Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

rationeel
0
quote:

NewKidInTown schreef op 27 februari 2020 17:01:

Geloof jij ook ergens in, of alleen in "de wetenschap" ?
Wil je weten wat ik van mening ben?

In de zin van GODSDIENSTEN, ben ik van mening, dat die ontstaan op het moment in de menselijke geschiedenis, dat de mens in staat raakt om zich vragen te stellen over de verschijnselen die hij waarneemt en waar hij geen verklaring voor heeft.

Vooral het verschijnsel DOOD beangstigt hem.

Godsdiensten leveren een oplossing voor de angst, maar ze doen veel meer. Ze voldoen aan de biologische behoefte aan SAMEN...WIJ...dat levert troost.

In de loop van de tijd leveren de godsdiensten een heel kader waarbinnen het menselijk leven zich kan voltrekken. Wat je kunt eten en drinken. Uiteraard heel belangrijk, maar zeker in de achter ons liggende periode waarin minder gezond voedsel beschikbaar was, en je lang niet alles zonder ziek worden kon consumeren.

De aard van de relaties tussen de individuen regelen het voortbestaan van de soort. Uiteraard ook heel belangrijk. Een relatie die bestendig is levert de overevingskans van het nageslacht.

Al overlevende en voortplantende onwikkelt de kennis zich. Meer fenomenen worden begrepen. En behoeven geen godsdienstige verklaring meer. Die verklaringen worden tegelijkertijd door de wetenschap onderuit gehaald, als niet juist zijnde.

Hoe ver zal de wetenschap komen? Zal ooit het punt bereikt worden dat de mensheid alwetend wordt?

Ik ben dus van mening dat de GODSDIENSTEN hun belang verliezen en dat er voor in de plaats de WETENSCHAP de kapstok is, waaraan de mens zijn vragen kan stellen.
Het voordeel van wetenschap tov godsdienst is, dat er voortgang geboekt kan worden, wanneer er op de juiste wijze aan gewerkt wordt. Dit in tegenstelling met de godsdiensten waaraan geen voortgaande verklaringen ontleend kunnen worden.

Verder heeft de wetenschap de mens verlost van vele plagen. Zoals honger, dorst, ziekte, pijn en de vele ontberingen waaraan ons voorgeslacht moest lijden.

Maar we zijn er nog niet.

Ik zie dat als de piramide van een ontwikkeling, waar we in de hoogte aan bouwen, maar waar individuen zich op verschilende hoogten bevinden.

Het verder komen van de inzichten van de mens zie ik komen van de verdere vooruitgang in de genetica en de uiteindelijke manipulatie van de genetische opbouw van de mens, of misschien een volgende mensensoort met verder ontwikkelde genen.
NewKidInTown
0
"De succesvolle EU-deal: ‘18.000 migranten staken in 1 dag grens tussen Turkije en EU over’
Maar volgens de EU zelf staat de EU-Turkije-deal nog altijd als een huis

In een dag tijd zijn zeker 18.000 migranten de grens tussen Turkije en Europa overgestoken. Dat maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zaterdag bekend.

Een dag eerder hadden Turkse functionarissen aangegeven vluchtelingen die naar Europa willen niet langer tegen te zullen houden. De president bevestigde de koerswijziging en zei dat hij de grenzen naar Europa openlaat.

“Wat deden we gisteren? We hebben de deuren opengezet. We zullen ze niet sluiten…Waarom? Omdat de Europese Unie haar beloften moet nakomen”, verklaarde Erdogan zaterdagochtend. Hij vindt dat de EU Ankara te weinig helpt de lasten van de vluchtelingenstroom te dragen. De president zei te verwachten dat tot en met zondag tussen de 25.000 en 30.000 vluchtelingen Europa zijn binnengetrokken.

Griekenland zei in 24 uur tijd 4000 mensen te hebben tegengehouden die het land binnen wilden komen. Athene stuurt versterkingen naar de grenzen op het land en gaat ook de zeegrenzen beter bewaken. “De regering zal doen wat nodig is om de grenzen te beschermen”, maakte een regeringswoordvoerder bekend.

Aan de grens met Turkije zette de Griekse politie zaterdagochtend traangas in om vluchtelingen ervan te weerhouden het land binnen te komen. Agenten werden met stenen bekogeld."

Angela zal het wel "schaffen".

tpo.nl/2020/02/29/de-succesvolle-eu-d...
Kaiser
1
Dit wordt ERGER dan de asielinvasie van 2015.
??
We ain’t seen nothing yet!
1??
Pak Turkije keihard economisch aan
2??
Tijd voor Europese solidariteit. Stuur manschappen om de Grieken te steunen
3??
Controleer onze binnengrenzen.... twitter.com/i/status/1234139157750059009
DeZwarteRidder
0
Warren Buffett: “Dalende koersen zijn goed”
Datum
25 februari 2020

In zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders kondigt Warren Buffett nog niet zijn pensioen aan, maar hij staat deze keer wel nadrukkelijk stil bij wat er zal gebeuren als hij er niet meer is. Hij wordt dit jaar 90, dus heel onverstandig is dat niet.

Het is ieder jaar weer een schrijven waar wereldwijd veel beleggers zich op verheugen, de brief van Warren Buffett waarmee het jaarverslag van Berkshire Hathaway opent.

Daarin wijdt de superbelegger zoals hij al eerder deed uit over de kracht van samengestelde interest, deze keer aan de hand van de al lang vergeten econoom Edgar Lawrence Smith, die in 1924 een boekje schreef met de titel Common Stocks as Long Term Investments.

Smith liet hierin zien dat bedrijven die niet hun volledige winst als dividend uitkeren, maar een deel van de winst of de volledige winst in het bedrijf herinvesteren er eigenlijk ook voor zorgen dat de waarde van de belegging aangroeit met een samengestelde rentevoet. Dit rente-op-rente-effect zorgt ervoor dat aandelen het op de lange duur altijd beter doen dan spaarrekeningen of obligaties.

Wat Buffett vooral zo grappig vond, was dat Smith hierover destijds zelf nog wel het meest verbaasd was. Hij was zijn boek namelijk gaan schrijven met de bedoeling aan te tonen dat je in tijden van inflatie beter aandelen kan kopen, maar dat een belegger bij deflatie (dalende prijzen) juist voor obligaties moest kiezen. Uit zijn onderzoek bleek echter dat aandelen in beide omstandigheden een superieur rendement geven, dankzij de ingehouden winsten.

Op de zakenzender CNBC werd Buffett maandag twee uur lang geïnterviewd over zijn brief aan de aandeelhouders en over allerlei actuele beurskwesties.

Over de sterk dalende koersen door het coronavirus die dag zei hij: “Dalende koersen zijn goed voor mensen die van plan zijn heel hun leven aandelen te kopen. Ik koop ook mijn hele leven eten en hoop dat morgen de voedselprijzen zakken. Mensen zouden moeten hópen dat de aandelenkoersen zakken.”

Op 2 mei zullen weer tienduizenden beleggers naar Omaha (Nebraska) trekken voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Wie dit spektakel liever vanuit zijn luie stoel in Nederland volgt, kan voor een livestream terecht onder deze link. Daar is nu nog de vergadering van vorig jaar terug te zien, acht uur lang regelrecht financieel entertainment met de oude Buffett en zijn nog wat oudere zakenpartner Charlie Munger. Die werd op 1 januari van dit jaar 96.
rationeel
0
IRAN:

Iranian top official dies of coronavirus
Over 40 people have died from coronavirus and over 600 have been infected in Iran.

Seyed Mohammad Mir-Mohammadi, a member of Iran’s Expediency Discernment Council, a council that advises Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei, died on Monday from coronavirus, Sputnik News reports.
Over 40 people have died from coronavirus and over 600 have been infected in Iran.

Several high-ranking officials, including a vice minister, deputy health minister and five lawmakers, have tested positive for the coronavirus.
One lawmaker, elected in Iran's February 21 polls, had died of the coronavirus, Iranian media reported last week.
Iran's Health Minister Saeed Namaki warned on Friday of "a very difficult week" ahead in Iran, which only announced its first infections and deaths from the coronavirus on February 19 and where the death rate among confirmed cases has been around 10%, compared to around 3% elsewhere.

Saudi Arabia is now the only Gulf Arab state not to have reported any cases of the coronavirus, which has infected about 80,000 people and killed more than 2,800, mostly in China.

www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/I...

haas
1
Duitsland biedt Turkije geld aan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag laten weten dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel Turkije 25 miljoen euro steun heeft toegezegd om nieuwe en comfortabele opvangcentra voor nieuwe vluchtelingen uit het Syrische Idlib te bouwen nabij de Turkse grens. Erdogan waarschuwde dat zo’n 4 miljoen mensen onderweg zijn naar de Turkse grens vanwege aanvallen van het Assad-regime.

Toen dat beloofde geld er niet kwam, kwam Turkije met een tegenbod en bood Ankara Duitsland 100 miljoen euro aan voor de opvang van de nieuwe Syrische vluchtelingen in Duitsland.

Erdogan vertelde dat de Duitse autoriteiten steeds aangaven dat het geld klaarstond en via allerlei organisaties zou worden overgemaakt naar de Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan.

“Ook dat vonden we prima. Maar toen bleek dat ook dat niet werkte en niets werd ontvangen, belde ik Merkel en zei dat we dan maar de vluchtelingen richting Duitsland moeten sturen en we hen daarvoor 100 miljoen euro zouden overmaken”, zei de Turkse president.

Merkel accepteerde dat bod niet. “Ik heb haar gevraagd of ze de dramatische situatie en omstandigheden niet volgt waar vooral veel kindvluchtelingen aan lijden. Ze gaf aan dat ze alles volgt. Waar blijft dan al het toegezegde geld voor de vluchtelingen? Nergens te bekennen. Zo zien we maar weer hoe betrouwbaar ze zijn: niet. Zoals ik altijd zeg, moeten we alles zelf doen”, aldus Erdogan.

Turkije vangt op eigen kracht zo’n 3,7 miljoen Syrische vluchtelingen op. Het land heeft daar uit eigen zak ongeveer 50 miljard dollar aan uitgegeven. Buitenlandse steun is vergeleken daarmee niet noemenswaardig klein.



© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 01-03-2020
Kees1
5
quote:

haas schreef op 6 maart 2020 07:10:

Duitsland biedt Turkije geld aan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag laten weten dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel Turkije 25 miljoen euro steun heeft toegezegd om nieuwe en comfortabele opvangcentra voor nieuwe vluchtelingen uit het Syrische Idlib te bouwen nabij de Turkse grens. Erdogan waarschuwde dat zo’n 4 miljoen mensen onderweg zijn naar de Turkse grens vanwege aanvallen van het Assad-regime.

Toen dat beloofde geld er niet kwam, kwam Turkije met een tegenbod en bood Ankara Duitsland 100 miljoen euro aan voor de opvang van de nieuwe Syrische vluchtelingen in Duitsland.

Erdogan vertelde dat de Duitse autoriteiten steeds aangaven dat het geld klaarstond en via allerlei organisaties zou worden overgemaakt naar de Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan.

“Ook dat vonden we prima. Maar toen bleek dat ook dat niet werkte en niets werd ontvangen, belde ik Merkel en zei dat we dan maar de vluchtelingen richting Duitsland moeten sturen en we hen daarvoor 100 miljoen euro zouden overmaken”, zei de Turkse president.

Merkel accepteerde dat bod niet. “Ik heb haar gevraagd of ze de dramatische situatie en omstandigheden niet volgt waar vooral veel kindvluchtelingen aan lijden. Ze gaf aan dat ze alles volgt. Waar blijft dan al het toegezegde geld voor de vluchtelingen? Nergens te bekennen. Zo zien we maar weer hoe betrouwbaar ze zijn: niet. Zoals ik altijd zeg, moeten we alles zelf doen”, aldus Erdogan.

Turkije vangt op eigen kracht zo’n 3,7 miljoen Syrische vluchtelingen op. Het land heeft daar uit eigen zak ongeveer 50 miljard dollar aan uitgegeven. Buitenlandse steun is vergeleken daarmee niet noemenswaardig klein.



© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 01-03-2020
Dit bericht illustreert de teloorgang van de EU. Wij zijn rijk, maar te lui, te decadent om onszelf te verdedigen. Aanvallers kopen wij af. In het centrum van het rijk zijn wij liever met andere dingen bezig, bijv klimaat. In de nadagen van het Romeinse rijk deed dit rijk dat ook. Bedreigingen van buiten afkopen en in het centrum elkaar bestoken met dingen die de aandacht alleen maar afleiden van de echte problemen. Uiteindelijk ging het Romeinse rijk ten onder. De aanvallers namen nooit genoegen met de geboden bedragen. Vitalere rijken doen dit niet. De VS, China, Rusland, Australie, zelfs Japan, laten zich echt niet op deze manier chanteren en een poot uitdraaien. De bewoners van het VK hebben dit gezien en zijn terecht uit de EU gestapt. De Europese Commissie doet ondertussen zijn best om Noord-Macedonie en Albanie de EU binnen te loodsen. Het Romeinse rijk nam in de nadagen ook allerlei wilde stammen op om deze in vredesnaam van binnenuit dan maar aan te sturen. Na verloop van tijd keerden die stammen zich tegen het rijk.
ffff
1
Als je de posting van haas hierboven leest, dan snap je toch beter dat Erdogan zo nu en dan eens flink wat druk op de ketel zet...

Overigens : Gisteravond op alle journaals wat Putin en Erdogan beslist hebben en geen Europeaan die er verder bij betrokken wordt. Ze staan volledig aan de kantlijn en als ze dan toch eens meedoen en jammerlijk een verkeerd bombardement uitvoeren dan zijn we dagenlang druk met schadevergoedingen. Alsof onze piloten daar voor hun lol waren. Ik vind dat de nakomelingen in Nijmegen en in Mortsel die met bijna duizend slachtoffers door bombardementen op Nijmegen en Mortsel door de geallieerden ook maar voor miljoenen schadeloos gesteld moeten worden door de USA en UK....
De wereld wordt steeds gekker en bizarder. Laten Nederlandse piloten dan eindelijk eens een keertje hun tanden zien, gaan ze een jaar later staan janken, omdat ze het verkeerd uitgevoerd hebben. Alsof wij Europeanen die problemen in Syrië veroorzaakt hebben...
Kees: ab-tje !

Beperktedijkbewaking
1
Nog iets opvallends. Gisteravond werd voor het NPO-programma Nieuwsuur ergens in Turkije een jonge man geïnterviewd, een Syrische vluchteling. Hij woonde met zijn gezin al zo'n vijf jaar in een klein kamertje, maar ze wilden nu doorreizen naar Griekenland en verder.

Tot zover vrij normaal, even aangenomen dat ze destijds echt moesten vluchten. Maar nu komt het: op de achtergrond was vrouwlief bezig met op z'n minst vier kinderen, waarvan de jongsten zo te zien ongeveer 1, 2 en 3,5 jaar oud waren. Kennen die mensen dan geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel?

In NL zijn er vermoedelijk meer dan een miljoen krap behuisde jonge stellen die het krijgen van (meer) kinderen uitstellen omdat ze (nog) geen geschikte woning met meer ruimte kunnen vinden. Je zou het normaal, logisch en zelfs sociaal gedrag kunnen noemen.
Niets van dat alles bij vluchtelingen en gelukszoekers. Te vaak zie ik er heel jonge kinderen bij, ook in die beruchte 'gammele bootjes'. Zou aan de Islam liggen?
NPO-correspondente Saskia Dekkers bezoekt elke week wel ergens vluchtelingen, maar zal de meest voor de hand liggende vragen nooit stellen. Nooit maar dan ook nooit.

Beperktedijkbewaking
3
In plaats van kritische vragen te stellen wordt er op ons gemoed gewerkt. Uit medelijden zouden we meer vluchtelingen en gelukszoekers (het onderscheid kan pas na jarenlange procedures in Nederland vastgesteld worden) moeten toelaten. Steden zoals Leiden willen extra kinderen toelaten en opvangen.
Nog steeds krijgen asielzoekers in veel gemeenten voorrang bij woningtoewijzing, zodat onze jonge stellen hun kinderwens nog langer moeten uitstellen.

Gevolg: het binnenlands geboortecijfer daalt steeds verder, maar desondanks blijft het bevolkingsaantal in dit dichtbevolkte land sterk groeien. Door immigratie.
Volkomen krankjorum.

New dawn
0
Wij hebben een land waar veel mensen per km2 wonen en willen niet alle grond ¨stedelijk¨ maken. De niet aflatende vluchtelingenmigratie en arbeidsmigratie zorgt al sinds decennia voor een nog grotere dichtheid per km2 of aantasting van landelijk gebied. Steden worden al groter.

Er is een grote politieke druk, wens om dit door te laten gaan. Die druk is zo groot dat het ook is ingebed in
religie, media, lokale en landelijke politiek etc.

Bij een grote dichtheid per km2 kunnen ziekten zich aanzienlijk makkelijker verspreiden omdat de afstand tussen mensen kleiner wordt. Dit kan soms versterkt worden doordat dieren ziekten bij zich dragen die besmettelijk zijn.
Medicijnen zoals antibiotica lopen op hun laatste benen.

De economische gevolgen bij ziekten zoals nu blijkt, kunnen ook er nog bij komen.

Dan heb je nog dat mensen reizen wat een enorme impuls voor de verspreiding van besmettelijke ziekten is. Grenzen in de EU zijn er ook niet, die altijd een eerste barriére waren.

Overbevolking komt met problemen. Overbevolking is kennelijk wat de mens wil.

josti5
2
Overbevolking dient de nieuwe Hoofdgod met de naam Economische Groei.
Deze Hoofdgod plukt de vruchten van overbevolking; de lasten zijn voor die bevolking zelf: ziekten, vervuiling, minder kwaliteit van leven, loonslavernij.
whammy
0
In navolging tot de 2 bovenstaande postings, vandaag in FD:

Wat demonstranten de afgelopen decennia niet lukte, kreeg een virus in minder dan twee maanden tijd voor elkaar. Luidt de uitbraak van de ziekte een golf van deglobalisering in?
New dawn
0
quote:

whammy schreef op 7 maart 2020 09:40:

In navolging tot de 2 bovenstaande postings, vandaag in FD:

Wat demonstranten de afgelopen decennia niet lukte, kreeg een virus in minder dan twee maanden tijd voor elkaar. Luidt de uitbraak van de ziekte een golf van deglobalisering in?

Dat is gaande Whammy. Ook wordt de afhankelijkheid gevoeld van de vele bedrijven die importeren uit China.
Misschien dat het snel over is als de virusuitbraak stopt. Blijft dit virus dan terugkomen is de vraag ?
whammy
0
quote:

New dawn schreef op 7 maart 2020 14:56:

[...]

Dat is gaande Whammy. Ook wordt de afhankelijkheid gevoeld van de vele bedrijven die importeren uit China.
Misschien dat het snel over is als de virusuitbraak stopt. Blijft dit virus dan terugkomen is de vraag ?

Hoe dom kan men zijn om zich afhankelijk te maken van grootmacht China maar alle productie moest zo nodig verplaatst worden naar goedkope landen. Nu zien we de gevolgen. Is dit het einde van westerse economieën is dan de vraag?
Nissvuth
0
Ik word hoedanook afgeschoten als een naieve hippie als ik dit schrijf, maar heb je je ooit het volgende diep afgevraagd?:1) Ben ik niet bij volkomen toeval geboren in mijn eigen welvarend/stabiel land? 2) Kan men mensen verwijten dat ze betere oorden opzoeken dan het land waar ze toevallig geboren zijn, wat zou jij doen? 3) Welk recht heb ik om te zeggen dat dit mijn land is, als individu, welke verdienste heb ik aan het ontstaan/behoud van dit welvarend land? 4) Solidariteit, maybe?
whammy
0
quote:

Nissvuth schreef op 7 maart 2020 17:57:

Ik word hoedanook afgeschoten als een naieve hippie als ik dit schrijf, maar heb je je ooit het volgende diep afgevraagd?:1) Ben ik niet bij volkomen toeval geboren in mijn eigen welvarend/stabiel land? 2) Kan men mensen verwijten dat ze betere oorden opzoeken dan het land waar ze toevallig geboren zijn, wat zou jij doen? 3) Welk recht heb ik om te zeggen dat dit mijn land is, als individu, welke verdienste heb ik aan het ontstaan/behoud van dit welvarend land? 4) Solidariteit, maybe?
Ik ben het spoor even bijster.
Beperktedijkbewaking
3
quote:

Nissvuth schreef op 7 maart 2020 17:57:

Ik word hoedanook afgeschoten als een naieve hippie als ik dit schrijf, maar heb je je ooit het volgende diep afgevraagd?:1) Ben ik niet bij volkomen toeval geboren in mijn eigen welvarend/stabiel land? 2) Kan men mensen verwijten dat ze betere oorden opzoeken dan het land waar ze toevallig geboren zijn, wat zou jij doen? 3) Welk recht heb ik om te zeggen dat dit mijn land is, als individu, welke verdienste heb ik aan het ontstaan/behoud van dit welvarend land? 4) Solidariteit, maybe?
1) Of het wel of niet geheel toeval is, daar kan je over twisten. Het is een nogal filosofische of mijn part religieuze vraag.
Overigens was het land bij mijn geboorte en tijdens mijn jeugd helemaal niet zo welvarend. Honger heb ik i.t.t. mij ouders nooit gekend, maar mijn kindertijd was licht-armoedig te noemen.

2) Het zoeken naar betere oorden of beter werk etc. is een normaal menselijk streven. De vroegere gastarbeiders en hun nakomelingen in NL verwijt ik dan ook niets, ook 'allochtonen' zijn inmiddels gewone Nederlanders.
Op individueel niveau verwijt ik echte vluchtelingen ook weinig of niets, behoudens soms onverantwoordelijk gedrag, zie bijvoorbeeld mijn post van 6 maart om 13.35). Ik heb ook geen last van islamofobie, we hebben hier per slot van rekening godsdienstvrijheid. Al zeg ik erbij dat ik de islam geen echt leuke godsdienst vindt (met verwerpelijke varianten), en teveel en te snelle immigratie uit andere culturen tot diverse integratieproblemen leidt.

Maar migratie is géén mensenrecht! Al zeggen sommigen van wel, en roept de reclame: "De hele wereld is van jou!". Dat is volksverlakkerij.
Ook wijs ik erop dat vele landen in de wereld, ook niet-Westerse landen, terughoudender zijn dan NL in het verlenen van (permanente) verblijfsvergunningen en staatsburgerschap.

3) Ik heb alle recht om NL als mijn land te beschouwen. Ik heb net als mijn ouders en grootouders hard gewerkt en bijgedragen aan onze (betrekkelijke) welvarendheid. Men noemt het niet voor niks een samenleving. Voor dat netjes samenleven hebben de Nederlanders hun hele leven hun best gedaan, en er in de meeste gevallen ook hard voor gewerkt.

Er is in NL ook een groot nationaal vermogen, en dan bedoel ik niet onze pensioenkassen, de staatskas of het woningbezit, maar ons gemeenschappelijk bezit aan grond, infrastructuur, dijken en noem maar op. Ergens in de rijksbegroting is een bedrag te vinden, maar dat is een zware onderschatting. Ik zelf schat het op enkele biljoenen euro's, dat is bijna 200.000 euro per Nederlander. Iedereen die hier leeft plukt daar de vruchten van, je hoeft geen NL paspoort te hebben of er hier voor gewerkt te hebben.
Elke gelukszoeker claimt dus met directe ingang het vruchtgebruik op 2 ton. Met een gezin al gauw een miljoen euro. Voor mij spreekt het niet vanzelf dat de aanwezige Nederlanders dit zonder meer cadeau geven aan iedereen die zich, na zeven veilige landen doorgesjokt te hebben, hier meldt.

4) Ik wil best binnen redelijke grenzen solidair zijn met de nooddruftigen in de wereld. Daar mag van mij dan ook wel wat belastinggeld naar toe, voor zinvolle projecten of vredesmissies. Maar het is onzin om 'ze' hierheen te laten komen, het geld kan beter daar besteed worden.
Het zou ook niet kunnen, de aantallen zijn gewoon te groot. Alleen al in het Midden-Oosten en Afrika gaat het om bijna een half miljard zieligen in onrustige gebieden. Die kan je zelfs in heel Europa (incl. Rusland) niet opvangen, gesteld dat Oost-Europa al zou willen meewerken.
En het is me een raadsel waarom juist NL als het dichtstbevolkte land van Europa zijn grenzen open zou moeten zetten.

Over solidariteit gesproken, de asielzoekers/gelukszoekers zelf zijn allesbehalve solidair. Echt zwakken, hongerigen en de meeste oorlogsslachtoffers gaan helemaal niet op reis. Het zijn de sterksten die hierheen komen, met geld van de familie of het dorp om smokkelmoordenaars te betalen. In de hoop dat ze later geld uit 'rijke' landen gaan overmaken of (nog beter) hun familieleden kunnen laten nakomen.

In een Nieuwsuur-reportage was deze week te zien dat het overgrote deel van de 'vluchtelingen' op de Griekse eilanden (of nog in Turkije) bestaat uit Pakistanen, Afghanen e.d., dus niet 'uit hun huizen gebombardeerde' Syriërs. En van hen zijn de meesten weer gezonde zeer jonge mannen zonder kinderen, op zoek naar 'lukratief' inkomen in landen als NL.
Zij verdommen het hun land op te bouwen en laten de echt zwakken daar in de steek. Juist bij hen is het begrip solidariteit ver te zoeken.

Nissvuth
0
Dank voor uw doorgrond antwoord...ik had zo een reactie verwacht en begrijp al uw standpunten en wijs ze niet per se af ( sommige zaken echter wel, zijn ietwat erover, maar wie ben ik om daarover te oordelen?)...ik zie ook wel de problemen die mijn standpunt zou kunnen veroorzaken...toch is het wat ik voel als ik over de wereld denk ...pathetisch ms, maar het is maar van wiens kant men het bekijkt...ik ben eerder existentialistisch als het op levensvisie aankomt...je wordt gedropt in deze wereld...je betekenis als mens bestaat enkel uit wat je zelf doet en creeert en voelt....de geschiedenis van mijn land? Wat heeft dat met mij te maken?...
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,22  -10,85  -1,23%  09:54
 Germany40^ 17.758,60 -1,49%
 BEL 20 3.798,17 -1,44%
 Europe50^ 4.910,74 -1,48%
 US30^ 37.686,78 -0,03%
 Nasd100^ 17.688,06 -0,03%
 US500^ 5.053,74 -0,14%
 Japan225^ 38.408,62 -0,75%
 Gold spot 2.365,15 -0,76%
 EUR/USD 1,0614 -0,11%
 WTI 84,88 -0,21%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +4,06%
Avantium +2,67%
B&S Group SA +2,18%
AZERION +1,28%
Alfen N.V. +0,40%

Dalers

Aperam -5,99%
ArcelorMittal -5,84%
SBM Offshore -5,52%
BESI -3,09%
ADYEN NV -2,87%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront