Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom het slim is om dom te doen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. joeps 17 maart 2020 15:00
    Het is bijzonder onwaarschijnlijk dat Einstein deze opmerking over compound interest maakte. Zie quoteinvestigator.com/2011/10/31/comp...

    QI was unable to find any support for the attachment to Einstein, and QI believes that it is very unlikely that Einstein made this remark.
    Sometimes a comment is attributed to a famous individual to increase the prestige and believability of the comment. Also, a quotation from a famous person is often considered more interesting and entertaining. Inaccurate attributions are readily propagated.
  2. RaWi 17 maart 2020 15:24
    AJ je hebt gelijk. Richting pensioen moet je echter wel meer op safe gaan spelen. Je weet immers niet wanneer die dikke dip komt. En om daarin nu net met pensionering terecht te komen dat wil je niet.
    Ik betrap mijzelf erop nog te vaak mee te doen in het casino spel. Al houd ik altijd voor 75% een mandje lange termijn, per kwartaal wat inleg en nu nog wat meer. De rest is speelgeld, beetje volatiele kansrijke aandelen oppikken en wat gokjes met opties wat gelukkig dezer dagen goed uit pakt. Zodoende het verlies van de long-term mand wat beter gecompenseerd. Ik heb nog een jaar of 30 te gaan naar pensioen, als het er überhaupt ooit van komt. Dus daarom al vele jaren terug zelf gaan sparen(lees beleggen) voor pensioen.
  3. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 17 maart 2020 15:30
    quote:

    wiegveld schreef op 17 maart 2020 14:59:

    Je maakt een denkfout.
    je kan niet altijd beslissen wanneer je oogst!
    Dat kan dus dramatico aflopen.

    100% eens. Als je niet kan hakken als speler op de beurs en alleen maar wil verkopen met winst, dan ben je dus wél een ritjes maker, maar slechts eenzijdig, namelijk omhoog.Dan kan kan het wel eens heel lang duren voor je er weer bovenop bent met je huidige (doorgemiddelde?) portefeuille.

    Mensen die nu door plotseling inkomensverlies stukjes portefeuille liquide moeten maken zullen zich wel even achter de oren krabben waarom ze niet in een zware bearmarket de boel hebben geliquideerd, op niveau 530 bijvoorbeeld, honderd punten onder de high. Maar nee, het zou wel goed komen. En een paar dagen later staan we op 411. En nu maandenlang voortsukkelen op dat niveau ? Wachten op dividend. Ok.

    Long posities sluiten en op een lager niveau instappen is ook een tactiek. Maar stieren en verkopen in dalende markten, dat is nogal eens een lastig dingetje.

    Succes met je portefeuille.
  4. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 17 maart 2020 15:52
    Als beleggen is: kopen en alleen verkopen met winst en anders (heel lang) wachten en hopen dat het weer rechttrekt dan kan iedereen dat. Beleggers in TomTom, KPN, Getronics, Imtech dat waren heel goede buy and hold beleggers.

    Alle handelingen op de beurs zijn in de kern speculatief van aard: niemand kan immers weten welke kant het opgaat.

    Maar speculeren wordt nogal eens afgedaan als dom gokken. En halstarrig blijven volharden in een zwaar verlieslatende longpositie is niet gokken / hopen /bidden op een goede afloop? Nee dat heet dan hoogdravend beleggen. Ik noem het: kop in het zand steken.

    Het ego is te groot om het verlies te nemen.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 maart 2020 15:56
    Albert Einstein heeft die uitspraak nooit gedaan; Albert had totaal geen interesse in geldzaken.

    “The most powerful force in the universe is compound interest.” This quote has been inaccurately credited to Albert Einstein. Often, really smart people are credited with saying stuff like this but nobody can confirm its true author.
  6. I need a dollar 17 maart 2020 16:14
    Toch een gemiste kans AJK, ik zie mijzelf als een lange termijn belegger, door alleen bedrijven te kopen die
    - ik moet het businessmodel snappen
    - winst maken
    - liefst een redelijk dividend verleden, continue presteren
    - Duidelijk concurrentie voordeel, sterk merk

    Maar ben een 2.0 langetermijn belegger, oftewel ik zat ook naar dat mooie herbeleggingsgrafiekje te kijken en was al een half jaar terug aan het afbouwen geweest naar cash (50%) vervolgens diende zich de Corona aan in China en ik wist twee maanden terug al dat dit de trigger zou zijn en verkocht de ander helft.

    We zakken op jou herbeleggingsgraffiek ergens onder die 1000 en dan zit ik klaar met mijn 100% cash voor 2 tot 3 keer dezelfde hoeveelheid aandelen. En dan zit ik weer long.

    Als je oplet heeft buffet ook steeds gezegd dat alles eigenlijk te duur is voor koopjes en hij ging ook steeds meer cash aanhouden, toch ook een langetermijnbelgger

    Volgens mij komt het erop neer AJK, je moet wel blijven opletten!
  7. [verwijderd] 17 maart 2020 16:32
    Het is niet zozeer dat u niet long zou mogen als u dat bevalt. Het is meer dat elke redacteur van de iex altijd kopen zegt. Dat is toch raar voor een journalisten club? Er is toch niet eeuwig en altijd optimisme overal? Dan wordt de job zelf ook wel overbodig.

    Ergens zou je toch risico analyses moeten maken denk ik, doe je ook als je een verzekering neemt. Hoe komt het dat onder geen enkel belang ooit afscheid mag worden genomen van een waarde instrument? Het is maar een instrument, geen leuke jonge hond.

    FED begint nog maar net met noodmaatregelen. Er komen er nog veel meer. De dag dat de echte aandelengekkies dan eindelijk door de knieen gaan en verkopen, dan moet je liquide zitten en niet al je geld al hebben verbrast. Kansen komen en gaan er elke dag. Misschien is het u die geduld ontbeert?
  8. I need a dollar 17 maart 2020 17:04
    quote:

    GertosAmdam schreef op 17 maart 2020 16:46:

    Sell the rumour, buy the fact. Sell the panic, buy reality. Dit zou weleens een mooi instapmoment kunnen zijn, circa 35% lager dan de high zijn alle indices nu. Alle angst is nu wel verdisconteerd zou ik denken. Succes allemaal.
    Veel te vroeg, de VS en VK ontkennen nu nog maar zullen straks ook vanzelf door de knieën gaan. Dan begint de laatste afstort en pas het dal.
  9. Scarlet 17 maart 2020 17:36
    Wat ik me dan in deze markt afvraag: smeren jullie minder boter op je brood of was je je haar minder. Dus waarom gaat Unilever toch de dieperik in. Of ING die vorig jaar nog 4,5 miljard winst maakte. Ja, ja ik weet het die hebben wat exposure naar de oliemarkt. Maar die olieruzie wordt echt wel opgelost, omdat de strijdende partijen en ook baat bij hebben om een hogere olieprijs te zien. Dus net zoals vele anderen zullen RD en ING straks weer vleugels gaan krijgen en vraag je je dan niet af, had ik ze maar gekocht toen het div. rendement op die lage prijs ver boven de 10% lag.
  10. MikeC. 17 maart 2020 17:53
    In Italie vertraagt de verergering.
    In China is er verbetering.
    In Europa wordt het nog een kleine week slechter.
    -----> Als het daar beter wordt met de semi-lock-downs kan dat voldoende zijn om de beurs terug op te tillen.

    De vraag is natuurlijk hoe die semi-lock-downs opgeheven gaan worden en na hoeveel tijd en welk effect ze gehad hebben.
  11. hak50%bak 17 maart 2020 18:04
    AJ, prima verhaal, zelfs emotioneel,of zit/zat je zelf even stuk ? ik laatste dagen zeker ook paar keer dus als troost, je bent niet alleen; daytrading posities zorgen voor slapeloze nachten, en er komt nog meer op ons af.
    Snap eerlijk gezegd je lange termijn strategie niet, in zoverre: dat je blijkbaar 100% maandelijks blijft inzetten? je bent toch niet blind en leest/volgt zelf het actuele nieuws als geen ander?
    Heb zelf voor de lange termijn portefeuilles gekozen voor 50% verkopen of kopen en daarmee doe je het nooit helemaal goed maar ook niet verkeerd. Alleen vorige week even dit door de hectiek dit principe los gelaten en voor 25% bijgekocht..
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links