Corbion « Terug naar discussie overzicht

Corbion 2020

147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Isildur1
0
Mooi zo, weer een aandeel die de 100% winst aantikt. Tijd om weer de helft te verkopen en een nieuw pareltje te zoeken
[verwijderd]
0
quote:

keljans 123 schreef op 21 februari 2020 09:16:

opvallende belangstelling. cijfers waren toch niet hosanna.
Ja. Koers kan ook zo snel mogelijk naar beneden gaan ....
postpaul
0
quote:

linke ro schreef op 23 februari 2020 11:16:

beleggers kijken vooruit toch
Échte beleggers wel! Maar hoeveel échte beleggers zijn er? Steeds meer particulieren zitten alleen in aandelen om op relatief korte termijn meer te verdienen dan op een spaarrekening. En dan is een relatief grote daling meteen reden voor blinde paniek.
postpaul
0
Corbion blijft, zeker gezien het pas recent bereikte historisch hoge niveau, héél redelijk liggen. Ik koop bij op paniekdalingen (en heb calls geschreven). Vingers ook aan de knoppen voor het schrijven van puts.
[verwijderd]
0


Als maandag aanstaande dan eindelijk de volledige jaarcijfers worden gepubliceerd reken ik op tegenvallers:

1) Een nettoverlies in het tweede half jaar

2) Het Coronavirus zal impact hebben op Corbion

CS69
0
Analisten verwachten over 2020 stijgende omzet Corbion

6 maart 2020
Maandag komt het Nederlandse Corbion met haar prestaties over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 972,28 miljoen euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 897,2 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Corbion in beeld plus taxaties 2020
beurskoers
Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 52 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 86 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 39,47.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,58 cent. Corbion's dividendrendement ligt dus op 1,71 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,69 procent.

Laatste koersdoelen rond de 34 euro
Kepler Capital Markets, KBC Securities en ING gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.
Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Corbion's beurswaarde 1,99 miljard euro. Het aandeel Corbion was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel Corbion maar liefst 27 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 24 en de 36 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 63 procent hoger.

Koershistorie Corbion van 2007 tot 2020
beurskoers corbion
Klikt u hier voor dividend aandeel Corbion. Het aandeel staat om 9.45 1,47 procent lager op 33,94 euro.
voda
0
Corbion zet sterker in op voedselconservering en melkzuur

Gepubliceerd op 9 maart 2020 07:42 | Views: 0

Corbion 06 mrt
33,16 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Corbion heeft zijn resultaten afgelopen jaar stevig opgekrikt, mede dankzij een sterk vierde kwartaal. Volgens het speciaalchemiebedrijf is daarmee een basis gelegd voor verdere groei in de komende jaren. In een strategie-update kondigde de onderneming aan de investeringen in belangrijke groeisegmenten zoals natuurlijke voedselconservering en melkzuur op te zullen voeren. Tegelijkertijd zal de grootte van de ondernemingsportfolio worden gereduceerd.

De opbrengsten liepen vorig jaar met een kleine 9 procent op tot 976,4 miljoen euro. Daarbij steeg het bedrijfsresultaat (ebitda) met bijna 11 procent tot 145,9 miljoen euro. Mede door een afschrijving op de algentak van ruim 41 miljoen euro kwam het resultaat na belastingen wel lager uit. Onder de streep resteerde 25,8 miljoen euro, waar een jaar eerder nog 54,3 miljoen euro in de boeken ging.

"Terugblikkend op 2019 ben ik blij met het sterke vierde kwartaal waarin we een verdere versnelling van de autonome groei zagen", zegt topman Olivier Rigaud. Hij wijst erop dat de cijfers in lijn zijn met een eerdere management-update van eind januari.
voda
0
Corbion presteert in lijn met eerder afgegeven update

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Corbion
33,16 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in 2019 een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet, wat in lijn was met de eerder afgegeven handelsupdate eind januari. Dit bleek maandag voorbeurs tijdens de publicatie van de definitieve jaarcijfers van het concern.

CEO Olivier Rigaud sprak van een sterk vierde kwartaal, waarin de autonome groei verder versnelde, en het concern de eigen verwachtingen voor Ingredient Solutions wist te overtreffen, terwijl de prestaties bij Innovation Platforms in lijn waren met de verwachtingen.

Daarnaast presenteerde Corbion zijn strategie Advance 2025, waarbij het bedrijf in de periode 2020 - 2025 meer wil investeringen in belangrijke groeigebieden zoals de conservering van natuurlijk voedsel en melkzuur, terwijl het bedrijf tegelijkertijd de omvang van de ondernemingsportefeuille wil verminderen.

Corbion meldde in een separaat persbericht dat het per 1 april 2020 zijn executive committee heeft versterkt met de benoeming van twee nieuwe leden ter ondersteuning van het realiseren van de nieuwe strategie. Marco Bootz is benoemd tot President Lactic Acid & Specialties, terwijl Ruud Peerbooms de nieuwe President van Algae Ingredients wordt.

Het concern stelt voor 2019 een dividend voor in contanten van 0,56 euro per aandeel, wat gelijk is aan het voorgaande jaar.

Corbion boekte het afgelopen boekjaar een aangepaste EBITDA van 145,9 miljoen euro, in vergelijking met 131,6 miljoen euro in 2018. Het bedrijfsresultaat bedroeg 61,3 miljoen euro, tegenover 87,9 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 25,8 miljoen euro, in vergelijking met 54,3 miljoen euro in 2018. De daling van de nettowinst is met name het resultaat van een trager dan verwachte ontwikkeling van de activiteiten op het vlak van plantaardige voedingsstoffen uit micro-algen. Dit drukte op de resultaten met circa 25 miljoen euro.

Outlook

Voor de periode 2020 - 2025 voorziet Corbion een autonome omzetgroei van 4 tot 7 procent. Voor het lopende jaar wordt een stabiele EBITDA-marge verwacht ten opzichte van de 15 procent over 2019. Daarbij wordt vanaf 2025 gestreefd naar een EBITDA-marge die hoger is dan 17 procent.

Voor Sustainable Food Solutions wordt in deze periode naar een omzetgroei gestreeft van circa 3 procent en voor Lactic Acid & Specialties naar een groei van ongeveer 7 procent.

Het bedrijf is van plan jaarlijks circa 60 miljoen tot 70 miljoen te investeren.

Het aandeel Corbion sloot vrijdag op 33,16 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: outlook Corbion redelijk krachtig

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Corbion
31,46 -1,70 -5,13 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De autonome omzetgroeiverwachting van Corbion voor de periode 2020 tot en met 2025 lijken redelijk krachtig, terwijl de resultaten over 2019 in lijn waren met de eind januari gepresenteerde update. Dit stelde analist Robert Jan Vos van ABN AMRO maandag tegenover ABM Financial News in reactie op de jaarcijfers van het concern.

Het meest interessante was volgens de analist echter de strategie-update van het bedrijf. Een herschikking van de divisies binnen het bedrijf viel daarbij het meest op. Corbion kondigde drie nieuwe divisies aan. "Of het slechts naamwijzigingen betreft of dat onderling met activiteiten wordt geschoven is afwachten", aldus Vos.

Daarnaast merkte Corbion een "flink stuk" van de omzet aan als niet gerelateerd aan kernactiviteiten, "wat een mogelijke verkoop suggereert", zei de analist, eraan toevoegend dat ook dit niet met zekerheid is te zeggen.

Tot slot merkte Vos op dat de doelstellingen van het bedrijf, waaronder een autonome omzetgroei voor de periode 2020 tot en met 2025 van 4 tot 7 procent, lastig zijn om te duiden omdat het over de kernactiviteiten gaat en vooralsnog niet duidelijk is hoe de activiteiten worden opgesplitst. Desondanks spreekt hij van een redelijk krachtige groeiverwachting.

ABN AMRO hanteert een Houden advies op Corbion met een en koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel Corbion noteerde maandag op een rood Damrak 5,9 procent lager op 31,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Melkzuurproducent Corbion wil jaarlijks 4% tot 7% groeien

Van suikerproducent tot een biotechnologiebedrijf met een beursnotering. Wie Corbion volgt, de voormalige Centrale Suiker Maatschappij (CSM), weet dat het bedrijf flink is getransformeerd. Maar er moesten nog een aantal keuzes worden gemaakt, stelde topman Olivier Rigaud maandag, tijdens de beleggersdag waar hij de strategie tot 2025 presenteerde.

Corbion produceert melkzuur en melkzuurderivaten en maakt daarnaast emulgatoren, functionele enzymmengsels, mineralen, vitamines en algen-ingrediënten. 'Fermentatie staat aan de basis van alles wat we doen', zegt Rigaud, die in juli toetrad tot het bedrijf. Na zijn komst was het een 'natuurlijk moment' om de activiteiten tegen het licht te houden. 'We hebben gekeken waarvoor Corbion echt staat. En hoe we stabieler kunnen groeien', zegt hij. Het nieuwe doel is om tot aan 2025 jaarlijks autonoom met 4% tot 7% te groeien.
Eind januari was al bekend dat Corbion $190 mln wil investeren in een nieuwe melkzuurfabriek, op de bestaande site in Thailand. Hier maakt het ook de grondstoffen voor de naastgelegen bioplasticfabriek, waar het PLA (polymelkzuur) maakt, samen met Total. Omdat de nieuwe fabriek er niet direct staat, houdt het hiervoor een groeidoel aan van 7%.

Algenproductie
Corbion verdeelt de activiteiten voortaan in drie pijlers: voeding, zoals natuurlijke conservering, melkzuur en -derivaten, en de incubator, waar het nieuwe technologieën onder schaart. Daarbij staan vraagstukken omtrent duurzaamheid, plasticvervuiling en de wereldwijde voedselvoorziening centraal, aldus de topman. De beleggersdag werd dan ook toepasselijk gehouden in de 'groene' hotspot, het Jakarta-hotel in Amsterdam.

Binnen de incubator ontwikkelt het bedrijf technologieën zoals het winnen van omega 3-vetzuren en proteïne uit micro-algen. De algenproducten kunnen als visvoer gebruikt worden, om zo overbevissing tegen te gaan, stelt Rigaud. 'Kweekzalm wordt nu gevoerd met andere vissen, met alle gevolgen van dien.' Toch lijkt het 'momentum voor algen' er nog niet te zijn. Eerder wilde het bedrijf met de omega 3-producten in 2021 break-even spelen, dat wordt nu 2022.

Ook neemt het afscheid van drie bedrijfsonderdelen: kookolie op basis van algen, bevroren deeg, en technologie om van fructose plastic te maken.

Corbion presenteerde ook de definitieve resultaten over 2019. Die waren grotendeels zoals in januari al was aangekondigd. Het bedrijf boekte 30,3% minder winst dan een jaar ervoor en kwam uit op een operationeel resultaat van €61,3 mln. Ondertussen steeg de omzet met 8,8%, naar €976,4 mln.

Bij de derdekwartaalcijfers waarschuwde Corbion al voor die lagere groei. Toch stond het aandeel van de midkapper woensdag aan het einde van de handel 8,9% lager. Voor de nieuwe plannen heeft Rigaud goede hoop. 'Strategie is uiteindelijk een mooie set powerpointslides. De magie komt van de uitvoering.'

fd.nl/ondernemen/1337484/melkzuurprod...
Sander1234
0
voda
0
CEO Corbion: trachten productie en distributie te garanderen
17:51
*CEO Corbion: houden ontwikkelingen coronavirus nauwlettend in de gaten en treffen maatregelen
17:51
*CEO Corbion: uitzonderlijke en uitdagende tijden

bron Binck
voda
0
Corbion verschuift aandeelhoudersvergadering

Gepubliceerd op 26 maart 2020 19:09 | Views: 65

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Corbion verschuift zijn aandeelhoudersvergadering naar eind juni. Eigenlijk zou de bijeenkomst 11 mei plaatsvinden, maar vanwege de maatregelen rond het coronavirus vindt het bedrijf die datum te onveilig.

Een reeks bedrijven heeft de afgelopen dagen aandeelhoudersvergaderingen naar achteren geschoven. Bedrijven die de vergadering wel door laten gaan, roepen aandeelhouders op om bij volmacht te stemmen of maken er een virtuele vergadering van.
Senior 1936
0
Ik keek zojuist in mijn portefeuille en zag een idioot hoge laatprijs voor de geschreven putoptie CSM sept.2020/18 á 9,65.
Het vervelende is dat de margin daardoor is berekend op 1206 euro !
Dit kan natuurlijk niet kloppen. Maar ja .....
Bij Binck kreeg ik geen gehoor (overbelaste lijnen).
voda
0
ABN AMRO verhoogt koersdoel Corbion van 27,00 naar 30,00 euro
09:29
*ABN AMRO verhoogt advies Corbion van Houden naar Kopen

Bron Binck
voda
0
Beursblik: ABN AMRO zet Corbion op de kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Corbion
25,48 -0,42 -1,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft maandag het advies voor Corbion verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 27,00 naar 30,00 euro.

Vooralsnog lijkt Corbion relatief weinig last te hebben van de coronavirusuitbraak. Alle fabrieken draaien nog en er zijn geen grote problemen in de toelevering.

Analist Robert Jan Vos wees in zijn rapport op de aanzienlijke blootstelling van Corbion aan de voedingsindustrie, de farmacie en de medische sector. Hierdoor schat de analist de risico's en de impact van de corona-uitbraak in als laag tot middelmatig.

De schuldratio schat Vos op 2,0 en volgens hem kan Corbion eenvoudig grote investeringen uitstellen.

Verder draait de PLA-samenwerking met Total goed en ABN AMRO denkt dat deze snel uit de verliezen zal komen.

Het aandeel Corbion daalde maandag 1,8 procent naar 25,44 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pietje-2005
0
147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 18,890
Verschil +0,160 (+0,85%)
Hoog 18,920
Laag 18,480
Volume 77.659
Volume gemiddeld 140.901
Volume gisteren 83.057

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront