Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
morgen1
0
quote:

pietje-2005 schreef op 22 februari 2020 12:57:

1 fabriekje in 1 stadje, die Samsung fabriek ;-)
Supply Chain!!
pietje-2005
0
quote:

morgen1 schreef op 22 februari 2020 13:04:

[...]
Supply Chain!!
Helemaal eens, maar je schrijft het op alsof er maar 1 fabriek is van Samsung en dat die dicht gaat ?
Weet ook wel dat het geen goed nieuws is; mee eens !
voda
0
Mysterie opgelost: Coolblue heeft last van coronavirus, gooit prijzen bewust omhoog

Prijzen die de lucht inschieten en marketinglinks van partners die niet naar behoren werken. Twitter ging de afgelopen uren los op webwinkel Coolblue. Nu blijkt dat de webwinkel last heeft van teruggelopen productie in China, waardoor er minder producten worden geleverd.

Uit interne mails in handen van RTL Z blijkt dat Coolblue 'gecontroleerde' maatregelen neemt omdat het bedrijf verwacht dat producten van Chinese leveranciers opraken en er dus schaarste zal ontstaan. Het nieuwe coronavirus Covid-19 is hier een belangrijke oorzaak van, al wordt dat niet letterlijk genoemd.

De productie in China staat op een laag pitje. Daarom is besloten om de 'verkopen te temperen', schrijft Jos Groenendijk, hoofd van de winkels van Coolblue, aan alle filialen van het bedrijf.

Bronnen rondom het bedrijf bevestigen het verhaal, maar Coolblue zelf houdt officieel nog de lippen op elkaar.

'Gecontroleerd schuren vullen'
Dat temperen gebeurt door 'de marketing uit te zetten' - zo komen er minder klanten naar de site. Ook worden de verkoopprijzen 'boven marktniveau gehouden', aldus Groenendijk. "We zijn heel gecontroleerd onze hele grote schuren tot aan de nok toe aan het vullen. Mocht dat niet meer nodig zijn dan trappen we het gaspedaal weer volledig in."

Op sociale media ontstond de afgelopen dagen grote discussie over wat er aan de hand zou zijn bij het bedrijf. Ook omdat Coolblue nergens op reageerde.

Prijzen omhoog
Afgelopen weekend lagen de prijzen voor sommige producten bij de elektronicawebwinkel flink hoger dan bij concurrenten, onder meer voor de Nintendo Switch. Maar ook de nieuwste iPhone is een stuk duurder dan op de site van Apple zelf.

Op Twitter regende het klachten van shoppende consumenten, in zowel Nederland als België. Zij signaleerden stijgingen tot wel 10 procent.

'Affiliate-links kapot'
Er is bovendien meer aan de hand. De advertenties via Google van Coolblue zouden zijn opgedroogd en ook op vergelijkingssites zoals Kieskeurig lijkt Coolblue te zijn verdwenen.

Veel zogenoemde affiliate-links van partners van het bedrijf werken niet meer. Via die links promoten andere bedrijven waren van Coolblue, in ruil voor een percentage van de opbrengst. Die links werken dus niet meer, en dat heeft een duidelijke reden. Wat veel ondernemers die ermee werken geld kost, zo liet een van hen eerder weten aan RTL Z.

Meerdere belletjes, mails en Whatsappjes van RTL Z richting het bedrijf leverden vandaag niets op. Aan de kant van de woordvoering van Coolblue blijft het tot dusver doodstil.

Uit de mailing blijkt nu dat dit een bewuste strategie is. Medewerkers zijn geïnstrueerd over wat te zeggen bij vragen van partners en media.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/my...
[verwijderd]
0
voda
0
Philips waarschuwt voor impact coronavirus

Gepubliceerd op 25 februari 2020 08:23 | Views: 130

Philips Koninklijke 24 feb
42,87 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips waarschuwt voor de impact van het nieuwe coronavirus op de resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar. De onderneming kan daar nog geen specifiek bedrag aan hangen, maar meldt bij de publicatie van het jaarverslag wel dat er sprake zal zijn van een negatief effect.

Het virus heeft grote delen van het openbare leven in China geraakt. Dat heeft ook invloed op de vraag naar de consumentenproducten van Philips in het land. Ook raken maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen de leveringsketen van Philips.

In verband met de uitbraak van het virus heeft Philips voorzorgsmaatregelen genomen en protocollen opgesteld op basis van aanbevelingen van officiële gezondheidsinstanties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ook heeft Philips middelen ingezet om de preventie en bestrijding van de uitbraak te ondersteunen.

Philips heeft via zijn Philips Foundation apparatuur en benodigdheden geschonken aan het ziekenhuis in de stad Wuhan. Daarmee wordt de diagnose en de behandeling van longontstekingen als gevolg van corona-infecties vergemakkelijkt.
voda
0
Diageo verwacht miljoenen minder omzet door virus

Gepubliceerd op 26 februari 2020 09:21 | Views: 234

LONDEN (AFN) - Het Britse drankenconcern Diageo verwacht een financiële klap van honderden miljoenen euro's als gevolg van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Door maatregelen in China tegen de epidemie blijven bars en restaurants grotendeels gesloten en worden feestelijkheden afgelast. Daardoor slijt het moederbedrijf van whiskymerk Johnnie Walker en biermerk Guinness minder drank.

Voor het lopende gebroken boekjaar, dat loopt tot eind juni, verwacht Diageo een negatieve impact op de omzet van 225 miljoen pond (268 miljoen euro) tot 325 miljoen pond. De operationele winst valt mogelijk tot wel 200 miljoen pond lager uit door de epidemie.

Naast de sluiting van veel Chinese horecagelegenheden, verwacht Diageo ook last te hebben van de afgelasting van evenementen in Zuid-Korea, Japan en Thailand. Ook de afname van reizigers drukt naar verwachting op de verkopen van luxemerken drank.

Hoe hoog de financiële schade precies uitvalt, hangt af van de duur van de epidemie. Diageo verwacht dat de consumptie van drank in China tegen het einde van zijn boekjaar weer herstelt tot een gangbaar niveau.
voda
0
Lufthansa snijdt in kosten om impact coronavirus op te vangen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Lufthansa AG
12,845 -0,455 -3,42 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Lufthansa voert enkele maatregelen door om de kosten omlaag te brengen in reactie op de voorziene impact van het coronavirus. Dit maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij woensdagochtend bekend.

Lufthansa wil onder meer de administratieve kosten terugbrengen en wil werknemers de optie geven om per direct met onbetaald verlof te gaan.

Lufthansa bekijkt ook de mogelijkheden voor parttime werk en neemt opnieuw het beleid voor werving en selectie onder de loep. Daarnaast zullen trainingen voor onder meer cabinepersoneel, die aanvankelijk gepland stonden voor april dit jaar, worden geannuleerd.

"Het is nog niet mogelijk om te bepalen wat de exacte impact van de huidige ontwikkelingen zullen zijn op de winst”, aldus Lufthansa. De luchtvaarder wil meer inzicht geven op 19 maart, wanneer het bedrijf met de jaarcijfers komt.

Lufthansa heeft al eerder vluchten van Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines van en naar China geannuleerd tot 28 maart.

Ook voerde Lufthansa veranderingen door in de vluchtschema's van en naar Hongkong en staan aanpassingen aan de vluchtschema's van en naar Frankfurt, München en Zürich eveneens op de rol. "Concreet gezien staan er nu 13 vliegtuigen van Lufthansa aan de grond", aldus het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KLM kondigt maatregelen aan wegens coronavirus

Gepubliceerd op 26 februari 2020 12:54 | Views: 1.339

Air France-KLM 13:24
8,00 -0,02 (-0,22%)

SCHIPHOL (AFN) - KLM kondigt "drastische" bezuinigingsmaatregelen aan als reactie op de economische impact van het nieuwe coronavirus. Dat staat in een brief van financieel directeur Erik Swelheim aan het management van de luchtvaartmaatschappij.

Zo worden niet-noodzakelijke investeringen voorlopig uitgesteld. Bijvoorbeeld IT-projecten die nog niet zijn begonnen, gaan voorlopig niet van start. Ook worden er beperkingen ingesteld bij de werving van personeel. Er geldt tijdelijk een soort vacaturestop voor sommige afdelingen. Medewerkers worden daarnaast verzocht waar mogelijk vakantiedagen op te maken.

Een woordvoerster van KLM benadrukt dat het gaat om "voorzorgsmaatregelen", die volgens KLM horen bij een "gezonde bedrijfsvoering". Bij de luchtvaartmaatschappij werken tienduizenden mensen en het bedrijf was eigenlijk van plan om dit jaar flink te investeren. KLM had al eerder onder andere trainingen voor nieuw cabinepersoneel stopgezet.

Grote kostenpost

Bij de recente presentatie van de jaarcijfers zei moederbedrijf Air France-KLM dat de virusuitbraak het bedrijf waarschijnlijk een grote kostenpost bezorgd. Swelheim stelt in zijn brief nu dat er een "serieus risico" bestaat dat de operationele marge dit jaar verder onder druk komt te staan. Hij wijst onder meer op de verdere verspreiding van het virus in Europa. De impact op de omzet van KLM kan "zeer significant" zijn, aldus Swelheim. Dit zal waarschijnlijk slechts voor een deel gecompenseerd kunnen worden via bijvoorbeeld lagere brandstofprijzen.

Meerdere luchtvaartmaatschappijen hebben aangegeven dat zij verder in de problemen komen door de virusuitbraak. Het Duitse Lufthansa kondigde ook al een pakket met maatregelen aan om de schade zo veel mogelijk te beperken. Met name op personeelskosten wordt bespaard. Ook bij de Scandinavische maatschappij SAS zijn er redenen tot zorgen, bleek uit de cijfers over het eerste kwartaal.
voda
0
Coronacrisis gaat Europese economie 'zeker' treffen, zegt Brussel

De uitbraak van het coronavirus heeft 'zeker' negatieve gevolgen voor de economische groei in Europa. Nu al hebben sectoren zoals luchtvaart, toerisme en bepaalde industrieën te lijden van de verspreiding van het virus, omdat de vraag van consumenten terugloopt of producten niet tijdig kunnen worden geleverd. Maar de exacte omvang van de schade is nog niet te voorspellen.

Dat zeiden de Eurocommissarissen Valdis Dombrovskis (euro) en Paolo Gentiloni (economie) woensdag. Amper twee weken geleden presenteerde de Europese Commissie haar nieuwste economische verwachtingen. De groei in de eurozone zou dit en volgend jaar uitkomen op een matige 1,2%. Voor de hele Europese Unie zou dat een eveneens schamele 1,4% zijn.

Epidemie
Gentiloni plaatste toen al de kanttekening dat de mogelijke effecten van het coronavirus niet waren meegenomen in deze percentages. De verspreiding leek zich destijds voornamelijk tot Azië te beperken en de Commissie voorzag dan ook dat de epidemie in het eerste kwartaal van 2020 vooral de Chinese economie zou drukken. De gevolgen voor de wereldeconomie zouden naar verwachting niet al te groot zijn, dacht Gentiloni op dat moment.

Inmiddels maakt het virus ook in Europa steeds meer slachtoffers, met name in Italië. 'De negatieve risico's hebben zich gedeeltelijk al gematerialiseerd. We kunnen niet voorzien hoe de verspreiding van het virus zich verder ontwikkelt, maar houden dit goed in de gaten', aldus de Eurocommissaris. 'De enige zekerheid die we nu hebben, is dat er impact op de economie zal zijn.' De Europese beurzen zijn al in de greep van het coronavirus en ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is bezorgd.

Flexibiliteit in begrotingsregels
Tijdens de vorige grote epidemie in China — van het sarsvirus in 2003 — maakte de Chinese economie nog maar 4% van de wereldeconomie uit, nu is dat 18%. Gentiloni zei van de minister van financiën van Singapore gehoord te hebben dat de stadstaat zijn economie gaat stimuleren met $4 mrd. Ten tijde van de sarsuitbraak was dat nog maar $300 mln.

De Europese Commissie zegt dat de begrotingsregels in het Stabiliteits- en Groeipact (SGP) EU-landen de ruimte bieden voor extra overheidsinvesteringen in tijden van nood. In het verleden heeft Italië ruimhartig gebruikgemaakt van deze 'flexibiliteit' vanwege aardbevingsschade. Rome zou eigenlijk volgens het SGP de hand op de knip moeten houden vanwege zijn torenhoge overheidsschuld. Desondanks zeiden Dombrovskis en Gentiloni welwillend te zullen luisteren als landen vanwege het coronavirus om meer toegeeflijkheid vragen.

Standje voor Nederland
De Commissie presenteerde woensdag ook haar economische sterkte- en zwakteanalyses van de EU-lidstaten, de zogeheten 'landenrapporten'. Nederland krijgt net als elf andere landen een standje vanwege zijn 'macro-economische onevenwichtigheden'. Drie landen (Cyprus, Italië en Griekenland) kennen zelfs 'buitensporige macro-economische onevenwichtigheden' vanwege hoge staatsschulden en veel slecht krediet op de bankbalansen.

Brussel maakt zich al langer zorgen over de hoge schuld van Nederlandse huishoudens, die nog eens extra wordt aangejaagd door de hoge huizenprijzen. Bovendien zou Den Haag te weinig doen tegen het grote verschil tussen vaste en flexibele contracten op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden met een migratieachtergrond komen moeilijker aan een baan, de belastingvoordelen voor zzp'ers zijn te fors en de aanpak van schijnzelfstandigheid is gebrekkig.

Voor het eerst heeft de Commissie ook klimaatprestaties langs de meetlat gelegd. Volgens Brussel is het doel van Nederland om dit jaar ten minste 14% aan duurzame energie te gebruiken, onbereikbaar geworden.

fd.nl/economie-politiek/1336089/coron...
haas
0
nou,dan koop je toch gewoon 3M aandelen voor $150 ?
de hele wereld heeft toch van die gele plakbriefjes nodig ?:)
voda
0
De coronacrisis leert dat onze productielijnen veel te afhankelijk zijn van China

Coby van der Linde is directeur Clingendael International Energy Programme

De economische gevolgen van de maatregelen om de uitbraak van het nieuwe coronavirus, die de longaandoening Covid-19 veroorzaakt, onder controle te krijgen, leggen de grote afhankelijkheid bloot van uiterst geconcentreerde productielijnen in een gemondialiseerde wereld. Zo moeten autofabrikanten al na een luttel extra weekje niet produceren na Chinees Nieuwjaar de assemblage stopzetten. Winstwaarschuwingen, mogelijk lege schappen en arbeidstijdverkorting volgen nadat de Chinese productie op veel plaatsen nagenoeg tot stilstand is gekomen en vooralsnog slechts moeizaam wordt hervat. De maatregelen om het virus te bedwingen treffen de economie tot ver buiten China.

Illustratie: Hein de Kort voor het Financieele Dagblad

Vooral op de grondstoffen- en energiemarkten waren de gevolgen indrukwekkend snel en groot. Zo zakte de olieprijs in luttele dagen steeds verder weg bij het uitblijven van de na-nieuwjaarse vraag. Het relatief warme weer op het noordelijk halfrond helpt ook niet mee de vraag te ondersteunen, zodat de moeizaam verkregen stijging van de prijzen door de Organisatie van olie-exporterende landen (Opec) alweer teloor gegaan is. Hoe kon de wereld economisch zo afhankelijk worden in zoveel verschillende aanvoerlijnen van een enkel, weliswaar zeer groot land? Welke lessen hebben we geleerd van eerdere perioden met een te grote concentratie van herkomst van importen?

Weksignaal in 1973
Voor de energiesector ging voor al te grote importafhankelijkheid het weksignaal al in 1973 af en voor de dommelende landen uiteindelijk ook in 1979, met de eerste en tweede oliecrisis. Met een schok realiseerde men zich dat het niet handig is om maar van een enkele producent, regio of producerend land afhankelijk te zijn. Omwille van de voorzieningszekerheid werd diversificatie naar herkomst van geïmporteerde olie een belangrijke hoeksteen van het energiebeleid.

‘Op zoek naar de kortetermijnvoordelen verliezen marktpartijen al gauw de risico’s van al te geconcentreerde productie en handelsstromen uit het oog’

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) in Parijs dankt zijn bestaan aan dit ruwe ontwaken en bewaakt sindsdien de voorzieningszekerheid van olie van de leden met een serieus ingericht crisisbeleid. Het IEA-beleid werd daarna niet uitgebreid naar bijvoorbeeld aardgas, hoewel de fysieke handelsstromen van olie en aardgas steeds geconcentreerder en regionaler zijn geworden.

De fout van al te grote concentratie of kuddegedrag werd kort na de oliecrisis nogmaals gevoeld door de schuldencrisis van de jaren tachtig. In de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig trokken vliegtuigladingen vol bankiers naar vooral Latijns-Amerika, om de rondgepompte oliedollars uit te lenen.

Zij deden dat in de vorm van consortia om de risico’s te spreiden, zo dachten ze. Maar een blik in het vliegtuig en aan de bar van het hotel had al kunnen verraden dat hier sprake was van een enorme concentratie aan leningen, allemaal gedekt door hetzelfde overheidsonderpand. De beoogde risico-
spreiding was dus een wassen neus. Een verandering in het rentebeleid in de VS en de schuldencrisis van de jaren tachtig waren een feit. Nederland dankte er later de voetbalsterren Ronaldo en Romario aan, die met tweedehands schulden naar de Nederlandse competitie werden gehaald.

Kennelijk is er sindsdien niet veel bijgeleerd. Op zoek naar de kortetermijnvoordelen verliezen marktpartijen al gauw de risico’s van al te geconcentreerde productie en handelsstromen uit het oog. En dus trokken ze in karrevrachten naar China, niet alleen vanwege de lage lonen en snel opgebouwde industriële clusters, maar ook vanwege de belofte van een megagrote consumentenmarkt in wording. Maar ook die laatste verwachting bleek te getuigen van weinig historisch besef.

Zuid-Korea en Japan
In de jaren tachtig moest onder druk van allerlei non-tarifaire handelsmaatregelen de markttoegang in Zuid-Korea en Japan worden afgedwongen omdat westerse ondernemingen hun producten gewoonweg niet op de plank in de winkel en het warenhuis kregen. De oorzaak was de verticale organisatie van de binnenlandse markt en het niet aanpassen van de organisatie bij het volwassen worden van de economie.

‘Het lidmaatschap van de Wereldhandelsorganisatie is een weinig effectief middel gebleken om een gelijk speelveld op elkaars markten te creëren en garanderen’
Ook deze klacht was niet nieuw. In het begin van de jaren zeventig doorbraken de VS met forse monetaire maatregelen de asymmetrie in de handelsrelatie met de toenmalige EEG.

Het huidige handelsconflict van de VS met China gaat in wezen over precies hetzelfde, toegang tot de Chinese markt, met dien verstande dat ook het respecteren van het intellectueel eigendom een groot punt van zorg is. Het lidmaatschap van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is een weinig effectief middel gebleken om een gelijk speelveld op elkaars markten te creëren en garanderen. De VS proberen, net als in de jaren zeventig en tachtig, met handelsinstrumenten het tij te keren. Inmiddels is echter de marktmacht van China zo toegenomen dat er eerder sprake is van uitdaging dan van aanpassing.

In de discussies over energievoorzieningszekerheid gaat het vaak over al te grote concentratie van het aanbod, maar dezelfde marktontwrichting kan ontstaan door te grote concentratie van de vraag. In de jaren zeventig werd de marktmacht van de Opec beantwoord, onder leiding van de Amerikaanse strateeg Kissinger, met de marktmacht van de IEA-landen en ontstond er een nieuw evenwicht. Zullen de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de straffe maatregelen om de verspreiding in te dammen leiden tot een strategische heroriëntatie op het verminderen van een te hoge concentratie van economische macht in te weinig handen? De geschiedenis zegt van niet, het oliecrisisbeleid is uniek gebleken.

Coby van der Linde is directeur Clingendael International Energy Programme en (deeltijd)hoogleraar geopolitiek en energie aan de RUG. Reageer via expert@fd.nl.

fd.nl/opinie/1335746/de-coronacrisis-...
Bijlage:
voda
0
Coronavirus zit boekingen Booking.com dwars

Gepubliceerd op 26 februari 2020 22:37 | Views: 2.055

NORWALK (AFN) - Hotelboekingssite Booking.com heeft overduidelijk last van het nieuwe coronavirus. Moederbedrijf Booking Holding meldde bij de publicatie van de cijfers over het slotkwartaal van 2019 dat het aantal hotelboekingen in het lopende kwartaal op jaarbasis tot 10 procent lager kan uitvallen. Het aantal reisboekingen bij de site loopt mogelijk tot wel 15 procent terug. Alles bij elkaar voorziet Booking.com een daling van de omzet tot 7 procent.

Volgens Booking Holding-baas Glenn Fogel is de impact van het virus nog ongewis, omdat de duur van de problemen onbekend is. Booking spreekt nu van een "significante negatieve impact" op de resultaten in het eerste kwartaal.

Booking Holding sloot het slotkwartaal van vorig jaar af met een omzet van 3,3 miljard dollar, tegen 3,2 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst steeg naar 1,2 miljard dollar van 646 miljoen dollar. Het bedrijf profiteerde onder meer van eenmalige opbrengst van 326 miljoen dollar door een aandelenverkoop.
voda
0
Impact coronavirus op Apple-plannen ongewis

Gepubliceerd op 26 februari 2020 20:35 | Views: 2.833

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Apple-baas Tim Cook weet nog niet wat de impact van het nieuwe coronavirus zal zijn op de toekomstplannen van het Amerikaanse techbedrijf. Apple zou onder meer aan nieuwe iPhones met 5G-technologie en een nieuwe virtual reality-headset werken, maar Cook gaf tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geen details prijs. Ook hints over nieuwe producten bleven dit keer uit.

Volgens Cook, die tijdens de vergadering samen met andere bestuurders werd herkozen, staat Apple door de uitbraak en de verspreiding van het virus onmiskenbaar voor een uitdaging. Door het virus gingen onder meer fabrieken in China, waar Apple-producten worden gemaakt, dicht. Ook in de leveringsketen ondervindt Apple problemen. Ook winkels van de techreus in China sloten hun deuren.

Over de financiële impact van het virus deed Cook geen uitlatingen. Hij sprak wel de verwachting uit dat de wearables van Apple zoals de AirPods en Apple Watch dit jaar meer dan 40 miljard dollar aan omzet zullen opleveren.

Ook liet Cook zich desgevraagd uit over het verzoek van de Amerikaanse overheid om iPhones te kunnen ontgrendelen. Daar zal Apple niet op ingaan. Ook meldde Cook dat hij meer heil ziet in het ontwikkelen van nieuwe content voor zijn streamingdienst dan dat het bedrijf oude rechten van succesvolle programma's zoals hitserie Friends opkoopt.
voda
1
Coronavirus raakt bierverkopen AB InBev

Gepubliceerd op 27 februari 2020 07:45 | Views: 195

AB InBev 26 feb
61,89 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN) - Biergigant AB InBev, het concern achter merken als Jupiler, Leffe en Hertog Jan, voelt de uitbraak van het nieuwe coronavirus in zijn resultaten. 's Werelds grootste brouwer kampte met een aanzienlijke daling van de vraag in China.

Zowel in de horeca als in supermarkten kochten Chinezen afgelopen tijd beduidend minder bier. Normaal gesproken gaan de zaken in deze periode juist erg goed in China, vanwege het Chinees Nieuwjaar.

De rivaal van het Nederlandse bierconcern Heineken denkt in China in de eerste twee maanden van het jaar ongeveer 285 miljoen euro aan omzet te zijn misgelopen. Dit raakte de bedrijfswinst met ongeveer 170 miljoen dollar. Over de gehele linie houdt AB InBev rekening met een daling van het bedrijfsresultaat met ongeveer 10 procent in het eerste kwartaal, als gevolg van de problemen met het virus en andere zaken.

Heineken meldde onlangs ook al dat de virusuitbraak waarschijnlijk impact zou hebben op de resultaten. Maar toen Heineken met zijn cijferupdate kwam was nog geen goede inschatting te maken van de verwachte schade.
486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  17:39
 Germany40^ 17.829,20 +0,33%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.935,37 +0,43%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.384,73 +1,01%
 EUR/USD 1,0660 -0,11%
 WTI 82,12 -0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,82%
Air France-KLM +3,90%
Alfen N.V. +2,65%
Flow Traders +2,46%

Dalers

Pharming -8,54%
PostNL -5,99%
ASMI -5,93%
Avantium -5,81%
BESI -2,70%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront