Rabobank Certificaat « Terug naar discussie overzicht

Forum Rabobank Certificaat geopend

9.153 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 454 455 456 457 458 » | Laatste
objectief
0
quote:

Tsipisch schreef op 7 april 2020 10:40:

Je zou verwachten dat de RC een daling moeten inzetten gezien de gebeurtenissen en de rentestanden.
Hoezo??? De koers staat beneden pari; als ze volgend jaar weer 6,5% vergoeding gaan betalen dan zit je goed. Reken het potentiele rendement maar uit.
[verwijderd]
0
dat is het punt........als. Nu is het een zeer risicovolle belegging waarbij 1 ding zeker is: 6 maanden 0 rente.
objectief
0
quote:

Monnie schreef op 7 april 2020 11:04:

dat is het punt........als. Nu is het een zeer risicovolle belegging waarbij 1 ding zeker is: 6 maanden 0 rente.
Je ziet schijnbaar het algemeen perspectief niet: kijk naar Unibail met koersen tussen 45 en 157. (ook het slotdividend opgeschort) en zo kan ik er wel tientallen opnoemen.
Risicoloze beleggingen met 6.5% vergoeding dat is een utopie.
Engel356
0
Uiteraard zijn RC diep achtergesteld en ondanks dat sommige zogenaamde wizkids het nodig vinden om eigenaren van RC op dit forum belachelijk te maken en denken te mogen neerzetten als idioten die niks van beleggen weten, geloof ik niet zo in die beweringen van deze zogenaamde intelligente heren. Iedereen wist waaraan hij begon en iedereen rekende zich rijk. Ook die zogenaamde super beleggers hebben niet allemaal verkocht op 135. We dachten allemaal de Rabo is de sterkste bank van Nederland, ze hebben geleerd van de kredietcrisis, wat kan ons gebeuren. Ja, toch? Maar ook was er steeds dat duiveltje die zei: " Vergeet niet dat RC diep achtergesteld zijn." Maar wat dan doen met je zuur verdiende geld, of eigenlijk het beetje van je zuur verdiende geld wat er van over is gebleven nadat je door de overheid tot op een restantje na bent leeggeschud. Aandelen zijn ook vol risico en alleen maar onroerend goed is ook niet goed en op een spaarrekening zetten, dan krijg je negatieve rente. Dus RC waren niet zo'n slecht idee. Toen kwam het corona virus, iets wat niemand had zien aankomen, ook niet toen Bill Gates er ons vijf jaar geleden voor waarschuwde. Op dat moment werd ik nog eens met mijn neus op het feit gedrukt, iets wat ik eigenlijk sinds de kredietcrisis al wist, dat wij worden geleid door een stel hun eigen zakken vullende egoisten die helemaal niet bezig zijn om voor ons te zorgen, maar alleen maar bezig zijn om er zelf zoveel mogelijk aan over te houden. En als je een blunder begaat als minister of bankdirecteur dan krijg je geld toe en weer een ander mooi baantje. Dat geldt niet alleen voor de politiek, maar ook voor verzekeringsmaatschappijen en zeker ook voor banken. En juist deze boeven pakken ons ons geld af en daar parkeren we ons geld ook. Dom, heel dom, maar wat moet je anders. Je geld in een oude sok is ook niet verstandig en bovendien als je met een biljet van honderd wil betalen bij de supermarkt kijken je ze aan of je een drugsdealer bent. Dus natuurlijk was ik niet verbaasd toen de Rabo de rentecoupons niet uitkeerde. Natuurlijk pakte de hoge heren bij de bank die kans, hun gaat het geen euro minder salaris opleveren en ook als door alle maatregelen genomen door onze " leiders " de hele economie in elkaar stort en onze spaarcenten verdampen dan nog liggen onze " leiders " en " bestuurders " daar niet wakker van, hun salaris wordt toch gewoon doorbetaald. Wanneer realiseren we ons nu eens dat de politiek, banken en verzekeringsmaatschappijen etc op ons schijten en maar met een ding bezig zijn, ons zoveel mogelijk afpakken, linksom of rechtsom. En wat kunnen we eraan doen, op onze rug gaan liggen en afwachten, of zelf bankdirecteur worden, of minister, of directeur van een verzekeringsmaatschapij en niet zeuren, maar je wonden likken en opnieuw beginnen, ok niet makkelijk als je 69 bent. Maar " I am still standing ". Fijne dag.
objectief
0
quote:

Engel356 schreef op 7 april 2020 11:31:

Uiteraard zijn RC diep achtergesteld en ondanks dat sommige zogenaamde wizkids het nodig vinden om eigenaren van RC op dit forum belachelijk te maken en denken te mogen neerzetten als idioten die niks van beleggen weten, geloof ik niet zo in die beweringen van deze zogenaamde intelligente heren.
Ik ga je tekst niet doorlezen, want als geen mening in 2 zinnen en/of korte alinea's kunt weergeven; dan kan die nooit relevant zijn.
[verwijderd]
0
@Engel356

Goh... je reactie begon zo leuk. Apellerend aan ons zelfinzicht en relativerend vermogen... en dan glij je opeens af naar het niveau van een... nouja... je snapt me wel.

Engel356
0
Als alle relevante meningen in twee zinnen zouden kunnen worden weergegeven, dan zijn alle debatten in de tweede kamer, de jaarverslagen van de bank, de troonrede, de persconferenties van Rutte met maatregelen aangaande het corona virus, etc etc zeker ook niet relevant volgens objectief. Zou kunnen, interessante kijk op zaken en meningen. Je bent nooit te oud om te leren.
Hoover
0
Engel356
0
Welk niveau bedoel je Staminando. Je mag het best zeggen hoor. Ik kan het hebben.
[verwijderd]
0
Wat ik al reeds eerder gepost hebt: Rabo beweegt zich nu gewoon als een bankaandeel. Banken up dan de RC ook. Verder is hier geen hogere wiskunde bij nodig. Gewoon marktwerking. Wellicht kunnen nu de angsthazen en de onwetende beleggers van dit product langzamerhand uitstappen.
[verwijderd]
0
#Engel 356

Als ik je post lees onderschrijf ik deze van ganser van harte. Natuurlijk weet ik ook wel dat er verschil is tussen relevantie, realiteit en emotie, maar nogmaals ik begrijp je verhaal het is voor mij duidelijk. Ook ik heb geïnvesteerd in RC om een "appeltje voor de dorst" te hebben (gelukkig niet het enige appeltje); aanvulling op AOW + pensioen. Dat we in de afgelopen tijd een deel van ons vermogen kwijt zijn is inherent aan de RC het zij zo. Ik denk dat de discussie ook niet zozeer over het verlies gaat (voorwaarden van RC'en), maar meer over de methodiek die gehanteerd is door de RABO en daar mag iedereen van denken wat hij wil; we leven tenslotte in een democratie.
JOHNDW
1
quote:

Monnie schreef op 7 april 2020 11:04:

dat is het punt........als. Nu is het een zeer risicovolle belegging waarbij 1 ding zeker is: 6 maanden 0 rente.
totaal zelfs 9 maanden geen vergoeding. Wat een bevalling !!
objectief
0
quote:

JOHNDW schreef op 7 april 2020 14:56:

[...] totaal zelfs 9 maanden geen vergoeding. Wat een bevalling !!
Het zal nog wel langer worden, vele bedrijven keren minstens 1 jaar niet uit met kans op 2 jaren.
[verwijderd]
0
Allemaal leuk jongens, maar Rabobank draait ondertussen best wel weer prima. De koers heeft vandaag al verscheidene keren de 96 aangetikt.

Laten we gewoon hopen dat die koers weer een beetje bijtrekt en verder niet te lang klagen over de gemiste rente. Op de bank levert het ook niets op.
Stabiele factor
1
quote:

bravo schreef op 7 april 2020 13:16:

Wat ik al reeds eerder gepost hebt: Rabo beweegt zich nu gewoon als een bankaandeel. Banken up dan de RC ook. Verder is hier geen hogere wiskunde bij nodig. Gewoon marktwerking. Wellicht kunnen nu de angsthazen en de onwetende beleggers van dit product langzamerhand uitstappen.
En daar zit hem de kneep. Van origine, toen het product aan Raboleden aangeboden werd, werd dit door de financiële adviseurs aan de conservatieve vermogende Raboleden aangeprezen als een uiterst veilig en leuk rendement dingetje. Toen kwam de ommekeer kort voor de beursgang, toen tapte men qua voorlichting opeens uit een heel ander vaatje. Dat er wel degelijk risico aan zat etc.

Ondanks die weersverandering hebben veel 'originelen' de certificaten behouden, het was immers inderdaad een behoorlijk redelijke vergoeding en het was de uiterst betrouwbare en onkreukbare Rabobank en tot dan aan toe was het eigenlijk zorgeloos rendement. Dat was, qua perceptie, niet opeens weg.

Achteraf bezien is heel de creatie van ledencertificaat een krom iets geweest, realistischer qua doelgroep was het geweest als ze product A op de 1 of andere manier beëindigd hadden en met een nieuw product naar de beurs gegaan waren. Anders verwoord: de originele intentie moest men loslaten en onderweg veranderen terwijl de eigenaren van de certificaten voor een groot deel hetzelfde bleven.

[verwijderd]
0
quote:

Bert Jansen schreef op 7 april 2020 15:23:

Allemaal leuk jongens, maar Rabobank draait ondertussen best wel weer prima. De koers heeft vandaag al verscheidene keren de 96 aangetikt.

Laten we gewoon hopen dat die koers weer een beetje bijtrekt en verder niet te lang klagen over de gemiste rente. Op de bank levert het ook niets op.
Me dunkt! Levert ze miljoenen op!
alexnr75
1
Geen dividend meer, wel coupon op coco's

Geen dividend, geen inkoopprogramma voor aandeleninkoop en liefst ook geen bonussen meer voor het hogere bankpersoneel. De banken in Europa dienen alle uitgaven die de kapitaalbuffers verlagen te schrappen of uit te stellen, zo verlangt de Europese Centrale Bank. Om de economie door de coronacrisis te loodsen moet de capaciteit om geld uit te lenen aan bedrijven en huishoudens maximaal zijn.

Aangezien de wens van Frankfurt eigenlijk een bevel is - je trapt de toezichthouder niet tegen de schenen - betekent alleen al het opschorten van de dividenduitkering dat aandeelhouders van de banken uit de eurozone bij elkaar zo'n €30 mrd ontzegd wordt. Volgens een vuistregel kan voor iedere euro die ingehouden wordt, €16 aan krediet worden verstrekt. Dat betekent dus een stimulans voor de reële economie die op kan lopen tot €480 mrd.
Obligatiehouders ontzien

Ondertussen worden de obligatiehouders echter ontzien. De ECB heeft 'geen plannen' om de banken te bevelen om ook de rentebetalingen op hybride instrumenten als diep achtergestelde leningen uit te stellen, zei bankenwaakhond Andrea Enria onlangs tegen de Financial Times. Houders van AT1- en Tier2-leningen (waarbij de laatste een categorie veiliger zijn dan de eerste) kunnen rustig achterover leunen.
Toch is het een beetje gek, want deze coco's - een afkorting voor contingent convertibles - zijn juist in het leven geroepen om klappen tijdens een crisis te verzachten. De couponbetalingen kunnen desgewenst op ieder moment en voor wat voor reden ook worden uitgesteld. Ze hoeven in principe niet te worden afgelost en ze worden als het heel slecht gaat met de bank geconverteerd naar gewone aandelen.
Onmiddellijk na de oekaze van de ECB om de kapitaaluitkeringen te bevriezen, stelden kredietanalisten van ING en Rabobank dat de coco's wel eens het volgende punt op de agenda van Frankfurt zou kunnen zijn. 'Wij menen dat het AT1-couponrisico nu verhoogd is door het ECB-besluit', zei Suvi Platerink Kosonen van ING in een reactie.

'Schade door missen couponbetaling'
Tom Kinmonth van ABN Amro vindt een uitbreiding naar coco's minder voor de hand liggen dan het lijkt. Obligatiehouders die aangeslagen worden, zullen teleurgesteld reageren en zich niet meer melden als aanbieder van relatief goedkoop kapitaal. De funding van de bank wordt zo een stuk duurder. 'Alleen al overgeslagen couponbetalingen kunnen meer schade toebrengen aan de solvabiliteit van een instelling dan de opbrengst van een gemiste coupon bijdraagt', schreef Kinmonth in een commentaar.

De praktijk zal het leren, zullen de beleggers in hybride leningen van UniCredit hebben gedacht. Nadat de Italiaanse bank maandagavond had laten weten dat ze in ieder geval een Tier2-lening met een coupon van 2,352% volgens plan zal aflossen, steeg de koers van de obligatie dinsdag bijna 4%, naar 100,07. Dat is weer bijna op pre-coronaniveau.

fd.nl/beurs/1340631/geen-dividend-mee...
Biobert
0
quote:

Piet Bakker schreef op 7 april 2020 15:43:

En de Coco’’s betalen gewoon rente...
Ja, en de AFM particulieren maar verbieden om coco's te kunnen aankopen. AFM had beter kunnen verbieden om Rabo Certificaten te kunnen kopen door particulieren. Ik heb dit wel eens aangekaart op de Rabo Certificatenvergadering. Toen werd gezegd dat de voorwaarden bij de coco's te ingewikkeld zijn voor particulieren. Nou de voorwaarden bij de Rabo Certificaten zijn helemaal onduidelijk want de RvB van Rabobank kan met hun discretionaire bevoegdheid doen wat ze maar willen.
9.153 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 454 455 456 457 458 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:30
Koers 106,500
Verschil +0,130 (+0,12%)
Hoog 106,530
Laag 106,350
Volume 2.469.625
Volume gemiddeld 6.531.149
Volume gisteren 9.958.425

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront