Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het drama Spanje..

996 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 29 juli 2019 10:23:

Gisteren uitgebreid een onroerend goed-beheerder in Spanje gesproken.
Hij woont zelf in Madrid, en beheert daar een aantal winkelcentra.
De situatie in Spanje is net als in Nederland een doodlopende weg, zegt hij.
Huren vliegen omhoog, koopprijzen eveneens, waardoor vrij besteedbaar inkomen onder zware druk staat, feitelijk instort.
Het gaat goed fout in Spanje, is zijn voorspelling.

Dan snapt die onroerend goed-beheerder niks van economie; want de stijging van de huizenprijzen is een teken van welvaart. Als je een eigen (oude) woning hebt, kun je die met een enorme winst verkopen en elders in een modern verblijf trekken.
En huurders maakt het ook niks uit, zij blijven gewoon zitten en betalen de jaarlijkse huurverhoging. (eigenlijk is het net als in Nederland, de massa gaat er op vooruit en neemt een keer of 3 vakantie per jaar).
izdp
0
quote:

josti5 schreef op 29 juli 2019 10:23:

Gisteren uitgebreid een onroerend goed-beheerder in Spanje gesproken.
Hij woont zelf in Madrid, en beheert daar een aantal winkelcentra.
De situatie in Spanje is net als in Nederland een doodlopende weg, zegt hij.
Huren vliegen omhoog, koopprijzen eveneens, waardoor vrij besteedbaar inkomen onder zware druk staat, feitelijk instort.
Het gaat goed fout in Spanje, is zijn voorspelling.

Rare verbinding.

Hoewel Spanje qua zelfvoorziening veel regionaler is ingesteld hebben winkelcentra het daar ook lastig door de globalisering en internet.
Voeg daar de leegloop van het platteland naar de steden toe en je ziet exact hetzelfde als in NL met de Randstad, en wat steden daarbuiten. ten op zichte van de rest van NL.

Vandaar destijds de grote discussie met Cas1 omtrent Wereldhave met hun tweede- rangslocaties.

Uit die schijnbaar vicieuze cirkel ontsnappen is maar voor weinigen weggelegd.
Mensen kiezen toch echt zelf, al is het zeker waar dat bv door een studieschuld die vrijheid van keuze ernstig wordt belemmerd.
objectief
0
quote:

izdp schreef op 29 juli 2019 11:42:

[...]

Uit die schijnbaar vicieuze cirkel ontsnappen is maar voor weinigen weggelegd.
Mensen kiezen toch echt zelf, al is het zeker waar dat bv door een studieschuld die vrijheid van keuze ernstig wordt belemmerd.
"door een studieschuld"; dit is gratis geld van de Overheid met 0 of bijna 0%
rente. Hun ouders zullen wel zeggen maximaal opnemen en elders beleggen, want mooier kan niet. Terugbetalen doen we ooit nog wel eens, maar een toekomstige kwijtschelding zit er dik in.
izdp
0
Oh ja?
Zie Anglo en de waanzin van het stelsel.
Prima als je de kosten van een studie in beeld brengt en dat ziet als een verplichting naar de maatschappij die jou in staat stelde om te studeren.
Dat los je vanzelf al dan niet af door je IB in de loop van je leven.
Zou eventueel kunnen met een opslagje tot de daadwerkelijke kosten.
Emigratie na studie is dan het heikele punt.
Belastingverdragen laten dit (bv dan complete aanslag), voor zover ik weet, onbesproken.
objectief
0
quote:

izdp schreef op 29 juli 2019 12:23:

Oh ja?
Zie Anglo en de waanzin van het stelsel.
Geen idee waar je bedoelt, helaas heb ik maar een ex-academicus en geen helderziende.
hirshi
0
Wie plannen heeft naar Barcelona te gaan is gewaarschuwd.
De stad is in hoog tempo onveilig geworden!!
Op de Spaanse media wordt gewaarschuwd omdat het aantal berovingen in ras tempo toeneemt.

Barcelona maakt zich zorgen om de forse stijging, deze zomer, van het aantal berovingen met geweld, waarvan vooral toeristen het slachtoffer zijn. En van de daders eindigt maar één op de tien (tijdelijk) in de cel.

In de eerste drie maanden van dit jaar vonden in de stad 32.000 diefstallen plaats, 355 per dag. En toen was de zomer nog lang niet begonnen.

Mario Oller is strafrechtadvocaat en schetst het grootste probleem, dat ook de politie vorige week aankaartte: ,,De straffen zijn te laag en de meeste jongens die worden opgepakt staan zo weer op straat.” Van de 1529 arrestanten dit jaar belandden er slechts 165 in de cel. Niet vreemd dat velen van hen meerdere malen worden opgepakt. Een achttienjarige Algerijn is koploper met 14 arrestaties in tien weken deze zomer, acht keer voor diefstal, zes keer voor een gewelddadige beroving. Twintig delinquenten werden in die tijd samen al 180 keer opgepakt. De rechters stellen meestal dat er geen voldoende bewijs tegen hen is.


www.ad.nl/buitenland/berovingen-teist...
Kaiser
0
838 doden in 24 uur in Spanje

In Spanje zijn de voorbije 24 uur liefst 838 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is alweer een nieuw record, nadat zaterdag 832 sterfgevallen waren gemeld.

De dodentol van het coronavirus in Spanje staat nu op 6.528. Het aantal besmettingen klokt af op 78.797. Dat is een stijging met meer dan 9 procent op één dag tijd.

De zowat 46 miljoen inwoners van Spanje zijn al sinds 14 maart onderworpen aan een strikte lockdown.
[verwijderd]
0
Ik wil graag weer naar Spanje reizen; begin deze maand had ik lekker in de zon willen genieten. Nu wacht ik even af.. jammer dat Europa geen idee heeft hoe ze dingen aan moeten pakken.
Kaiser
0
Spaanse minister: “Nederland profiteert veel meer van EU dan Spanje”
Door Jeannette Kras
3 april, 2020 // 11:32

“Als iedereen blijft denken in termen van ieder voor zich, zal de Europese Unie verzwakken,” aldus de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya in de Volkskrant.

Ze hekelt de opstelling van Nederland als het gaat om financiële noodsteun aan Zuid-Europa. “Deze discussie gaat niet over coronabonds of eurobonds of het noodfonds. Dit is een discussie over de toekomst van Europa. Dat is de échte discussie.”

Profiteren
Bovendien moet Nederland niet doen alsof Spanje niet hervormd heeft, vindt de minister. “Om te beginnen: Spanje heeft enorm bezuinigd, het heeft er echt niet maar wat op los geleefd. Ook hier is de pensioenleeftijd verhoogd. De Spaanse staatsschuld is de laatste jaren gedaald.”

“En dan nog iets: het is in Europa niet zo dat het Noorden alleen betaalt en het Zuiden profiteert. De gezamenlijke markt levert een Nederlander gemiddeld 5.000 euro op en een Spanjaard minder dan 2.000 euro. Dat is ook een deel van de werkelijkheid. En dat moet je ook vertellen.”

Tulpen
Ze schetst een doemscenario als Spanje en Italië geen hulp krijgen. “Als de helft van de Europese Unie op zijn gat ligt – Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland – dan ligt ook de interne markt van de Europese Unie op zijn gat. En dan wijs ik er opnieuw op dat Nederland heel veel profijt heeft van de interne markt. Om het grafisch te zeggen: dan koopt niemand meer de Nederlandse tulpen. Of denk alleen maar aan de haven van Rotterdam. Als er minder handel wordt gedreven, heeft dat enorme consequenties.”

Bijwagen
Verder legt de minister uit waarom de Europese Unie ook politiek gezien belangrijk is. “Waar is de ziel van dit politieke project?” vraagt ze zich af. “Daar hoor je niemand over. Over waarom we samen willen zijn. Onze autonomie loopt gevaar. Als Europa steeds zwakker wordt in een wereld waarin er steeds meer sterke spelers zijn, zoals China en de VS en Rusland, dan veroordeelt dat Europa tot bijwagen van een ander land. Dat is de realiteit.”
Bron(nen): De Volkskrant
Plein777
0
Guardia Civil treed streng op.

Uit de información Alicante van vandaag.

De Guardia Civil controleert of binnen commerciële instellingen de aankoop individueel wordt gedaan en niet met de familie

De burgerwacht beboette een paar in een Torrevieja-supermarkt voor het samen winkelen tijdens de coronavirus-crisis

De veiligheidstroepen en het korps worden volop gebruikt om de verplichte opsluiting af te dwingen vanwege de alarmtoestand die is afgekondigd door de pandemie van Covid-19 en ze voeren niet langer alleen controles uit op de openbare wegen en op snelwegen om ervoor te zorgen dat alleen degenen die de straat opgaan een goede reden hebben.

De burgerwacht is ook begonnen met het controleren van het interieur van supermarkten en winkelgebieden, met als doel dat slechts één lid van de familie essentiële producten koopt. Er zijn mensen die als koppel en in een groep blijven kopen , vandaar dat de Benemérita de eerste boetes oplegt.

Volgens Koninklijk Besluit 463/2020 van 14 maart, waarin de staat van alarm wordt verklaard, moet de duurzaamheid in commerciële instellingen waarvan de opening is toegestaan strikt noodzakelijk zijn voor consumenten om voedsel en producten te kopen. allereerst wordt de mogelijkheid geschorst om producten in de inrichtingen zelf te consumeren.

Het verbiedt dus dat meer dan één persoon uit dezelfde familie-eenheid vergezeld gaat kopen.Bovendien moet de aankoop worden gedaan in de supermarkt of in een groot gebied dat zich het dichtst bij het adres bevindt, iets dat de agenten ook controleren en om de DNI vragen .

De burgerwacht betreedt het binnenland van de open commerciële gebieden om al diegenen die vergezeld gaan om de aankoop te doen een boete op te leggen nadat ze hebben gecontroleerd of velen deze regel hebben overgeslagen.

Deze krant was getuige van hoe een paar burgerwachten, die de gangen door de gangen van een bekende hypermarkt in Torrevieja maakten, een paar bestraften omdat ze samen de aankoop hadden gedaan.

De gesanctioneerde waren verbaasd toen de agenten hen verrasten en beweerden dat ze hadden gezien dat twee mensen in een auto konden gaan, terwijl de een voor en de ander achter zat.

De agenten herinnerden hen eraan dat deze uitzondering alleen geldt in het geval van begeleiding van een minderjarige, een oudere persoon of in een ander zeer gerechtvaardigd geval, zoals iemand naar het ziekenhuis brengen voor een noodgeval. Nooit te kopen.
De aankoop was erg duur voor dit huwelijk. De boetes variëren van 601 tot 30.000 euro en elk van de inbreuken op de verplichte opsluiting wordt bestraft.

Behoefte

Ondanks de voortdurende mededeling aan de burger dat slechts één persoon per huishouden kan gaan winkelen, worden in de provinciale supermarkten nog steeds veel stellen gezien die het winkelwagentje delen.

Agenten kunnen ook een sanctie opleggen als ze geen basisbenodigdheden kopen, zoals deze week gebeurde met een buurman in de Valenciaanse stad La Font d`en Carròs, die een boete van 601 euro kreeg opgelegd door de lokale politie voor het uitgaan van slechts een paar frisdranken, worstjes en chocolade.

De Veiligheidstroepen vragen in veel gemeenten om kaartjes om te verifiëren dat alleen het huis wordt verlaten om basisbenodigdheden te kopen, hoewel andere items ook kunnen worden gekocht zolang het tegelijkertijd is met de meest elementaire. Hiermee wil je meteen eindigen met het picaresque van meerdere keren het huis verlaten met het excuus om naar de supermarkt te gaan.
Plein777
0
ABC: ’Spaanse regering overweegt hele zomer geen toeristen toe te laten’
========================================================

Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in BUITENLAND uit de Telegraaf

MADRID - De Spaanse regering denkt aan een scenario waarin de grenzen langer gesloten blijven en er een hele zomer lang geen buitenlandse toeristen toegelaten zouden worden.

Lege stranden langs de costa’s in Spanje. De kans bestaat dat dat zo blijft

Met meer dan 15.000 doden en ruim 153.000 bevestigde besmettingen is Spanje een van de zwaarst getroffen landen ter wereld, zo schrijft het Spaanse ABC.

De maatregel zou een ramp betekenen voor de - al fragiele - Spaanse economie: toerisme is één van de voornaamste bronnen van inkomsten. Dat de overheid deze maatregel overweegt, duidt op de vrees die het heeft voor een nieuwe opleving van het virus dat nu al zo’n zware tol heeft geëist in het land.

Volgens het plan waarover ABC (als enig nieuwsmedium) schrijft, zouden buitenlandse toeristen Spanje niet binnen mogen en zouden ook Spanjaarden het land niet mogen verlaten, tenzij ze daar een speciaal gezondheidscertificaat voor zouden hebben.

In eigen land op vakantie gaan, zou wel mogen en zelfs gepromoot worden. Al zijn daar ook bepaalde beperkingen mogelijk: zo zou het verplicht worden om op het openbaar vervoer een mondmasker te dragen en om de social distancing-regels te volgen.

Sinds 14 maart is de noodtoestand in Spanje van kracht en sinds 30 maart is het land in volledige lockdown. De maatregelen werden enkele dagen geleden nog verlengd tot en met 26 april.
haas
0
quote:

hirshi schreef op 27 augustus 2019 14:50:

Wie plannen heeft naar Barcelona te gaan is gewaarschuwd.
De stad is in hoog tempo onveilig geworden!!
Op de Spaanse media wordt gewaarschuwd omdat het aantal berovingen in ras tempo toeneemt.

Barcelona maakt zich zorgen om de forse stijging, deze zomer, van het aantal berovingen met geweld, waarvan vooral toeristen het slachtoffer zijn. En van de daders eindigt maar één op de tien (tijdelijk) in de cel.

In de eerste drie maanden van dit jaar vonden in de stad 32.000 diefstallen plaats, 355 per dag. En toen was de zomer nog lang niet begonnen.

Mario Oller is strafrechtadvocaat en schetst het grootste probleem, dat ook de politie vorige week aankaartte: ,,De straffen zijn te laag en de meeste jongens die worden opgepakt staan zo weer op straat.” Van de 1529 arrestanten dit jaar belandden er slechts 165 in de cel. Niet vreemd dat velen van hen meerdere malen worden opgepakt. Een achttienjarige Algerijn is koploper met 14 arrestaties in tien weken deze zomer, acht keer voor diefstal, zes keer voor een gewelddadige beroving. Twintig delinquenten werden in die tijd samen al 180 keer opgepakt. De rechters stellen meestal dat er geen voldoende bewijs tegen hen is.


www.ad.nl/buitenland/berovingen-teist...
www.youtube.com/watch?v=hAhn8vUH82s
hirshi
0
Spanje begint in januari met een grootschalige vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Naar verwachting zal in drie maanden tijd een groot deel van de bevolking zal zijn ingeënt.

Dat heeft premier Sánchez gezegd op eenpersconferentie. Er komen 13.000 plekken waar mensen kunnen worden gevaccineerd. Kwetsbare groepen komen als eerste aan de beurt. Er zullen meer zorgmedewerkers worden geworven, beloofde de premier.

Sánchez moet het plan nog voorleggen aan het kabinet,dat doet hij dinsdag. In Spanje zijn zo'n 1,5 miljoen besmettingen geregistreerd, het hoogste aantal in Europa na Frankrijk.

Bron: teletext
996 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.728,90 -0,23%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.913,42 -0,01%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.381,69 +0,88%
 EUR/USD 1,0647 -0,22%
 WTI 82,13 -0,10%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront