PostNL « Terug naar discussie overzicht

April 2020

1.771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
perry1
0
quote:

Stockbrood schreef op 9 april 2020 19:40:

[...]

Verklaar je nader met deze cijfers.
De aex is 7,8% gestegen en PNL 1 cent tov vorige week.
_Aurum_
0
quote:

perry1 schreef op 9 april 2020 21:00:

[...]

De aex is 7,8% gestegen en PNL 1 cent tov vorige week.
10 cent
Drs P.
0
quote:

wins schreef op 9 april 2020 20:10:

Echt druk bij Postnl, dat verklaart de spike
Welke spike, niet qua aandelenkoers helaas. URW weer bijna 10% erbij vandaag, terwijl die extreem lijden onder de Covid19 lockdown, Post(B)NL profiteert juist en geen enkele positieve koerscorrectie. Zal as dinsdag dan eindelijk de +20% op de borden komen, kom mevr Verhagen, je kunt het, toch..?
Toekomst
0
Als John de Mol zijn belang nu eens uit zou breiden tot boven de 10% dan zou hij meer invloed kunnen hebben op de aandeelhoudersvergadering. Zou dit niet positief zijn voor de Toekomst (en de koers).
kanhetlager
0
Het aantal coronabesmettingen bij PostNL is echt dramatisch! Al zoveel collega's doodgegaan of zwaar ziek. Ze moeten eens gaan klappen voor de werknemers!
Dr. Bibber
1
quote:

gpjf schreef op 9 april 2020 17:37:

Vanmorgen gedacht dat het aandeel wel zou voorsorteren qua koers op de presentatie a.s. dinsdag en gegokt op 1.,245 maar in de verre verte niets van gezien. Ik kan het iet aanprees verklaren dat er eerstgeleverd moet worden voordat er überhaupt nog een grote partij instapt. Het kan ook zijn dat men het hele management op de knieën wil krijgen voor een overname.. Ik weet het niet meer maar mijn verlies op dit aandeel is veel te groot om er afscheid van te nemen , ik vertrouw er echter wel op dat dit een keer minimaal break-even gaat gebeuren maar dan noooooit meer
Dacht ik ook vanmorgen, de laatste handelsdag voor de 14e.
Er zijn blijkbaar geen partijen die er brood inzien.
We zullen wel weer hetzelfde verhaal te horen krijgen, zo als, extra personeel ingehuurd waardoor extra kosten, alle leveranties boven een afgesproken aantal zijn voor rekening van Post.nl, de aanloop kosten van Sandd zijn hoger omdat we iedereen hebben moeten uitkopen, de pensioenlasten drukken het resultaat, Nexive is een onverwachte kostenpost, het ziekteverzuim door corona is extreem hoog, de postpakket bezorgers moeten gecompenseerd worden want die hebben veel meer werk aan de deur.
gpjf,inderdaad, nooit meer.
BoterbijdeVis
0
quote:

gpjf schreef op 9 april 2020 16:48:

Mocht zij niet een prima performance weten te overleggen, dan zal wederom aan haar stoelpoten worden gezaagd of zij wel de kwaliteiten heeft om een dergelijk toko te runnen.
Ik zou niet weten wie die zaag zou hanteren.

Commissarissen? Nope
Grootaandeelhouder JdM? Njet
Partikuliere aandeelhouders? Misschien, maar dan met een paar honderd
figuurzaagjes. Tja dat zal me een klap geven.
boomer92
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
alida1
0
quote:

Dr. Bibber schreef op 9 april 2020 23:25:

[...]

Dacht ik ook vanmorgen, de laatste handelsdag voor de 14e.
Er zijn blijkbaar geen partijen die er brood inzien.
We zullen wel weer hetzelfde verhaal te horen krijgen, zo als, extra personeel ingehuurd waardoor extra kosten, alle leveranties boven een afgesproken aantal zijn voor rekening van Post.nl, de aanloop kosten van Sandd zijn hoger omdat we iedereen hebben moeten uitkopen, de pensioenlasten drukken het resultaat, Nexive is een onverwachte kostenpost, het ziekteverzuim door corona is extreem hoog, de postpakket bezorgers moeten gecompenseerd worden want die hebben veel meer werk aan de deur.
gpjf,inderdaad, nooit meer.

Maar er zijn de afgelopen dagen wel 5-6 mln stukjes over de beurs gegaan. Hoeveel jaar is het geleden dat Herna een goed verhaal bracht? Maar er waren niet alleen verkopers ook kopers wellicht zijn nu de kopers en de LTers aan de beurt.
Drs P.
2
Alle doom verhalen weer eens gelezen op het forum, naast al het negatieve zoals ziekteverzuim, etc., denk ik dat sinds de lockdown de bezorgers zeer efficient hebben kunnen werken: immers de meeste mensen zijn nu aldoor thuis, dus geen inefficiency/extra kosten van nog een keer terugkomen ed., ik denk even een positieve noot op het forum?
Drs P.
0
Post(B)NL as. dinsdag 20% erbij, Verhagen en team gaat eindelijk leveren, op naar de 5E op "eigen kracht"..
gpjf
0
Gaston Lagaffe
0
quote:

Cerburus schreef op 9 april 2020 16:29:

[...]
let nu maar op dat PostNL gewoon een minder goed Q1 kwartaal gaat draaien... de contracten met een bol etc zijn zo slecht dat boven volume tresholds ze tegen 0 of negatieve marge geleverd worden. Breng daarbij de forse kosten voor externe inhuur, die in tegenstelling tot SKNJ niet planbaar was, en het zeer hoge ziekteverzuim..

Ik hoop gaarne op een goed kwartaal maar uh.. zie gaarne dat ze Bpost achterna gaan met een piekverhoging ipv nu tegen negatieve marges de pakketjes weg te rijden..Kortom Q1 zal het verhaal worden van een verassend hoge omzet en een daarbij verassend laag resultaat...acht wellicht hebben ze de folderclub met boekwinst kunnen verkopen :)
Ik ben er ook niet gerust op. De corona-crisis in Nederland begon begin maart. Waarschijnlijk laten alleen de laatste 3 weken van maart een substantiele volume-verhoging zien. Dat wil zeggen in Q1-2020 : 10 normaal-volume-weken en (slechts ?) 3 verhoogd-volume-weken. De volumegroei (we spreken nog steeds over groei !) over de afgelopen kwartalen daalt vrij fors van 20% naar 10%. Zou deze trend doorzetten (en waarom niet, ze is al vele kwartalen zichtbaar) dan zou je onder normale omstandigheden een volume-groei in Q1-2020 van ca. 8% kunnen verwachten. Laat dit door de 3 hoog-volume-weken eens oplopen tot 13 % dan zitten we (maar ?) 3% boven Q4-2019. Op zich nog steeds niet slecht (er is groei !) maar we spreken nu alleen over volumes en niet over marge. De marge-ontwikkeling is gewoon slecht. PostNL wijst ieder kwartaal op de ongunstige price/mix ontwikkeling (grote klanten groeien sneller dan de markt maar kennen een VEEL lagere marge). Nu, je hebt in eerdere postings blijk gegeven enig inzicht in dit soort volumecontracten te hebben (waarbij je aangaf dat je kennis / ervaring enigszins gedateerd was). Nu zegt het begrip "volume tresholds" me niks maar ik begrijp dat boven een bepaald volume grote klanten nog minder gaan betalen (de huidige situatie). De toch al dalende marge kan hierdoor een extra tik krijgen. Volumetechnisch kunnen we dan in Q1-2020 wel goed zitten, als de marge verder daalt schieten we daar bijna niks mee op en blijven we op een EBIT Parcels Q1-2020 van ca. € 23mio steken (Q1-2019 € 22mio). Ik verwacht dat Parcels de komende kwartalen / jaren volumegroei zal blijven laten zien maar dat de EBIT (en daar draait het eigenlijk om) maar zeer beperkt zal stijgen (misschien zelfs stabiliseren). Dus EBIT-Parcels-2020 : ca. € 125mio. 4 mei weten we meer en zien we een Q1 EBIT-Parcels van meer dan € 25mio dan hebben de "positivos" gelijk gekregen en heeft PostNL-Parcels kunnen profiteren van de huidige crisis. Ik blijf voorzichtiger en ben content met een EBIT Parcels Q1 van € 23mio (is het lager dan zou dat een forse tegenvaller zijn).
Gaston Lagaffe
1
quote:

siruan schreef op 9 april 2020 14:19:

Lijstje van een normale dag deze periode globaal 20 routes aantal adressen en aantal pakketten
168 194
187 254
Dus op dit moment ca 225 pakketten / 175 adressen per dag. In het nieuws over de mogelijke rechtszaak van de BVPD tegen PostNL staat dat de ingehuurde pakketbezorgbedrijven (zelfstandige bedrijven) een langlopend conflict met PostNL hebben over hun tarieven (wie wil er niet meer betaald krijgen ?). PostNL huurt net als DHL, GLS en DPD deze pakketbezorgbedrijven in maar wie is de beste / slechtste betaler ? Het zou me niet verbazen dat (ook) hier PostNL iets beter dan gemiddeld betaald. Toevallig inzicht in deze materie ?
snipper
0
Tijdelijke toeslag PostNL op pakketten naar buiten Europa

DEN HAAG (AFN) - PostNL brengt vanwege de coronacrisis een tijdelijke toeslag in rekening op de tarieven voor pakketten die vanuit Nederland per vliegtuig buiten Europa verstuurd worden. Het bedrijf heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daarvan op de hoogte gebracht.

Door de afname van het aantal internationale vluchten als gevolg van coronamaatregelen, stijgen de kosten voor het vervoer van pakketten naar overzeese bestemmingen. Om die kosten op te vangen voert PostNL nu tijdelijk een toeslag in van gemiddeld bijna 4 euro per kilo op het vervoer van wereldwijde pakketten.

De tarieven voor wereldwijd pakketvervoer maken deel uit van het basispakket aan postdiensten (de Universele Postdienst of UPD) die PostNL uitvoert en waarvoor wettelijke kaders gelden, waarop de ACM toezicht houdt. De toezichthouder verwacht dat de toeslag past binnen de tariefruimte die PostNL voor 2020 heeft op grond van de wettelijke regels voor de UPD, maar toetst dit pas achteraf.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-100420-166/Tijd...
Cerburus
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 10 april 2020 10:43:

[...]Ik ben er ook niet gerust op. De corona-crisis in Nederland begon begin maart. Waarschijnlijk laten alleen de laatste 3 weken van maart een substantiele volume-verhoging zien. Dat wil zeggen in Q1-2020 : 10 normaal-volume-weken en (slechts ?) 3 verhoogd-volume-weken. De volumegroei (we spreken nog steeds over groei !) over de afgelopen kwartalen daalt vrij fors van 20% naar 10%. Zou deze trend doorzetten (en waarom niet, ze is al vele kwartalen zichtbaar) dan zou je onder normale omstandigheden een volume-groei in Q1-2020 van ca. 8% kunnen verwachten. Laat dit door de 3 hoog-volume-weken eens oplopen tot 13 % dan zitten we (maar ?) 3% boven Q4-2019. Op zich nog steeds niet slecht (er is groei !) maar we spreken nu alleen over volumes en niet over marge. De marge-ontwikkeling is gewoon slecht. PostNL wijst ieder kwartaal op de ongunstige price/mix ontwikkeling (grote klanten groeien sneller dan de markt maar kennen een VEEL lagere marge). Nu, je hebt in eerdere postings blijk gegeven enig inzicht in dit soort volumecontracten te hebben (waarbij je aangaf dat je kennis / ervaring enigszins gedateerd was). Nu zegt het begrip "volume tresholds" me niks maar ik begrijp dat boven een bepaald volume grote klanten nog minder gaan betalen (de huidige situatie). De toch al dalende marge kan hierdoor een extra tik krijgen. Volumetechnisch kunnen we dan in Q1-2020 wel goed zitten, als de marge verder daalt schieten we daar bijna niks mee op en blijven we op een EBIT Parcels Q1-2020 van ca. € 23mio steken (Q1-2019 € 22mio). Ik verwacht dat Parcels de komende kwartalen / jaren volumegroei zal blijven laten zien maar dat de EBIT (en daar draait het eigenlijk om) maar zeer beperkt zal stijgen (misschien zelfs stabiliseren). Dus EBIT-Parcels-2020 : ca. € 125mio. 4 mei weten we meer en zien we een Q1 EBIT-Parcels van meer dan € 25mio dan hebben de "positivos" gelijk gekregen en heeft PostNL-Parcels kunnen profiteren van de huidige crisis. Ik blijf voorzichtiger en ben content met een EBIT Parcels Q1 van € 23mio (is het lager dan zou dat een forse tegenvaller zijn).
het mes snijdt momenteel aan 2 kanten Gaston, inderdaad door de hogere volumes betalen de grote klanten minder per pakket. Terwijl PostNl, en onderschat dit niet, wordt geconfronteerd met ontzettend hoge kosten in relatie tot externe inhuur. Dit neemt echt ongezonden vormen aan. Het is niet voor niets dat Bpost zich genoodzaakt ziet extra kosten hiervoor in rekening te brengen. PostnL lees ik net gaat dit vooralsnog doen voor internationale pakketten..leuk maar das op het totale volume natuurlijk een druppel op de plaat. Kortom ik voorzie echt GEEN goed kwartaal. wel qua omzet.. maar zoals ik al zei onder aan de streep zal er vrijwel niets tot negatieve cijfers geschreven worden. Dit zal wel weer verbloemd worden in een mist van 'tegenvallende SANDD integratiekosten' of 'Nexive' of 'Corona'. maar dit is gewoon al een trend die zich kwartaal na kwartaal doorzet. meer pakketten minder marge. het is gewoon zwak beleid.

Let wel dat de beurskoers van PostNL me wel verrast, bedrijven die bijna in het geheel stil liggen doen het qua koersontwikkeling bijna beter als PostNL haha..geeft ook te denken :)

wins
0
We moeten gewoon wachten wat de koers doet van Postnl als Verhagen gesproken heeft, ik denk VET UP, maarrrrrrr het kan ook zoals vaak VET DOWN gaan, koers is de laatste 2 weken wel flink opgelopen, misschien een vaag teken
Stockbrood
1
quote:

perry1 schreef op 9 april 2020 21:00:

[...]

De aex is 7,8% gestegen en PNL 1 cent tov vorige week.
Ten eerste, 1 cent is fout.
Ten tweede raad ik je aan geen centen en percenten te vergelijken. Ik kan alleen maar hopen voor jou dat je het doet met voorbedachte rade, en dat dit dus geen blijk is van jouw gebrek aan wiskundig talent.
1.771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 1,231
Verschil -0,029 (-2,30%)
Hoog 1,250
Laag 1,231
Volume 1.572.298
Volume gemiddeld 2.190.770
Volume gisteren 1.631.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront