verkeer op de weg dan in 2019 als de contactbeperkingen na 3 maanden worden opgeheven.
Als de beperkingen 6 maanden duren rijden we 20% minder. Blijven deze 1 jaar gelden, dan loopt het verkeer met 1/3 terug. Daarnaast zijn er ook indirecte gevolgen van de contactbeperkingen, via de economie. Deze zijn kleiner en komen meer geleidelijk op gang, maar houden langer aan. Na 2020 herstelt het wegverkeer zich weer.

Vrachtverkeer
In het vrachtverkeer zijn de economische gevolgen van de coronacrisis direct voelbaar. Als de contactbeperkingen 12 maanden in stand blijven en worden gevolgd door een diepe recessie, dan moeten we bij het vrachtverkeer rekening houden met een krimp tot 5% tussen 2020 en 2025 ten opzichte van 2019.

Verkeersintensiteit
Het KiM heeft zijn berekeningen gebaseerd op de publicatie 'Scenario’s economische gevolgen coronacrisis' van het CPB en op verkeersgegevens van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens. Uit die gegevens blijkt dat de verkeersintensiteit (het aantal voertuigen per uur) op het hoofdweggennet tussen 3 maart en 31 maart is gedaald met 39%. Op het onderliggend wegennet was dit 32%. Deze daling begon tegelijk met de contactbeperkingen. De daling van het vrachtverkeer was in deze periode relatief beperkt: 7 tot 8%.

De uitkomsten van de scenario's van het CPB zijn onzeker. Als gevolg daarvan zijn ook de effecten op het verkeer die het KiM heeft berekend onzeker. Daarnaast is onbekend of er nog andere factoren zijn die de mobiliteit langdurig beïnvloeden, zoals gewenning aan het thuiswerken of meer gebruik van de auto in plaats van het openbaar vervoer. Deze zijn daarom buiten beschouwing gelaten.

www.kimnet.nl/actueel/nieuws/2020/04/...
voda
0
Gehalveerde winst voor Citigroup

(ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft in het eerste kwartaal van 2020 de helft minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar en deed het daarmee ook nipt slechter dan analisten hadden verwacht. Dit maakte de Amerikaanse bankreus woensdag voorbeurs bekend.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 2,5 miljard dollar, of 1,05 dollar per aandeel, op 20,7 miljard dollar aan inkomsten, een toename van 13 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 en een plus van 12 procent op jaarbasis.

Dit betekende wel 49 procent minder winst dan in het vierde kwartaal en 46 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2019. In een korte toelichting werd de afname door het bedrijf toegeschreven aan de uitbraak van het coronavirus en de significante gevolgen ervan.

Analisten geraadpleegd door FactSet hadden voor het vierde kwartaal gerekend op een winst per aandeel van 1,07 dollar.

Bij de consumententak daalde het nettoresultaat van 1.575 miljoen dollar winst in het vierde kwartaal naar een verlies van 754 miljoen dollar over de laatste verslagperiode. Bij de institutionele activiteiten steeg de winst wel, met dubbele cijfers naar 3.627 miljoen dollar. In het vierde kwartaal lag deze post op 2.867 miljoen dollar.

De kapitaalratio, de zogeheten CET1, kwam over de eerste verslagperiode van 2020 uit op 11,2 procent. In het vierde kwartaal van 2019 was dit 11,8 procent, in het eerste kwartaal van 2019 nog 11,9 procent.

Het aandeel Citi lijkt woensdag 2,8 procent lager te gaan openen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
"Niet alleen getroffen hoteliers kloppen bij de overheid aan voor coronasteun. Intussen houdt ook reisplatform Booking.com, tot voor kort een van de meest winstgevende bedrijven in Nederland, de hand op omdat de inkomsten vrijwel volledig zijn wegvallen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Booking.com na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens het dagblad bedraagt het aantal boekingen nog maar 15% ten opzichte van een jaar geleden. In een persverklaring laat de onderneming het FD weten dat ze de Nederlandse regering dankbaar is voor het financiële hulpplan"(FD.nl)

Best wel bijzonder na de miljardenwinst over 2019 en de miljardinkoop eigen aandelen, ik geloof alleen niet dat ze 5000 medewerkers in Amsterdam hebben rondlopen.

Morgen misschien Uber met een soortgelijk bericht, we leven in een bijzondere wereld!
[verwijderd]
2
quote:

drooglegging schreef op 15 april 2020 21:14:

"Niet alleen getroffen hoteliers kloppen bij de overheid aan voor coronasteun. Intussen houdt ook reisplatform Booking.com, tot voor kort een van de meest winstgevende bedrijven in Nederland, de hand op omdat de inkomsten vrijwel volledig zijn wegvallen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Booking.com na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens het dagblad bedraagt het aantal boekingen nog maar 15% ten opzichte van een jaar geleden. In een persverklaring laat de onderneming het FD weten dat ze de Nederlandse regering dankbaar is voor het financiële hulpplan"(FD.nl)
Totaal maar dan ook totaal absurd en belachelijk dat de overheid dit soort bedrijven ondersteunt. Jarenlang knijpen ze tot op de laatste cent alle hotels en concurrerende diensten uit. En dan blijkt nu dat een dergelijk business model totaal onhoudbaar is bij de minste of geringste tegenslag.
En dan gaan we dit soort bedrijven ondersteunen van belastinggeld?? Krijgen alle kleinere ondernemers dan een evenredig bedrag uitgekeerd???

Echt compleet belachelijk.
voda
0
Harley-Davidson snijdt in kosten en salarissen

(ABM FN-Dow Jones) Harley-Davidson is van plan diverse maatregelen te nemen om de kosten terug te brengen als gevolg van de coronacrisis, waaronder tijdelijke salarisverlagingen voor topbestuurders en werknemers. Dit meldde de Amerikaanse motorfabrikant woensdag.

Diverse topbestuurders zullen hun salarissen met 30 procent zien teruglopen, terwijl een groot deel van de Amerikaanse werknemers een salarisverlaging van 10 tot 20 procent te verwerken krijgt. Bestuurders zien ook af van bonussen.

Harley-Davidson schroeft verder alle niet-essentiële investeringen "significant" terug en neemt voorlopig niemand aan. Het bedrijf zegt ook buiten de Verenigde Staten soortgelijke maatregelen te treffen.

Op 28 april komt de motorfabrikant met cijfers over het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Volkswagen waarschuwt voor omzetdaling door coronacrisis

Gepubliceerd op 16 april 2020 13:59 | Views: 384

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Volkswagen verwacht vanwege de coronacrisis in het eerste kwartaal een lagere omzet te behalen dan een jaar terug. Het autoconcern, dat zijn productie in China en Europa in de periode tijdelijk moest stilleggen door de pandemie, wijst naar de lagere vraag naar auto's en problemen in de toeleveringsketen.

Volkswagen denkt vorig kwartaal een omzet van 55 miljard euro te hebben gedraaid. Een jaar terug was dat ruim 60 miljard euro. De klap voor de winstgevendheid zal nog sterker zijn, mede veroorzaakt door ongunstige ontwikkelingen in wisselkoersen en wilde schommelingen van grondstofprijzen. De operationele winst keldert naar verwachting van Volkswagen tot 900 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de operationele winst nog 3,9 miljard euro.

Voor het hele jaar trekt Volkswagen zijn eerder afgegeven vooruitzichten in. Die kunnen niet meer worden gehaald, aldus het Duitse concern. Het is daarbij nog te vroeg om te zeggen wanneer wel een nieuwe jaarprognose kan worden gegeven. Volkswagen benadrukt dat de onzekerheid vanwege de pandemie nauwkeurige voorspellingen in de weg zit.

Volkswagen is van plan om vanaf volgende week zijn productie in meerdere fabrieken weer te herstarten. De voorzichtige versoepeling van lockdowns in Europa geven het concern weer wat hoop.
voda
0
ConocoPhillips trekt outlook in

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ConocoPhillips
$ 30,90 -1,31 -4,07 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) ConocoPhillips heeft de winstverwachting voor 2020 ingetrokken en stopt met het opkopen van eigen aandelen om de coronacrisis en de verzwakking van de oliemarkt het hoofd te bieden. Dit meldde het Amerikaanse olieconcern donderdag.

Het bedrijf uit Houston is van plan om de kapitaaluitgaven in 2020 met nog eens 1,6 miljard dollar terug te schroeven, waardoor er dit jaar in totaal 2,3 miljard dollar minder wordt uitgegeven. In totaal zou ConocoPhillips dan 35 procent minder uitgeven dan aanvankelijk gepland voor 2020.

Ook de operationele kosten worden teruggeschroefd met nog eens 600 miljoen dollar, tien procent minder dan eerder het plan was.

De productie wordt bovendien teruggebracht met 200.000 vaten olie per dag, inclusief de productiebeperkingen die voor volgende maand al gepland stonden bij de Amerikaanse en Canadese faciliteiten van het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Remy Cointreau verlaagt dividend fors

(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft het dividend over boekjaar 2019/2020 flink verlaagd ten opzichte van een jaar eerder. Dit maakte de Franse distillateur donderdag nabeurs bekend.

Rémy Cointreau wil een dividend voorstellen van 1,00 euro per aandeel, beduidend minder dan de 2,65 euro die een jaar eerder nog werd uitgekeerd. De Franse distillateur biedt aandeelhouders de keuze uit een uitkering in aandelen of in contanten. De grootaandeelhouder van het bedrijf zou gekozen hebben voor een uitbetaling in aandelen, aldus Rémy.

Het bedrijf zegt de impact van de coronacrisis te voelen, maar wil tot minstens het einde van deze maand het salaris van alle 1.900 werknemers handhaven. Voor Franse werknemers zijn de maatregelen verlengd tot eind mei.

Aan de top werden wel maatregelen getroffen met betrekking tot de beloning van bestuurders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
LVMH snijdt in dividend na forse omzetdaling

(ABM FN-Dow Jones) LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet flink zien terugvallen vanwege de coronacrisis. Dit maakte de Franse verkoper van luxe-items donderdag nabeurs bekend.

Het bedrijf besloot het dividend met 30 procent te verlagen tot 4,80 euro per aandeel en waarschuwde dat ook het tweede kwartaal in het teken zal staan van de coronacrisis, met winkels en fabrieken die gesloten blijven.

De Franse verkoper van onder meer merken als Louis Vuitton, Bulgari en Christian Dior zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 15 procent terugvallen tot 10,6 miljard euro. Op autonome basis daalde de omzet zelfs met 17 procent.

LVMH waarschuwde al eerder dat de omzet in het eerste kwartaal met 10 tot 20 procent zou teruglopen.

In alle segmenten liep de omzet terug, waarbij de belangrijkste divisie, te weten mode en lederwaren, een omzetkrimp optekende van 9 procent. Andere segmenten lieten grotere omzetdalingen zien, waarbij de omzet uit horloges en sieraden met maar liefst 24 procent terugliep.

Ook voor het tweede kwartaal verwacht LVMH een flinke terugval in de resultaten. "De precieze impact kan op dit moment nog niet bepaald worden", zo stelde het bedrijf desondanks. "We kunnen alleen hopen op een geleidelijk herstel vanaf mei of juni, maar het tweede kwartaal zal nog steeds de gevolgen merken van de crisis, vooral in Europa en de VS."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Outlook Uber onzeker door coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies heeft de verwachtingen voor 2020 ingetrokken, omdat het door het coronavirus onmogelijk is om een voorspelling te doen over de financiële resultaten. Dit meldde het taxibemiddelingsbedrijf donderdagavond.

"Gezien de ontwikkelingen rond het virus en de onzekerheid die het heeft veroorzaakt voor elke bedrijfstak in elk deel van de wereld, is het onmogelijk de impact van de pandemie op onze toekomstige financiële resultaten te voorspellen", meldde Uber.

Het taxibedrijf zei eerder voor het hele boekjaar een aangepaste netto-omzet te voorzien van 16 tot 17 miljard dollar met een aangepast EBITDA-verlies van 1,25 tot 1,45 miljard dollar.

Uber kondigde eerder al een reeks coronamaatregelen aan, waaronder financiële bijstand van chauffeurs en maaltijdbezorgers.

Uber verwacht dat dit hulpprogramma de omzet in het eerste kwartaal met 17 tot 22 miljoen dollar zal drukken en in het tweede kwartaal zelfs met 60 tot 80 miljard dollar.

De taxibemiddelaar zei tevens voor het eerste kwartaal rekening te houden met een recordafschrijving ter waarde van 1,9 miljard tot 2,2 miljard dollar.

Uber publiceert op 17 mei 2020 de resultaten over het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Plussen en minnen bij cijfers Philips door corona'

Gepubliceerd op 17 april 2020 13:57 | Views: 0

Philips Koninklijke 13:41
37,93 +0,64 (+1,70%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij de cijfers van Philips over het eerste kwartaal zijn waarschijnlijk plussen en minnen te zien als gevolg van de coronacrisis. Aan de ene kant profiteert Philips van de grote vraag naar medische ventilatoren en beademingssystemen, maar aan de andere kant gaan bij de producten voor persoonlijke verzorging de zaken juist minder.

Philips komt maandag met resultaten naar buiten. Het zorgtechnologiebedrijf heeft geen eigen consensus verzameld van analistenschattingen vanwege de pandemie. Bij persbureau Bloomberg staat de consensus voor de omzet op bijna 4,2 miljard euro, wat vrijwel gelijk zou zijn ten opzichte van een jaar geleden.

Philips voert de productie van medische ventilatoren flink op om zo aan de sterke vraag van ziekenhuizen vanwege de coronacrisis te voldoen. Ook merkte het bedrijf al eerder dat met name in China de vraag naar CT-scanners toenam en dat andere investeringen even werden uitgesteld toen dat land midden in de corona-uitbraak zat. De uiteindelijke impact van de uitbraak kon vorige maand nog niet worden ingeschat. Er zal dan ook aandacht zijn voor opmerkingen van het bedrijf over de rest van dit jaar.

ING schrijft in een vooruitblik dat Philips waarschijnlijk beter is gepositioneerd in deze crisistijd dan veel andere bedrijven door de mix van positieve en negatieve punten.
486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront