Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Draadje:Pensioenfondsen en effect op de beurs

10.075 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
voda
0
Miljoenen aan pensioengeld belegd in Noordse corona-obligatie

Gepubliceerd op 30 maart 2020 19:10 | Views: 637

ZEIST (AFN) - Pensioenbelegger PGGM heeft namens het Pensioenfonds Zorg en Welzijn 20 miljoen euro belegd in een corona-obligatie van de Nordic Investment Bank (NIB). Het geld zal gebruikt worden bij de bestrijding van de gevolgen van de coronacrisis in Scandinavië en de Baltische staten.

De NIB, een Scandinavische investeringsbank, heeft met de uitgifte van de obligatie in totaal 1 miljard euro opgehaald. Het bedrag is bijvoorbeeld bedoeld voor lokale overheden, banken en bedrijven die bijdragen aan het verbeteren van de lokale gezondheidszorg.

Voor PFZW gaat het om een stabiele belegging, aldus PGGM dat voor diverse pensioenfondsen een vermogen van in totaal zo'n 252 miljard euro beheert. Meer investeerders wilden geld in de obligatie steken. Met 2,8 miljard euro aan interesse van institutionele beleggers was de lening zwaar overtekend.

Onlangs leek er ook sprake van dat de Europese Commissie met eigen 'coronabonds' wilde komen om de maatregelen vanwege het coronavirus te kunnen bekostigen. Afgelopen weekend maakte Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen evenwel duidelijk dat Brussel daar toch niet aan werkt.
voda
0
L'Oreal trekt outlook in

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
L'Oreal
246,30 6,30 2,63 % Euronext Paris
L'Oréal PDF 2022
246,30 6,30 2,63 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) L'Oreal heeft zijn outlook ingetrokken en stelt een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit in reactie op de coronacrisis. Dit maakte het Franse cosmeticaconcern maandag bekend.

L'Oreal verwacht dat de omzet in het eerste kwartaal vijf procent lager zal uitvallen dan een jaar eerder, maar ziet wel "bemoedigende" signalen van herstel in de vraag uit China.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering wordt verder verplaatst van 21 april naar 30 juni.

"De verspreiding van het coronavirus in alle geografische gebieden, zal een hogere impact hebben op de consumptie van cosmetica en schoonheidsproducten dan we aanvankelijk hadden verwacht", aldus L'Oreal.

Tijdens een conferentie in New York liet topman Jean-Paul Agon vorige maand nog weten dat hij ervan overtuigd was dat L'Oreal dit jaar beter zou presteren dan de bredere markt voor schoonheidsproducten en dat de winsten zouden aantrekken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pensioenfondsen onder kritische grens door coronacrisis

(ABM FN-Dow Jones) De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste helft van maart teruggelopen van 95 naar 85 procent. Dat bleek woensdag uit de Pensioenthermometer van Aon.

De beleidsdekkingsgraad, die is gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde naar 100 procent, precies gelijk aan het aangepaste tijdelijke wettelijk vereiste minimum.

"Maart 2020 was voor pensioenfondsen dramatisch. Financiële markten zijn volledig in de ban van het coronavirus. Beleggers konden moeilijk een goede inschatting maken van de economische gevolgen van de crisismaatregelen van overheden om het coronavirus te beheersen.", aldus Aon.

Daarbij bereikte de rente op de kapitaalmarkten een dieptepunt.

De gehele swapcurve kwam op 9 maart onder nul te liggen, waarna het middenstuk weer om en nabij het nulpunt kwam te liggen. Vervolgens veerde de rentecurve op door de maatregelen van de overheid.

Per saldo steeg de rente met gemiddeld 11 basispunten sinds vorige maand. De 30-jaarsrente eindigde op een niveau van 0,15 procent. De Ultimate Forward Rate (UFR), waarmee pensioenfondsen de waarde van hun toekomstige verplichtingen berekenen, bleef wel stabiel op 2,0 procent.

Toch zijn kortingen voor eind 2020 een "realistisch scenario", aldus Aon, zeker gezien de actuele dekkingsgraad, die onder de 100 procent en zelfs onder de opgerekte grens van 90 procent ligt.

"Het is de vraag of in de rest van het jaar nog het herstel zal volgen dat nodig is om kortingen te voorkomen. De komende maanden lijken nog volledig in het teken van corona te staan met alle economische consequenties van dien", aldus Aon.

Maar, zo benadrukt Frank Driessen van Aon, het is belangrijk om niet de emotie te laten regeren. "Pensioenfondsen zijn langetermijnbeleggers en moeten bij hun uitgangspunten blijven. Dat kan betekenen dat fondsen nu bijvoorbeeld aandelen bij moeten kopen."

Niettemin zullen veel deelnemers komende periode geïnformeerd worden over een mogelijke korting per einde dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Joris Bohnson
0
Rotterdam, 1 april 2020 – De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste helft van maart teruggelopen van 95% naar 85%. Paniek op de beurs als gevolg van het coronavirus (COVID-19) zorgde voor donkerrode cijfers en een vlucht naar safe havens, waardoor de rente verder daalde. Op 9 maart kwam de hele swapcurve onder 0 te liggen en de aandelenkoersen belandden in een vrije val. Het coronavirus houdt wereldwijd de economie in zijn greep en hoe groot de economische schade uiteindelijk wordt, is nog onduidelijk.

Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde naar 100%. Deze dekkingsgraad ligt precies op het aangepaste tijdelijke wettelijk vereiste minimum van 100%. Kortingen voor eind 2020 worden echter een realistisch scenario, zeker gezien de actuele dekkingsgraad, die onder de 100% en zelfs onder de opgerekte grens van 90% ligt.

Rente gedaald, verplichtingen gestegen
Door de vlucht naar safe havens daalde de rente door in de eerste helft van maart. De gehele swapcurve kwam op 9 maart onder de 0 te liggen, waarna het middenstuk weer om en nabij het nulpunt kwam te liggen. Daarna veerde de rentecurve op door de maatregelen van de overheid. Per saldo steeg de rente met gemiddeld 11 basispunten sinds vorige maand. De 30-jaarsrente eindigde op een niveau van 0,15%. De Ultimate Forward Rate (UFR), waarmee pensioenfondsen de waarde van hun toekomstige verplichtingen berekenen, bleef stabiel op 2,0%. Door de rentestijging nam de waarde van de verplichtingen per saldo met 1,4% af.

Vermogen pensioenfondsen daalt
Maart 2020 was voor pensioenfondsen dramatisch. Financiële markten zijn volledig in de ban van het coronavirus. Beleggers konden moeilijk een goede inschatting maken van de economische gevolgen van de crisismaatregelen van overheden om het coronavirus te beheersen. Beleggers raakten in paniek, dat leidde tot grote volatiliteit op de markten waarbij de verliezen op de beurzen ongekend groot waren. De rente op de kapitaalmarkten bereikte een dieptepunt. Het economisch verkeer is grotendeels tot stilstand gekomen. Inmiddels heeft de Federal Reserve (FED) de rente in Amerika naar 0% gebracht en net als de Europese Centrale Bank (ECB) voor honderden miljarden euro’s aan opkoopprogramma’s gelanceerd. Aanvullend hebben overheden grote pakketten met allerlei noodmaatregelen toegezegd om de economie te steunen. De Amerikaanse overheid heeft hiervoor zelfs twee biljoen dollar over. Deze extreme uitgaven zorgden voor een positief effect op de renteniveaus.

Vorige maand zijn de wereldwijde aandelenportefeuille met ongekende snelheid gedaald, met een licht herstel in de laatste week. Uiteindelijk daalden aandelen met ongeveer 13% en opkomende markten met 15%. Vastgoed had het met -24% tevens flink te verduren. Daarnaast namen de kredietrisico’s fors toe, waardoor spreads op high yield en emerging markets debt hard opliepen en het verlies met 14% toenam. Ook euro staatsobligaties behaalden een negatief resultaat vanwege toegenomen landenrisico’s en de oplopende rente als reactie op de extreme overheidsuitgaven. De vastrentende waardenportefeuille daalde met ruim 8%. De portefeuille daalde in waarde met 11,6%.

Dekkingsgraden gaan flink onderuit
Met een gemiddelde dekkingsgraad van 85% zullen de meeste fondsen afgelopen maand onder de kritische dekkingsgraad gezakt zijn. Dit betekent opnieuw dat miljoenen mensen afstevenen op een korting op hun pensioen per het einde van dit jaar. Het is de vraag of in de rest van het jaar nog het herstel zal volgen dat nodig is om kortingen te voorkomen. De komende maanden lijken nog volledig in het teken van corona te staan met alle economische consequenties van dien. “Toch is het van belang om rustig te blijven in deze omstandigheden en niet de emotie te laten regeren”, zegt Frank Driessen, Chief Executive Officer van Aon Retirement & Investment. “Pensioenfondsen zijn langetermijnbeleggers en moeten bij hun uitgangspunten blijven. Dat kan betekenen dat fondsen nu bijvoorbeeld aandelen bij moeten kopen.” Niettemin zullen veel deelnemers komende periode geïnformeerd worden over een mogelijke korting per einde dit jaar.

Draagvlak pensioen onder druk
Op dit moment hebben mensen andere zaken aan hun hoofd en zal pensioen minder de prioriteit hebben. Mocht de coronacrisis aanhouden en de dekkingsgraden op dit lage niveau blijven, dan hangen voor miljoenen Nederlanders kortingen boven het hoofd. Dat zal het draagvlak voor pensioen alleen maar doen afnemen en de lage rentestand maakt het extra moeilijk. “De druk op de politiek zal in het laatste kwartaal van dit jaar toenemen om kortingen te voorkomen en de rust in pensioenland te bewaren”, zegt Frank Driessen, Chief Executive Officer van Aon Retirement & Investment. “Het contract zonder rekenrente zou wel eens als uitweg in deze moeilijke economische tijden kunnen fungeren. Het blijven zeer onzekere tijden en het is de vraag hoe hard de coronacrisis de wereldwijde economieën nog verder gaat raken.”
agapim
1
quote:

Joris Bohnson schreef op 1 april 2020 18:36:

..............................
..............................
“De druk op de politiek zal in het laatste kwartaal van dit jaar toenemen om kortingen te voorkomen en de rust in pensioenland te bewaren”, zegt Frank Driessen, Chief Executive Officer van Aon Retirement & Investment. “Het contract zonder rekenrente zou wel eens als uitweg in deze moeilijke economische tijden kunnen fungeren. Het blijven zeer onzekere tijden en het is de vraag hoe hard de coronacrisis de wereldwijde economieën nog verder gaat raken.”
Niet het PensioenROOFcontract zonder rekenrente maar het bestaande contract met een REËELERE REKENRENTE zal voor de meeste problemen bij de grote pensioenfondsen de beste oplossing bieden !

.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Joris Bohnson schreef op 1 april 2020 18:36:

...

Draagvlak pensioen onder druk
Op dit moment hebben mensen andere zaken aan hun hoofd en zal pensioen minder de prioriteit hebben. Mocht de coronacrisis aanhouden en de dekkingsgraden op dit lage niveau blijven, dan hangen voor miljoenen Nederlanders kortingen boven het hoofd. Dat zal het draagvlak voor pensioen alleen maar doen afnemen en de lage rentestand maakt het extra moeilijk. “De druk op de politiek zal in het laatste kwartaal van dit jaar toenemen om kortingen te voorkomen en de rust in pensioenland te bewaren”, zegt Frank Driessen, Chief Executive Officer van Aon Retirement & Investment. “Het contract zonder rekenrente zou wel eens als uitweg in deze moeilijke economische tijden kunnen fungeren. Het blijven zeer onzekere tijden en het is de vraag hoe hard de coronacrisis de wereldwijde economieën nog verder gaat raken.”
Autistisch gelul van meevreter AON.

Alle bobo's, main-stream politici en meevreters willen van de rekenrente af. Maar niemand stelt de absurde en fossiele berekening van die rente ter discussie.

Toch wordt dat hoog tijd. Het slaat nergens meer op. Journalisten moeten zich ook doodschamen. Oh, wat zijn ze blij als ze Klaas Knot mogen interviewen, ze buigen als knipmessen, te dom en onwetend om ook maar één kritische vraag te stellen.
Terwijl Knot ons belazert door halve waarheden te vertellen. Men vergeet dat Knot slechts een ambtenaar is, niet God zelf. Zijn voorganger Wellink begint nu ook zijn zonden te bekennen.

Ik heb hier vaak genoeg met cijfers aangetoond dat de pfn bulken van het geld, en dat niemand zich zorgen hoeft te maken, ook en met name jongeren niet. Ik ga dat niet herhalen, zeg slechts: pfn gaan never en nooit niet blut, bij geen enkel denkbaar scenario.
Een ieder die dat betwijfelt daag ik uit om met (mijn part globale) berekeningen te komen. Ik lust je rauw, ik ken de cijfers van pfn en demografen bijna uit mijn hoofd.

Blijft slechts de vraag hoe een fakeverhaal over de zogenaamd 'slechte' toestand van pfn zich zo in de geesten van mensen kan vasthechten. Het is totaal gelul, ook nu in coronatijd.

Voer voor psychologen, kennelijk.

[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 2 april 2020 09:51:

[...]
Autistisch gelul van meevreter AON.

Alle bobo's, main-stream politici en meevreters willen van de rekenrente af. Maar niemand stelt de absurde en fossiele berekening van die rente ter discussie.

Toch wordt dat hoog tijd. Het slaat nergens meer op. Journalisten moeten zich ook doodschamen. Oh, wat zijn ze blij als ze Klaas Knot mogen interviewen, ze buigen als knipmessen, te dom en onwetend om ook maar één kritische vraag te stellen.
Terwijl Knot ons belazert door halve waarheden te vertellen. Men vergeet dat Knot slechts een ambtenaar is, niet God zelf. Zijn voorganger Wellink begint nu ook zijn zonden te bekennen.

Ik heb hier vaak genoeg met cijfers aangetoond dat de pfn bulken van het geld, en dat niemand zich zorgen hoeft te maken, ook en met name jongeren niet. Ik ga dat niet herhalen, zeg slechts: pfn gaan never en nooit niet blut, bij geen enkel denkbaar scenario.
Een ieder die dat betwijfelt daag ik uit om met (mijn part globale) berekeningen te komen. Ik lust je rauw, ik ken de cijfers van pfn en demografen bijna uit mijn hoofd.

Blijft slechts de vraag hoe een fakeverhaal over de zogenaamd 'slechte' toestand van pfn zich zo in de geesten van mensen kan vasthechten. Het is totaal gelul, ook nu in coronatijd.

Voer voor psychologen, kennelijk.
Grappig, Han!

Autisme is een aangeboren pervasieve ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door repetitief of stereotiep gedragspatroon.

Herkenbaar.

FinCentre
Beperktedijkbewaking
0
quote:

FinCentre schreef op 2 april 2020 10:23:

[...]
Grappig, Han!

Autisme is een aangeboren pervasieve ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door repetitief of stereotiep gedragspatroon.

Herkenbaar.
Ja zeker, en het leidt tot starre denkpatronen en rotsvaste overtuigingen die geheel van de realiteit losgezongen kunnen zijn. Een collectieve tunnelvisie eigenlijk.

De gehele pers papagaait het klakkeloos na als een meevreter als AON of AM weer over te lage dekkingsgraden begint. Ook de financiële pers kent de echte cijfers niet.

Probeer jij eens te snappen wat ik met de absolute verplichtingen en de absolute DG bedoel. Zie mijn posts van 24 jan om 00.27 en 18 feb om 13.45. Ook in andere pensioendraden had ik het regelmatig over.

Volgens die absolute maat staan de pfn er steeds beter voor (even afgezien van de huidige, hopelijk tijdelijke, coronaknauw natuurlijk).

Als je het snapt (zo moeilijk is het niet) praten we verder. Ik schuw geen enkele cijfer of berekening van jouw kant, zo autistisch ben ik nu ook weer niet.
Integendeel, ik heb van jongs af aan geleerd om goed waar te nemen en zelf logisch na te denken. En rekenen kan ik zeker.

Joris Bohnson
0
De coronacrisis raakt ook ABP’

Bestuursvoorzitter Corien Wortmann over de coronacrisis en ABP
De coronacrisis heeft een ongekende impact op onze samenleving en economie. Onze bijzondere aandacht gaat uit naar onze ouderen, maar ook naar de zorgprofessionals, het onderwijs, militairen, politie en allen die in de ‘frontlinie’ staan. Wat betekent dit voor de financiële positie van ABP en de pensioenuitvoering? Wat betekent het voor uw pensioen? We spreken erover met ABP-bestuursvoorzitter Corien Wortmann: ‘Er is zeker reden tot zorg, tegelijkertijd beleggen we als pensioenfonds voor de lange termijn. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen wat dit gaat betekenen voor de pensioenen.’
Wat betekent de coronacrisis voor de financiële positie van ABP?
‘De wereld om ons heen is onrustig en ook de financiële wereld is volop in beweging. Het coronavirus heeft veel invloed op de financiële markten en dus ook op de financiële positie van ABP. De aandelenbeurzen zijn flink gekelderd en de rente beweegt onrustig heen en weer. We reageren waar nodig, maar we houden ook in deze tijd vooral de lange termijn in de gaten. Want pensioen is en blijft een zaak voor de lange termijn. Financiële markten en de rente ontwikkeling hebben een grote invloed op onze dekkingsgraad. Wij zullen u op de hoogte houden van ontwikkelingen of besluiten die u raken. In de tweede helft van april komen we met een update over de financiële situatie van het fonds.’

Note Drama: bla bla bla.. U krijgt van ons zoals gewoonlijk drie weken na afstuiting van de maand ons maandbericht, dus bek houden nothing to see here

Wat betekent het voor de pensioenen in 2021?
‘Voor dit moment verandert er nog niets voor onze deelnemers, maar deze crisis raakt ons hard en maakt de kans op verlagen van pensioenen in 2021 zeker groter. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen wat dit precies gaat betekenen. In het najaar kunnen we daar een betere inschatting van maken dan nu. Uiteindelijk bepalen we pas op 31 december van dit jaar of de pensioenen volgend jaar verlaagd moeten worden.’

Note Drama: bla bla bla.. U krijgt van ons zoals gewoonlijk aan het eind van het jaar onze beslissing, dus bek houden nothing to see here

Hoe staat het met de pensioenbetalingen en de dienstverlening aan deelnemers?
‘Voor ons geldt dat we vanuit huis werken, net als onze collega’s van APG. Wij doen er gezamenlijk alles aan om onze dienstverlening voort te zetten, zoals we dat voor de crisis ook deden. Onze administratie werkt door en de (pensioen-)uitkeringen worden gewoon betaald. Ook zijn wij zoals altijd bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. Het kan wel zijn dat u een kind op de achtergrond hoort, want dat brengt het thuiswerken met zich mee.’

Note Drama: bla bla bla.. U krijgt van ons zoals gewoonlijk braaksel van onze PR afdeling die niet of nauwelijks iets zegt dus bek houden nothing to see here

Waar kunnen werkgevers terecht met hun vragen?
‘We verzoeken werkgevers die vragen hebben over bijvoorbeeld de premiebetaling of over de gevolgen van werktijdverkorting of zorgverlof voor pensioen, om ons een email te sturen of contact op te nemen met de relatiemanager. We zijn telefonisch even wat minder goed bereikbaar, maar we bellen u dezelfde werkdag terug.’
Hoe staat het met de uitwerking van het nieuwe pensioencontract?
‘Begin dit jaar is goede voortgang gemaakt en alle berichten wijzen erop dat er hard wordt doorgewerkt in de stuurgroep die minister Koolmees heeft ingesteld. Dat is goed nieuws. Het is nog een hele klus, maar wij hopen van harte dat het lukt om de uitwerking voor de zomer 2020 klaar te hebben. Wij denken en werken mee waar dat nodig is. Het is goed om te zien dat de verschillende partijen aan tafel tot overeenstemming willen komen. Want dat is wat er nodig is voor een nieuw toekomstbestendig, betaalbaar én goed pensioen.’

Note Drama: bla bla bla.. U krijgt van ons zoals gewoonlijk een lulverhaal omdat ze nu doet alsof er niets is gebeurt deze maand, dus bek houden nothing to see here
Heeft u nog een persoonlijke boodschap?
‘Ik wil namens het bestuur en onze medewerkers waardering uitspreken voor alle mensen die in deze crisis in de frontlinie staan, maar ook de mensen die op kleinere schaal hun bijdrage leveren door bijvoorbeeld boodschappen te doen voor de bejaarde buurvrouw, verdienen alle lof. En wat zijn er daar ineens veel van, dat geeft een goed gevoel. Tot slot zou ik willen zeggen: Let op elkaar, houd rekening met elkaar, steun elkaar en blijf gezond!’

Note Drama: bla bla bla.. U krijgt van ons zoals gewoonlijk het politiek correcte urbi et orbi, dus bek houden nothing to see here
Joris Bohnson
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 2 april 2020 09:51:

[...]
Autistisch gelul van meevreter AON.

Alle bobo's, main-stream politici en meevreters willen van de rekenrente af. Maar niemand stelt de absurde en fossiele berekening van die rente ter discussie.

Ik heb hier vaak genoeg met cijfers aangetoond dat de pfn bulken van het geld, en dat niemand zich zorgen hoeft te maken, ook en met name jongeren niet.

Een ieder die dat betwijfelt daag ik uit om met (mijn part globale) berekeningen te komen. Ik lust je rauw, ik ken de cijfers van pfn en demografen bijna uit mijn hoofd.

Blijft slechts de vraag hoe een fakeverhaal over de zogenaamd 'slechte' toestand van pfn zich zo in de geesten van mensen kan vasthechten. Het is totaal gelul, ook nu in coronatijd.

Voer voor psychologen, kennelijk.

ik lust je rauw..

Pas nu maar op dat je kunstgebit niet uitvalt met happen..

voda
0
Dekkingsgraad pensioenfondsen loopt op - Aon

(ABM FN-Dow Jones) De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april opgelopen van 85 procent naar 90 procent, maar blijft daarmee wel onder de kritieke grens van 100 procent. Dat meldde Aon vrijdag in een maandelijks bericht.

De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 99 procent. Dat is net onder het wettelijk vereiste minimum van 100,0 procent.

"Kortingen voor eind 2020 worden een realistisch scenario", waarschuwde de pensioendienstverlener.

April stond in het teken van herstel van de financiële markten, aldus Aon.

Aon wees vrijdag in zijn rapport uiteraard op de coronacrisis waarin erg veel onzekerheden zitten opgesloten. Het haalde het International Monetair Fonds aan dat in een mild scenario al uitgaat van een krimp van de wereldeconomie van 3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Ik ben in de pensioenfondsen gedoken want het is daar zwaar mis en de oplossing is er niet.

Zomaar een gemiddeld pensioenfonds:
Beleggingscategorie Strategisch gewicht
Aandelen (inclusief Private Equity) 43,0
Vastrentende waarden 47,0
Vastgoed 10,0
Totaal 100

Waar het fout gaat is dat als aandelen stijgt, je geen aandelen hoeft te kopen, maar vastrentende waarden met -0,5, waardoor vastrentend daalt en je nog meer moet kopen met -0,6 enz.

Zo help je jezelf omzeep.
objectief
0
quote:

Just1 schreef op 2 mei 2020 10:01:

Ik ben in de pensioenfondsen gedoken want het is daar zwaar mis en de oplossing is er niet.

Waar het fout gaat is dat als aandelen stijgt, je geen aandelen hoeft te kopen, maar vastrentende waarden tegen -0,5, waardoor vastrentend daalt en je nog meer moet kopen tegen -0,1 enz.

Zo help je jezelf omzeep.
Als ik jou was, zou ik dat duiken achterwege laten. Je zit er met je bewering volledig naast. Pensioenbeleggen is dan ook iets voor specialisten na jaren studie.
[verwijderd]
0
Zie ook bij de meeste staan wij kopen alleen staatsoblies NL, D en LUX, verschrikkelijk dom. Je moet risico nemen voor rendement, is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 2 mei 2020 10:05:

[...]

Als ik jou was, zou ik dat duiken achterwege laten. Je zit er met je bewering volledig naast. Pensioenbeleggen is dan ook iets voor specialisten na jaren studie.
Ze zijn al 30 jaar bezig met hun herstelplannen.
objectief
0
quote:

Just1 schreef op 2 mei 2020 10:08:

Zie ook bij de meeste staan wij kopen alleen staatsoblies NL, D en LUX, verschrikkelijk dom. Je moet risico nemen voor rendement, is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.
Je weet weinig van beleggen; op die obligaties is enorm verdient door de pensioenfondsen want de koersstijgingen maakten de lage rente dubbel en dik goed.
objectief
0
quote:

Just1 schreef op 2 mei 2020 10:09:

[...]

Ze zijn al 30 jaar bezig met hun herstelplannen.
Ja, in de jaren 60 moest het pensioenfonds ca. 5 jaren pensioen betalen voor een man, die pensioenpremie betaald. Nu leeft men 20 jaar langer; kortom: de uitgaven zijn 400% hoger. Zie dat maar eens te compenseren met inleg/rendementen.
10.075 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront