Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Harry Nik
0
Hallootjes,

Ik wacht echt nog even. Als het echt zo slecht zal gaan in de joe-es-eeh als ze denken dan gaat die beurs door het putje. Daarmee wordt shell mee gezogen lijkt me.
De sa en ruskies hebben nog steeds mot met elkaar..en naar ik las is de eerste olieboer in de joe-es-eeh al reeds failliet aan het gaan.
Lijkt me een teken dat de gemiddelde belegger aldaar een prikkel krijgt dat het daar niet zo goed mee gaat, en dus afstand van zijn stukken gaat doen. Een waarschijnlijk scenario dan.
Dat betekent dalende koersen, volgens de wet van vraag en aanbod.

En daar gaan we op wachten. Als de gemiddelde doorlooptijd van het virus iets van 2 tot 3 maanden is, en de joe-es-eeh is net 2 weken onderweg, waarbij Trump de indruk wekt dat er nu al een apocalyps op handen is...jah lijkt me wel heel raar als dit niet voor een daling gaat zorgen hoor.

Tot morgen misschien weer.
Groet Harry
Yes we can
0
quote:

Blanco rolling schreef op 1 april 2020 22:03:

quote:

Blanco rolling schreef op 1 april 2020 21:52:

[...]

En extra extra kosten, namelijk de stamp duty die je moet betalen. Kennelijk heb je nog nooit in UK aandelen gekocht.

De B aandelen zijn ook gewoon hier te koop hoor, zonder stamp !

Gewoon,
Er is heel beperkte handel op hier op Amsterdam.
Daarom geeft het de voorkeur om op Londen te handel. Heb je ook een beter effectenkrediet.

Blijft idd feit dat de koers hier van B te laag staat. Heeft met falende arbitrage te maken.

Lekker goed, laat maar falen :)
tafon
0
Schalie olie met productiekosten hoger dan 60 worden stilgezet.
De VS gaat olie inkopen en wordt Opec+ lid.
Trump heeft dan een geweldige job gemaakt.
[verwijderd]
0
quote:

the original moneymaker schreef op 1 april 2020 21:41:

Op Marketwatch, een goede Amerikaanse financiele website vond ik de volgende cijfers over Shell (let wel alles in Dollars, dus voor cijfers in euro's delen door 1,093):

bla, bla, bla,

Conclusie op grond van bovenstaande is dat Shell in slechts een maand of 2 bij de huidige omstandigheden in betalingsproblemen komt.

Hier de links naar de cijfers:

- verlies- en winstrekening: www.marketwatch.com/investing/stock/r...

- Balans: www.marketwatch.com/investing/stock/r...


Volgens mij is het fake-news, want denk je nou echt dat met dit vooruitzicht de Noren 3% aandelen Shell zouden hebben gekocht?
Slimme jongens die Noren, ze gooiden hun principes overboord en gaan voor de winst.

appiehappie
0
Serieuze sites.. lijkt me geen fake news. Hoe dan ook..als dit zo doorgaat gaat Shell ook pijn voelen en de ook de aandeelhouders!
Vol in de olie
0
quote:

the original moneymaker schreef op 1 april 2020 21:41:

Op Marketwatch, een goede Amerikaanse financiele website vond ik de volgende cijfers over Shell (let wel alles in Dollars, dus voor cijfers in euro's delen door 1,093):

bla, bla, bla,

Conclusie op grond van bovenstaande is dat Shell in slechts een maand of 2 bij de huidige omstandigheden in betalingsproblemen komt.

Gelukkig doet RDS tegenwoordig heel wat meer dan alleen maar olie verkopen, blijkbaar weet dat nog niet iedereen.
RESEARCH
0
Bron FD: Wellicht al eerder geplaatst.
De olieprijs is zó laag dat het zelfs Donald Trump te gortig wordt. De Amerikaanse president is gesprekken gestart met Saoedi-Arabië en Rusland. Doel is om die landen zo ver te krijgen om de eigen productie weer te beperken en zo in ieder geval een bodem onder de olieprijs te leggen.

Die olieprijs beweegt op historisch lage niveaus. Aan het einde van de handelsdag in Europa kostte een vat Brent-olie rond de $25 per vat. Zulke lage olieprijzen zijn sinds 2003 niet meer gezien. Een vat Amerikaanse olie (WTI) kostte rond de $20.

De extreem lage olieprijs is in theorie prettig voor de Amerikaanse automobilist en dus de kiezers van Trump. Maar die automobilist gaat bijna nergens meer heen vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ondertussen dreigt een groot aantal kleinere Amerikaanse schalie-olieproducenten failliet te gaan. Die zitten vooral in door de Republikeinen gedomineerde staten, zoals Texas. Vandaar dat Trump nu probeert de olieprijs omhoog te krijgen, in plaats van omlaag.

Maar wat kunnen de Verenigde Staten en de andere oliestaten eigenlijk doen om de prijs weer omhoog te krijgen?

Niet zo veel, zo op het eerste gezicht. Woensdag liep officieel het 'olieakkoord' tussen Saoedi-Arabië en Rusland af. Daarin was afgesproken dat beide landen - en een reeks bondgenoten - de eigen productie zouden beperken. Nog voor de coronacrisis in volle hevigheid losbarstte kregen Saoedi-Arabië en Rusland ruzie over een verlenging van het akkoord, waardoor de afspraken zijn komen te vervallen.
Inmiddels is niet meer het aanbod, maar de vraag het probleem. De halve wereld werkt thuis, vliegtuigen staan aan de grond. De schattingen lopen uiteen, maar er zou zomaar 20% van de wereldwijde vraag af kunnen gaan. Op een oliemarkt van 100 miljoen vaten per dag zijn dat 20 miljoen vaten. Veel en veel meer dan dan de vorige afgesproken productiebeperking van 2,1 miljoen vaten per dag. Een bodem leggen wordt dan lastig.

Perspectief
Volgens Coby van der Linde, directeur van het Clingendael International Energy Programme, kan internationale samenwerking wel degelijk een bodem onder de olieprijs leggen. 'Een overschot van 20 miljoen vaten werk je niet zomaar weg. Maar met internationale afspraken voor de langere termijn kun je wel perspectief bieden voor na de coronacrisis,' zegt Van der Linde.

'Men zou kunnen kijken of de olieproducenten bereid zijn om de productie toch te matigen. Tegelijkertijd kan er verkend worden of er tijdelijk een minimumprijs kan worden ingesteld om de producenten wat zekerheid te geven'.
Volgens Van der Linde is dat in ieders belang. 'De mondiale olie-industrie kun je niet zomaar even aan- of uitzetten. Dat zijn enorm complexe productieketens. Hoe meer schade aan de industrie, hoe groter de problemen als de coronacrisis voorbij is en de vraag aantrekt.'

Ze ziet een rol weggelegd voor het Internationaal Energieagentschap (IEA). Die organisatie is ooit opgericht door de olie-importerende landen om tekorten aan olie op te vangen.

'Nu is er sprake van een overschot, maar het IEA heeft een goede organisatie voor crisismanagement. Bovendien is het wegwerken van een extreem overschot ook naar de geest van het verdrag waarmee de organisatie is opgericht. Het gaat om de leveringszekerheid'.

Trump belt met Poetin en Bin Salman
President Trump zelf denkt aan importheffingen op Saoedische olie. Hij gaat daarover komende vrijdag in gesprek met de bazen van Amerikaanse oliegiganten als Exxon Mobil en Chevron, meldden Amerikaanse media woensdagavond. Ook gaat hij wellicht de transportregels voor olie uit de Golf van Mexico versoepelen, zodat de VS minder afhankelijk worden van Saoedische import.

Daarnaast belde Trump met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin en met Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saoedi-Arabië. Volgens Trump zouden de twee landen met elkaar om de tafel gaan zitten, waarbij de Verenigde Staten op een later moment zouden kunnen aansluiten.

'Ik zie een samenwerking tussen de VS, Rusland en Saoedi-Arabië niet gebeuren,' zegt Cyril Widdershoven, energieanalist en Midden-Oosten-deskundige. 'De Amerikaanse schalie-industrie bestaat uit honderden onafhankelijke bedrijfjes. Die gaan nooit allemaal samenwerken met de staatsoliemaatschappijen van Rusland of Saoedi-Arabië.'

Opslagtanks overvol
Desondanks ziet Widdershoven die laatste twee landen op termijn wel weer om de tafel gaan zitten. 'Rusland heeft woensdag de productie niet meteen verhoogd, dat kun je opvatten als een signaal naar de VS en Saoedi-Arabië. Bovendien willen zowel Rusland en Saoedi-Arabië niet al te veel ruzie met de Verenigde Staten riskeren.'

Saoedi-Arabië is sterk afhankelijk van Amerikaanse wapens en technologie, terwijl de Russen sancties of een Amerikaanse boycot van hun olie riskeren. En voor beide landen geldt ook een praktisch probleem. 'De opslagtanks wereldwijd raken in snel tempo overvol. De productie moet wel omlaag, want er is geen plek meer om al die olie op te slaan', zegt Widdershoven.
BelegdeBoterham
0
quote:

Blanco rolling schreef op 1 april 2020 19:53:

quote:

Blanco rolling schreef op 1 april 2020 18:08:

[...]
Hoezo?

Ik heb gewoon een USD rekening, maakt helemaal niets uit, dus mijn usd rekening heeft nu een beter saldo van usd 1350 min minieme kosten

Oke, heb je/u dus goed geregeld, compliment.

Bij DeGiro, afhankelijk van je profiel, kun je instellen of er bij eleke transactie ja of nee de dollaars naar euros omgezet moeten worden.
Als je die instellingen niet goed hebt staan kost het inderdaad omaar 10 euro voor een koop en 10 euro voor een verkoop.

Dus goed opletten bij de instellingen!!!!

Bij DeGiro is handelen in Amerikaanse aandelen juist goedkoop. Zeker bij kleine aantallen. Je betaalt EUR 0.50 plus USD 0.004 per aandeel (koers maakt niet uit). Het aanschaffen van bijv. 100 aandelen Shell PLC kost dus EUR 0.50 + USD 0.40 = ca. EUR 0.86. Zesentachtig hele eurocenten dus. Ik vind het meevallen.
[verwijderd]
0
quote:

the original moneymaker schreef op 1 april 2020 21:41:

Op Marketwatch, een goede Amerikaanse financiele website vond ik de volgende cijfers over Shell (let wel alles in Dollars, dus voor cijfers in euro's delen door 1,093):

- Omzet: 266,54 miljard dollar (243,86 miljard euro). Dit komt dus onder redelijk normale omstandigheden neer op zo'n 22,211 miljard dollar per maand.

- Totale kosten waren het afgelopen jaar 241,06 miljard dollar, daarvan betreft 20,19 miljard dollar afschrijvingen. De kosten MINUS afschrijvingen waren vorig jaar 220,87 miljard dollar. Dit komt neer op 18,406 miljard dollar per maand.

- Er is sprake van een enorme omzetdaling omdat het overgrote deel van de afzetmarkten ofwel vrijwel weggevallen is (Luchtvaartmaatschappijen) ofwel op hooguit 25 a 30% van zijn normale vraag functioneert (markt voor benzine-afzet aan automobilisten in Europa en grote delen van de wereld. In de VS is de piek van deze vraag-uitval vermoedelijk nog lang niet bereikt omdat in flinke delen van VS toch nog veel mensen nog aan het werk zijn. Dit zal echter in de komende 2 weken sterk verminderen.

-Olieprijzen zijn enorm gevallen. Er is veel teveel produktie. Waar normaal 80 miljoen vaten per dag worden geproduceerd, is nu hooguit vraag naar zo'n 20 tot 30 miljoen vaten per dag. Prijzen zijn laag en dreigen verder te vallen. Om sommige delen van de VS krijgen lokale producenten op dit moment maar 3 dollar per vat.

- Op basis van de 2 bovenstaande gegevens zouden we rekening moeten houden met een omzetval in April van 60 tot 80%. Dat betekent een omzet over April van tussen de 2,2 en 4,4 miljard dollar deze maand.

- Daar staan kosten van rond de 18,04 miljard euro tegenover. Branchegenoot BP heeft een kosten besparing aangekondigd, maar dit betrof slechts een kostenreductie van rond de 2,5 miljard over het hele jaar. Blijkbaar zijn er relatief weinig kosten die gelijk gestopt kunnen worden.

- Op basis van het bovenstaande is het zeer goed mogelijk dat Shell deze maand alleen te maken krijgt met een verlies van tussen de 14 en 16,2 miljard dollar.

- Wie op dezelfde site naar de balans kijkt van Shell ziet daarop slechts een paar posten die op korte termijn kunnen worden gebruikt om de kosten te betalen en verliezen op korte termijn op te vangen:
- Cash (banktegoeden): 13,63 miljard dollar
- Total investments and advances (geinvesteerd geld): 19,99 miljard dollar
- Van de posten Long term Investments, Long note Receivable and other assets (bij elkaar zo'n 12 miljard dollar) is niet duidelijk of deze op korte termijn in banktegoed om te zetten zijn. Dit ligt aan het karakter van die investeringen en bezittingen.

Conclusie op grond van bovenstaande is dat Shell in slechts een maand of 2 bij de huidige omstandigheden in betalingsproblemen komt.

Hier de links naar de cijfers:

- verlies- en winstrekening: www.marketwatch.com/investing/stock/r...

- Balans: www.marketwatch.com/investing/stock/r...


als je goed leest op de links die je geeft, zie je daar staan :

"All values GBP millions"

niets tegen marketwatch... kan best wel handig zijn.
maar als ik me echt wil verdiepen in de cijfers van een bedrijf
lees ik die het liefst bij de bron

bv
www.shell.com/investors/financial-rep...

dat de olieprijs de dieperik in is gegaan, wil niet zeggen dat shell en anderen hier direct 1 op 1 verlies aan lijden. bedrijven dekken zich ook vaak in tegen schommelingen in prijs en of valutarisicos door contracten op de termijn markt aan te gaan. Dus imho kunnen we alleen afgaan op wat shell zelf rapporteert en de rest is een koe in zijn gat kijken.
Blanco rolling
0
quote:

Blanco rolling schreef op 1 april 2020 19:53:

quote:

Blanco rolling schreef op 1 april 2020 18:08:

[...]
Hoezo?

Ik heb gewoon een USD rekening, maakt helemaal niets uit, dus mijn usd rekening heeft nu een beter saldo van usd 1350 min minieme kosten

Oke, heb je/u dus goed geregeld, compliment.

Bij DeGiro, afhankelijk van je profiel, kun je instellen of er bij eleke transactie ja of nee de dollaars naar euros omgezet moeten worden.
Als je die instellingen niet goed hebt staan kost het inderdaad omaar 10 euro voor een koop en 10 euro voor een verkoop.

Dus goed opletten bij de instellingen!!!!

Bij DeGiro is handelen in Amerikaanse aandelen juist goedkoop. Zeker bij kleine aantallen. Je betaalt EUR 0.50 plus USD 0.004 per aandeel (koers maakt niet uit). Het aanschaffen van bijv. 100 aandelen Shell PLC kost dus EUR 0.50 + USD 0.40 = ca. EUR 0.86. Zesentachtig hele eurocenten dus. Ik vind het meevallen
_______________________________________________________________________
De kosten voor de beurstransactie zijn heel laag. Maar je moet opletten dat de dollars niet van je euro rekening afgaan, waant dat kost gewoon 10 euro en terug nog een keer 10 euro.

Door schade en schande (1 keer) wijs geworden
boldie
0
Ach we gaan morgen zien. Zou me niet eens verbazen als we gelijk openen op 16.75 slaapse
Sleutel13
0
quote:

Blanco rolling schreef op 1 april 2020 21:33:

Het overschot wordt zeker geen probleem. Ik vertelde over dat Diamondback Energy en de hedge die ze doen.
Die onderneming stopt gewoon voorlopig met pompen (ze hebben al heel wat rigs gsloten) en kopen nu die olie op tegen een lagere kostprijs als dat ze zelf kunnen produceren.

Dus die lachen zich kapot.

Wanneer de prijzen weer omhoog gaan zit in hun bronnen de waardevolle olie die ze tegen iets van 30-35 usd kunnen oppompen en de reserves zijn groter wat uiteindelijk de koers ten goede komt.

Immers de waarde van een oliemaatschappij wordt voor een groot deel bepaald op basis van de reserves.

zie Shell in een ver verleden dat de bewezen reserves nogal moest afboeken, waarna de koers een opdoffer kreeg. Volgens mij zijn toen aandeelhouders deels schadeloos gesteld, maar dat laaste weet ik niet zeker,
Niet produceren maar duizenden werknemers en vaste kosten betalen kost ook geld. Vooral wanneer de opslagtanks vol zitten en simpelweg niets meer bij kan.

MrMarket
0
You lost me at, Marketwatch is een goede financiële site. MW staat bekend om het hoge gehalte beren artikelen en doomsday callers. Waarom? Veel particulieren, vooral van de wat oudere generatie, kunnen het niet verkroppen dat beurzen zo in waarde is toegenomen.

'Kunstmatig pompen'
'PPT'(Plunge protection team)
'Allemaal lucht'
'Bla bla bla'

Een dergelijke website georiënteerd op nieuws en leunend naar artikelen voor shorters en liberalen (andere discussie maar dat terzijde), is heel populair. Sinds recent zit trouwens zowat de helft van de artikelen achter een idiote betaalmuur van Barron's, ook dat terzijde.

TIP: Gebruik marketwatch alleen voor objectieve data die doorkomt. Moet je eigenlijk van elke site doen, want (onbewust) wordt je er door beïnvloed. Verkeerde keuzes maken we allemaal wel eens, maar door dit soort sites en berichtgeving ga je er in blijven hangen. 'Experts roepen dat olie naar 5 gaat, hoe kan Shell dan stijgen! Ik koop nog meer shorts bij!' Olie kan negatief! Afijn, we hebben het inmiddels al gezien.

Back to Shell. Het lijkt er inderdaad op dat grote partijen aan het inslaan zijn wegens dividend. Als ik het snel goed gezien heb cut BP ook investeringen maar veranderen ook niets aan divi, wat steun geeft. Rusland zegt, extra produceren is niet handig, zet de deur open voor SA om dit ook te doen totdat er iets overeen gekomen wordt.

Het is lastig varen voor de VS. Ze kunnen niet zomaar zich aansluiten bij OPEC+, vanwege Anti trust wetten als ik het goed heb begrepen. Maar dat ze zelf zullen moeten cutten lijkt me evident. Gebeurt dit niet vrijwillig dan zorgt dat olie prijs daar wel voor.

Een ander scenario is dat Trump de energie industrie zodanig hard steunt met liquiditeit dat het voor SA en Rusland geen zin meer heeft de prijs oorlog door te zetten omdat ze de shale er dan niet uit kunnen werken

zalwel
0
quote:

appiehappie schreef op 1 april 2020 22:40:

Serieuze sites.. lijkt me geen fake news. Hoe dan ook..als dit zo doorgaat gaat Shell ook pijn voelen en de ook de aandeelhouders!
Happy ga slapen. Nog een paar minuten 1 april.
DWB Happy
0
quote:

zalwel schreef op 1 april 2020 23:53:

[...]

Happy ga slapen. Nog een paar minuten 1 april.
Jij zit flink in de olie en voelt je niet "Happy":):)
jeroenpeter
0
Wat wij ons trouwens ook moeten realiseren is dat veel bedrijven en oliemaatschappijen afspraken maken voor een bepaalde periode over de leveringsprijs van de olieproducten (Vooral gebruikelijk in Europa, in de VS zijn dit soort afspraken niet heel populair). Op die manier is de afnemer verzekerd tegen een plotselinge stijging van de olieprijs, en is Shell verzekerd tegen een plotselinge daling. Nu is het zo dat de vraag op het moment natuurlijk behoorlijk stil ligt, dus natuurlijk gaat shell deze coronacrisis terug zien in haar omzet, maar het hoeft helemaal niet zo dramatisch te zijn als we nu denken.
Mojo
0
quote:

BeursBonobo schreef op 1 april 2020 23:52:

You lost me at, Marketwatch is een goede financiële site. MW staat bekend om het hoge gehalte beren artikelen en doomsday callers. Waarom? Veel particulieren, vooral van de wat oudere generatie, kunnen het niet verkroppen dat beurzen zo in waarde is toegenomen.

'Kunstmatig pompen'
'PPT'(Plunge protection team)
'Allemaal lucht'
'Bla bla bla'

Een dergelijke website georiënteerd op nieuws en leunend naar artikelen voor shorters en liberalen (andere discussie maar dat terzijde), is heel populair. Sinds recent zit trouwens zowat de helft van de artikelen achter een idiote betaalmuur van Barron's, ook dat terzijde.

TIP: Gebruik marketwatch alleen voor objectieve data die doorkomt. Moet je eigenlijk van elke site doen, want (onbewust) wordt je er door beïnvloed. Verkeerde keuzes maken we allemaal wel eens, maar door dit soort sites en berichtgeving ga je er in blijven hangen. 'Experts roepen dat olie naar 5 gaat, hoe kan Shell dan stijgen! Ik koop nog meer shorts bij!' Olie kan negatief! Afijn, we hebben het inmiddels al gezien.

Back to Shell. Het lijkt er inderdaad op dat grote partijen aan het inslaan zijn wegens dividend. Als ik het snel goed gezien heb cut BP ook investeringen maar veranderen ook niets aan divi, wat steun geeft. Rusland zegt, extra produceren is niet handig, zet de deur open voor SA om dit ook te doen totdat er iets overeen gekomen wordt.

Het is lastig varen voor de VS. Ze kunnen niet zomaar zich aansluiten bij OPEC+, vanwege Anti trust wetten als ik het goed heb begrepen. Maar dat ze zelf zullen moeten cutten lijkt me evident. Gebeurt dit niet vrijwillig dan zorgt dat olie prijs daar wel voor.

Een ander scenario is dat Trump de energie industrie zodanig hard steunt met liquiditeit dat het voor SA en Rusland geen zin meer heeft de prijs oorlog door te zetten omdat ze de shale er dan niet uit kunnen werken

Goed verhaal. Trump gaat zeker de schalie-oliebedrijven ondersteunen. De industrie moet de komende 4 jaar 80 miljard aan leningen terug betalen becijferde Moody's. Trump zit niet te wachten op faillissementen.

Aan de andere kant, denk dat Trump bewust niet in actie is gekomen. Met 1 telefoontje kan hij Bin Salman op de knieën dwingen olieproductie te beperken.
De olie reserves met goedekope olie zijn aangevuld en nu kan hij in actie komen.

Hoe dan ook olieproductie opvoeren bij een afnemende vraag is een verkeerde combinatie. Levert alleen maar verliezers
boomer92
0
Een ander scenario is dat Trump de energie industrie zodanig hard steunt met liquiditeit dat het voor SA en Rusland geen zin meer heeft de prijs oorlog door te zetten omdat ze de shale er dan niet uit kunnen werken
denk dat trump andere zorgen heeft , maar deze mafkees zou dit idd veel belangrijker kunnen vinden dan het virus . alle vertrouwen in rd die dit alles wel weten te handelen .
simidoc
0
Als er een akkoord komt over olieprijs tussen SA en de Russen staat Shell zo weer 20€.Velen zullen dan spijt hebben dat ze niet gekocht tegen koersen van 10 a 11€.

Suc6 !!
[verwijderd]
1
quote:

Mojo schreef op 2 april 2020 00:24:

[...]

Goed verhaal. Trump gaat zeker de schalie-oliebedrijven ondersteunen. De industrie moet de komende 4 jaar 80 miljard aan leningen terug betalen becijferde Moody's. Trump zit niet te wachten op faillissementen.

Aan de andere kant, denk dat Trump bewust niet in actie is gekomen. Met 1 telefoontje kan hij Bin Salman op de knieën dwingen olieproductie te beperken.
De olie reserves met goedekope olie zijn aangevuld en nu kan hij in actie komen.

Hoe dan ook olieproductie opvoeren bij een afnemende vraag is een verkeerde combinatie. Levert alleen maar verliezers
Zo te lezen zit je long. Ik wacht aan de zijlijn momenteel (OK heb enkele honderden aandelen long), maar van mij mag de koers voorlopig wel omlaag naar een die past bij de markt momenteel.

Wat Bin Salman betreft, ik kan me niet voorstellen dat hij een prijzenoorlog begint om na 1 telefoontje van Trump er mee te stoppen. Denk dat Trump dan van alles moet geven om te krijgen ipv slechts te gaan dreigen. Dat laatst vind hijzelf natuurlijk veel leuker.

Terwijl veel koersen momenteel bij hetzelfde punt staan toen Shell 11 euro was, blijft Shell lekker anticyclisch doorgaan. Hoe langer dit doorgaat, hoe harder de weg straks naar beneden.

Ik heb met 25% van mijn beschikbare cash proberen te bodemvissen bij enkele aandelen.
Voordat de volgende 25% er ingaat, moet de AEX onder de 400 komen.
De huidige daling van slechts 20% t.o.v. januari vind ik zwaar optimistisch.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 33,465
Verschil -0,005 (-0,01%)
Hoog 33,550
Laag 32,920
Volume 9.995.595
Volume gemiddeld 7.575.124
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront