Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2020

24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
inbetween
1
quote:

4finance schreef op 6 april 2020 15:24:

FUGRO, deze aandelen gewoon vasthouden op dit koers niveau. Over een paar weken gaat de economie weer deels draaien en ook de olieprijs gaat wel weer omhoog. Dan krijg je weer dagen van +20%

Volgens mij mis jij iets.
pff
0
quote:

Vocht schreef op 6 april 2020 15:20:

[...]

PostNL beleeft nu gouden tijden. Na Q1 cijfers zitten we weer op 2 euro!
Na de Q2 cijfers bedoel je.
bekeken
0
quote:

ff_relativeren schreef op 6 april 2020 17:50:

Shorter WorldQuant gaat van 2,01% naar 2,29% ! ( + 0,28 )
Dood of de gladiolen?
nr36
0
Fugro laat doelstellingen los en snijdt in de kosten

Bodemonderzoeker gaat kosten besparen en werknemers ontslaan Fugro leek na moeilijke jaren juist de weg naar herstel te hebben gevonden De coronacrisis en de lage olieprijs raken het bedrijf echter hard Fugro torst een zware schuld, maar het is onduidelijk of het die kan herfinancieren.
Fugro ? ? gaat snijden in de kosten. Het bedrijf levert seismische diensten in bodems en leunt voor ongeveer de helft van zijn omzet op de olie- en gasindustrie. Nu de olieprijs hard is gedaald en alle grote olieconcerns hun investeringen terugbrengen, zal ook Fugro bepaalde uitgaven gaan schrappen.

Het bedrijf heeft een vacaturestop, bevriest salarissen en zal mensen ontslaan, zo meldt de bodemonderzoeker maandag. Fugro spreekt van pijnlijke maatregelen 'die nodig zijn als gevolg van de dubbele impact van de covid-19-pandemie en de lage olieprijs'.

'Bedrijfscontinuïteit waarborgen'

Op 30 april komt het bedrijf met kwartaalcijfers. Dan zal het bedrijf met meer informatie komen: in dit stadium is het onmogelijk om de omvang en duur van de impact van het virus en de olieprijs te voorspellen, aldus Fugro. In elk geval wordt de doelstelling voor dit jaar losgelaten. Fugro mikte aanvankelijk op investeringen van €90 mln. Die investeringen worden dus duidelijk lager.

'Onze prioriteiten zijn duidelijk', zei topman Mark Heine in een verklaring. 'De gezondheid en het welzijn van onze mensen en van andere stakeholders behouden, de bedrijfscontinuïteit waarborgen en de kosten en investeringen verlagen om de liquiditeit en winstgevendheid te beschermen.' Het bedrijf omschrijft de eigen liquiditeitspositie als 'sterk'. Fugro heeft €400 mln in contanten 'en beschikbare faciliteiten'.

Vertraging wind op zee

Ondanks grote inspanningen om de activiteiten draaiende te houden, kunnen sommige projecten niet worden uitgevoerd zoals oorspronkelijk gepland, stelt Fugro. Dat komt door de toenemende reisbeperkingen en landen die in lockdown zijn, met name in Europa en Afrika.

Fugro haalt niet alleen omzet uit olie en gas maar steeds meer uit wind op zee. Het bedrijf brengt de zeebodems in kaart waar kabels worden getrokken en parken moeten komen te staan. De offshore-windsector zal blijven groeien, maar iets minder hard dan aan het begin van dit jaar was verondersteld.

'Hoge tolerantie voor risico'

Volgens DeGroof Petercam neemt Fugro 'de noodzakelijke stappen'. 'We benadrukken dat Fugro alleen een geschikte belegging is voor investeerders met een hoge tolerantie voor risico's', schrijft een analist van de Belgische zakenbank. 'Voor die investeerders kunnen de beloningen geweldig zijn als het bedrijf hier doorheen kan komen zonder nieuwe aandelen uit te geven.'

Fugro is al jaren een achterblijver op de beurs. Een groot probleem is de hoge schuld van het bedrijf. Op 19 februari kondigde Fugro, bij de jaarcijfers, een omvangrijke herfinanciering aan. Fugro gaf toen 8,35 miljoen aandelen uit, tegen een prijs van €9,80. En Fugro wilde een obligatie plaatsen, van €500 mln.

Koers -60%

Die obligatie-emissie werd op 28 februari ingetrokken, vanwege de ongunstige markt. Volgend jaar zou het bedrijf de herfinanciering rond moeten hebben. Maar als de olieprijs laag blijft, is het de vraag in hoeverre Fugro genoeg inkomsten binnenhaalt om die herfinanciering te laten slagen. Dan zou het bedrijf mogelijk aandelen moeten uitgeven. Maar de koers is al laag en dat betekent dat de koers nog verder wordt gedrukt, en er dus een grote verwatering is voor de huidige aandeelhouders.

Dit jaar is de koers van het aandeel ruim 60% gedaald. Het aandeel Fugro is de laatste weken ook zeer volatiel: grote verliezen worden afgewisseld met forse koerssprongen. Het bedrijf behoort al meer dan een jaar tot de structureel meest geshorte fondsen op het Damrak, er zijn dus veel beleggers die inzetten op een koersdaling.

Voor Fugro is de coronacrisis extra bitter. Het bedrijf leek zich na een aantal zeer moeilijke jaren weer wat op te richten, en topman Heine zinspeelde herhaaldelijk op het herstel. 'We zijn een veerkrachtiger bedrijf geworden', zei hij bij de jaarcijfers nog. Maar een maand later, zag de wereld er volstrekt anders uit.

[verwijderd]
0
quote:

bekeken schreef op 6 april 2020 15:26:

Misschien toch handig om af en toe de cijfers op een rijtje te zetten:

Fugro geeft aan over ca € 400 miljoen aan liquiditeiten te beschikken (cash and available facilities).
Aan het eind van 2019 had Fugro € 201 mln in cash, daar is € 81.8 mln bijgekomen uit de aandelenemissie en US$ 37 mln uit de verkoop van het 23.6% belang in Global Marine. Daarnaast is in januari € 24.1 mln betaald voor de Southern Star Arbitrage. Rekening houdend met kosten van de herfinanciering, is de cash positie dus circa € 290 mln.
Dat betekent dat er dus ca € 110 mln nog beschikbaar is uit de RCF van € 575 mln. Hier was aan het eind van 2019 € 425 mln getrokken. Fugro heeft dus tot nu toe nog ca € 40 mln onttrokken uit de RCF.

Verder denkt Fugro ook gebruik te kunnen maken van de faciliteiten die beschikbaar worden gesteld door de diverse overheden.

Interessant. Dank om dit te delen.
De cruciale vraag blijft natuurlijk:
Als de olieprijs herstelt, duurt het wellicht nog een tijdje vooraleer er ook effectief weer cash is om investeringen te doen via Fugro.
Fugro is dus wellicht één van de aandelen die zeer traag zal herstellen uit deze recessie.
Of zie jij dit anders?
[verwijderd]
1
2 koopadviezen > 12 euro maar wel in de min sluiten. Beurs dik in de plus. Fugro zegt 400 mln euri in kas te hebben Hmmm wat klopt hier niet ?
ff_relativeren
0
@ Chippie1,

koersdoelen zijn er niet om morgen al aan te tikken.
Koersdoelen krijgen meestal een tijdspad van een (vol) jaar.

En dan nog zou ik de koersdoelen met een kilo zout nemen (in plaats van met een korrel).
Guus_Geluk
0
’Saoedi-Arabië en Rusland dicht bij oliedeal’

De grote olieproducenten Saoedi-Arabië en Rusland, die al enige tijd in de clinch liggen over een beperking van de olieproductie, hebben bijna een akkoord bereikt over een oliedeal, zo meldt Reuters op basis van een Russische onderhandelaar.

Er zou een akkoord op tafel liggen om het mes te gaan zetten in de olieproductie om zo de ineenstorting van de olieprijs mede vanwege een verwachte forse afname van de vraag naar het zwarte goud als gevolg van de coronacrisis een halt toe te roepen.

Vandaag viel de olieprijs nog fors terug tot onder 27 dollar per vat nadat een geplande vergadering van oliekartel OPEC werd verschoven. Voor donderdag is nu een videoconferentie van OPEC-leden op donderdag vastgelegd.

De olieprijs is in de voorbije weken in een neerwaartse spiraal geraakt nadat Rusland en Saoedi-Arabië vorige maand een prijzenoorlog begonnen. De WTI-prijs dook daarbij zelfs even onder de $20 per vat

De Amerikaanse president Trump kondigde vorige week nog aan dat beide grootmachten in de olie snel een akkoord zouden bereiken over een begrenzing van de olieproductie.

www.telegraaf.nl/financieel/330856103...
JJJS
1
Met betrekking tot de cijfers merk ik op dat we de bewegingen in de andere bestanddelen van het werkkapitaal, zoals debiteuren, crediteuren, vooruitbetalingen etc, niet kennen. Je kan dus niet zo maar concluderen dat er 40 mln cash gebruikt is uit de kredietlijnen. Lijkt mij ook sterk, omdat de operationele cashflow in Q4 2019 nog positief was. De cash flow zal momenteel best onder druk staan, maar dat zal voor het eerste kwartaal grotendeels nog niet het geval zijn geweest.

Als ik naar het handelsvolume kijk, zie ik dat er best veel in Fugro gehandeld wordt. Er daar zit nu volgens mij juist de makke. Het aandeel was verleden jaar schoorvoetend bezig het vertrouwen weer terug te winnen en Corona heeft hierbij flink roet in het eten gegooid. Het aandeel is daarmee momenteel weer volledig een speelbal van de speculanten geworden. Het heeft dus geen zin hier lange termijn visies op los te laten. Het gaan voorlopig gewoon op en neer. Pas als er weer rust in de tent is, denk begin volgend jaar, zullen we zien hoe het aandeel zich structureel ontwikkeld. De onderneming kan het gelukkig tot die tijd uitzingen.

En met betrekking tot de olie en gas markt: er zijn bij de vorige crises al heel wat investeringen langere tijd uitgesteld. Kan je niet oneindig blijven doen dus denk dat de meeste bedrijven weer zullen gaan investeren zodra de olieprijs en markt zich weer gestabiliseerd hebben. Zal dan nog wel een tijd een Buyer's Market blijven.....

bekeken
0
quote:

JJJS schreef op 6 april 2020 20:44:

Met betrekking tot de cijfers merk ik op dat we de bewegingen in de andere bestanddelen van het werkkapitaal, zoals debiteuren, crediteuren, vooruitbetalingen etc, niet kennen. Je kan dus niet zo maar concluderen dat er 40 mln cash gebruikt is uit de kredietlijnen. Lijkt mij ook sterk, omdat de operationele cashflow in Q4 2019 nog positief was. De cash flow zal momenteel best onder druk staan, maar dat zal voor het eerste kwartaal grotendeels nog niet het geval zijn geweest.

Dit is nu net het enige wat je WEL kunt concluderen. Cash liegt niet, profit is just an opinion.

Het feit dat ik concludeer dat er € 40 mln extra is getrokken op de kredietlijn is de resultante van de vrije kasstroom en de ontwikkeling van het werkkapitaal en dat alles op basis van de vandaag verstrekte getallen. Overigens moet hierbij ook rekening worden gehouden met het feit dat het eerste kwartaal seizoenmatig een klein kwartaal is, dus dat er dan geld uitgaat is niet uitzonderlijk.

Overigens heeft Fugro over het vierde kwartaal geen cash flow cijfers bekend gemaakt.
JJJS
0
Weet niet of ik je kan volgen of dat we het wel over hetzelfde hebben. Hebben we inzicht in het werkkapitaal? Stel dat de debiteuren met 40 miljoen oplopen omdat de opdrachtgevers besloten hebben om later te gaan betalen. Waar ik op doelde is dat er weliswaar 40 mln getrokken kan zijn, maar je weet niet waar dit geld in is gaan zitten en er moet dus ook niet de suggestie gewekt worden - zo las ik je mail - dat dit geld "verbruikt" is.

sandman70
0
quote:

MMM schreef op 7 april 2020 09:20:

Toch blijft Fugro een beetje achter t.o.v. de rest.

De rest doet het zeker veel beter.
NSBB
0
koersverdubbeling binnen 12m zit er dik in, wie nu nog verkoopt aan deze prijzen kan beter voor altijd weg blijven , doch eerst pik jullie stukjes lekker op :)
Guus_Geluk
0
quote:

sandman70 schreef op 7 april 2020 09:17:

Ik heb verkocht nu gaan we stijgen is altijd zo.
Er staat deze week een oliedeal aan te komen. Met de huidige extreem lage olieprijs is niemand gebaat dus er gaat sowieso een deal komen. Wat denk je dat de koers gaat doen van Shell, CGG en Fugro bij deze deal?
sandman70
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 7 april 2020 09:36:

[...]
Er staat een iedeal aan te komen. Met de huidige extreem lage olieprijs is niemand gebaat dus er gaat sowieso een deal komen. Wat denk je dat de koers gaat doen van Shell, CGG en Fugro bij deze deal?
Ik heb de helft verkocht.
Laatste keer toen olie omhoog ging deed fugro ook niks.
Dit aandeel is tov andere aandelen vrij hoog risico.
Als ze goed uit de crisis komen dan kan het weer flink up gaan.

Postnl, brunel, abn, ing, ordina heb ik veel meer vertrouwen in.
[verwijderd]
0
Deze koersverdubbeling zal zeker gebeuren alleen niet in 1 rechte lijn naar boven
24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 23,140
Verschil -1,040 (-4,30%)
Hoog 23,900
Laag 23,140
Volume 402.519
Volume gemiddeld 383.212
Volume gisteren 461.941

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront