Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

voda
0
Flitshandelaren verdienen miljarden ten koste van marktdeelnemers - media

(ABM FN-Dow Jones) Flitshandelaren verdienen jaarlijks gezamenlijk bijna 5 miljard dollar op de wereldwijde aandelenmarkten door te profiteren van een minieme informatievoorsprong. Dit blijkt uit een rapport van de Britse toezichthouder, the Financial Conduct Authority.

Het maandag vrijgegeven rapport werpt licht op de zogenoemde 'latentie-arbitrage', waarbij handelaren via computers sneller op marktbewegende informatie kunnen reageren dan andere partijen. Dergelijke informatie kan variëren van bedrijfsnieuws tot de vrijgave van macro-economische data, tot prijsschommelingen in andere aandelen of markten.

In Europa en in Amerika wordt momenteel de politieke druk opgevoerd om financiële transacties te belasten, waardoor 'high frequency traders' de wind uit de zeilen wordt genomen.

Flitshandelaren stellen dat zij door veel te handelen voor meer liquiditeit zorgen, waardoor het verschil tussen de bied- en de laatprijs kleiner wordt, en de kosten voor marktdeelnemers juist dalen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
voda
0
ING voert negatieve rente in voor vermogende klanten

Gepubliceerd op 31 januari 2020 11:19 | Views: 286

AMSTERDAM (ANP) - ING voert een negatieve rente in voor klanten met rekeningen waarop meer dan 1 miljoen euro staat. Het gaat daarbij om zowel betaalrekeningen als spaar- en beleggingsrekeningen, maakt de grootbank bekend.

De wijziging gaat op 1 april in voor zakelijke klanten. Op 1 juli worden de veranderingen doorgevoerd voor particulieren.
voda
0
Bijna €1200 mrd van beleggers zit in 'zombiefondsen'

Een scene uit zombiefilm Dawn Of The Dead. Foto Hollandse Hoogte

Wat in de mode is, verkoopt goed. Daarom komen fondshuizen om de haverklap met nieuwe beleggingsfondsen die inspelen op een trend. Maar het lukt hen zelden om genoeg geld op te halen. En dus zit nu €1200 mrd van beleggers in verlieslatende 'zombiefondsen'.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse consultancykantoor Broadridge. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan twee derde van de nieuw gelanceerde beleggingsfondsen niet over het break-evenpunt komt. Het betekent dat de verkopers niet meer dan €100 mln belegd vermogen per fonds weten aan te trekken.

'Lastig om fondsen te sluiten'
Nieuwe fondsen verkopen goed, dus er is een enorme druk om nieuwe producten te lanceren. Snel sluiten is vaak niet aan de orde, stelt onderzoeker Chris Chancellor in een reactie op vragen van FD. Zo kan een vermogensbeheerder hopen dat het fonds in de toekomst alsnog winstgevend wordt of omdat er een belangrijke klant in het fonds zit.

De belangrijkste reden is volgens hem dat zowel een nieuw product lanceren als sluiten tijdrovend is. Dus vermogensbeheerders 'neigen meer tijd te besteden aan het openen van fondsen, dat heeft een potentieel grote winstkans, terwijl een fonds sluiten waarschijnlijk weinig bespaart', stelt Chanchellor.

Het gevolg is dat veel zombiefondsen wegkwijnen. Die term is afkomstig uit de private equitywereld, waar sommige fondsen een dolend bestaan lijden omdat managers de bezittingen niet verkocht krijgen.

Vooral in Europa blijven zulke fondsen in leven. Volgens het onderzoek zit nog altijd €424 mrd in fondsen met minder dan €100 mln belegd vermogen. Ook in Azië zit met €365 mrd relatief veel geld in ondermaatse fondsen.

Het gemiddeld belegd vermogen in een fonds is met €245 mln in Europa een stuk kleiner dan de €1,6 mrd in de Verenigde Staten. Dat is aan de ene kant logisch, omdat de beleggingsmarkt in de VS veel groter is dan in Europa. Toch willen toezichthouders en politici al langer dat Europese beleggingsfondsen groeien, zij willen Europeanen ervan overtuigen dat ze meer moeten beleggen.

De nieuwe Europese regels Mifid II en Priips moeten hieraan bijdragen, door meer transparantie te eisen over onder meer de kosten van een beleggingsfonds. Dat verloopt niet vlekkeloos. Zo werd de invoering van een document dat duidelijkheid moest geven over de kosten vorig jaar uitgesteld.

Ook zombies bij indexfondsen
Niet alleen traditionele beleggingsfondsen hebben moeite genoeg schaal te krijgen. Hetzelfde gebeurde bij beursgenoteerde indextrackers of exchange traded funds (etf's), berichtte The Wall Street Journal vorige maand.

Van de ruim 1600 trackers die in augustus 2014 stonden genoteerd in de Verenigde Staten, is meer dan de helft vijf jaar later gesloten of kampte met een dalend vermogen. De trackers die wel succesvol geld aantrokken, waren grotendeels producten van de drie grote vermogensbeheerders BlackRock, Vanguard en State Street.

fd.nl/beurs/1334108/bijna-1200-mrd-va...
Bijlage:
[verwijderd]
0
www.zerohedge.com/markets/italys-larg...

Italy's Largest Bank Firing 6,000 To Boost Stock Buybacks

the bank’s strategic plan through 2023 also envisions boosting investor returns through a combination of dividends and share buybacks.
[verwijderd]
0
www.youtube.com/watch?v=JDSFxzJQzh0

effrey Gundlach speaks at the DoubleLine Wedbush Event 1-29-20
---------------
lange zit maar de moeite waard

min 58. over europese banken ea
voda
0
Beursblik: Industriële recessie in Europa nog niet voorbij

(ABM FN-Dow Jones) De "miserabele" productiecijfers van december laten zien dat de industriële recessie in de eurozone nog niet voorbij is. Dat stelde ING woensdag na de nieuwste productiecijfers van statistiekbureau Eurostat.

De productie kromp met 2,1 procent in december en is inmiddels 7 procent lager dan de piek van eind 2017, merkte econoom Bert Colijn op.

Het is een breed probleem: in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje daalde de industriële productie met meer dan 2 procent. De economische groei van de eurozone zakte in tot slechts 0,1 procent in het vierde kwartaal.

De hoop dat een bodem in zicht was, blijkt ijdel. De problemen lijken zich juist te verdiepen, volgens ING.

Toch werden fabrikanten wel optimistischer, vooral dankzij de handelsdeal tussen de VS en China en de afnemende spanning in de handelsbetrekkingen tussen de VS en de EU.

Daarbij lijkt de daling van nieuwe orders tot staan te zijn gebracht in januari, wat een beperkt herstel in het eerste kwartaal van dit jaar belooft. Het coronavirus steekt helaas een spaak in het wiel, volgens Colijn. Hij ziet een grote kans dat het herstel hierdoor wordt vertraagd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
www.youtube.com/watch?v=sRmLbH0xyZQ

Peter Schiff | The Coming Trump Train Wreck
-------------------
werd vaker uitgelachen om zn voorspellingen:-)
[verwijderd]
0
[verwijderd]
1
voda
0
'Wereldeconomie op voor laagste groei sinds 2009'

Gepubliceerd op 28 februari 2020 09:46 | Views: 234

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De wereldeconomie groeit dit jaar veel minder hard door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Dat voorspellen economen van de Amerikaanse bank Bank of America, die de laagste groei sinds 2009 voorzien. Een bijstelling van de groeiverwachting voor de Verenigde Staten zorgde daar voor.

Bank of America rekent op een groei van de mondiale economie 2,8 procent, waar de economen eerder 3,1 procent groei voorspelden. Dat zou de kleinste toename zijn in ruim tien jaar. Bank of America had al eerder de groeiverwachting voor China op de laagste stand sinds 1990 gezet, maar rekent er nu ook op dat de Amerikaanse economie de langzaamste groei in vier jaar noteert.

De economen gaan nog niet uit van een wereldwijde pandemie waardoor de economische activiteit in veel steden stil komt te liggen. Wel gaan ze uit van meer verstoringen voor onder meer toerisme nu het virus ook in steeds meer Europese landen opduikt.
[verwijderd]
0
www.zerohedge.com/economics/china-rep...

China Reports Catastrophic Data: PMIs Crash To Record Low, Confirming Coronavirus Collapse
--------------
En ga er maar van uit dat t nog slechter is als vermeld.
Kaiser
0
Coronavirus Is Hitting China’s Economy Harder Than Expected - Barron's www.barrons.com/articles/coronavirus-...

Is there going to be a recession because of coronavirus? Why stock markets are nervous. - Vox www.vox.com/2020/2/28/21153492/corona...

China factory index hits record low on coronavirus | Financial Times www.ft.com/content/749c9ed4-5ab7-11ea...

The Stock Market Is In Free Fall On Coronavirus Fears. How Much Worse Will It Get? www.forbes.com/sites/sergeiklebnikov/...

Italy's economy hit by coronavirus crisis french.presstv.com/Detail/2020/02/28/...

Cliff Taylor: Coronavirus has already hit the economy www.irishtimes.com/opinion/cliff-tayl...

NewKidInTown
0
Maandag hier een al of niet tijdelijke UP-TICK gezien het snelle "herstel" van 600 punten in de laatste 10 minuten op Wallstreet. Men komt weer bij zinnen.
Kaiser
0
Stocks could drop 40%, and this is how to get ready for it, says Nouriel Roubini - ‘I expect global equities to tank by 30% to 40% this year. My advice is: Put your money into cash and safe government bonds.’ www.marketwatch.com/story/stocks-coul...
DeZwarteRidder
0
Warren Buffett: “Dalende koersen zijn goed”
Datum
25 februari 2020

In zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders kondigt Warren Buffett nog niet zijn pensioen aan, maar hij staat deze keer wel nadrukkelijk stil bij wat er zal gebeuren als hij er niet meer is. Hij wordt dit jaar 90, dus heel onverstandig is dat niet.

Het is ieder jaar weer een schrijven waar wereldwijd veel beleggers zich op verheugen, de brief van Warren Buffett waarmee het jaarverslag van Berkshire Hathaway opent.

Daarin wijdt de superbelegger zoals hij al eerder deed uit over de kracht van samengestelde interest, deze keer aan de hand van de al lang vergeten econoom Edgar Lawrence Smith, die in 1924 een boekje schreef met de titel Common Stocks as Long Term Investments.

Smith liet hierin zien dat bedrijven die niet hun volledige winst als dividend uitkeren, maar een deel van de winst of de volledige winst in het bedrijf herinvesteren er eigenlijk ook voor zorgen dat de waarde van de belegging aangroeit met een samengestelde rentevoet. Dit rente-op-rente-effect zorgt ervoor dat aandelen het op de lange duur altijd beter doen dan spaarrekeningen of obligaties.

Wat Buffett vooral zo grappig vond, was dat Smith hierover destijds zelf nog wel het meest verbaasd was. Hij was zijn boek namelijk gaan schrijven met de bedoeling aan te tonen dat je in tijden van inflatie beter aandelen kan kopen, maar dat een belegger bij deflatie (dalende prijzen) juist voor obligaties moest kiezen. Uit zijn onderzoek bleek echter dat aandelen in beide omstandigheden een superieur rendement geven, dankzij de ingehouden winsten.

Op de zakenzender CNBC werd Buffett maandag twee uur lang geïnterviewd over zijn brief aan de aandeelhouders en over allerlei actuele beurskwesties.

Over de sterk dalende koersen door het coronavirus die dag zei hij: “Dalende koersen zijn goed voor mensen die van plan zijn heel hun leven aandelen te kopen. Ik koop ook mijn hele leven eten en hoop dat morgen de voedselprijzen zakken. Mensen zouden moeten hópen dat de aandelenkoersen zakken.”

Op 2 mei zullen weer tienduizenden beleggers naar Omaha (Nebraska) trekken voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Wie dit spektakel liever vanuit zijn luie stoel in Nederland volgt, kan voor een livestream terecht onder deze link. Daar is nu nog de vergadering van vorig jaar terug te zien, acht uur lang regelrecht financieel entertainment met de oude Buffett en zijn nog wat oudere zakenpartner Charlie Munger. Die werd op 1 januari van dit jaar 96.
Kaiser
0
JPMorgan, Citi and Goldman Sachs all believe there hasn't been enough pain to call a bottom yet www.cnbc.com/2020/03/01/jpmorgan-citi...

Goldman Sees Virus as Largest Commodity Demand Shock Since 2008 - Bloomberg www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

Kaiser
0
Hyundai reports lowest monthly sales in decade as virus dents demand reut.rs/2VIq8Eh

Zes nieuwe besmettingen van coronavirus in België
www.standaard.be/cnt/dmf20200302_0487...

Extreme Market Crash... Now Get Ready for This NEXT Extreme Move youtu.be/qo-v9jr2n78

Trump Moves Pieces In Place, It’s Going To Be A Very Hot Spring Summer - ... youtu.be/3cQkKYAeEnc

Kaiser
0
Virus pushes the global economy toward its first contraction since 2009 bloomberg.com/news/articles/2020-03-0...

Euro-area factories see first clear signs of coronavirus hitting their business, with widespread delivery delays and steep declines in foreign orders www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.937,70 -0,83%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.954,79 -0,70%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.439,29 -0,48%
 US500^ 5.049,68 -0,45%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.331,81 +0,68%
 EUR/USD 1,0731 +0,31%
 WTI 83,00 +0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront