PostNL « Terug naar discussie overzicht

April 2020

1.771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Sander1234
0
Mijn vader ook! Ginnekenweg!

Maar afgelopen donderdag stond er een enorme rij voor de primera tot ver buiten..ja idd door corona maar iedereen wilde wat versturen. Het is echt wel mega druk hoor. Kan niet anders dan dat het nu best goed gaat. Ben na dit aparte aanzicht long gegaan met een turbo, SL 0,6. Kan niet misgaan.
Filasoft
0
quote:

rsantego schreef op 11 april 2020 14:34:

Wat een stelletje azijnpissers op dit forum. Zitten waarschijnlijk allemaal short of willen een lagere instapkoers. De sterk hogere omzet is een cadeautje waar niemand rekening mee had gehouden.In combinatie met de synergievoordelen gaat dit de winst flink verhogen. Dit in tegenstelling tot de bedrijven die hun omzet en winst zien dalen.
Ja, dat hele coronagedoe is echt een geschenk uit de hemel.
:-/
prinszicht
0
quote:

Filasoft schreef op 12 april 2020 10:29:

[...]

Ja, dat hele coronagedoe is echt een geschenk uit de hemel.
:-/
Niet dus.....

www.yahoo.com/news/trump-reportedly-s...

In deze tijd zijn alle etailers aan het stunten met gratis, gratis en gratis verzending. Laat dat eens snel afgelopen zijn. Schaarste en risico zijn gewoon legitieme redenen om een eind te maken aan de claim gratis. Wat is gratis is, heeft geen waarde. Dus maken we ons maar niet druk om de hardwerkende bezorgers en maken we bol.com groter en groter. Schroef de prijs op en maak iedereen bewust van zijn of haar rol!
Filasoft
0
Ik bedoelde het cynisch.

De discussie over de betekenis van gratis verzenden hebben we al meerdere malen gevoerd.
Gratis wil niet zeggen dat het niets kost. Gratis wil zeggen dat je er niets voor hoeft te betalen.
Als ik dit plaatje vertaal naar mijn eigen toko dan is heel simpel: breng ik verzendkosten in rekening dan heb ik geen handel meer. Ik zal dus altijd de verzendkosten voor de klant voor mijn rekening moeten nemen.

Tordan
0
quote:

prinszicht schreef op 12 april 2020 11:18:

[...]

Niet dus.....

www.yahoo.com/news/trump-reportedly-s...

In deze tijd zijn alle etailers aan het stunten met gratis, gratis en gratis verzending. Laat dat eens snel afgelopen zijn. Schaarste en risico zijn gewoon legitieme redenen om een eind te maken aan de claim gratis. Wat is gratis is, heeft geen waarde. Dus maken we ons maar niet druk om de hardwerkende bezorgers en maken we bol.com groter en groter. Schroef de prijs op en maak iedereen bewust van zijn of haar rol!
Gratis verzending bestaat gewoon niet. Dan zit het echt wel in de prijs verwerkt.
Inderdaad erg druk bij pakketten. Sprak zaterdag nog een bezorger, hij had het over al enkele weken kerstdrukte en dat houdt nog wel even aan zei hij.
Guus_Geluk
0
Aangetekende post via PostNL is onbetrouwbaar, vinden Brabantse advocaten

OOST-BRABANT - Aangetekende poststukken die te laat aankomen of in het niets verdwijnen en postbodes die zelf tekenen voor ontvangst. Advocatenkantoren uit Oost-Brabant luiden de noodklok over de bezorging van PostNL. Ze lopen zittingen mis, het kost extra werk en cliënten worden onnodig op kosten gejaagd.

Veel advocaten durven niet meer blind te varen op de betrouwbaarheid van PostNL. De Orde van Advocaten Oost-Brabant peilde onlangs onder de 1300 aangesloten leden wat hun ervaringen zijn met de bezorging van juridische stukken. De uitkomst is verre van rooskleurig. Met name de bezorging van aangetekende post laat al tijden te wensen over, vinden de advocaten. De klachten gaan met name over zaken die speelden voor het coronavirus.

‘Er gaat veel mis’
Advocaten en rechtbanken werken dagelijks met aangetekende post. Uitnodigingen voor rechtszittingen worden bijvoorbeeld standaard op die manier verstuurd. Voor de rechtbank in Den Bosch geldt zelfs dat je als advocaat (met uitzondering van de huidige coronaperiode) niet kan mailen: alles gaat via de post.
En daar blijkt dus veel mis te gaan, aldus de Orde. Kantoren maakten meerdere malen in bezwaar- en beroepsprocedures mee dat een brief met daarin een termijn pas ontvangen werd nadat de termijn was verstreken. Het komt verder herhaaldelijk voor dat aangetekende stukken te laat of helemaal niet bij de geadresseerde aankomen. Ze blijken in het niets verdwenen en PostNL kan niet achterhalen waar ze gebleven zijn, is de ervaring van de advocaten.

Stukken worden in de brievenbus aangetroffen
Aangetekende stukken worden daarnaast regelmatig met de reguliere post in de brievenbus aangetroffen in plaats van persoonlijk afgegeven. De postbode heeft dan zelf voor ontvangst getekend.

Inmiddels sturen veel kantoren hun stukken drie keer door. Een keer per gewone post, een keer per aangetekende post en een keer per fax, vertelt Rietje Obers van het Somerense kantoor Sumrin. Obers is raadslid van de Orde en zij nam het initiatief om te inventariseren wat de ervaringen van haar collega’s zijn. ,,Ik raakte voor het eerst gealarmeerd toen eind december bleek dat een uitnodiging voor een zitting in Den Haag nooit was aangekomen. Daarna kreeg ik in januari een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch in een zaak waarvan ik niet wist dat die geweest was. In alle twee de gevallen was de aangetekende post niet aan ons overgedragen.”

De brief was niet afgeleverd en PostNL beschouwde de post als verloren.“

Woordvoerder, Rechtbank Den Bosch
Rechtbanken die de documenten niet retour krijgen, gaan ervan uit dat ze door de juiste persoon ontvangen zijn. Als de geadresseerde niet heeft getekend voor ontvangst, moet PostNl ze namelijk terugsturen. De Rechtbank in Den Bosch onderschrijft het verhaal van Obers. ,,We hebben die kwestie later uitgezocht bij PostNL”, vertelt een woordvoerder. ,,De brief was niet afgeleverd en PostNL beschouwden de post als verloren.“
,,Je moet toch op die post kunnen vertrouwen?”, aldus Obers. ,,Dit levert niet alleen extra werk en schade op voor een kantoor maar ook voor de cliënt. In mijn geval moeten zij weer nieuwe kosten maken voor twee nieuwe zaken.”

PostNL herkent zich niet in klachten

PostNL herkent zich niet in de grootschaligheid van de klachten. ,,Er zijn geen structurele problemen met de bezorging van aangetekende post”, meldt de woordvoerder. ,,Ook niet specifiek in Oost-Brabant. Maar we hebben de signalen doorgegeven en willen op basis van deze informatie kijken waar we onze dienstverlening kunnen verbeteren. In het geval van de bezorging in Someren zat er veel tijd tussen de zending en de melding, waardoor we helaas niet meer konden achterhalen wat er fout zou zijn gegaan. Deze zending is daarom als vermist bestempeld en daarom zijn de portokosten vergoed.”

www.ed.nl/brabant/aangetekende-post-v...
Guus_Geluk
1
Herna bakt er een potje van. Wanneer wordt ze met een schop onder haar kont buiten gegooid?!
beleggertje2020
0
Nou nou , niet zo negatief over Herna beste Guus Geluk. Herna heeft juist goed gelobbyd en het voorelkaar gekregen Sandt over te nemen. Plus meer investeringen in e-commerce . Na verloop van tijd kan het niet anders dan dat PNL veel meer winst gaat maken daardoor! De recente verhoging van die postzegel-prijs zegt daarbij heel weinig ! PNL is bovendien heel erg belangrijk voor de samenleving dat weten ze bij de overheid ook.
wins
0
Komt dat het erg druk is bij Postnl, bezorgers kunnen al dat extra werk niet meer aan, topdrukte, goed teken
gpjf
0
[verwijderd]
0
Misschien houdt de overgang naar het nieuwe normaal wel in dat PostNL in een klap is omgevormd naar parcels. Niemand kan het zeggen!
prinszicht
0
quote:

lucky14 schreef op 12 april 2020 11:30:

[...]

Gratis verzending bestaat gewoon niet. Dan zit het echt wel in de prijs verwerkt.
Inderdaad erg druk bij pakketten. Sprak zaterdag nog een bezorger, hij had het over al enkele weken kerstdrukte en dat houdt nog wel even aan zei hij.
De markt moet gewoon transparant worden. Iedere haarband van de H&M kan tegenwoordig gratis. Het lokt alleen maar onzin uit bij de consument die je anders moet opvoeden. Kostprijs haarband plus 3,95 verzenden. Bij wijze van spreken. Zodra het ook voelbaar geld kost, krijg je ander gedrag. Dan laten we niet dozen vol kleding op en neer zenden. Dan krijgt de leverancier een eerlijk tarief, help je de winkelstraat, de onderaannemer. Geen contracten alla Prime. Elke transactie moet gewoon geld kosten voor verzending. Minimum tarieven ook voor bol en Amazon.
gpjf
0
Het klimaat waarin Post.nl functioneert zal door de Corona crises veranderen mede ook denk ik doordat de politiek de identiteit van eigen bedrijven wil versterken. De upd is weliswaar op termijn een aflopende zaak maar daar gaan toch nog wat jaren overheen , nog afgezien van de opleving nu. Wanneer men de zaak in Nederland wil houden dan kan Ahold een optie zijn maar meer en meer denk ik dat achter de schermen met al die connecties, Bpost , de partner zou kunnen zijn om samen de Benelux markt te bestrijken . De upd met werkgelegenheid is zo het beste gewaarborgd, de pakketten krijgen nog meer kansen om samen effectiever op te treden. Het zou me niks verbazen als het een en ander bij het optuigen van de economie in Europa versneld aan de orde komt. Uiteindelijk is er destijds bij het bod van 5,75 ook een aandelen ruil geweest in een bepaalde verhouding plus wat geld. Ik zie het zo weer gebeuren. Men zal sneller over bedenkingen stappen terwille van de lange termijn. De vader etc ...
super boer
0
De corona crisis is voor diverse bedrijven ook een opportunity, ook voor PostNl.

Vast rendement op postbezorging (goedgekeurd via ACM), tevens aanzienlijke stijging in de postvolumes a.g.v. de Corona crisis. Prijsverhoging m.b.t. de pakketten welke naar het buitenland worden verstuurd.

Daarnaast al 4 weken de kerstpiek van de pakketbezorging (meestal maar 3 weken eind jaar) in maart en april. En dan moeten we voorlopig binnen blijven. Dus een piek van mogelijk wel 2 maanden.

Synergie voordelen door samengaan Sandd en Postnl. Dus kosten nu in een veel korte periode terugverdiend. Mogelijkheden tot dividend over 2020?
1.771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront