Heijmans « Terug naar discussie overzicht

1e kwartaal 2020 Heijmans

812 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
salud
0
@buf: Na de prognose van Ing is iedereen wel zo´n beetje uit geanalyseerd denk ik... nu maar eens kijken of we die € 8,= nog halen vandaag .....
Moet een trieste dag zijn voor Lokeend dat hij geen goedkope plukjes meer kan kopen.
Daexter
0
quote:

buf schreef op 19 februari 2020 11:09:

Stilte voor de storm?
mmhoa stilte?

Dit is het handelsvolume in vergelijking met vorig jaar de 501.500 is een lineaire prognose obv de eerste 3 uur vandaag.

Er is dus nog steeds (begrijpelijk) veel twijfel in de markt

2019
2 dagen voor 147.000
1 dag voor 547.000
dag van jaarresultaat 797.000

2020
2 dagen voor 247.000
1 dag voor 501.500
dag van jaarresultaat
Daexter
0
quote:

Daexter schreef op 19 februari 2020 12:03:

[...]

mmhoa stilte?

Dit is het handelsvolume in vergelijking met vorig jaar de 501.500 is een lineaire prognose obv de eerste 3 uur vandaag.

Er is dus nog steeds (begrijpelijk) veel twijfel in de markt

2019
2 dagen voor 147.000
1 dag voor 547.000
dag van jaarresultaat 797.000

2020
2 dagen voor 247.000
1 dag voor 501.500
dag van jaarresultaat

Ja toch wel behoorlijk stilte. Vanmorgen tamelijk hoog volume maar vanaf de middag gingen de kopers op hun handen zitten. 177.000 stukken tot 12.00 uur en in de 5 uur daarna maar 130.000 stukken.

Wordt spannend morgen, de verwachtingen van de pro's zijn hooggespannen. Als Heijmans die waarmaakt, wat niemand hier op het forum lijkt te geloven, zouden we wel eens heel hard omhoog kunnen gaan morgen, net als een paar jaar terug toen we na cijfers 15% stegen.

Maar de kans is natuurlijk groot dat die hooggespannen verwachting niet waargemaakt wordt....en wat gebeurt er dan....? Voor morgen heb ik dan geen idee, het zou me niet verbazen als het alle kanten opgaat. Vrijdag komt BAM en de kans is (behoorlijk) aanwezig dat die met slecht nieuws komen, dus dat is niet per se een stimulans.

Maar als de cijfers wel goed zijn maar niet super zijn, zoals de meesten hier verwachten zal het (denk ik)toch richting de AVA toch wel gaan stijgen (ook al zou morgen er enige teleurstelling zijn). We gaan het zien....
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

salud schreef op 19 februari 2020 11:24:

@buf: Na de prognose van Ing is iedereen wel zo´n beetje uit geanalyseerd denk ik... nu maar eens kijken of we die € 8,= nog halen vandaag .....
Moet een trieste dag zijn voor Lokeend dat hij geen goedkope plukjes meer kan kopen.
Je kan ze nog steeds goedkoop kopen gezien de koersen van nu. Ik bedoel lokeend ;-) Maar ja al die namen ook, Salud, Salat, lokeend ik heb er een nuchtere kijk op :-)
Daexter
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 19 februari 2020 17:15:

[...]

Je kan ze nog steeds goedkoop kopen gezien de koersen van nu. Ik bedoel lokeend ;-) Maar ja al die namen ook, Salud, Salat, lokeend ik heb er een nuchtere kijk op :-)

Lokeend luistert naar je....staat een order van 8842 stuks op 8,11 die wil ze dus toch nog heel graag hebben :)
salud
0
Nou, dat was het dan...
Morgen laten we ons verassen....
Denk wel (gezien de slotstand van vandaag) dat het nog iets omhoog gaat.

Succes allemaal morgen...
Salud
Slnc
0
niet eens boven de 8 voor de cijfers valt me wel tegen en na de cijfers zakt het meestal weer hopen dat het dan nu andersom is na de cijfers maar omhoog
dader
0
Fugro ging ook 4% omhoog maar de slot was weer anders,geen vergelijking maar net als bij fugro geen rotzooi uit de kast halen morgen ochtend.
tradersonly
0
Heijmans draagt nieuwe commissaris voor

Gerrit Witzel brengt jarenlange ervaring in de bouwsector mee

19 FEBRUARI 2020, 17:35

De raad van commissarissen (RvC) van Heijmans heeft het voornemen om Gerrit Witzel tijdens de AvA op 15 april 2020 voor te dragen als nieuwe commissaris voor de duur van vier jaar. De voordracht houdt verband met de vacature die ontstaat, omdat Rob van Gelder conform rooster van aftreden uit de RvC zal terugtreden per 15 april 2020.

Gezien zijn jarenlange ervaring in de bouwbranche is de raad van commissarissen van mening dat Gerrit Witzel uitstekend past in het gezochte profiel. Al eerder werd bekendgemaakt dat Ans Knape-Vosmer voor de duur van vier jaar wordt voorgedragen als commissaris. De RvC is tevens voornemens Ron Icke voor te dragen voor herbenoeming voor een termijn van twee jaar. De voordrachten passen in het streven van de RvC om continuïteit te waarborgen en om tot een evenwichtiger rooster van aftreden te komen.

De drie voorgestelde benoemingen worden gesteund door de Ondernemingsraad.

www.heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-dr...
salud
0
www.veb.net/beurs/beursnieuws?pagina=...

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans draagt Gerrit Witzel voor als nieuwe commissaris. Dit maakte de bouwer woensdagavond bekend.

Witzel zal tijdens de jaarvergadering op 15 april 2020 worden voorgedragen voor een periode van vier jaar. Rob van Gelder zal op die dag terugtreden als commissaris.

Door: ABM Financial News.

- Wie is dat: -

managementscope.nl/manager/gerrit-witzel

tradersonly
0
Van Veldhoven tegen Kamer: excuses voor PFAS-problemen

Minister Van Veldhoven heeft haar excuses aangeboden voor de problemen rond de PFAS-normen vorig jaar. Enige tijd gold een zeer scherpe norm voor PFAS, een verzamelnaam voor chemische stoffen die schadelijk, vervuilend en niet afbreekbaar zijn. Daar hadden veel bouwbedrijven en grondverzetsbedrijven last van: er kwamen projecten stil te liggen. Later versoepelde het kabinet de norm.

Naar aanleiding van een oproep van de PVV erkende Van Veldhoven in de Tweede Kamer dat de communicatie aanvankelijk beter had gekund. "We hebben onvoldoende met de sector doorgesproken welke ruimte het tijdelijk handelingskader nou precies bood". In dat handelingskader staat hoe moet worden omgegaan met grond die met PFAS is vervuild. "De onduidelijkheid over wat er wel kon, heeft ervoor gezorgd dat dingen onnodig stil lagen. Ik baal daar enorm van."

Ze voegde eraan toe dat ze daar ruiterlijk sorry voor wil zeggen: "Wij zullen als departement best steken hebben laten vallen". Van Veldhoven zei ook dat het beter ging toen de norm later werd versoepeld. Die versoepeling heeft ze eerst aan de sector voorgelegd, om te toetsen of wat er stond begrijpelijk was. "Het moet niet alleen technisch kloppen, maar we moeten ervoor zorgen dat we allemaal weten waar het over gaat."

Geen financiële gevolgen
PVV-Kamerlid Van Aalst eiste na de excuses van Van Veldhoven "boter bij de vis": hij vindt dat getroffen ondernemers compensatie moeten krijgen. De minister voelt daar niets voor. "Het hoeft niet altijd zo te zijn dat aan excuses financiële gevolgen zitten." Ze voegde eraan toe dat bedrijven die dat nodig hebben gebruik kunnen maken van een 'borgstellingsregeling' van de overheid. De minister wil ook met het UWV praten over eventuele werktijdverkorting.

De uitspraken van Van Veldhoven in de Tweede Kamer staan los van de eisen van protesterende boeren, vandaag in Den Haag. Die wilden excuses van premier Rutte en minister Schouten voor het landbouwbeleid van de afgelopen jaren, maar kregen die niet.
tradersonly
0
Kabinet compenseert natuurschade met 'natuurbank'

Het kabinet wil 125 miljoen euro in een 'natuurbank' stoppen om natuurschade te compenseren die voortkomt uit projecten die vanwege hun grote openbare belang moeten doorgaan. Minister Schouten schrijft dat aan de Tweede Kamer in een brief over de stikstofaanpak van het kabinet.

Schouten noemt als voorbeelden projecten van het Rijk op het gebied van defensie en van waterschappen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Het idee is dat belangrijke projecten toch kunnen doorgaan, ondanks de schade aan de natuur. Natuur met geld uit de natuurbank, een soort fonds, kan worden gebruikt als compensatie voor de nadelige effecten.

Het kabinet werkt de maatregel de komende tijd uit. Dat gebeurt in overleg met onder meer de provincies. Volgens Schouten is het is de bedoeling dat er altijd meer wordt gecompenseerd dan strikt noodzakelijk is op grond van de mogelijk nadelige gevolgen van een project.

Behalve de 125 miljoen voor de natuurbank trekt het kabinet zo'n zelfde bedrag uit voor natuurherstel door organisaties die gebieden beheren. Het totale bedrag van 250 miljoen was vorig jaar al gereserveerd.

Schouten komt met haar brief op de dag dat boeren opnieuw protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.
salud
0
www.veb.net/beurs/beursnieuws?pagina=2

Bouwproductie eurozone daalt.
Afname op maand- en jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) De bouwsector in de eurozone heeft in december minder geproduceerd. Dit maakte statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.

De bouwproductie daalde met 3,1 procent op maandbasis.

Ten opzichte van december 2018 produceerde de bouwsector zelfs 3,7 procent minder.

Door: ABM Financial News.
salud
0
district8.net/heistelling-uit-woninge...

Rotterdam – De heistelling, die vorige week tijdens bouwwerkzaamheden op de Sumatraweg / Brede Hilledijk omviel en vijf woningen onbewoonbaar maakte, is weggetakeld. Met behulp van twee mobiele hijskranen is de heistelling in de loop van de morgen uit het gebouw gehezen en een stuk verderop op het bouwterrein van Heijmans neergelegd. Daar zijn de verdere demontagewerkzaamheden gestart.

De afgelopen week is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Heijmans is inmiddels ook het gesprek aangegaan met de gedupeerde bewoners. Het is nog niet duidelijk wanneer de herstelwerkzaamheden aan de woningen gestart worden. Bij het incident raakte vorige week wonder boven wonder niemand gewond.

- plus foto´s -
salud
0
vastgoedjournaal.nl/news/44030/sloter...

- Project met o.a. Heijmans -

Sloterdijk kan eindelijk profiteren van zijn unieke ligging

Sloterdijk-Centrum ondergaat op dit moment een grote transformatie van mono- naar multifunctioneel gebied. Een van de nieuwe eyecatchers in dit gebied is het project Vertical. Tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door Amsterdam Woont in samenwerking met Heijmans, gingen verschillende betrokkenen in op dit project en de andere ontwikkelingen in dit Amsterdamse stadsdeel.

Met uitzicht op de bouwplaats aan de Barajasweg, waar men al druk bezig is met de realisatie van de 168 woningen onder de naam Vertical, kwamen in ADAM’s ID een viertal sprekers aan het woord op de bijeenkomst georganiseerd door platform Amsterdam Woont. De sprekers vertelden binnen hun eigen vakgebied over de vastgoedontwikkelingen in Sloterdijk-Centrum, met extra focus op het groene wooncomplex Vertical.

3.000 tot 7.500 nieuwe woningen
Sloterdijk staat al jaren bekend als monofunctioneel gebied aan de westkant van Amsterdam. Een trein- en busstation, enkele hotels, hier en daar wat kleinschalige horeca maar vooral veel kantoren voerden jarenlang de boventoon. Maar daar gaat verandering in komen. Het gebied gaat op de schop en zal transformeren van mono- naar multifunctioneel. Wonen, werken en recreëren moeten hier hand in hand gaan. De komende 5 jaar moeten er tussen de kantoren 3.000 tot 7.500 woningen en voorzieningen verrijzen.

‘Grote fout van 50 jaar geleden kan nu worden hersteld’
Don Murphy is sinds 2008 supervisor Sloterdijk-Centrum van de gemeente Amsterdam en architect bij VMX Architects. Hij sprak over de voordelen van de ligging van de stad Amsterdam. “De stadsgrenzen grenzen als een soort van ‘groene vingers’ aan de natuur,” zei Murphy. Hij benadrukte dat het daarom een enorme fout was om het originele en commerciële Sloterdijk te bouwen in zo’n groene vinger, een scheg. Gelukkig kan die fout met deze grote transformatie worden hersteld en kan het groen eindelijk gaan bijdragen aan een groene leefomgeving met veel biodiversiteit.

Murphy nam de aanwezigen mee terug in de tijd. In tijden van de crisis was er veel leegstand en verloedering in Sloterdijk. “Met de marketingcampagne ‘Love for Sloterdijk’ zetten we de eerste stap naar imagoverandering van het gebied. Tegelijkertijd werd ook het bestemmingsplan aangepakt en onder meer het Orlyplein. Langzaam maar zeker werden de eerste gebouwen getransformeerd tot hotels, evenementenlocaties en woningen,” legde hij de aanwezigen uit. Bestond Sloterdijk voorheen voor 90% uit kantoren, nu is dat nog maar 50%. Dat komt deels door transformaties van kantoorruimte naar hotels en residentieel vastgoed.

Er zijn de afgelopen tijd een aantal tenders uitgeschreven voor nieuwbouw. Eén van die tenders werd gewonnen door Eigen Haard en Heijmans. Deze partijen zullen respectievelijk sociale woningen en woningen voor het vrije sector segment gaan bouwen. En om voorbereid te zijn op de toekomst ontwikkelt Synchroon er momenteel een basisschool, kinderdagverblijf en wooncomplex de Floating Gardens.

Vijf architecten
De tweede spreker was Walter van Dijk (NL Architects). Hij vertelde namens het architectencollectief over de bijzondere (ontwerp)aspecten van Sloterdijk-Centrum. Maar liefst vijf Nederlandse architectenbureaus (NL Architects, Chris Collaris Architects, Studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten) stonden aan de wieg van Vertical dat zich naast de integratie van natuur kenmerkt door een grote verscheidenheid aan woningtypen en Shared facilities.

Het resultaat? Een multifunctioneel en ‘natuurinclusief’ wooncomplex met 168 woningen, groene tussenruimten en geveltuinen in verschillende hoogtes. “De samenwerking met andere architectenbureaus creëert een intrinsieke variatie en diversiteit op verschillende niveaus. Letterlijk en figuurlijk. Er is veel aandacht voor ontmoeting en groen. Ook is er rekening gehouden met watersystemen. De “verticale” tuinen van de groene woontoren Vertical zullen veel biodiversiteit aantrekken: planten maar daarmee ook dieren,” aldus Van Dijk.

Stedelijk ecosysteem en biodiversiteit
De volgende spreker ging hier nog verder op in. Fred Booy van DS Landschapsarchitecten bedankte Van Dijk met een knipoog ‘dat niet letterlijk en figuurlijk al het gras voor zijn voeten was weggemaaid’ zodat hij nog wat meer kon vertellen over de biodiversiteit die de nieuwe bebouwing met zich meebrengt.

“De dieren in de stad zijn er al, maar we moeten er door middel van biodiversiteit voor zorgen dat ze meer leefruimte krijgen. Mensen worden gelukkig van dieren,” stelt Booy. Mens en dier moeten een gelijk speelveld krijgen in dit stuk stad dat zo mooi aan de natuur grenst en daarin een verbindende schakel kan zijn.

Het advies van Booy voor toekomstige bouwprojecten is simpel: “Gebruik een gebouw als ‘rots’ in het landschap.” Met het ontwerp van het deel van de Vertical, dat ook bekendstaat als Donna’s Rots (naar de architect), wordt daar al bijna letterlijk mee begonnen. Gedurende vijf jaar na oplevering van Vertical zal het gebouw worden gemonitord om te kijken of al het verschillende groen goed is aangeslagen en de beoogde toename van biodiversiteit is bereikt.

Heijmans
Tot slot was het de beurt aan René Koning, ontwikkelmanager van Heijmans. “We zijn trots op het Vertical project, maar tegelijkertijd was het een enorme uitdaging om alle architectonische wensen in het gebouw te verwerken.” Niet in de laatste plaats vanwege vijf architecten, die allen hebben bijgedragen aan het ontwerp. “De wensen van vijf architecten verwerken in één gebouw is best een klus. En daarnaast stelde ook de gemeente nog de nodige eisen. Na een intensief ontwikkeltraject zijn we samen tot een mooi resultaat gekomen.”

De ontwikkelaar vertelt dat de bouw ook nog de nodige aandacht vergt, en men heel goed heeft moeten passen en meten. “Er is relatief heel weinig ruimte voor het opstellen van een bouwplaats omdat eigenlijk alles te bebouwen terrein is. En ook kunnen we de vervoersstromen in dit gebied niet blokkeren.”

Om de exploitatiekosten beheersbaar te houden moest men bij Heijmans goed naar de kosten voor het onderhoud van het vele groen kijken die bij vergelijkbare projecten in het buitenland behoorlijk hoog zijn. Uiteindelijk is men daarin ook geslaagd; daarom heeft Heijmans het bij Vertical over een Nieuw Amsterdams Woonklimaat. De bouw is inmiddels begonnen en de oplevering van Vertical staat gepland voor de tweede helft van 2022.
DNFTT
0
quote:

tradersonly schreef op 19 februari 2020 18:52:

Van Veldhoven tegen Kamer: excuses voor PFAS-problemen

Minister Van Veldhoven heeft haar excuses aangeboden voor de problemen rond de PFAS-normen vorig jaar. Enige tijd gold een zeer scherpe norm voor PFAS, een verzamelnaam voor chemische stoffen die schadelijk, vervuilend en niet afbreekbaar zijn. Daar hadden veel bouwbedrijven en grondverzetsbedrijven last van: er kwamen projecten stil te liggen. Later versoepelde het kabinet de norm.

Naar aanleiding van een oproep van de PVV erkende Van Veldhoven in de Tweede Kamer dat de communicatie aanvankelijk beter had gekund. "We hebben onvoldoende met de sector doorgesproken welke ruimte het tijdelijk handelingskader nou precies bood". In dat handelingskader staat hoe moet worden omgegaan met grond die met PFAS is vervuild. "De onduidelijkheid over wat er wel kon, heeft ervoor gezorgd dat dingen onnodig stil lagen. Ik baal daar enorm van."

Ze voegde eraan toe dat ze daar ruiterlijk sorry voor wil zeggen: "Wij zullen als departement best steken hebben laten vallen". Van Veldhoven zei ook dat het beter ging toen de norm later werd versoepeld. Die versoepeling heeft ze eerst aan de sector voorgelegd, om te toetsen of wat er stond begrijpelijk was. "Het moet niet alleen technisch kloppen, maar we moeten ervoor zorgen dat we allemaal weten waar het over gaat."

Geen financiële gevolgen
PVV-Kamerlid Van Aalst eiste na de excuses van Van Veldhoven "boter bij de vis": hij vindt dat getroffen ondernemers compensatie moeten krijgen. De minister voelt daar niets voor. "Het hoeft niet altijd zo te zijn dat aan excuses financiële gevolgen zitten." Ze voegde eraan toe dat bedrijven die dat nodig hebben gebruik kunnen maken van een 'borgstellingsregeling' van de overheid. De minister wil ook met het UWV praten over eventuele werktijdverkorting.

De uitspraken van Van Veldhoven in de Tweede Kamer staan los van de eisen van protesterende boeren, vandaag in Den Haag. Die wilden excuses van premier Rutte en minister Schouten voor het landbouwbeleid van de afgelopen jaren, maar kregen die niet.
De overheid is een trail and error apparaat geworden, ambitieloos en vooral druk met het in standhouden van zichzelf. Uiteindelijk krijgt het grote geld het gelijk en degene met de grootste bek zijn zin.
salud
0
@Japio_: Ben bang dat je gelijk hebt ... de vraag is alleen wie tegen die tijd de grootste bek heeft, al dan niet met backup van door het grote geld betaalde en afgedwongen uitvoerende macht.
Het is daarom zaak om in het kamp van het grote geld te blijven en daar zijn we hier mee bezig?? :)
812 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 16,820
Verschil -0,380 (-2,21%)
Hoog 17,020
Laag 16,580
Volume 101.324
Volume gemiddeld 118.379
Volume gisteren 42.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront