Prosus « Terug naar discussie overzicht

PROSUS in 2020

1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Jackpot1983
0
Dat is voor mij wel de reden dat ik Prosus aanschaf. Heb nu nog niet zo heel veel stuks, maar ben wel van plan dit uit te breiden. Ben de hele weken al aan het kopen maar denk dat verschillende kwaliteitsaandelen nog verder zakken aankomede 2 weken en dan is het gebeurd denk ik.
voda
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Prosus

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
53,98 -0,13 -0,24 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor Prosus licht verlaagd van 80,00 naar 78,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

"We vinden Prosus een Koop omdat het toegang geeft tot Tencent tegen een korting", aldus de analisten.

Maandag noteerde het aandeel Prosus 0,4 procent hoger op 54,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Grote Ogen
0
Ik vind de koersstijgingen van Prosus nog bescheiden. Ik verwacht erg veel van dit aandeel zeker gezien de aantrekkende economie in China, het Tencent belang en de belangen in eigenlijk alles wat met veel internet gebruik te malen heeft zoals voedselbezorging, on line betalen etc. Wachten op de koersexplosie, ik ben benieuwd :)
florida7
2
LONDON (Trivano.com) - Op 1 april 2020 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor Prosus (PRX; ISIN: NL0013654783) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor Prosus blijft "kopen".
Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 94,00 EUR naar 105,00 EUR.
[verwijderd]
0
Goedemorgen; waarom is er zo weinig activiteit op dit forum inzake Prosus.
Is er weinig vertrouwen in dit aandeel?
Ik lees bovenstaand een koersdoel richting €100,-
De groei blijft wel wat uit; is daar een reden voor denken jullie?
Groet
Grote Ogen
0
Geen idee waarom er zo weinig bijdragen zijn in dit Forum; wellicht valt er niet zo veel over te vertellen :). Ik hou mijn aandeeltjes (een luttele 4% rendement tot nu toe) rustig vast totdat de koers weer flink gaat stijgen wat ik toch verwacht.
RJ 80
0
In China heft iedereen en alles thuisgezeten, wat waarschijnlijk ten geode komt aan Tencent en dus Prosus. Kink in de kabel kan daling advertentieinkomsten zijn omdat bedrijven wel wat anders aan hun hoofd hebben dan adverteren momenteel... Iets langere termijn is deze situatie een steun in de rug voor de toch al aanwezige macrotrend dat online activiteit en participatie alleen maar groter wordt. In mijn optiek dus sowieso een periode dat als katalysator werkt op dit aandeel. Als het niet nu is, dan later wel...
De Bank
2
Voor de geïnteresseerden. Ik heb een artikel geschreven waar ik beargumenteer waarom de Prosus discount redelijk rationeel is, ik zie een kleine upside van 10%. Je kan hem hier lezen:

seekingalpha.com/article/4336263-why-...
Beperktedijkbewaking
0
@ De Bank: AB voor een serieus artikel.
Of ik het geheel of gedeeltelijk met je eens ben weet ik nog niet, ga het verhaal eerst grondig lezen.

florida7
0
Prosus kan gevolgen coronacrisis nog niet inschatten
Gepubliceerd op 8 april 2020 18:33 | Views: 39
Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
PROSUS 17:36
63,40 -0,22 (-0,35%)

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus kan de gevolgen van de coronacrisis nog niet inschatten. Wel stelt het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf nog over voldoende geld te beschikken. Zo had Prosus eind vorig jaar nog 4 miljard dollar in contanten beschikbaar en de mogelijkheid om 2,5 miljard dollar bij te lenen. Met dat geld meent de techinvesteerder zowel moeilijke tijden te kunnen overleven als ook nieuwe investeringen te kunnen doen.
Het belang van Prosus in het Chinese Tencent blijft goed presteren. Tencent groeit nog altijd nu China zich snel lijkt te herstellen van de corona-uitbraak.
Bij de divisie die zich met het faciliteren van de online verkoop van goederen bezighoudt, loopt de omzet terug nu mensen minder zaken kopen. Bij betalingen en fintech zijn de gevolgen nog klein gebleven, maar dat kan nog veranderen als de situatie in India verslechtert. Dat land is goed voor ongeveer de helft van die divisie.
Voedselbezorging heeft te maken met hogere vraag, maar kan daar niet altijd aan voldoen. Prosus denkt dat maaltijdbezorging door de crisis mogelijk in de toekomst prominenter wordt in veel landen. De webwinkeltak doet het vooralsnog goed.
voda
0
Prosus meldt gemengde impact pandemie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
63,40 -0,22 -0,35 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Prosus kan nog niet inschatten wat per saldo uiteindelijk de impact zal zijn van het coronavirus op zijn activiteiten en resultaten, en of die positief dan wel negatief zal zijn, maar heeft een sterke financiële positie en voldoende liquiditeit. Dat maakte het beursfonds woensdag nabeurs bekend.

Op basis van de recente ontwikkelingen, lijkt het bedrijf een overwegend negatieve impact op de korte termijn te schetsen.

De grootste investering van het bedrijf, in het Chinese onlineconcern Tencent, blijft groeien in een land dat goed lijkt te herstellen van de virusuitbraak, meldde Prosus.

Op de online marktplaatsen waarin Prosus investeert, is het verkeer afgenomen en dit zal op korte termijn een negatieve impact hebben op de omzet en winstgevendheid in dit segment, meldde het concern.

In het segment betaalverkeer en fintech lijken de Europese deelnemingen het goed te doen, maar dit kan veranderen, waarschuwde Prosus.

De impaxt van de recente lockdown in India op dit segment is lastig te beoordelen, maar het transactievolume is in eerste instantie sterk gedaald. Het land is goed voor meer dan de helft van het betaalvolume in deze tak van Prosus.

In het segment maaltijdbezorging is er meer vraag in de verschillende bedrijven in de portefeuille, maar door leveringsproblemen en sluiting van restaurants kon aan die vraag niet altijd worden voldaan. Zo mag bezorgdienst Swiggy blijven bezorgen in India, maar niet in alle regio's. In Brazilië blijft het ordervolume van iFood goed overeind.

Steun aan ondernemingen en gemeenschappen

Het Braziliaans iFood geeft 50 miljoen real aan restaurants en koeriers die door de pandemie geraakt zijn, meldde Prosus. Ook hebben sommige maaltijdbezorgers de fees die restaurants moeten betalen geschrapt, betaaltermijnen versneld, maskers en handschoenen geleverd en advies gegeven aan deelnemende restaurants. Ook in de onlinemarktplaatsen, betaalindustrie en fintech en retail-takken zijn initiatieven ontwikkeld om de bedrijvigheid op peil te houden en klanten en partners te helpen.

Prosus meldde ook verschillende initiatieven om de lokale gemeenschappen te ondersteunen tijdens de crisis.
Zo is maaltijdbezorger Swiggy een campagne gestart om maaltijden te doneren aan mensen in nood in India. Er worden nu 35.000 gratis maaltijden per dag verstrekt, en dit moet op korte termijn naar 500.000 worden getild.

Het moederbedrijf Naspers doneert 1,5 miljard Zuidafrikaanse rand aan de regering, of circa 82 miljoen dollar, waarvan tweederde wordt besteed door de aankoop van beschermende kleding en andere medische benodigheden in China en transport daarvan naar Zuid-Afrika.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
florida7
0
Tencent belang van 31,1% staat nog maar 4% onder de top. Dan zou Prosus nu op €69 moeten staan.
Nog een ritje voor de boeg dus.
Grote Ogen
0
Prosus gaat als een speer nu + 4,39% (eindelijk) ergens nog een trigger gezien waardoor dit nu gebeurd?
[verwijderd]
0
Als JP Morgan zijn 6 % aandelen heeft verkocht schieten we hoger vermoed ik. Is te zien nabeurs in het orderboek. Die computerverkoop heeft niks te maken met de beurs maar moet zijn dat geld opbrengt. Ze zullen aan nog lagere koersen ingekocht hebben wetende dat ze zeker verkocht geraken onder de 4 euro. In normale omstandigheden staat dit aandeel nu rond de 5,5. Dus beetje geduld tot na de uitverkoop...
[verwijderd]
0
Ze zouden geen grote contracten binnenhalen Indien het bedrijf zo slecht zou draaien. Coronacrisis zal wel wat gevolgen hebben, maar niet zo groot om deze lage koersen te rechtvaardigen.
Grote Ogen
0
+ 4,84% nog steeds geen echt nieuws kunnen spotten behalve natuurlijk de eerder afgegeven veel hogere koersdoelen.....
florida7
0
quote:

Grote Ogen schreef op 16 april 2020 14:49:

+ 5,13%....
6,1% inhaalslag zoals ik eerder had vermeld. Liep achter met het belang in Tencent.
[verwijderd]
0
Eindelijk wordt de discount wat kleiner.
600k in de slotveiling zette de koers nog ff 50 cent hoger.
1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 28,670
Verschil +0,195 (+0,68%)
Hoog 28,900
Laag 28,450
Volume 3.099.694
Volume gemiddeld 2.975.562
Volume gisteren 2.553.878

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront