Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

corona

162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
JdeFL
0
"Dow duikt 600 punten in het rood, ondanks renteknip" (Tijd.be, daarnet)…. Waar is de tijd dat je dan echt slecht sliep...

Black Monday is the name commonly attached to the large stock market crash of October 19, 1987. In the United States, the Dow Jones Industrial Average (DJIA) fell exactly 508 points (22.6%).

Toen echt wel dus...
Cézan
0
pietje-2005
0
Opa en oma gaan toch vanzelf een keer ergens aan dood ?
Dat weten kinderen toch onderhand wel ? ;-)
josti5
0
quote:

pietje-2005 schreef op 5 maart 2020 07:42:

Opa en oma gaan toch vanzelf een keer ergens aan dood ?
Dat weten kinderen toch onderhand wel ? ;-)
Nou, tsjongejonge, nu worden kinderen óók al gek gemaakt.
Zijn die kids ook zo bezig met de griep, waarop opa en oma een veel grotere kans hebben?
En de hartkwaal, waarmee voor de meesten de ellende begint?
En die de meesten wel overleven, dank zij de goede cardiologie?
En dat daarna de kanker om de hoek komt kijken?
En als opa en oma dat óók nog eens overleefd hebben, dat dan mijnheer Alzheimer op bezoek komt?

Heb ik niet van mijzelf, hoor, maar van een verpleeghuisarts.

En in mijn opleiding werden griep en longontsteking al 'the old man's friend' genoemd: paar dagen ziek, lekker wegzakken, klaar...
ffff
0
John, even tussendoor.... Die generatiekloven.... Mijn kleinkinderen komen bij mij op bezoek inclusief de allernieuwste polshorloges en van die inklapbare minicomputers. Moest ik een of andere inloggegeven te voorschijn toveren want anders werkten die apparaten niet... En dat vragen ze dan aan een computeranalfabeet, maar gelukkig weet hun vader het probleem op te lossen. Terwijl hij dat oploste sjouwde ik de grote zware sjoelbak van de zolder naar de woonkamer..... Ennuh, een lol dat we gehad hebben....

Met warme groet, Peter
JdeFL
1
08:48
Europese futures verergeren: -9%
De futures zien er nog slechter uit een kwartier voor de opening: de Euro Stoxx50 zou liefst 9 procent lager openen. (Tijd.be)

We komen terug terecht in een fase waarin je op een vrijdag beter geen aandelen koopt.... God weet wat er in 't week-end gebeurt.
Cézan
2
Diverse ontwikke­lin­gen - klimaatver­an­de­ring, verstede­lij­king en reislust - zorgen ervoor dat virussen zich snel over de wereld verspreiden.

Vind dit geloofwaardiger dan die conspiracy cowboy-verhalen.
Op elkaar zitten van mensen/ppl/dieren.

www.ad.nl/wetenschap/zoektocht-naar-e...

^^

New dawn
0
@ Cézan

Het slachten en eten van wilde dieren zoals vleermuizen in China is de start voor de overdracht van virussen van dier op mens.

Vleermuizen zijn dragers van diverse virussen.
JdeFL
0
13:08 Roubini: 'Dit is een dead cat bounce'
Volgens de econoom Nouriel Roubini moeten beleggers erop rekenen dat het beursherstel van vandaag niets meer is dan een 'dead cat bounce' (een korte opleving waarna weer fikse dalingen komen). Volgens Roubini zullen de Democraten de belastingverlaging voor de economie die de Amerikaanse president Donald Trump wil doorvoeren niet accepteren als niet ook transfers van rijke naar arme mensen gaan. Dat laatste willen de Republikeinen weer niet, waardoor het plan mogelijk helemaal niet doorgaat. Dat zou een probleem zijn omdat Wall Street nu juist hoger van start lijkt te gaan door de hoop op een stimulusplan (Tijd.be).

Bel-20 nu al -0.90%. Stond vanochtend > +4.5%...
JdeFL
1
Nog een stukje uit de Tijd:
De rollercoasterrit heeft meerdere oorzaken. In de eerste plaats regeren angst en hebzucht. De vrees om nog meer te verliezen doet veel beleggers op de verkoopknoppen drukken tijdens barslechte dagen, terwijl de vrees om te laat te zijn bij een herstellende markt sommigen aanzet te kopen.
Toch spelen veel andere factoren een rol. Als de beurzen stijgen, gaan sommige shorters - diegenen die speculeren op lagere koersen en aandelen geleend hebben - hun posities uit voorzichtigheid sluiten. De zogeheten ‘shortseller covering’ waarbij ze aandelen moeten kopen, versterkt opwaartse tendenzen. … (Tijd.be)
B...K
1
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in een toespraak gezegd dat experts verwachten dat uiteindelijk de meeste mensen het coronavirus zullen krijgen. "Als het virus er is, de bevolking geen immuniteit heeft en er geen behandeling is, dan zal zo'n 60 tot 70 procent van de mensen besmet raken."

Merkel wil dat mensen ervan doordrongen raken dat het virus in Europa is beland en dat het van belang is om de verspreiding ervan te vertragen. "Het proces moet erop gericht zijn om het medische apparaat niet te overbelasten."
JdeFL
0
Lagarde waarschuwt voor crisis als in 2008 - media
Gepubliceerd op 11 maart 2020 11:13 |
(ABM FN-Dow Jones) Europa riskeert als gevolg van de corona-uitbraak een economische schok vergelijkbaar met die in 2008. Dit zei voorzitter Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank volgens Bloomberg tijdens een conference call dinsdagavond.
Lagarde hield volgens een bron hierin de Europese leiders voor dat zonder gecoördineerde actie in Europa "zich een scenario zal ontvouwen die velen zal doen denken aan de grote financiële crisis in 2008".
Maar als er een gepaste actie volgt, dan zal de schok slechts tijdelijk zijn, denkt Lagarde. (Bd).
Leefloon
1
Cézan
1
LONDEN - De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus bestempeld als een pandemie. Volgens hem kunnen alle landen samen de koers van deze wereldwijde epidemie veranderen. „We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we moeten juist handelen en kalm blijven”, aldus de WHO-chef.

www.telegraaf.nl/nieuws/422615714/who...
JdeFL
1
07:07 Onrust op markten na reisverbod Trump
De Amerikaanse president Donald Trump zei gisteren alle reizen van en naar Europa te schorsen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Europese futures duiken diep in het rood (-5,6 procent).
JdeFL
1
07:29 Larry Summers: 'Coronavirus mogelijk grootste crisis van deze eeuw'
Volgens voormalig minister van Financiën Larry Summers kan het coronavirus weleens de grootste crisis van de eeuw worden. Dat zegt hij in een interview met de zakenzender Bloomberg.
'Dit is een van de vier grote gebeurtenissen van de 21ste eeuw tot nu toe', stelt Summers. De andere drie zijn: 9/11, orkaan Katrina en de financiële crisis van 2008. 'Het zou me niet verbazen als corona de meest ernstige gebeurtenis wordt. Ik denk niet dat de volledige omvang van dit probleem tot nu toe volledig gewaardeerd wordt.'
Summers wil dat beleidsmakers snel vergaande maatregelen nemen. 'We zijn nu op een moment zoals dat van na Bear Stearns.' In het eerste kwartaal van 2008 viel de zakenbank om, waarna de wereld enkele maanden later in een crisis belandde met het faillissement van de zakenbank Lehman Brothers. 'Achteraf gezien is er toen veel tijd verspeeld en het was beter geweest als we sneller hadden gehandeld.' (Tijd.be)

Is wel met die typisch Amerikaanse blik op de wereld... op de 21ste eeuw.
mjmj
0
Gisteren in het nieuws:
The Trump administration has ordered that all top-level coronavirus meetings be treated as classified by federal health officials

Nu de travel ban uit de EU.

Trump's reactie is standaard: afleiden en een scapegoat zoeken. Dit keer een bazooka gericht op de EU. Maar wat gebeurt er met de virus in de US? De gebrekkige voorbereiding op een pandemie, het tekort aan testunits en de bezuinigingen op CDC worden zo vakkundig onder de mat geschoven. En als er te weinig testen zijn en de cijfers over de werkelijke besmettingen kun je blokkeren dan kan zo'n strategie best een paar weken werken. Totdat de uitbraak in de US zelf explodeert.
Leefloon
0
Outperformance is relatief. Bij deze een lijstje van underperformende en outperformende bewegingen met kans (o.a. Ahold Delhaize) of louter hoop (o.a. Hamon) op een WPA, vanaf 21 februari tot vandaag. In sommige gevallen kan illiquiditeit een reden van vermelding zijn, en in sommige gevallen zal het aan een vergelijkingsbasis van ruim een jaar geleden liggen.

Outperformers, o.a. met weinig subsectorgenoten van Ahold Delhaize:

Les Maisons d'Aujourd'hui
Union Fin. France Banque
Itesoft
CTT Correios de Portugal
Wavestone
Ymagis Groupe
UTI Group
ADLPartner
Groupe JAJ
Crosswood
Soc. Française de Casinos
Ahold Delhaize
Pacte Novation
Upergy
Scemi
Tessi
M2i
Wedia
Air Marine

Under, met o.a. Franse banken:

Vallourec
CGG
ACTIA Group
Société Générale
Crédit Agricole
Galp Energia
Batla Minerals
Lectra
Airbus Group
AKKA Technologies
CS Group
BNP Paribas
GL events
Mersen
Capelli
Aalberts
Riber
Fugro

Het bovenstaande gaat niet over makkelijkere koersmutaties, maar gaat meer over een beweging van bijvoorbeeld maximaal (zeldzame) beurslieveling naar vallend mes. Een vallend mes kan in deze periode nog véél dieper zijn gevallen, maar dan blijft het vallende mes onbewogen een vallend mes. Binnen de AEX-index is Ahold Delhaize dan wel een opvallend outperformend aandeel, want de voorspelbaarheid speelt geen rol. Ahold Delhaize bevestigt het defensieve karakter, wat andere supermarktketens minder opvallend doen.
Leefloon
0
Wat een "mooi" gebaar van meer dan 100 "topwerkgevers" dat er nog steeds promotie wordt gemaakt voor een De Nationale Carrièrebeurs, "omdat er geen reden is om De Nationale Carrièrebeurs af te gelasten".
162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
858,94  -6,42  -0,74%  09:05
 Germany40^ 17.645,50 -1,08%
 BEL 20 3.799,31 -0,71%
 Europe50^ 4.889,30 -0,96%
 US30^ 37.589,15 -1,12%
 Nasd100^ 17.275,57 -1,56%
 US500^ 4.983,46 -1,30%
 Japan225^ 37.193,48 -2,13%
 Gold spot 2.388,88 +0,40%
 EUR/USD 1,0646 +0,03%
 WTI 82,95 +1,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -0,84%
AEX -0,69%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront