Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
1
'Saudi Aramco verlaagt olieprijs verder'

Gepubliceerd op 31 maart 2020 15:50 | Views: 1.781

Royal Dutch Shell A 15:50
15,99 +0,84 (+5,56%)

RIYAD (AFN) - Handelaren en raffinadeurs verwachten dat de Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco olie nog goedkoper maakt. Dat blijkt uit een consensus die door persbureau Bloomberg werd samengesteld. Saudi Aramco beslist zondag over de prijs die het bedrijf in mei voor zijn olie vraagt.

In doorsnee verwachten de handelaren dat het bedrijf voor zijn Arab Light olie tussen de 3,50 dollar en 3,75 dollar per vat wil vragen. Dat zou de laagste prijs betekenen sinds Bloomberg de prijzen in 2000 ging bijhouden.

Saudi-Arabië zette eerder al het mes in de prijs die het vanaf april voor zijn olie zou vragen. Daarmee ontketende het land een prijzenoorlog op de oliemarkt. Daarnaast kondigden de Saudi's aan de productie en export van olie te verhogen.

Nu de vraag uit eigen land is ingezakt als gevolg van maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen, kan Saudi-Arabië in mei nog meer olie exporteren dan de 12,3 miljoen vaten per dag van april, heeft de energieminister van het land gezegd. Saudi-Arabië stuurt nu al veel olie richting Egypte om van daaruit de Europese markt te kunnen bedienen.
voda
0
Olieprijs halveert in maart

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag met een bescheiden winst gesloten, maar is in de maand maart desondanks meer dan gehalveerd, omdat beleggers voorzien dat de vraag naar olie zal kelderen nu de mobiliteit van burgers over de hele wereld ingeperkt wordt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De future op een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot dinsdag 1,9 procent hoger op 20,48 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

Sinds het begin van de maand daalde de prijs met meer dan 54 procent en sinds het begin van het jaar zelfs met meer dan 60 procent voor het meest nabije futures-contract, blijkt uit marktgegevens van Dow Jones.

Dinsdag veerde de olieprijs op na meevallende economische cijfers uit China, waar de sterke terugval van de economisch activiteit in februari werd gevolgd door groei in maart.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kaiser
0
voda
0
Moody's negatiever over Total, BP en Equinor

Gepubliceerd op 1 april 2020 10:31 | Views: 728

Royal Dutch Shell A 10:37
15,88 -0,41 (-2,54%)

Total 10:37
33,87 -1,53 (-4,31%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever gestemd over de grote olie- en gasbedrijven Total, BP en Equinor vanwege de malaise in de oliesector door de sterk gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. Moody's zet het vooruitblik voor die ondernemingen op negatief, wat betekent dat er een verlaging van de kredietstatus kan komen.

De rating voor het Britse BP blijft A1. Die voor het Franse Total is Aa3 en de rating van het Noorse Equinor is Aa2. Moody's schrijft dat de fors lagere olieprijzen en de coronacrisis. een duidelijke impact op de financiën van de oliebedrijven zullen hebben.

"De snelle en brede verspreiding van het coronavirus, de verslechterende wereldeconomie en dalende olieprijzen zorgen voor een zware en diepe kredietschok in veel sectoren. De olie- en gasindustrie wordt met name sterk geraakt", aldus Moody's.
haas
0
quote:

haas schreef op 29 maart 2020 17:40:

[...]

Ik wacht deze week even af: midweeks, woensdag.

IK ga ervan uit dat de olieprijs langere tijd laag zal blijven(Kan nog wel zo nu en dan wat sterk bewegen,zoals de laatste weken)
Maar de mediaan verwacht ik rond de WTI 25 en Brent 28 de komende 6 mnd.
kww
WTI 20$
Brent 25$
euro/$ 1.09

geselekteerd: enkele turbo kandidaten: stoploss 12.50/18.20.
Nog even wat bedenktijd neem ik:)
voda
0
'Rusland gaat olieproductie niet verhogen'

Gepubliceerd op 1 april 2020 12:01 | Views: 1.027

Royal Dutch Shell A 11:58
16,21 -0,09 (-0,55%)

MOSKOU (AFN) - Rusland is niet van plan de olieproductie te verhogen gezien het grote aanbod op de wereldwijde oliemarkt. Dat meldde een functionaris van de Russische regering aan persbureau Bloomberg. Rusland is in een prijzenoorlog op de oliemarkt verwikkeld met Saudi-Arabië.

Saudi-Arabië is bezig zijn productie flink te verhogen met lagere prijzen, nadat Riyad en Moskou geen overeenkomst konden bereiken over een productiebeperking. Samen met de impact van de coronacrisis zijn de olieprijzen daardoor scherp gedaald.

Volgens de functionaris is het onzinnig om op dit moment nog meer te gaan oppompen. De Russische energieminister Alexander Novak zei vorige maand dat Rusland de productie op de middellange termijn met wel een half miljoen vaten per dag zou kunnen opschroeven.

De functionaris verklaarde verder dat er nog geen gesprekken met de Saudi's zijn geweest. De Amerikaanse president Donald Trump wil met Rusland en Saudi-Arabië om de tafel over de ongekende daling van de olieprijzen. Trump zei dat hij kroonprins Mohammed bin Salman en president Vladimir Poetin heeft aangesproken op de situatie, die ook de Amerikaanse olie-industrie hard raakt.
voda
0
Rusland verhoogt olieproductie niet - media

(ABM FN-Dow Jones) Rusland is niet van plan om de olieproductie te verhogen. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van een bron.

Volgens een overheidsfunctionaris voert Moskou momenteel geen gesprekken met Saoedi-Arabië over de aanhoudende malaise op de oliemarkt, nadat Riyad zijn productie vorige maand verder opvoerde in reactie op de weigering van Rusland na een verzoek van Saoedi-Arabië om de gemeenschappelijke olieproductie verder te verlagen.

Volgens de bron is Rusland niet van plan om zijn ruwe olieproductie te verhogen, vanwege het mondiale overaanbod. Het is voor niemand nu winstgevend om de productie te verhogen.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump heeft zich in de discussie gemengd en deed recent een oproep aan de Russische president Vladimir Poetin om een einde te maken aan de huidige olie-oorlog.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Toename Amerikaanse olievoorraden

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 27 maart stegen de voorraden ruwe olie met 13,8 miljoen vaten tot 469,2 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen toe met 7,5 miljoen vaten tot 246,8 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,2 miljoen vaten tot 122,2 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde fors van 87,3 naar 82,3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump reikt Amerikaanse oliesector hand - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump wil de Amerikaanse oliesector een handreiking doen en met de belangrijkste vertegenwoordigende bedrijven vrijdag om de tafel gaan zitten. Dit schreef The Wall Street Journal donderdag, waarbij de Amerikaanse zakenkrant zich baseerde op bronnen.

Volgens deze informanten moet het vrijdag bij dat onderhoud gaan om een crash in de oliesector te voorkomen.

De bijeenkomst zou plaats moeten vinden in het Witte Huis met de top van Exxon Mobil, Chevron, Continental Resources en enkele andere prominente partijen aan tafel, aldus de bronnen die volgens de krant bekend zijn met deze bijeenkomst.

Niettemin zijn de mogelijkheden voor Washington volgens de krant beperkt en bestaan er nogal wat grote verschillen tussen oliemajors en enkele onafhankelijke schaliedelvers als het gaat om de noodzaak tot stevige overheidsmaatregelen. Met die verschillende inzichten belooft de ontmoeting van vrijdag een uitdaging te worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2020 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved.
voda
0
Russische energieminister: geen productieverhoging olie

Gepubliceerd op 2 april 2020 12:23 | Views: 0

MOSKOU (AFN/RTR) - Rusland is niet van plan zijn olieproductie te verhogen aangezien er een groot overaanbod op de oliemarkt is. Dat zei de Russische energieminister Alexander Novak. Woensdag liet een overheidsfunctionaris al aan persbureau Bloomberg weten dat Rusland geen plannen heeft voor een productieverhoging.

Rusland is in een prijzenoorlog op de oliemarkt verwikkeld met Saudi-Arabië. De Saudi's zijn bezig de productie flink te verhogen met lagere prijzen, nadat Riyad en Moskou geen overeenkomst konden bereiken over een productiebeperking. Samen met de impact van de coronacrisis zijn de olieprijzen daardoor scherp gedaald.

Novak zei vorige maand dat Rusland de productie op de middellange termijn met wel een half miljoen vaten per dag zou kunnen opschroeven. Volgens de minister is er nog geen contact geweest met de Saudi's over de oliemarkt. De Amerikaanse president Donald Trump wil bemiddelen in het olieconflict tussen Rusland en Saudi-Arabië en zei te verwachten dat er spoedig een wapenstilstand kan worden gesloten in de prijzenoorlog.
voda
1
Trump praat met Saoedische kroonprins over oplossing voor prijzenoorlog oliemarkt

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch contact gehad met de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman over de situatie op de mondiale oliemarkt en verwacht dat Saoedi-Arabië de productie flink zal verlagen. Dit zei hij donderdag op Twitter.

Volgens Trump heeft Mohammad bin Salman ook contact gehad met de Russische president Vladimir Poetin.

"Ik verwacht en hoop dat ze de productie met ongeveer 10 miljoen vaten gaan verlagen, en misschien wel aanzienlijk meer", tweette Trump na het gesprek.

De olieprijs reageerde donderdag zeer positief op het bericht, en steeg 11,5 procent naar 26,46 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update2: Trump praat met Saoedische kroonprins over oplossing prijzenoorlog oliemarkt

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch contact gehad met de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman over de situatie op de mondiale oliemarkt en verwacht dat Saoedi-Arabië de productie flink zal verlagen. Dit zei hij donderdag op Twitter.

Volgens Trump heeft Mohammad bin Salman ook contact gehad met de Russische president Vladimir Poetin. Moskou ontkent dit, meldde het Russische staatspersbureau RIA Novosti.

"Ik verwacht en hoop dat ze de productie met ongeveer 10 miljoen vaten gaan verlagen, en misschien wel aanzienlijk meer", tweette Trump na het gesprek met Bin Salman.

Saoedi-Arabië zou volgens staatsmedia daarom nu een noodvergadering van de OPEC+ landen willen beleggen. Riyad zou bereid zijn om de productie weer te verlagen tot onder de 9 miljoen vaten per dag, mits andere landen meedoen, berichtte The Wall Street Journal op basis van bronnen.

De olieprijs reageerde donderdag zeer positief op de berichtgeving, en steeg 15 procent naar ruim 27,00 dollar.

Update2: om meer informatie vanuit Saoedi-Arabië toe te voegen en actuele oliekoers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump: Saudi's en Russen willen snijden in olieproductie

Gepubliceerd op 2 april 2020 16:55 | Views: 7.111

Royal Dutch Shell A 17:37
17,83 +1,47 (+9,00%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Rusland en Saudi-Arabië willen hun olieproductie met circa 10 miljoen vaten terugdringen. Dat stelt althans de Amerikaanse president Donald Trump in een bericht op Twitter. Hij baseert zich op een gesprek met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

De olieprijzen zijn de afgelopen maand in een vrije val geraakt. Deels komt dat door de scherp gedaalde vraag als gevolg van de coronapandemie. Daarnaast ontketende oliegrootmacht Saudi-Arabië een prijzenoorlog wegens onenigheid met Rusland, dat niet wilde meewerken aan productiebeperkingen van oliekartel OPEC om de prijzen te stutten.

"Ik heb net gebeld met MBS (kroonprins) van Saudi-Arabië, die heeft gesproken met president Poetin van Rusland", schreef Trump. "Ik verwacht en hoop dat ze de productie met ongeveer 10 miljoen vaten per dag terugschroeven. Als dat gebeurt, is dat geweldig voor de olie- en gasindustrie."

Kremlin

Het Kremlin spreekt Trump tegen en stelt dat Vladimir Poetin en Bin Salman elkaar nog niet hebben gesproken, meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti. Saudi-Arabië roept landen van de OPEC en bondgenoten van het kartel, waar Rusland voorheen bij hoorde, op om zo snel mogelijk bijeen te komen voor een "eerlijke deal".

Trump beweerde in een nieuwe tweet dat de productiebeperkingen mogelijk oplopen tot het equivalent van 15 miljoen vaten olie. Hij maakte in zijn berichten niet duidelijk of die productiebeperkingen per dag zouden gelden.

Olieprijzen schoten omhoog na de tweet van de president. Een vat Amerikaanse olie werd donderdagmiddag ruim 24 procent meer waard en de prijs voor Brentolie was 20 procent hoger.
voda
0
Olieprijs stijgt flink na mogelijke doorbraak prijzenoorlog

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag fors gestegen. Op een settlement van 25,32 dollar werd een vat West Texas Intermediate uiteindelijk 5,01 dollar of 25 procent meer waard.

De olieprijs steeg flink vanwege het bericht dat de Amerikaanse president Trump telefonisch contact heeft gehad met de Saoedische kroonprins over een oplossing voor de prijzenoorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland. Trump verwacht dat de landen hun productie met 10 miljoen vaten zullen verlagen.

Saoedi-Arabië wil nu een spoedvergadering van de OPEC+ beleggen, meldden staatsmedia in Riyad. Ook zou het land overwegen om de productie terug te schroeven tot onder de 9 miljoen vaten per dag, mits andere landen meedoen, zeiden bronnen tegen The Wall Street Journal.

Marktvolgers zijn evenwel sceptisch over de uiteindelijke impact op de oliemarkt. "De oliemarkt is nog steeds zwaar uit balans en de voorraden stijgen nog altijd in een ongekend tempo", aldus marktanalist Spencer Welch van IHS Markit.

"Er zijn nog veel vragen: gaat het om 10 miljoen vaten per dag, of in totaal? En wordt dat eerlijk verdeeld tussen Saoedi-Arabië en Rusland, of wordt de OPEC hier ook in betrokken?", vroeg Ellen Wald van adviesbureau Transversal Consulting zich af. "Niemand die het weet, maar het is zeker een positief teken."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
ik heb een vraag over olie-trackers/etf. Helaas zie ik niet hoe ik een nieuwe discussie moet starten, dus ik doe het zo maar even.

Ik wil mij graag vol in de olie storten omdat ik verwacht dat de olieprijs over 2 jaar wel verdubbeld is. Nu zegt men: neem een olie tracker. Ik heb verdiept in de ishares oil & gas tracker. Dit mandje heeft 78 beleggingen in de olie sector. Top 10 beleggingen; weging 65% zijn gewoon olie aandelen.

Kan het niet zo zijn dat de olieprijs straks stijgt maar de olieaandelen zakken in de aanstaande crisis.

Dan werkt de tracker toch averechts?

Ik hoor u heel graag.

Isin: IE00B6R51Z18
Bijlage:
Kaiser
0
Trump doubles down on claim of Saudi, Russian oil cuts

For their part, Russian officials said there was no conversation between Putin and the Saudi crown prince. And a Saudi official was quoted by the Wall Street Journal as saying Trump’s claim was “exaggerated.”

Analysts said these comments suggested Trump’s tweet might have been premature.
voda
0
Tweede grote olievondst voor Total in Suriname

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Total SA
36,28 0,00 0,00 % Euronext Paris
Total SA nominatif adm
36,28 0,00 0,00 % Euronext Paris
Total SA nominatif pur
36,28 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Total heeft voor de tweede keer een grote olievondst gedaan voor de kust van Suriname. Dit maakte de Franse oliereus bekend.

De vondst werd gedaan bij de Sapakara West-olieput bij Block 58 in de zee voor de kust van Suriname. Total zal nu de mogelijke productiviteit van de olievondst beoordelen.

Total werkt in Suriname samen met het Amerikaanse Apache. Het is de tweede grote vondst die de twee bedrijven deden in Suriname. De joint venture wil nog op twee andere plekken boren in hun zoektocht naar olie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Saoedi-Arabie bereid om olieproductie in te perken

(ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië is bereid om de opties te bekijken die tot een oplossing van de prijzenoorlog in de oliesector kunnen leiden. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag, die zich baseerde op mededelingen van officials in het olieland.

Eén van de mogelijkheden waar in het koninkrijk aan gedacht wordt is eenvoudigweg productiebeperking.

De Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag in een telefonisch onderhoud met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman gepoogd de onlangs opgelaaide vete tussen Saoedi-Arabië en Rusland in te dammen.

Saoedi-Arabië zou volgens zijn officiële persagentschap tot een noodberaad met de leden van oliekartel OPEC, Rusland en andere oliestaten hebben opgeroepen.

Bij een productiebeperking wordt gedacht aan een reductie naar 9 miljoen vaten per dag, waar het bij een volledige capaciteitsbenutting 12 miljoen vaten olie per dag kan oppompen. Een dergelijke aanpassing is volgens de Saoedische functionarissen wel afhankelijk van de bereidheid tot productiebeperking door andere olielanden.

Olie noteerde vrijdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 6,0 procent in het rood op 23,80 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 28,44 dollar werd betaald, een daling van 5,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.947,00 -0,78%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.954,87 -0,70%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.441,04 -0,47%
 US500^ 5.048,68 -0,47%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.334,80 +0,81%
 EUR/USD 1,0728 +0,29%
 WTI 83,15 +0,30%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront