Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Louis7
0
quote:

Big Info Lit schreef op 11 februari 2020 20:52:

Had ik maar :)
Idd ja, maar toen kwam vandaag die FDA en AFMPS Clearance voor Biophytis en explodeerde de koers omhoog ..
Big Info Lit
0
voda
0
CEO Esperite verdacht van verduistering en fraude - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Esperite
0,0841 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) CEO Frédéric Amar van het beursgenoteerde Esperite is onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek in Zwitsersland. Dit schreef het Financieele Dagblad donderdag na bevestiging door het Openbaar Ministerie van Genève.

Volgens de krant wordt Amar verdacht van verduistering, faillissementsfraude, crimineel mismanagement en schending van transplantatiewetgeving.

Volgens de advocaat van Amar berust de kwestie echter op een misverstand, veroorzaakt door verontruste ouders die niet begrijpen hoe de Cryo-Save-organisatie werkt.

Cryo-Save is de stamcelbank van Esperite, die vorig jaar failliet werd verklaard.

Amar zou zelfs tot afgelopen vrijdag in voorlopige hechtenis hebben gezeten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Het nieuwe coronavirus treft ook de medicijnproductie

Terwijl China vecht tegen Covid-19 begint de rest van de wereld zich zorgen te maken over hun eigen medicijnen. China is namelijk veruit de grootste leverancier van grondstoffen voor geneesmiddelen. Zonder de Chinese fabrieken, geen paracetamol, cholesterolverlagers en antibiotica.

Marco Visser12 februari 2020, 15:27

“In de provincie Hubei, waarin Wuhan ligt, staan aardig wat grondstoffabrieken”, zegt Weite Oldenziel van de Ofichem Groep, een farmaceutisch bedrijf met veel contacten in China. “Ook andere provincies waar veel grondstoffen worden gemaakt, zijn getroffen. Het is moeilijk op dit moment de consequenties te overzien, ook al omdat de uitbraak van het nieuwe coronavirus plaatsvond in de periode dat China Nieuwjaar vierde. Op dat moment ligt de productie sowieso al stil.”

De vakantieperiode in China zou begin februari aflopen, maar veel grondstoffabrieken liggen nog altijd stil of ze draaien op een laag pitje. De Duitse Tageschau meldt dat de fabriek van United Laboratories op het ‘laagste niveau’ produceert. Deze fabriek is een grote producent van de grondstof voor alle antibiotica die wereldwijd wordt gebruikt.

Sars-CoV-2, zo heet het virus achter de ziekte Covid-19
Het virus dat in december in China opdook was een onbekend lid van de familie van ­coronavirussen. Het kreeg al snel de naam wuhanvirus, naar de stad waar de epidemie uitbrak, maar in officiële termen werd het ‘het nieuwe coronavirus uit 2019’ genoemd, afgekort: 2019-nCoV.

Dinsdag maakte de WHO ­bekend dat de ziekte die dit ­virus veroorzaakt vanaf nu ­Covid-19 wordt genoemd ­(coronavirus disease 2019). Het virus zelf kreeg een andere naam: Sars-Cov-2, omdat het verwant is aan het Sars-virus, dat in 2002 en 2003 vooral in China en Hongkong heerste.

Door alle reisbeperkingen en quarantaines is het opstarten van fabrieken niet zo eenvoudig. Zo kan het afsluiten van provincie- en stedengrenzen voor problemen zorgen, denkt Oldenziel. “Medewerkers van de grondstofbedrijven kunnen niet zomaar van de ene naar de andere provincie rijden”, zegt hij. Daarbij lopen de beperkingen ook dwars door handelsroutes zodat grondstoffen, als ze al worden geproduceerd, niet van plek A naar B kunnen.

Een paar weken langer stil liggen of op een laag pitje draaien, lijkt niet zo erg. Maar de medicijnenhandel zit vast aan een strak schema. Voorraden worden op het allerlaatste moment aangevuld. Daarom kan een probleem in de productie in China al snel uitgroeien tot een tekort elders in de wereld. Dat bleek eerder met de productie van de anticonceptiepil. Door grondstofproblemen in China, was de pil in Nederland in 2018 nauwelijks te verkrijgen.

Schaarste zorgt voor stijging van prijzen
Hoe groot de gevolgen zullen zijn, Oldenziel en Jan Broeren, voorzitter van de Generieke Leveranciers Nederland (GLN), kunnen het nog niet te zeggen. “Mocht China eind deze maand de fabrieken weer laten draaien, dan valt de schade mee”, zegt Broeren. “Maar of dat gaat gebeuren, daar ben ik niet zo zeker van. De situatie is nog steeds niet onder controle.”

Het internationale farmaceutisch handelsplatform Kemiex vroeg 97 farmaceuten naar hun verwachtingen. 85 procent zei problemen te verwachten en 35 procent denkt zelfs dat de gevolgen fors zullen zijn. Die zorgen leven ook bij de Duitse Vereniging van de Farmaceutische Industrie. Zij laten weten dat de levering van 48 werkzame stoffen in gevaar is.

Schaarste zorgt voor stijging van prijzen. In India is dat al merkbaar. India is na China de tweede grote speler in de wereldwijde geneesmiddelproductie. In dat land wordt een groot deel van de grondstoffen uit China verwerkt tot pillen, capsules en drankjes. Als reactie op de schaarste overweegt het Indiase ministerie van farmacie de export op een lager pitje te zetten, zo meldt de India Times.

De laatste jaren is geregeld discussie over de afhankelijkheid van China en India als medicijnkast van de wereld. De Verenigde Staten bijvoorbeeld haalt 97 procent van de grondstoffen voor antibiotica uit China, zo bleek vorig jaar uit een hoorzitting over de grote Amerikaanse afhankelijkheid van de Chinezen. De voormalig directeur van de Amerikaanse voedsel- en medicijnenwaakhond FDA, Steven Lynn, zei twee weken geleden dat de VS moet kijken hoe groot de voorraden medicijnen zijn, “en als er niet genoeg is, hoe kunnen we er dan zo snel mogelijk aan komen.”

Zo denkt de rest van de wereld er ook over, stelt Broeren. “Iedereen probeert de voorraad sneller in te kopen.” Vooralsnog is er geen acuut probleem met tekorten. Volgens Oldenziel hebben producenten en tussenleveranciers nog voorraden.

Lees ook:
Europa moet zelf weer medicijnen gaan produceren, vinden minister en apothekers
Om het medicijntekort op te lossen moet de productie van (sommige) geneesmiddelen desnoods weer naar Europa verhuizen, stelt minister Bruno Bruins (medische zorg). Nederland is te afhankelijk van lagelonenlanden in Azië.

www.trouw.nl/buitenland/het-nieuwe-co...
voda
0
'Sterke omzetgroei en winst voor Galapagos'

Gepubliceerd op 18 februari 2020 12:26 | Views: 182

Galapagos 12:17
239,80 -2,30 (-0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft in 2019 naar verwachting een fors hogere omzet behaald, vooral dankzij de grote onderzoeks- en ontwikkelingsdeal die het bedrijf sloot met zijn Amerikaanse branchegenoot Gilead Sciences. Ook heeft het AEX-fonds naar verwachting een nettowinst in de boeken gezet tegen een verlies een jaar eerder. Galapagos komt donderdag met cijfers naar buiten.

Volgens een consensus van analistenschattingen bij persbureau Bloomberg komt de omzet uit op bijna 887 miljoen euro tegen 317,8 miljoen euro in 2018. Galapagos profiteert daarbij van de in juli vorig jaar gesloten samenwerkingsdeal met Gilead, onder meer gerelateerd aan het GLPG1690-programma en toegangsrechten tot het onderzoeksplatform van Galapagos. Bij die deal betaalde Gilead 'upfront' bijna 4 miljard dollar en investeert het bedrijf 1,1 miljard dollar in aandelen Galapagos. Gilead bezit inmiddels bijna 26 procent van Galapagos. Het Amerikaanse biotechnologieconcern heeft het recht om het belang uit te breiden tot 29,9 procent door middel van meerdere warrants.

Bij de nettowinst wordt door de kenners gepolst door Bloomberg in doorsnee een bedrag van ruim 273 miljoen euro voorspeld. Dat was in 2018 nog een verlies van meer dan 29 miljoen euro. Bij de operationele winst ligt de prognose van analisten op gemiddeld 308 miljoen euro. Dat was een min van 44,8 miljoen euro een jaar eerder.

Sterke opmars

In december diende Gilead een aanvraag in tot goedkeuring van het reumamedicijn filgotinib bij de Amerikaanse toezichthouder FDA. Galapagos kreeg vanwege de aanvraag een mijlpaalbetaling van 20 miljoen dollar van Gilead. Het was de eerste keer dat een door Galapagos ontwikkeld medicijn is ingediend ter goedkeuring in de Verenigde Staten. Voor filgotinib werden al aanvragen voor goedkeuring in de Europese Unie en Japan ingediend.

Vorige maand liet Galapagos weten zijn samenwerking met de Canadese branchegenoot Fibrocor op het vlak van fibrose uit te breiden. Daarbij neemt Galapagos ook een aandelenbelang in Fibrocor.

Het aandeel Galapagos is sinds begin vorig jaar aan een sterke opmars bezig op de beurs in Amsterdam door optimisme over het biotechbedrijf en gunstige onderzoeksresultaten. Volgens analisten wordt 2020 een belangrijk jaar voor Galapagos omdat dan goedkeuring wordt verwacht voor filgotinib in Europa, Japan en de VS.
voda
0
70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door coronavirus veroorzaakte ziekte

18 februari 2020 16:18
Laatste update: 54 minuten geleden

Onderzoekers aan de KU Leuven in België hebben ontdekt dat een bestaand malariamedicijn werkt tegen COVID-19, de ziekte die door het coronavirus 2019-nCoV wordt veroorzaakt.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg ons liveblog.

Het gaat om het middel chloroquine, dat sinds 1934 op de markt is. De Belgische professor Marc Van Ranst ontdekte in 2004 al dat het middel werkte tegen SARS, dat ook een coronavirus is. Vervolgens vroeg hij zich af of het middel ook zou werken tegen COVID-19.

In tien ziekenhuizen in Peking, Hunan en Guangdong is chloroquine de afgelopen periode getest op patiënten met COVID-19. Experts van het Chinese ministerie van Wetenschap en Technologie hadden maandag goed nieuws voor Van Ranst: het middel werkte.

Patiënten in China die een week chloroquine toegediend kregen, vertoonden minder koorts, hadden een verbeterde longfunctie en waren sneller weer virusvrij en genezen, aldus de KU. Tot op heden konden artsen alleen de symptomen van het virus bestrijden.

Het middel kan worden gebruikt totdat er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is. Hier werkt de universiteit onder leiding van viroloog Johan Neyts momenteel hard aan. Naar verwachting duurt het echter nog circa twee jaar voordat een vaccin toegepast kan worden op mensen.

Door corona in quarantaine op een cruise: zo gaat het eraan toeDoor corona in quarantaine op een cruise: zo gaat het eraan toe

'Medicijn eenvoudig en goedkoop te maken'
Van Ranst is "verheugd dat chloroquine effectief werkt". Volgens hem is het middel "eenvoudig te produceren in grote hoeveelheden, ook al zijn er momenteel wereldwijd nog weinig producenten".

"We hopen dat chloroquine, mede omdat het erg goedkoop is, wereldwijd een impact kan hebben op de antivirale behandeling van patiënten met dit nieuwe coronavirus", aldus de wetenschapper.

Chloroquine was in 2004 niet getest op mensen, omdat de SARS-epidemie toen net voorbij was.

www.nu.nl/buitenland/6031723/70-jaar-...
voda
0
Genmab houdt rekening met lagere resultaten

Gepubliceerd op 19 februari 2020 19:28 | Views: 331

KOPENHAGEN (AFN) - Het Deense biotechbedrijf Genmab rekent voor 2020 op een omzetdaling en een lager operationeel resultaat. Het bedrijf, waarin relatief veel Nederlandse beleggers investeren, profiteerde vorig jaar nog van hoge eenmalige mijlpaalbetalingen gerelateerd aan de verkoop van het medicijn tegen kanker Darzalex. Dat speelt dit jaar niet.

Voor 2020 rekent Genmab nu op bijna 4,8 miljard tot een kleine 5,2 miljard Deense kroon aan opbrengsten. Dat is omgerekend maximaal zo'n 690 miljoen euro. Vorig jaar stegen de opbrengsten nog van 3 miljard tot bijna 5,4 miljard kroon.

De prognose voor het operationele resultaat staat op 850 miljoen tot zo'n 1,3 miljard kroon. Vorig jaar steeg het operationele resultaat nog van circa 1,4 miljard tot dik 2,6 miljard kroon.
voda
0
Curetis sluit jaar af met flink meer omzet

Gepubliceerd op 20 februari 2020 08:56 | Views: 0

Curetis 19 feb
0,70 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft het afgelopen jaar afgesloten met een flink hogere omzet dan een jaar eerder. Dat meldde de onderneming donderdag op basis van voorlopige cijfers. Curetis deed goede zaken met zijn samenwerkingsverbanden. Met name dochterbedrijf Ares Genetics zorgde voor meer opbrengsten. Ook was er veel vraag naar het diagnosesysteem Unyvero.

Curetis zette een omzet van 2,3 miljoen euro in de boeken over 2019. Dat is een stijging van 64 procent vergeleken met een jaar daarvoor. Volgens topman Oliver Schacht blijven de vooruitzichten voor dit jaar eveneens positief. Curetis verwacht onder meer om zijn Unyvero-productenlijn in de Verenigde Staten aan meerdere ziekenhuizen en medische centra te leveren. Daarnaast werkt Ares Genetics aan een veelbelovende test die het nieuwe coronavirus bij besmette mensen kan detecteren.

Onder de streep resteerde bij het biotechnologiebedrijf een verlies van 17,2 miljoen euro. Dat was een kleiner negatief nettoresultaat vergeleken met 2018. Curetis gaf in 2019 minder uit aan onderzoek en uitrol en levering van zijn producten.
[verwijderd]
0
Peng Lu van Takeda naar Pharvaris.

Peng Lu komt van Takeda en heeft zich bezig gehouden met een leidende rol in projectteams die met succes twee fase 3 cruciale HAE-studies hebben voltooid en wereldwijde goedkeuring van TAKHZYRO® (lanadelumab - flyo) hebben verkregen voor de preventie van HAE-aanvallen in de VS, EU en de rest van de wereld. Daarnaast heeft ze ook leiding gegeven aan het levenscyclusbeheer van TAKHZYRO® mbt HAE, op zoek naar verbreding van indicaties bij andere ziekten met hoge onvervulde medische behoeften.

www.medicalbuyer.co.in/pharvaris-appo...

Pharvaris Appoints Peng Lu As Chief Medical Officer

February 10, 2020

Pharvaris B.V., a clinical-stage company focused on the discovery and development of novel oral B2-receptor antagonists for the treatment of hereditary angioedema (HAE) and other B2-receptor-mediated indications, has appointed Peng Lu, M.D., Ph.D., to the newly-created position of Chief Medical Officer, a role in which she will oversee global clinical development and regulatory strategies for Pharvaris. Dr. Lu brings 15 years of protein therapeutics and small molecule drug development experience including within genetic rare diseases, and was previously the Vice President, Global Program Lead for rare diseases at Takeda.

“Peng’s strong industry and operational leadership positions Pharvaris for success as we move quickly to develop PHA121 for patients with HAE,” said Berndt Modig, Chief Executive Officer and co-founder of Pharvaris. “Peng has deep experience in HAE drug development from both the clinical and regulatory perspective, which will prove valuable in our clinical development and registration strategies. Her ability to build and manage successful teams fits our vision for the company’s growth in the coming years. Peng will be based in Boston to expand the clinical development and operation teams in the U.S. in addition to our growing team in Europe.”

Dr. Lu added, “Pharvaris has an exciting portfolio and impressive executive team; it will be my privilege to lead the development activities for our lead product candidate, PHA121, to address patients’ strong desire for oral therapies that can treat and prevent HAE attacks. Pharvaris’ portfolio of B2-receptor antagonists provides an exciting platform to address bradykinin-mediated disease broadly. I look forward to growing and evolving Pharvaris with my new colleagues.”

During Dr. Lu’s time at Takeda (via acquisition of Shire), she was instrumental in leading project teams that successfully completed two Phase 3 pivotal HAE studies and achieved global approval of TAKHZYRO® (lanadelumab-flyo) for the prevention of HAE attacks in the US, EU, and the rest of world. In addition, she has also led the life-cycle management of TAKHZYRO® beyond HAE, looking to broaden indications in other diseases with high unmet medical needs. Prior to Takeda/Shire, Dr. Lu held roles in clinical development, translational research and clinical pharmacology with increasing levels of responsibility at Abbvie and Roche/Genentech, where she was responsible for the design and implementation of early and late development clinical strategies across a broad range of indications including autoimmune, respiratory, and genetic diseases leading to multiple approvals. Dr. Lu received her medical degree from Beijing Medical University and Ph.D. from The University of Texas, Austin, in systems biology.-Bio Space
[verwijderd]
0
ir.biocryst.com/node/20801/pdf

FDA Accepts BioCryst’s NDA for Oral, Once Daily Berotralstat (BCX7353) to Prevent HAE Attacks

February 18, 2020

PDUFA date is December 3, 2020
RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C., Feb. 18, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- BioCryst Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: BCRX) announced that the
U.S. Food and Drug Administration (FDA) has accepted and filed its new drug application (NDA) for the approval of oral, once daily berotralstat
(BCX7353) for the prevention of hereditary angioedema (HAE) attacks.
The Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) date for the NDA is December 3, 2020.
In the NDA filing acceptance letter, the FDA stated that they are not currently planning to hold an advisory committee meeting to discuss the NDA.
“HAE patients and their physicians tell us they have been waiting for a once daily oral therapy to prevent attacks, and the acceptance of our
submission, with a PDUFA date this year, means their wait is nearly over,” said Jon Stonehouse, chief executive officer of BioCryst. “We are sharply
focused on building out a very experienced commercial team and executing our commercial plan, so we are ready to go fast when we get approval.”
About BioCryst Pharmaceuticals
BioCryst Pharmaceuticals discovers novel, oral, small-molecule medicines that treat rare diseases in which significant unmet medical needs exist and
an enzyme plays a key role in the biological pathway of the disease. BioCryst has several ongoing development programs including berotralstat
(BCX7353), an oral treatment for hereditary angioedema, BCX9930, an oral Factor D inhibitor for the treatment of complement-mediated diseases,
galidesivir, a potential treatment for Marburg virus disease and Yellow Fever, and BCX9250, an ALK-2 inhibitor for the treatment of fibrodysplasia
ossificans progressiva. RAPIVAB® (peramivir injection), a viral neuraminidase inhibitor for the treatment of influenza, is BioCryst’s first approved
product and has received regulatory approval in the U.S., Canada, Australia, Japan, Taiwan, Korea and the European Union. Post-marketing
commitments for RAPIVAB are ongoing. For more information, please visit the Company's website at www.BioCryst.com.
Forward-Looking Statements
This press release contains forward-looking statements, including statements regarding future results, performance or achievements. These
statements involve known and unknown risks, uncertainties and other factors which may cause BioCryst’s actual results, performance or
achievements to be materially different from any future results, performance or achievements expressed or implied by the forward-looking statements.
These statements reflect our current views with respect to future events and are based on assumptions and are subject to risks and uncertainties.
Given these uncertainties, you should not place undue reliance on these forward-looking statements. Some of the factors that could affect the forwardlooking statements contained herein include: that the FDA, PMDA, EMA or other applicable regulatory agency may not approve berotralstat, within the
timeframe expected, or at all, may ultimately determine that there are deficiencies in the development program or execution thereof, may require
additional information or studies, may disagree with our analyses regarding the safety and efficacy conclusions; in the future they could determine that
an advisory committee is necessary; we may learn of previously unknown issues; ongoing studies may take longer or may be more expensive than
planned; in the event that berotralstat is approved in any territory, we or our partners may be unable to successfully commercialize as expected; that
actual financial results may not be consistent with expectations, including that operating expenses and cash usage may not be within management’s
expected ranges. Please refer to the documents BioCryst files periodically with the Securities and Exchange Commission, specifically BioCryst’s most
recent Annual Report on Form 10-K, Quarterly Reports on Form 10-Q, and Current Reports on Form 8-K, all of which identify important factors that
could cause the actual results to differ materially from those contained in BioCryst’s projections and forward-looking statements.
voda
0
Beursblik: RBC zet Galapagos op verkooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
247,90 0,60 0,24 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft donderdag het advies voor Galapagos verlaagd van Sector perform naar Underperform met een onveranderd koersdoel van 175,00 dollar.

RBC deed dit in aanloop naar de jaarcijfers van Galapagos vanavond na het slot van Wall Street.

De analisten geven wel aan hun analyse te moeten herzien als er meer animo is voor bijvoorbeeld filgotinib of als klinische data beter uitpakken dan nu voorzien.

Het aandeel Galapagos steeg donderdag 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sterk jubileumjaar Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft in 2019 de kaspositie flink versterkt en de omzet zien toenemen dankzij de omvangrijke R&D-deal met samenwerkingspartner Gilead Sciences. Dit bleek donderdagavond uit de resultaten van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

"2019 was ons twintigste jubileumjaar, en we hadden ons werkelijk geen beter jaar kunnen wensen. We zijn zeer trots op de R&D-deal met onze samenwerkingspartner Gilead die we in juli aankondigden", zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos in een toelichting.

"Tegelijkertijd boekte onze pijplijn in 2019 aanzienlijke vooruitgang. Voor het eerst in onze geschiedenis hebben we met filgotinib in reuma een kandidaatmedicijn dat in de VS, Europa en Japan ter goedkeuring voorligt bij de regelgevende instanties", voegde de topman toe.

2020 staat in het teken van de marktlancering van filgotinib als behandeling tegen reuma. Dit betekent een hogere cashburn dan afgelopen jaar.

Galapagos rekent in 2020 op een cashburn van 420 miljoen tot 450 miljoen euro, aldus CFO Bart Filius, inclusief mijlpaalbetalingen van Gilead gerelateerd aan de mogelijke goedkeuringen van filgotinib in reuma.

De cashburn kwam in 2019 uit op 334 miljoen euro, waar Galapagos rekende op 320 miljoen tot 340 miljoen dollar, met uitzondering van de impact van de samenwerkingsovereenkomst met Gilead.

De kaspositie stond eind 2019 op bijna 5,8 miljard euro. "Onze balans bevat meer dan 3 miljard euro aan over te dragen opbrengsten die de komende 10 jaar zullen erkend worden in opbrengsten", voegde Filius toe.

De omzet steeg in 2019 van 318 miljoen naar bijna 896 miljoen euro.

Operationeel wist Galapagos zwarte cijfers te schrijven, met ruim 370 miljoen euro, en ook onder de streep was het resultaat afgelopen jaar positief, met 150 miljoen euro.

Bijzonder jaar

"Na het historische jaar 2019 belooft 2020 voor Galapagos opnieuw een bijzonder boeiend jaar te worden", aldus Galapagos.

Naast de lancering van filgotinib in reuma, verwacht men dat Gilead in het tweede kwartaal van dit jaar Fase 3 data van filgotinib als middel tegen darmontstekingen bekend zal maken.

Ook plannen de twee bedrijven in het eerste helft van 2020 een Fase 3-programma met filgotinib in de ziekte van Bechterew.

Verder worden de resultaten van diverse Fase 2 studies in longfibrose en artrose bekendgemaakt en zal Galapagos zelf zijn TOLEDO ontwikkelingsplan in ontstekingsziekten versneld uitvoeren, met in de tweede jaarhelft meerdere zogeheten proof-of-concept studies.

"In 2020 verwachten we in totaal meer dan 80 klinische studies uit te voeren, waardoor we onze brede klinische pijplijn van kandidaatmedicijnen met nieuwe werkingsmechanismes in indicaties met hoge onvervulde medische behoeften blijven uitbreiden", aldus Galapagos.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 1,9 procent lager op 242,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 0,908
Verschil +0,008 (+0,89%)
Hoog 0,923
Laag 0,905
Volume 4.300.077
Volume gemiddeld 6.934.801
Volume gisteren 6.570.354

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront