TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom - April 2020

492 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Dutchy Ron
0
Wie op de Filipijnen van plan is de lockdown in verband met het coronavirus aan zijn laars te lappen, doet er goed aan zich twee keer te bedenken. De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft de politie en het leger opdracht gegeven te schieten op burgers die de lockdown negeren.

Schiet ze dood”, dreigde Duterte in een woeste tv-speech die hij half in het Engels en half in het Filipijns gaf. „Haal het niet in je hoofd om de regering te intimideren. Daag ons niet uit, dat zal je spijten.”
H. Berkhof
0
quote:

Speciaal voor Tatje schreef op 2 april 2020 21:23:

Toch nog even een opmerking voor alle mede tt aandeelhouders, mocht u een fiscale vraag hebben, ik sta er altijd voor open om u van een fiscaal advies te voorzien. Ik ben geen fiscalist, maar ik kan u vast wel de juiste richting opsturen. Soms doe ik dit ook ongevraagd, vaak alleen als ik mij herhaaldelijk erger aan onjuiste info.
Dus Tatje gaf onjuiste info ? Zoals ?
[verwijderd]
0
Dit soort stellingen zijn gewoon volledig lariekoek:
John de mol ik zeg 10%, anders ga je toch geen 5,1% melden,maar 4,99% scheelt 25% AB heffing.

Ik zeg juist wel net die 5%+, want dan vallen ze onder de deelnemingsvrijstelling: iedere 5%+ aandeelhouder heeft zijn stukkies netjes in een bv zitten, en vallen onder de vennootschapsbelasting, en hebben dus helemaal niet met AB heffing te maken.

Sorry, maar het is niet alleen mijn mening, maar ook mijn advies aan iedereen die ooit nog is 5%+ in een onderneming wil cashen, stop die stukken eerst in een holding, dan hoef je nog ff geen AB heffing te betalen!
boem!
1
Ter nuancering als prive persoon betaal je GEEN belasting over vervreemdingswinsten met aandelen indien je ONDER de 5% blijft.

Boven de 5% betaal je het "gereduceerde" tarief van 25%.

Je kan ook opteren om beleggings-aandelen in een bv onder te brengen waar je over de behaalde resultaten normaal vpb-plichtig bent.

Derhalve is het veel te kort door de bocht om te verklaren dat het aanbeveling verdiend bij een belang van boven de 5% die aandelen onder te brengen in een Holding.

tatje
0
Blijf gewoon bij mijn mening.

Ben niet overtuigd, door Speciaal voor Tatje.

Sluit dat alias maar.

AFM.

Meldings plichtige John de Mol.

Wijze van beschikken Middellijk
Talpa beheer BV

Zowel het kapitaalbelang als ook het stemrecht Middellijk reëel

4.3 Middellijk reëel kapitaalbelang en stemrecht
Bij middellijk reëel kapitaalbelang gaat het om de aandelen die worden gehouden door een gecontroleerde onderneming van een houder van een substantiële deelneming, of door een derde voor rekening van de houder van een substantiële deelneming of diens gecontroleerde onderneming (zie hoofdstuk 4.5.3 e.v.).
Bij middellijke reële zeggenschap gaat het om de stemmen ten aanzien waarvan een houder van een substantiële deelneming met een derde een overeenkomst heeft gesloten die voorziet in een duurzaam gemeenschappelijk beleid inzake de uitoefening van het stemrecht (zie hoofdstuk 4.5.4.). Verder vallen hier de stemmen onder die de gecontroleerde onderneming van een houder van een substantiële deelneming kan uitbrengen.

Volgens the special one, zou dus niemand die een AB heeft deze 25% AB hoeven te betalen, gewoon een andere constructie en kat in t bakkie :-)

De koersen lijken te denken, dat corona bijna voorbij is, is dat zo !

Ik denk dat het ergste nog moet komen.

2020 gaat volgens mij helemaal de geschiedenis in als, oost west thuis best !

Zullen wel wat middeltje komen, maar hopelijk meer dan pappen en nat houden !

tatje
0
Had het ook over 25% belastingteruggave of in de toekomst minder betalen, verrekenbare verliezen van 2019 en 2020 en misschien 2021.

Waarschijnlijk met al die BV s in het buitenland, iets anders.

Lijkt me iets voor Boem, die weet er in ieder geval meer van dan ik.

CURRENT INCOME TAX blz 76 JV 2019.
[verwijderd]
0
Je kan ook opteren om beleggings-aandelen in een bv onder te brengen waar je over de behaalde resultaten normaal vpb-plichtig bent.

Ben ik helemaal met je eens Boem!
Alleen gaat die vlieger niet op zodra je >5% van nominaal geplaatst kapitaal bezit.
Je krijgt dan te maken met die mooie deelnemingsvrijstelling in de vpb. Is Nederland groot mee geworden!

Ps ik zal asap mijn alias wijzigen, ik ben niet zo technisch aangelegd
Dutchy Ron
0
Hebben jullie al klanten voor de HD-kaarten?

“Ja, maar ik mag niet zeggen wie. De kaarten worden gebruikt voor zelfstandig rijden op level 2 en level 3, dus met mensen achter het stuur.”
[verwijderd]
0
Volgens the special one, zou dus niemand die een AB heeft deze 25% AB hoeven te betalen, gewoon een andere constructie en kat in t bakkie :-)

Ik zou zeggen laat het is weekendje bezinken! Jij hebt mij 100% juist begrepen!

Ome john heeft zijn centen verdiend met verkoop van zijn belang in Endemol. Denk jij dat hij 25% ab heffing over dat 10 cijferige bedrag heeft betaald? Nee, die had vast wel een fiscalist. Holding er boven hangen, en de opbrengst zonder enige vorm van heffing opnieuw investeren, bijvoorbeeld in tt. En als je dan meer dan 5% investeert, is de volgende klapper weer geheel vrij van heffing!

Wat leven wij toch in een mooi belastingparadijs!

Mvg

Uw belasting man
leonardus65
0
Voor 2020 durft TomTom geen voorspelling te doen vanwege de coronacrisis, maar intern kijkt het bedrijf al veel verder. Tot wel een decennium vooruit.

“Wij hebben een horizon qua groei tot 2030”, zegt Willem Strijbosch, hoofd autonoom rijden bij de Nederlandse multinational tegen Business Insider. “De cyclus in de auto-industrie is langzaam. Wij zijn nu al aan het verkopen voor 2024.”
TomTom werd bekend door de losse navigatiekastjes, maar de verkoop daarvan neemt al jaren gestaag af. De divisie Telematics, die zich bezighoudt met voertuigvolgsystemen, werd begin 2019 verkocht.
Blijven over de locatiediensten. TomTom specialiseert zich onder meer in het maken van extreem gedetailleerde kaarten voor zelfrijdende auto’s. “Dit is de grootste markt waar we ooit in hebben gespeeld”, zegt Strijbosch.
Benjamin G.
0
"TomTom specialiseert zich onder meer in het maken van extreem gedetailleerde kaarten voor zelfrijdende auto’s. “Dit is de grootste markt waar we ooit in hebben gespeeld”, zegt Strijbosch.

De schattingen van marktonderzoekers lopen uiteen, maar duidelijk is dat de markt de komende jaren snel zal groeien, tot zeker enkele tientallen miljarden in omvang. Grote autofabrikanten als Daimler en techreuzen als Google storten zich op de ontwikkeling van autonome voertuigen.

En ook Intel ziet de potentie: in 2017 telde de Amerikaanse chipmaker 15 miljard dollar neer (15 keer de huidige beurswaarde van TomTom) voor Mobileye, een Israëlisch bedrijf dat met software, camera’s en sensoren autorijden veiliger wil maken."

"TomTom ziet dus kansen en wil een centrale rol spelen in de markt voor autonoom rijden met zijn geavanceerde kaarten (al hebben niet alle analisten fiducie in die strategie). Business Insider sprak in januari op techbeurs CES met Strijbosch over de plannen van TomTom."

https://www.businessinsider.nl/tomtom-zelfrijdende-auto-hd-kaarten-precisie/
leonardus65
1
@Benjamin G Er is na januari contact geweest en aangepast/goedgekeurd getuige"Voor 2020 durft TomTom geen voorspelling te doen vanwege de coronacrisis, maar intern kijkt het bedrijf al veel verder. Tot wel een decennium vooruit", In januari was er nog geen coronacrisis
Vive tu vida positivamente
0
TomTom houdt bewust haar kaken ( op wat kruimelwerk na) op elkaar.
Ik zou willen dat iedereen eens ging inzien dat dit goedkope aandeel het goud van de toekomst is!!
H. Berkhof
0
Beste Vive tu vida positivamente,

Helaas kan ik niet uit de school klappen.
De wereld staat op dit moment in brand.
Houd moed.

Harold Goddijn.

(Grapje)
[verwijderd]
0
Toch nog even youtube filmpje, ik geef toe is best oud, maar anno 2020 nog gewoon actueel. Deze meneer heeft er maar 1 minuut 26 voor nodig. Gaat om voorbeeld 2. Waar over werkmaatschappij wordt gesproken, kun je ieder belang > 5% van het nominaal geplaatst kapitaal invullen, dus ook een 5,1% belang in tt.

youtu.be/DAcF9jx6V68
[verwijderd]
0
En artikel 13 van onze wet vpb, is ook best wel duidelijk erover:

Wet op de vennootschapsbelasting 1969



Artikel 13
1Bij het bepalen van de winst blijven buiten aanmerking de voordelen uit hoofde van een deelneming, alsmede de kosten ter zake van de verwerving of de vervreemding van die deelneming (deelnemingsvrijstelling).
2Van een deelneming is sprake indien de belastingplichtige:
avoor ten minste 5% van het nominaal gestorte kapitaal aandeelhouder is van een vennootschap waarvan het kapitaal geheel of ten dele in aandelen is verdeeld;
[verwijderd]
0
Mijn woord van de dag: Deelnemingsvrijstelling! Of participation exemption, zoals wij het graag promoten buiten ons kleine landje, dat mede dankzij deze participation exemption sinds jaar en dag één van de grootste buitenlandse investeerders in de usa is!

Dus geen ab heffing, maar deelnemingsvrijstelling!

Deelnemingsvrijstelling, het mooiste wat ons land op fiscaal gebied te bieden heeft!
H. Berkhof
1
De deelnemingsvrijstelling is in Nederland een fiscale regeling in de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 (artikel 13). Deze regeling bepaalt dat een "lichaam" in de zin van de wet (grosso modo zijn lichamen alle soorten rechtspersonen) dat een deelneming heeft in een andere vennootschap ten aanzien van het resultaat hieruit is vrijgesteld van winstbelasting. De deelnemingsvrijstelling voorkomt dat over de winst in groepsverband dubbele belasting wordt geheven. Omdat de deelnemingsvrijstelling deel uitmaakt van de Wet op de vennootschapsbelasting, is deze niet van toepassing op natuurlijke personen die belastingplichtig zijn voor de inkomstenbelasting.

Belastingontwijking moet stante pede worden verboden.
492 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 13:12
Koers 5,660
Verschil +0,140 (+2,54%)
Hoog 5,685
Laag 5,550
Volume 245.845
Volume gemiddeld 317.474
Volume gisteren 546.527

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront