Aperam « Terug naar discussie overzicht

Aperam 2020

206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Aperam

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse verwacht dat de vraag naar roestvast staal dit jaar flink afneemt en heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 31,00 euro naar 27,00 euro met handhaving van het advies op Neutraal. Dit bleek woensdag uit een analyse van de Zwitserse bank.

Op mondiale schaal voorzien de analisten van de bank een daling van de vraag naar roestvast staal van 9 procent en voor Europa een afname van 11 procent.

Mocht Credit Suisse gelijk krijgen, dan daalt de vraag naar roestvast staal onder de niveaus van 2009 en dat betekent dat de markt voor roestvast staal door de corona-uitbraak harder wordt geraakt dan de markt voor koolstofstaal, waar de bank, als het om de inname van een positie gaat, ook een voorkeur voor heeft.

De belangrijkste reden voor de afnemende vraag is de verwachting dat de besteedbare inkomens wereldwijd onder druk komen te staan.

De bank verlaagde woensdag ook de ramingen voor de operationele resultaten (EBITDA) voor dit jaar met 35 tot 44 procent.

Het aandeel Aperam noteerde woensdag 1,8 procent hoger op 23,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
DINSDAG 5 MEI 2020
11:00 Aperam - Jaarvergadering

WOENSDAG 6 MEI 2020
07:00 Aperam - Cijfers eerste kwartaal
Dividend Collector
0
simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...

Beetje stil op dit forum, terwijl het zo’n mooi aandeel is! Er zijn vast betere dividendaandelen, maar ik vind Aperam persoonlijk een mooi alternatief voor Shell.
voda
0
'Daling bedrijfsresultaat bij Aperam'

Gepubliceerd op 5 mei 2020 13:53 | Views: 622

Aperam 14:53
23,39 +0,40 (+1,74%)

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalfabrikant Aperam heeft in het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting een lager bedrijfsresultaat behaald door de coronacrisis. De in Amsterdam genoteerde onderneming publiceert woensdag haar resultaten over de afgelopen periode.

Uit een consensus van analistenschattingen die Aperam op de eigen website heeft geplaatst, wordt voor het bedrijfsresultaat (ebitda) een bedrag voorzien van 69 miljoen euro. Dit resultaat wordt op de financiële markten gezien als de belangrijkste winstgraadmeter voor het bedrijf.

In het vierde kwartaal van 2019 werd door Aperam een resultaat van 102 miljoen euro in de boeken gezet. Dat was inclusief een bijzondere bate van 17 miljoen euro. Op aangepaste basis bedroeg het resultaat 85 miljoen euro. Aperam had in februari aangegeven voor het eerste kwartaal te rekenen op een vergelijkbaar aangepast resultaat.

Fabrieken gesloten

Vanwege de coronacrisis heeft Aperam een deel van zijn fabrieken gesloten en een aandeleninkoopprogramma uitgesteld. Ook is het bedrijf bezig kosten te verlagen. Daarnaast werd in april bekend dat Aperam Sudhakar Sivaji heeft benoemd tot financieel directeur. Hij volgt Sandeep Jalan op die in februari zijn vertrek aankondigde.

ING kwam vorige maand met een adviesverhoging voor Aperam. De bank stelt dat Aperam te maken heeft met uitdagende marktomstandigheden door de crisis, maar een sterke balans heeft met gedisciplineerd management en een bewezen staat van dienst bij kosten- en cashcontrole in uitdagende tijden. Volgens ING is Aperam verder uitstekend gepositioneerd om van het herstel te profiteren. Wel verlaagt de bank zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat van Aperam voor dit jaar flink vanwege de crisis.
voda
1
Aperam rekent voor tweede kwartaal op lagere aangepaste EBITDA
07:02
*Aperam aangepaste EBITDA eerste kwartaal 70 miljoen euro, verwacht was 69 miljoen euro
07:02
*Aperam omzet eerste kwartaal 1.049 miljoen euro, was vierde kwartaal 1.000 miljoen euro

bron Binck

Hier het volledige verslag:

www.aperam.com/sites/default/files/do...
voda
1
Minder winst voor Aperam.

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
23,56 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het eerste kwartaal van 2020 de winst conform verwachting onder druk zien staan, maar wist de omzet op peil te houden, hetgeen in het lopende kwartaal niet zal lukken. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van roestvast staal.

Het jaar 2020 begon volgens CEO Timoteo Di Maulo nog met een seizoensmatig volumeherstel, waarbij ook werd geprofiteerd van bepaalde importquota. Toch bleven de prijzen laag, aldus de topman.

Tegen het einde van het kwartaal werd Aperam evenwel geconfronteerd met de gevolgen van de corona-uitbraak.

Medio maart meldde de fabrikant al een aantal productielijnen te moeten sluiten vanwege de corona-uitbraak. De financiële impact kon toen nog niet worden ingeschat.

Wel zei Di Maulo woensdag dat het orderboek wijst op een "duidelijke terugval" van de volumes. En dat zal de winstgevendheid ook raken. De topman voegde toe dat Aperam alle noodzakelijke maatregelen heeft getroffen, zowel operationeel als op financieel vlak.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal verwacht Aperam een afname van de aangepaste EBITDA op kwartaalbasis als gevolg van lagere volumes. Die volumes kunnen mogelijk met 25 procent terugvallen, zo waarschuwde de fabrikant.

Wel denkt Aperam dat het een positieve vrije kasstroom zal genereren in het tweede kwartaal. De schuld zal iets oplopen. Eind maart was die 108 miljoen euro.

Voor heel 2020 mikten de analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers gemiddeld nog op een EBITDA 243 miljoen euro.

Resultaten eerste kwartaal

De omzet steeg op kwartaalbasis van 1 miljard naar 1,05 miljard euro. De aangepaste EBITDA kwam uit op 70 miljoen euro, waar dit een kwartaal eerder nog 85 miljoen euro was.

In totaal rekenden 11 analisten vooraf gemiddeld op een EBITDA van 69 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2020.

Aperam zei bij de publicatie van de jaarcijfers in februari nog dat de EBITDA grofweg gelijk zou zijn aan die in het vierde kwartaal.

De vrije kasstroom lag afgelopen kwartaal op 18 miljoen euro.

Jaarvergadering

Dinsdag vondt de jaarvergadering van Aperam plaats. Alle agendapunten werden goedgekeurd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Pensioenpot
0
voda
0
Beursblik: weinig verrassing bij Aperam

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
23,05 -0,51 -2,16 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft met de cijfers over het eerste kwartaal niet verrast, terwijl de afgegeven outlook zelfs licht meeviel. Dit zei analist Stijn Demeester van ING woensdag.

De kwartaalresultaten waren volgens ING in lijn met de verwachtingen. De aangepaste EBITDA van 70 miljoen euro, wat op kwartaalbasis een daling van 18 procent betekende, was wel in lijn met de consensusverwachting van 69 miljoen euro.

De door de fabrikant van roestvast staal voor het tweede kwartaal afgegeven outlook noemde Demeester toch iets beter dan gevreesd.

Voor het lopende tweede kwartaal verwacht Aperam een afname van de aangepaste EBITDA op kwartaalbasis als gevolg van lagere volumes. Die volumes kunnen mogelijk met 25 procent terugvallen, zo waarschuwde de fabrikant.

Toch denkt Aperam dit kwartaal een positieve vrije kasstroom te realiseren, "en het verwacht slechts een kleine toename van de schuld", aldus Demeester.

ING handhaafde het koopadvies op Aperam met een koersdoel van 26,00 euro.

Het aandeel daalde woensdag 3,7 procent naar 22,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Pensioenpot
0
Die is er al hoor. Cijfers waren naar omstandigheden prima. Morgen maar wat koersdoelen afwachten.
phil anderson
0
Wat denken jullie van het toch wel vrij hoge dividend van Aperam de komende tijd?
Dividend Collector
0
Ik vind het een zeer sterk signaal dat Aperam in deze crisis het kwartaaldividend handhaaft. Natuurlijk geen garantie dat dit zo blijft, maar de financiële positie van het bedrijf is solide. Aperam is , nu Shell van haar voetstuk is gevallen , mijn favoriete dividendaandeel. De pay-out ratio is wel hoog, waardoor nu bijna alle winst opgaat aan het dividend. Gelukkig is het dividend als percentage van de vrije kasstroom wel goed houdbaar. Uitgaande van een herstel van de economie de komende jaren verwacht ik dat we ook in de toekomst op een mooi en groeiend dividend kunnen rekenen. Meer info:

simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...
voda
0
Aperam in het niews, zie bijlage:

ISSF Announces Winners of the Stainless Industry Awards

International Stainless Steel Forum has announced the winners of their Awards in the New Technology, New Development, Safety and Sustainability categories during a webinar which replaced the traditional ceremony. Due to the global pandemic, the winners have not received their plaques personally, but they will be sent to them.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
Dividend Collector
0
Koers is de afgelopen 2 weken lekker opgelopen.
Nieuw artikel op simply wall st (ander nieuws vind ik niet over het aandeel) maakt duidelijk dat de fundamentals de koersstijging nog niet echt onderschrijven.

Wat wel vertrouwen geeft is deze zin:

With that said, the latest industry analyst forecasts reveal that the company’s earnings are expected to accelerate.

simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...
Dividend Collector
0
Oddo BHF verhoogt het koersdoel van Aperam naar € 36,00 van € 27,00. Het koopadvies van vrijdag 8 mei 2020 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 13,57%.

Kan de argumentatie achter het advies zo snel niet vinden.

Gaat lekker met Aperam!
jan6307
0
Vrijdag 12-06 uitbetaling dividend.
Dus morgen er wederom een mooi aantal aandelen binnen en dan gewoon geduld hebben.

Op 14-08 de 3e uitbetaling van 2020, gemm. 8% er is geen bank die dat betaald en nu wachten op herstel van de koers!!!
206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:33
Koers 27,200
Verschil -0,240 (-0,87%)
Hoog 27,300
Laag 26,920
Volume 20.966
Volume gemiddeld 189.694
Volume gisteren 147.286

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront