Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
voda
0
Uitgelicht: mooi aankoopmoment voor kwaliteitsaandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
18,76 0,026 0,14 % Euronext Amsterdam
ASM International
80,90 1,12 1,40 % Euronext Amsterdam
ASML
216,10 -2,30 -1,05 % Euronext Amsterdam
Basic-Fit NV
21,55 0,15 0,70 % Euronext Amsterdam
BE Semiconductor Industries
26,38 2,43 10,15 % Euronext Amsterdam
Galapagos
146,10 2,45 1,71 % Euronext Amsterdam
Just Eat Takeaway
65,80 3,50 5,62 % Euronext Amsterdam
Just Eat Takeaway
£ 0,6528 -54,3972 -98,81 % London Stock Exchange
Philips NV
30,295 -0,355 -1,16 % Euronext Amsterdam
Philips NV
31,66 0,005 0,02 % Gruppo Borsa Italiana
Royal Dutch Shell -A-
12,798 -0,176 -1,36 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 11,985 0,715 6,34 % London Stock Exchange
SBM Offshore
11,34 0,785 7,44 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Voor beleggers is de afgelopen beursweek er een geweest die in het geheugen gegrift zal staan. Met name de koersdalingen van de AEX op maandag en donderdag van respectievelijk 7,6 en 10,8 procent zullen niet snel vergeten worden. Het voordeel van zulke bewegingen op de beurs kan zijn dat er mooie instapkansen ontstaan.

Portefeuillemanager Albert Jellema van Deaandeelhouder.nl denkt dat die kansen er nu inderdaad zijn. "Voor de korte termijn heeft de huidige situatie effect op de economische groei, maar voor de lange termijn ga ik er vanuit dat het economische plaatje hierdoor niet zal worden ontwricht."

Voor beleggers is het volgens Jellema van belang te kijken naar ondernemingen met een goed bedrijfsmodel. "Op de lange termijn gaat dat zich uitbetalen."

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen sluit zich bij de woorden van Jellema aan. "Koop een goed bedrijf, dat is het belangrijkste." Maar, benadrukte Versteeg, "verschiet niet al je kruit ineens, stap geleidelijk in. De bodem precies timen gaat niet. Als je daar op wacht, ben je kansloos."

Senior financial economist Tom Simonts van KBC gaf als suggestie om bijvoorbeeld elke keer met een kwart van de liquiditeit in te stappen. Analist Nico Inberg van IEX gaf ook het advies gefaseerd in te stappen. "Het kan zijn dat we gisteren de 'uitkots-golf' hebben gehad, maar ik sluit ook niet uit dat er nog een tik over heen komt, aangezien ik wel een recessie verwacht."

Boodschappenlijst

Jellema noemde Basic-Fit als mooie koopkandidaat. "Donderdag daalde de koers ruim 15 procent nadat de Noorse sectorgenoot SATS aankondigde de deuren voor 2 weken dicht te houden. Beleggers zijn bang dat Basic-Fit dat ook gaat doen en dan mogelijk abonnementsgeld terug zal gaan betalen."

Indien Basic-Fit dat gaat doen zal het voor de korte termijn pijn doen, stelde de vermogensbeheerder. "Maar wat de markt nu inprijst, vind ik overdreven. Op termijn zie ik de koers van het aandeel verdubbelen."

SBM Offshore is ook een aandeel dat onterecht is afgestraft. "Ik begrijp daar eigenlijk niets van. Als je de huidige FPSO contracten, die ze hebben uitstaan voor 10 tot 20 jaar, contant maakt, dan kom je uit op een aandelenprijs van 16 euro. Ik reken de toekomstige contracten nog niet eens mee, doe je dat wel dan kom je uit op 20 euro per aandeel."

Ook gelooft de vermogensbeheerder in het bedrijfsmodel van Just Eat Takeaway. "Het zou trouwens zo maar kunnen dat ze ook nog profiteren dat mensen door het virus meer thuis laten bezorgen. Deze business staat in mijn ogen niet onder druk."

"Als belegger kun je nu de aandelen 30 procent goedkoper aanschaffen dan een paar weken geleden, wat wil je nog meer."

Tot slot gaf Jellema aan veel te verwachten van de halfjaarcijfers van flitshandelaar Flow Traders. "Dit zijn marktomstandigheden waarin zij veel geld kunnen verdienen. Als ik kijk naar de koersontwikkeling van de Amerikaanse sectorgenoot Virtu dan moet de koers richting de 30 euro kunnen."

Versteeg ziet kansen voor ASML. "Zo'n mooi aandeel is veel te hard afgestraft. Zij zullen blijven profiteren van de vraag naar chips en die vraag zal alleen maar toenemen."

De analist gaf aan dat de stap van 4G naar 5G te vraag naar chips zal aanjagen. "ASML speelt in de Champions league op dat vlak, er is er maar één die EUV machines kan maken en dat is ASML."

Andere halfgeleiders als ASMI en Besi staan ook op de lijst van Versteeg. "Dit is meer eredivisie niveau, maar ook dit zijn prachtige aandelen en die gaan ook profiteren van de vraag naar chips."

Simonts van KBC ziet ook kansen voor ASML en ASMI. "Beleggers lijken een recessie in te prijzen en dat vinden wij een stap te ver gaan."

Galapagos is in de ogen van Simonts onterecht mee verkocht de afgelopen dagen. "Het was een veldslag en daar is Galapagos onterecht slachtoffer van geworden, hun business heeft niet te lijden onder het coronavirus."

Galapagos noemde Versteeg als speculatieve tip. "Mooi bedrijf dat eigenlijk niet wordt geraakt door het coronavirus. Daarnaast heeft het nog een kaspositie van 6 miljard euro."

"Boring is more beautiful", zei Simonts poëtisch. Saaie aandelen met een voorspelbaar dividend zijn nu interessant. Daarbij denkt de econoom aan de vastgoedsector en de telecomsector. "Hier zijn mooie dividendrendementen te halen. De huidige daling heeft gezorgd voor een aantrekkelijke risicopremie."

Ook bedrijven in de e-commerce hoek liggen er aantrekkelijk bij, meent de econoom van KBC. "Daarbij kijken we naar bijvoorbeeld Prosus en Alibaba."

Alle fondsen zijn hard afgestraft, maar als belegggers bedrijven kiezen die goed gefinancierd zijn en een duurzame business hebben dan moet het goed komen", aldus Inberg.

Ahold Delhaize is in de ogen van de analist een bedrijf dat kan profiteren van de huidige situatie. "Mensen gaan nu hamsteren en kopen teveel dingen. Ook staat het sociale leven nu op een laag pitje en daardoor houden de mensen wat geld over, en dat kunnen ze vervolgens weer besteden aan duurdere boodschappen in de supermarkt."

Ook in de gezondheidssector ziet Inberg kansen. "Er is behoefte aan medische apparatuur en dan kom je uit bij een bedrijf als Philips."

Royal Dutch Shell werd door de analisten veel genoemd, maar niet als de topkandidaat. Voor de lange termijn ziet Versteeg meer in technologie fondsen dan in een bedrijf als Shell. "Wel moet ik zeggen dat de huidige koersdaling is doorgeschoten en voor de middellange termijn kun je het hier zeker goed mee hebben."

Interessant is wel wat de olieprijs gaat doen, merkte Versteeg op. "Voor het huidige dividendbeleid moet de olieprijs eigenlijk boven de 50 dollar noteren. Maar ik denk dat het wel los loopt."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kaiser
0
Mnuchin Says Doesn’t Expect U.S. Recession From Coronavirus www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

Secretary Mnuchin on Trump administration's efforts to ease the financial fallout from coronavirus pandemic video.foxnews.com/v/6141765458001#sp=...

Kaiser
0
Italy’s government is weighing a new package of measures including increased spending for its stricken healthcare sector and moves to cover extraordinary redundancies caused by the coronavirus
www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

voda
0
Drempel meldingsplicht shortselling omlaag

Gepubliceerd op 16 maart 2020 12:45 | Views: 3.874

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurstoezichthouders verlagen de drempel van de meldingsplicht van een zogeheten short sell-positie, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat hebben ze gezamenlijk, in ESMA-verband, besloten in het licht van de grote corona-onrust op de financiële markten.

Normaal geldt in Europa de regeling dat posities van meer dan 0,2 procent bij de nationale beurstoezichthouders dienen te worden gemeld. Dit wordt verlaagd naar 0,1 procent. De maatregel gaat per direct in voor de duur van drie maanden en kan indien nodig verlengd worden.

Vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus gaan de beurzen de laatste tijd hard onderuit. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.

Verboden

In het Verenigd Koninkrijk is de mogelijkheid van shortselling voor het weekend al per direct verboden. In diverse andere landen zijn ook al verboden opgelegd. In Nederland is een dergelijk verbod vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.

De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) laat weten de ontwikkelingen op de aandelenbeurzen momenteel op de voet te volgen. De financiële waakhond heeft een directe lijn met beursuitbater Euronext en andere handelsplatformen, met toezichthouders in binnen- en buitenland en staat in direct contact met handels- en marktpartijen.
Kaiser
0
IMF says ready to mobilize its $1 trillion lending capacity to help countries deal with coronavirus pandemic - MarketWatch
Kaiser
0
Kaiser
0
The ECB frees up about 100 billion euros ($112 billion) of bank capital to maintain the flow of credit amid the spread of the coronavirus www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
Kaiser
0
Kaiser
0
Romney, other lawmakers call for sending $1,000 checks to Americans as part of coronavirus response
voda
0
Poging tot herstel AEX na crash Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag een hogere opening tegemoet. Op Wall Street koerste de Dow Jones index maandagavond nog 12,9 procent lager, het grootste dagverlies sinds 1987. Amerikaanse futures noteerden vanochtend weer in het groen.

Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 2,4 procent. De index daalde maandag nog 3,7 procent tot 416,77 punten en noteerde tussentijds zelfs op 389,60 punten. De Midkap liet gisteren een verlies van 6,2 procent optekenen.

In heel Europa waren de markten maandag volledig in de greep van het oprukkende coronavirus. Een golf aan nieuwe besmettingen dwong Europese overheden tot een reeks nieuwe maatregelen, waardoor de economieën van Europa deels stilvallen. De bewegingsvrijheid van burgers is in een groot aantal landen sterk aan banden gelegd.

Op Wall Street kleurden de hoofdindices maandagavond dieprood. De S&P 500 sloot 12 procent in de min, terwijl techbeurs Nasdaq 12,3 procent prijs gaf. Nooit eerder verloor de Nasdaq zo veel in één dag.

"Dit is hoe paniek eruit ziet. Het maakt niet uit dat de Fed heeft ingegrepen of wat ze anders hadden kunnen doen; de bewegingen in de markt tonen angst en onzekerheid", aldus analist Patrick Healey van Caliber Financial Partners.

De Amerikaanse centrale bank bracht zondagavond nog de rente richting het nulpunt maar economische zorgen bleven de overhand houden. Richting het einde van de handel in New York verloren de beurzen maandag nog extra terrein nadat de Amerikaanse president Donald Trump de verwachting uitsprak dat het land mogelijk in een recessie terecht zal komen. Bij aanvang van de handelsdag werden de beurzen voor de derde keer binnen een week stilgelegd vanwege forse openingsverliezen.

In Europa werd bekend dat de Europese Unie per vandaag zijn grenzen sluit.

Het aantal nieuwe besmettingen in westerse landen loopt ondertussen snel op. In de VS gaat het om 4.661 besmettingen en Zuid-Korea heeft 8.320 gevallen gemeld.

In Duitsland zijn er 7.272 besmettingen. In Frankrijk gaat het om 6.650 gevallen. Spanje kent 9.942 gevallen. Ook zijn er steeds meer meldingen in andere Europese landen, waaronder 1.058 in België en 1.414 in Nederland.

Italië blijft de brandhaard in Europa. In Italië zijn er nu 27.980 besmettingen gemeld.

In totaal zijn er inmiddels 7.154 mensen overleden aan het coronavirus en 79.433 mensen hersteld.

De Aziatische beurzen noteren vanochtend overwegend vlak tot licht lager. Negatieve uitschieter is de beurs in Seoel met een verlies van bijna drie procent. Australië is een positieve uitschieter na een renteverlaging. Sydney wint bijna zes procent. Maandag verloor de index nog 10 procent.

Een vat West Texas Intermediate werd maandag ruim 12 procent minder waard. In de Aziatische handel vanochtend is er een herstel van een paar procent.

Bedrijfsnieuws

KPN sluit tot zeker 6 april al zijn winkels vanwege het coronavirus. Dit meldde het telecombedrijf maandagavond.

De omzet van Beter Bed uit voortgezette activiteiten steeg in 2019 met 7,5 procent naar 185,8 miljoen euro. Het nettoresultaat daalde van 6,9 miljoen positief naar 4,2 miljoen euro negatief in 2019. Vooralsnog zijn de effecten van het coronavirus klein, merkte Beter Bed op.

Arcadis ontving twee raamcontracten van de provincie Utrecht.


Euronext benoemde Georges Lauchard tot chief operating officer. Lauchard, die in principe start op 17 maart aanstaande, werkte eerder voor de Amerikaanse bank JPMorgan.

Core Laboraties verlaagt het dividend en voert zijn kostenbesparingen op.


Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot maandag 12 procent in de min op een slot van 2.386 punten. De Dow Jones index verloor 12,9 procent tot 20.189 punten en de Nasdaq daalde 12,3 procent tot 6.905 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
*DNB: door twee maatregelen valt ruim 8 miljard euro kapitaal vrij
17:57
*Invoering van ondergrens voor de risicoweging van hypothecaire leningen wordt uitgesteld
17:57
*voor ING, 2 procent voor Rabobank en 1,5 procent voor ABN AMRO
17:56
*Systeemrisicobuffer verlaagd van huidige 3 procent van de mondiale risicogewogen blootstellingen naar 2,5 procent
17:55
*DNB verlaagt buffereis banken om kredietverlening te ondersteunen
voda
1
Hallo allemaal. Het is zo ver.

Voda's 250.000 ste POST

Knap veel werk in die 14 jaar!

Mijn 200.000 was op 14 juni 2018. Sindsdien de TURBO er op gezet. :-)

DETAILS
Lid sinds 02 dec 2005
Laatste bezoek 14 jun 2018
Aantal posts 200.000
Gegeven aanbevelingen 10.020
Ontvangen aanbevelingen 30.640
Aanbevelingen/Posts 0,1532

Nu dus het feestelijke feit:

DETAILS
Lid sinds 02 dec 2005
Laatste bezoek 17 mrt 2020
Aantal posts 250.000
Gegeven aanbevelingen 12.223
Ontvangen aanbevelingen 38.484
Aanbevelingen/Posts 0,1539
nobahamas
0
quote:

voda schreef op 17 maart 2020 19:13:

Hallo allemaal. Het is zo ver.

Voda's 250.000 ste POST

Knap veel werk in die 14 jaar!

Mijn 200.000 was op 14 juni 2018. Sindsdien de TURBO er op gezet. :-)

DETAILS
Lid sinds 02 dec 2005
Laatste bezoek 14 jun 2018
Aantal posts 200.000
Gegeven aanbevelingen 10.020
Ontvangen aanbevelingen 30.640
Aanbevelingen/Posts 0,1532

Nu dus het feestelijke feit:

DETAILS
Lid sinds 02 dec 2005
Laatste bezoek 17 mrt 2020
Aantal posts 250.000
Gegeven aanbevelingen 12.223
Ontvangen aanbevelingen 38.484
Aanbevelingen/Posts 0,1539
Van harte Hans, en nog veel positieve postings gewenst...
voda
0
Italië verbiedt shortselling voor periode van 90 dagen

Gepubliceerd op 17 maart 2020 22:14 | Views: 4.603

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Italië heeft het verbod op shortselling verlengd. Beleggers mogen 90 dagen niet meer speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat maakte de Italiaanse beurswaakhond bekend. In Italië gold al een verbod op shortselling en ook in andere landen als Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje is het niet toegestaan.

Vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus gaan de beurzen de laatste tijd hard onderuit. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.

In Nederland is een dergelijk verbod vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.

De Europese beurstoezichthouders verlaagden maandag de drempel van de meldingsplicht van short sell-posities. Daarmee kan beter worden gemonitord hoeveel beleggers op een koersdaling van aandelen speculeren.
voda
0
Update: FSMA verbiedt shortselling in België

(ABM FN) De Belgische toezichthouder op de financiële markten FSMA heeft shortselling van aandelen voor een maand verboden in België. Dat maakte de FSMA dinsdag nabeurs bekend.

Het verbod volgt op een eerder verbod op shortselling van bepaalde aandelen op dinsdag.

Het verbod treft elke transactie waarbij de handelaar profiteert van een koersdaling van een financieel instrument, zowel op de gereguleerde beurs als daarbuiten.

Het verbod betreft alleen aandelen met een notering aan Euronext Brussel en Euronext Growth, waar de FSMA de bevoegde autoriteit is.

Als verklaring voor de stap stelt de FSMA dat de aandelenmarkten in Europa sinds 20 februari tot 30 procent in waarde zijn gedaald, of meer.

Volgens de beurswaakhond kunnen de maatregelen die de Belgische regering heeft genomen om verspreiding van coronavirus tegen te gaan leiden tot een "algemene staat van ongerustheid", die het marktvertrouwen kan ondermijnen wat weer kan leiden tot financiële instabiliteit.

De FSMA zegt specifiek aanzienlijke verkoopdruk en ongewone volatiliteit te hebben opgemerkt in de koersen van financiële instellingen en ziet een risico dat marktdeelnemers proberen te profiteren van verdere prijsdalingen, wat de neerwaartse spiraal zou versterken.

Het verbod geldt tot 17 april.

Update: om nieuwe informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ECB bereid om alle middelen in te zetten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank staat klaar om alle middelen die het tot de beschikking heeft ook daadwerkelijk in te zetten als dit nodig is. Dit liet de ECB woensdag weten in reactie op uitspraken van voorzitter Robert Holzmann van de Oostenrijkse centrale bank.

Holzmann zei maandag dat de ECB zal interveniëren op de obligatiemarkt als dit nodig is.

De ECB houdt nauwlettend in de gaten hoe de corona-uitbraak zich ontwikkelt en welke effecten dit heeft op de economie.

De ECB wil te allen tijden zorgen voor voldoende liquiditeit in het bancaire systeem.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groter handelsoverschot eurozone

(ABM FN-Dow Jones) Het handelsoverschot van de eurozone is in januari op jaarbasis gestegen. Dit meldde statistiekbureau Eurostat woensdag.

In januari kwam het overschot van de eurozone uit op 1,3 miljard euro, tegen 0,6 miljard euro in dezelfde maand een jaar eerder.

De export steeg in januari met 0,2 procent op jaarbasis tot 184,0 miljard euro. De import liep juist met 0,2 procent terug tot 182,7 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Inflatie eurozone gedaald in februari

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de eurozone zijn in februari gestegen, maar in een lager tempo. Dit bleek woensdag uit cijfers van Eurostat.

De consumentenprijzen liepen in februari op jaarbasis met 1,2 procent op. In januari kwam de inflatie nog uit op 1,4 procent.

Op maandbasis was er een toename van 0,2 procent in februari.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in februari op jaarbasis ook 1,2 procent. Een maand eerder was dit 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront