Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB grijpt weer in om economische pijn coronacrisis te verzachten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 MD2018 19 maart 2020 09:16
    Ik blijf het ongekend vinden van de centrale banken om nu al zo hard in te grijpen en nog meer geld te blijven pompen in de markt. Waar is de markt werking? Natuurlijk worden vele bedrijven hard geraakt maar als men niet eens een paar maanden met minder omzet al omvallen is het wel erg slecht gesteld. Banken maken zich eigenlijk nooit zorgen, vangnet zijn toch de centrale banken. En wie gaat dit allemaal betalen ooit.... de burgers. Ik vraag mij toch echt af wat men hier wil bereiken, de verdere crash op de beurzen? En waarom? Jaren lang ongekende stijgingen op de beurs, nu een correctie, ja hard maar toch hoort bij de beurs toch? Succes iedereen
  2. Kopzorgen over erfpacht 20 maart 2020 10:46
    De massaliteit van het aantal ondersteuningsaanvragen gaat onherroepelijk leiden tot een grote administratieve janboel bij het Rijk en Gemeenten. Het was veel beter geweest om directe ondersteuning te bieden in de vorm van een lening met voorwaarden ten aanzien van terugbetaling. Dit alles zoveel als mogelijk te regelen via uitstel van afdrachten van belastingen. Achteraf zou dan kunnen worden beoordeeld of bepaalde bedragen zouden kunnen worden kwijt gescholden. Hoe gaat de Overheid overigens de leen uitstelmogelijkheden beoordelen in relatie met hun aanvragen?
  3. Kopzorgen over erfpacht 20 maart 2020 10:47
    De massaliteit van het aantal ondersteuningsaanvragen gaat onherroepelijk leiden tot een grote administratieve janboel bij het Rijk en Gemeenten. Het was veel beter geweest om directe ondersteuning te bieden in de vorm van een lening met voorwaarden ten aanzien van terugbetaling. Dit alles zoveel als mogelijk te regelen via uitstel van afdrachten van belastingen. Achteraf zou dan kunnen worden beoordeeld of bepaalde bedragen zouden kunnen worden kwijt gescholden. Hoe gaat de Overheid overigens de leen uitstelmogelijkheden van de banken beoordelen in relatie met hun aanvragen?
  4. Kopzorgen over erfpacht 20 maart 2020 16:11
    Het grote gevaar is dat de EU t.z.t. alle opgekochte obligaties straks aan particulieren wil/moet verkopen via zgn. SBBS (Sovereign Bond-Backed Securities) obligaties. Populair gezegd zijn dit dan alle -ook de slechte- obligaties, die in één mandje worden verzameld en verkocht. Zelfs PENSIOENFONDSEN (!!!) zouden door de DNB kunnen worden verplicht om deze bad obligaties aan te kopen. Oppassen dus!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links