Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Consumentenvertrouwen VS stijgt onverwacht

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in januari onverwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 99,3 in december naar 99,8 in januari. Een voorlopig cijfer voor deze maand duidde eerder nog op een lichte daling.

Economen hadden vooraf op een verdere daling tot 90,5 gerekend.

Over de huidige staat van de economie waren de ondervraagden iets minder optimistisch. Deze subindex daalde van 115,5 tot 114,4. De verwachtingsindex verbeterde tussen december en januari juist, van 88,9 naar 90,5.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ook Delta staakt alle vluchten naar China

Gepubliceerd op 31 januari 2020 17:09 | Views: 0

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines staakt vanaf volgende week alle vluchten naar China. Zorgen over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in dat land noopten het bedrijf tot die maatregel. Delta is daarmee de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die het voorbeeld volgt van onder andere KLM, Air France en British Airways.

Delta, een van 's werelds grootste vliegmaatschappijen, vliegt nog tot en met aanstaande woensdag naar Chinese bestemmingen. Een dag later staakt de samenwerkingspartner van KLM tot en met 30 april alle vluchten naar het Aziatische land. De vliegmaatschappij kondigde eerder al aan de helft van zijn in totaal 42 wekelijkse vluchten naar China te schrappen.

Bij een ander Amerikaans luchtvaartbedrijf, American Airlines, heeft het coronavirus tot een rechtszaak geleid. De pilotenvakbond Allied Pilots Association (APA) stapte deze week naar de rechter om het concern te dwingen vluchten naar China te staken.
voda
0
Zorgen coronavirus domineren ook Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste vrijdag richting een fors lager slot. Met nog een paar uur handel noteerde de Dow Jones index 1,8 procent lager. De S&P 500 verloor 1,6 procent en de Nasdaq daalde 1,3 procent.

"Het verslechterde sentiment begint ook vat te krijgen op de Amerikaanse beurzen", zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

De aanhoudende zorgen over het coronavirus drukken vrijdag op het sentiment, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie donderdagavond de kwestie bestempelde als een internationale noodsituatie. Het aantal besmettingen loopt hard op en steeds meer bedrijven grijpen daarom in. Nadat Starbucks eerder al locaties sloot in China, meldde Alibaba vrijdag dat de levering van bepaalde producten vertraging oploopt door het virus.

Delta Air Lines en American Airlines maakten vrijdag bekend niet meer op China te vliegen, nadat eerder een aantal Europese luchtvaartmaatschappijen dit ook al aankondigden. Ondertussen adviseren de Verenigde Staten Amerikaanse reizigers om China te mijden.

Marktstrateeg Lars Kreckel van Legal & General Investment Management verwacht een tijdelijke negatieve impact voor de Chinese economie en in het verlengde daarvan de wereldeconomie. "Het is niet iets dat de mondiale groei zal laten ontsporen", denkt de marktvorser.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het inkomens in de VS in december met 0,2 procent zijn gestegen, terwijl de bestedingen met 0,3 procent toenamen. Dit bleek in beide gevallen een lichte vertraging ten opzichte van november. De PCE-kerninflatie, voor de Federal Reserve belangrijk, bleef staan op 1,6 procent.

Marktanalist David Madden wees op de minder sterke groei van de inkomsten en uitgaven in de VS. "Dat is licht zorgwekkend omdat het een teken kan zijn dat de Amerikaanse economie afkoelt."

Verder kromp de bedrijvigheid in de regio rond Chicago in januari sterker dan verwacht. Het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan nam deze maand onverwacht toe.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1081. Olie werd 1,7 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobil daalde 4,2 procent. Hoewel de energiereus in het vierde kwartaal van 2019 minder winst boekte, werd de analistenconsensus toch ruim overtroffen. De kwartaalwinst was inclusief een winst van 3,7 miljard dollar op een Noorse desinvestering.

Chevron boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 6,6 miljard dollar, ofwel 3,51 dollar per aandeel, op een omzet van 36,35 miljard dollar. Het verlies is met name het resultaat van eerder aangekondigde eenmalige lasten ter waarde van 10,4 miljard dollar. Het aandeel verloor 4,3 procent.

Caterpillar heeft in het vierde kwartaal van 2019 een hoger dan verwachte winst geboekt, terwijl de omzet onder de verwachtingen uitkwam. De Amerikaanse fabrikant van zwaar materieel als bulldozers daalde 2,6 procent.

Honeywell, een leverancier van van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen, boekte het afgelopen kwartaal een licht lagere nettowinst en omzet. Hoewel de winst hoger was dan verwacht, stelde de omzet teleur. Het aandeel daalde 3,6 procent.

Colgate-Palmolive heeft in het vierde kwartaal van 2019 de aangepaste winst per aandeel conform verwachting zien dalen bij een hogere omzet. De onderneming uit New York gaat voor 2020 uit van een omzetgroei van 4 tot 6 procent en tussen de 3 en 5 procent op autonome basis. De winst per aandeel moet 5 tot 10 procent omhoog. Het aandeel won 5,8 procent.

ManpowerGroup heeft in het vierde kwartaal van 2019 zowel de eigen winstverwachtingen als die van analisten overtroffen. Het aandeel daalde toch 1,7 procent.

Amazon.com noteerde 8,6 procent hoger, nadat de internetgigant donderdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde, vanwege een sterke periode rond de feestdagen.

Hoewel Visa donderdag nabeurs een recordwinst en een hogere omzet rapporteerde, overtuigden de cijfers niet. De omzet lag dan ook licht onder de verwachtingen. Het aandeel noteerde vrijdag 3,8 procent lager.

US Steel draaide in het vierde kwartaal van 2019 een groter verlies, maar verwacht in 2020 wel verbetering. Het aandeel verloor 3,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken maandag voorbeurs op een hogere opening af te stevenen. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten starten de week waarschijnlijk met bescheiden winsten, nadat de People's Bank of China scherpe verliezen op de Chinese aandelenmarkten verzachtte met een injectie van 1,2 biljoen Chinese yuan. De Chinese aandelenmarkten openden maandag voor het eerst sinds 23 januari de deuren. Oorspronkelijk zou de markt op 31 januari de deuren al weer openen, maar Beijing verlengde de nieuwjaarsvakantie tot en met zondag in een poging de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Het aantal bevestigde infecties is sterk gestegen naar inmiddels 17.485 en 362 doden.

"Tot het aantal nieuwe infecties een piek heeft bereikt, bewegen de markten tussen hoop en vrees, waarbij het te laat is om te verkopen en te vroeg om te kopen", zei marktanalist Sean Darby van Jefferies.

Op macro-economisch vlak verschijnen maandag in de Verenigde Staten een drietal publicaties. Kort na opening komen achtereenvolgens Markit Economics en ISM met hun inkoopmanagersindices voor de industrie in januari, gevolgd door de Amerikaanse bouwuitgaven in december.

De euro/dollar noteerde op 1,1062. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1091 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1093 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

De moedermaatschappij van Google, Alphabet, kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers. De internetgigant publiceert nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,0 procent hoger.

Chipfabrikant NXP Semiconductors komt nabeurs ook met resultaten.

Onder andere Uber Technologies, Twitter, Estée Lauder, News Corp, Dunkin'Brands komen later deze week ook met cijfers.

Goldman Sachs heeft een verkoopadvies afgegeven voor Exxon Mobil, nadat de oliereus afgelopen vrijdag met kwartaalcijfers kwam.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,8 procent lager op 3.225,52 punten. De Dow Jones index eindigde 2,1 procent in het rood op 28.256,03 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 9.150,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op groene opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten starten met winst, na stevige verliezen vrijdagavond op Wall Street en een snoekduik vanochtend op de Chinese aandelenmarkten.

De People's Bank of China kwam in actie om de scherpe verliezen op de Chinese aandelenmarkten te verzachten met een injectie van 1,2 biljoen Chinese yuan. De Chinese beurzen openden maandag voor het eerst sinds 23 januari weer de deuren. Oorspronkelijk zou de markt op 31 januari de deuren al weer openen, maar Beijing verlengde de nieuwjaarsvakantie tot en met zondag in een poging de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Het aantal bevestigde infecties is sterk gestegen naar inmiddels 17.485 met 362 doden tot gevolg.

"Tot het aantal nieuwe infecties een piek heeft bereikt, bewegen de markten tussen hoop en vrees, waarbij het te laat is om te verkopen en te vroeg om te kopen", zei marktanalist Sean Darby van Jefferies.

De aandelenbeurs was volgens marktvolgers al aan een pauze toe en het coronavirus is hiervoor de aanleiding gebleken. Sommigen maken zich zorgen dat de dip het begin zou kunnen zijn van een de volgende grote 'bear-markt', maar volgens de economen van Citi is het nog te vroeg om dat te kunnen stellen.

Het cijferseizoen dendert intussen voort. In de VS heeft inmiddels 40 procent van de genoteerde bedrijven cijfers vrijgegeven.

"De eerste resultaten geven een optimistisch beeld, met positieve verrassingen in zowel de VS als Europa", aldus JPMorgan Cazenove.

Van de S&P 500 bedrijven heeft 73 procent het beter gedaan dan verwacht. De winstgroei per aandeel is per saldo 6 procent. Dat is een positieve verrassing van 4 procent. 64 procent van de bedrijven wist daarnaast meer omzet te genereren dan voorzien.

Volgens JPMorgan presteerden de meeste sectoren goed, maar was het vooral de techsector die uitblonk.

Op macro-economisch vlak verschijnen maandag in de Verenigde Staten een drietal publicaties. Kort na opening komen achtereenvolgens Markit Economics en ISM met hun inkoopmanagersindices voor de industrie in januari, gevolgd door de Amerikaanse bouwuitgaven in december.

De euro/dollar noteerde op 1,1065. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1091 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1093 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

De moedermaatschappij van Google, Alphabet, kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers. De internetgigant publiceert nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,4 procent hoger.

Chipfabrikant NXP Semiconductors komt nabeurs ook met resultaten.

Onder andere Uber Technologies, Twitter, Estée Lauder, News Corp, Dunkin'Brands komen later deze week ook met cijfers.

Goldman Sachs heeft een verkoopadvies afgegeven voor Exxon Mobil, nadat de oliereus afgelopen vrijdag met kwartaalcijfers kwam.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,8 procent lager op 3.225,52 punten. De Dow Jones index eindigde 2,1 procent in het rood op 28.256,03 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 9.150,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse industrie groeit minder hard - Markit

(ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in de Verenigde Staten is in januari gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek maandag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

De index daalde van 52,4 in december naar 51,9 in januari. Daarmee lag de index in januari wel hoger dan de voorlopige meting van 51,7.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Later vanmiddag volgen het cijfer van ISM, dat door beleggers vaak hoger wordt aangeslagen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse industrie veert op - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de Amerikaanse maakindustrie is in januari veel sterker toegenomen dan verwacht, waardoor er sprake was van groei waar eigenlijk op krimp werd gerekend. Dit bleek maandag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex steeg van 47,8 in december naar 50,9 in januari. Economen rekenden op een indexstand van 48,5.

In bijna alle subindexen was sprake van een verbetering. Alleen de voorradenindex daalde tussen december en januari.

Eerder vandaag bleek uit de inkoopmanagersindex van Markit Economics een kleine daling in januari, van 52,4 tot 51,9.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei van de dienstensector. Een cijfer van minder dan 50 duidt op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse bouwuitgaven dalen onverwacht

(ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in december onverwacht gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

In december daalden de bouwuitgaven met 0,2 procent op maandbasis, na een toename met 0,7 procent in november.

Economen rekenden vooraf gemiddeld op een toename met 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ook vaccinreus GSK stort zich op Wuhan-virus

De strijd tegen het nieuwe coronavirus uit de Chinese stad Wuhan heeft er maandag een belangrijke bondgenoot bijgekregen: Het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline (GSK) kondigde aan te gaan helpen bij de ontwikkeling van een vaccin tegen het virus. GSK is marktleider in vaccins en beschikt op dat gebied over veel kennis.

De meeste farmabedrijven die een sterke positie hebben in vaccins, lopen niet erg warm voor de ontwikkeling van preventieve medicijnen tegen het nieuwe virus. Dat komt vooral doordat vaccins tegen incidentele uitbraken van virusziektes commercieel gezien niet erg interessant zijn. Het nieuwe coronavirus dat zich voordoet in Wuhan en andere delen van China, heeft tot nu toe aan zeker 360 mensen het leven gekost.

Experimenteel middel van Gilead
Het duurt waarschijnlijk nog zeker drie maanden voordat een eerste experimenteel vaccin beschikbaar is. De ontwikkeling van een vaccin dat bewezen effectief is, duurt meestal nog veel langer, meestal enkele jaren.

Voor de korte termijn verwachten Chinese autoriteiten meer van medicijnen die meteen beschikbaar zijn. Ze hebben hun hoop onder meer gesteld op het middel Remdesivir van het Amerikaanse farmabedrijf Gilead. Het gaat om een experimenteel middel dat is ontwikkeld tegen ebola en tegen Sars en Mers. De laatste twee ziektes worden ook door coronavirussen veroorzaakt.

Artsen gaan Remdesivir in Wuhan testen op 270 patiënten met een longontsteking die waarschijnlijk door het nieuwe coronavirus is veroorzaakt. Beleggers vertrouwen er kennelijk op dat met geneesmiddelen tegen het virus wel geld is te verdienen. Het aandeel Gilead opende maandag op Wall Street 8,7% hoger.

Ook hiv-medicijn van AbbVie
De Chinese artsen behandelen sommige patiënten ook met een ander geneesmiddel, dat Kaletra heet. Het gaat om een combinatietherapie van het Amerikaanse farmabedrijf AbbVie. Het middel is al langer op de markt voor de behandeling van hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Volgens Chinese media treffen artsen voorbereidingen voor een medisch-wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van Kaletra bij de behandeling van patiënten met het Wuhan-virus.

Thailand meldde al dat enig succes is geboekt met het middel. Drie patiënten die met het nieuwe coronavrius zijn besmet, zijn behandeld met een cocktail aan medicijnen, waaronder Kaletra. Een ernstig zieke patiënt zou goed op de behandeling hebben gereageerd.

'Enorme stap voorwaarts'
Bij de ontwikkeling van een mogelijk vaccin gaat GSK samenwerken met Cepi, een organisatie die in 2017 in het Zwitserse Davos is opgericht en die in Oslo zijn hoofdkantoor heeft. Cepi werkt aan de ontwikkeling van nieuwe vaccins om beter voorbereid te zijn op de uitbraak van mogelijke epidemieën. Toegang tot de kennis van GSK is 'een enorme stap voorwaarts', aldus Richard Hatchett, de ceo van Cepi in een verklaring.

GSK boekte vorig jaar een omzet van naar schatting €8,3 mrd met vaccins. Daarmee was het Britse bedrijf de grootste ter wereld. Ook de Amerikaanse farmabedrijven Pfizer en Merck & Co en de Franse onderneming Sanofi zijn groot in vaccins. Deze laatste drie hebben nog niets gemeld over hun mogelijke ambities om een preventief geneesmiddel tegen het Wuhan-virus te ontwikkelen.

Johnson & Johnson heeft wel aangekondigd een vaccin te willen ontwikkelen. Op dit terrein heeft dit grote bedrijf - dat wel het grootste gezondheidsconcern ter wereld wordt genoemd - nog geen positie van belang. Ook diverse biotechbedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen het Wuhan-virus.

fd.nl/economie-politiek/1333339/ook-v...
voda
0
Tesla blikvanger op groen Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag maandag op koers voor een hoger slot. Met nog een paar uur handel steeg de Dow Jones index 0,5 procent. De S&P 500 won 0,8 procent en de Nasdaq ging 1,4 procent hoger.

Volgens marktstrateeg Michael Mullaney van Boston Partners bood de verkoopgolf van voor het weekend, veroorzaakt door de zorgen over het coronavirus, maandag juist een mooi instapmoment.

Daarbij blijft het onderliggende sentiment ook sterk. De Amerikaanse economie is robuust en bedrijfscijfers zijn tot nu toe sterk.

Van de S&P 500 bedrijven heeft 73 procent het beter gedaan dan verwacht. De winstgroei per aandeel is per saldo 6 procent. Dat is een positieve verrassing van 4 procent, bleek uit een analistenrapport van JPMorgan Cazenove.

Op macro-economisch vlak was er maandag aandacht voor inkoopdata van Markit en ISM. Met name de inkoopmanagersindex van ISM viel in positieve zin want tussen december en januari was sprake van een aardige opleving in de Amerikaanse industrie.

Verder kijken beleggers in Amerika maandag ook met een schuin oog naar de voorverkiezingen in de staat Iowa. In het verleden wilden de markten nog weleens sterk reageren wanneer een links-georiënteerde Democraat goed presteerde, aldus markteconoom Oliver Jones van Capital Economics, doelend op de gedachte dat die Wall Street vaak minder goed gezind zijn.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,1063. Olie verloor 2,1 procent aan waarde. Saoedi-Arabië stuurt aan op een stevige productieverlaging om de prijzen een impuls te geven. De komende dagen vindt binnen de OPEC technisch overleg hierover plaats.

Bedrijfsnieuws

Op Tesla zit nog altijd geen rem. Maandag koerste het aandeel 15 procent hoger tot 746,80 dollar, een nieuwe all time high.

Gilead Sciences steeg 5,2 procent. De biofarmaceut heeft een experimenteel antivirusmiddel beschikbaar gesteld ter bestrijding van het coronavirus.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers. De internetgigant publiceert nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in aanloop 3 procent hoger.

Onder meer Uber Technologies, Disney, Twitter en Dunkin' Brands komen later deze week ook met cijfers.

Goldman Sachs heeft een verkoopadvies afgegeven voor Exxon Mobil, nadat de oliereus afgelopen vrijdag met kwartaalcijfers kwam. Het aandeel daalde 2,5 procent. Chevron verloor 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PG&E komt gouverneur van Californië tegemoet na schuld bosbranden

Het noodlijdende Amerikaanse energiebedrijf PG&E heeft afgelopen weekeinde voorgesteld zijn bestuur grondig te herzien. Het zal veiligheidsdeskundigen in de top benoemen en hoopt zo de gouverneur van Californië gunstig te stemmen.

PG&E vroeg vorig jaar bescherming tegen faillissement aan nadat het een schikking van $13,5 mrd had getroffen vanwege schuld aan bosbranden in de staat. De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, wil dat PG&E rigoureuze veranderingen doorvoert in zijn bedrijfsvoering. Ook wil hij dat Californië de optie krijgt om het bedrijf over te nemen.

PG&E, een afkorting van Pacific Gas & Electric, exploiteerde ondeugdelijke elektriciteitskabels; kortsluiting in die kabels veroorzaakte hevige branden in beboste delen van de staat aan de westkust.

Beleggers denken dat het voorstel positief zal uitpakken voor het bedrijf en zetten het aandeel ruim 10% hoger.

fd.nl/ondernemen/1333345/pg-e-komt-go...
voda
0
Uber wil Colombia voor de rechter slepen

Gepubliceerd op 3 februari 2020 19:52 | Views: 39

SAN FRANCISCO (AFN) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, wil een klacht indienen tegen Colombia bij internationale rechtbanken. Volgens het bedrijf schendt het Zuid-Amerikaanse land een vrijhandelsovereenkomst met de Verenigde Staten, met zijn bewering van oneerlijke concurrentie door Uber.

Uber staakte onlangs zijn activiteiten in Colombia omdat het geen goedkeuring kreeg voor het aanbieden van zijn mobiliteitsdiensten. Het bedrijf klaagt onder meer over een oneerlijke behandeling. Colombia zou bedrijven en investeerders uit eigen land bevoordelen. Uber spreekt van een schadepost van meer dan 250 miljoen dollar, door de Colombiaanse opstelling.

De Colombiaanse regering is zich van geen kwaad bewust. Volgens de juristen die het land vertegenwoordigen is er geen sprake van oneerlijke behandeling.
voda
0
Batterijenmaker Panasonic helpt Tesla vooruit

Gepubliceerd op 3 februari 2020 21:21 | Views: 130

SAN FRANCISCO (AFN) - Automaker Tesla heeft duidelijk de wind in de zeilen. Waar het bedrijf onlangs vriend en vijand verraste met beter dan verwachte kwartaalresultaten, was het nu samenwerkingspartners Panasonic die onder meer beleggers in Tesla enthousiast maakte. Dit na de eerste kwartaalwinst ooit voor de gezamenlijke batterijentak van de bedrijven.

Tesla werkt voor de vervaardiging van accu's samen met het Japanase Panasonic. Lange tijd waren de prestaties van dit onderdeel niet om over naar huis te schrijven, onder meer door vertragingen en productieproblemen. De Japanners beloofden de productie verder op te voeren. Dat zorgt onder meer voor lagere kosten voor materiaal, wat weer goed is voor de winstgevendheid.

Het aandeel Tesla is sinds de zomer van 2019 zo'n 300 procent meer waard geworden. Het aandeel kreeg recent een impuls na een veel hoger dan verwachte kwartaalwinst die de maker van elektrische auto's in de boeken zette. Ook werd de productie in de Chinese fabriek van Tesla opgevoerd.

Analisten waren onverminderd enthousiast. In een beleggersrapport werd maandag een vertienvoudiging van de beurswaarde van Tesla voorspelt tegen 2024. Het aandeel Tesla beleefde een koerssprong op Wall Street.
voda
0
Update: herstel op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is met herstel aan de nieuwe handelsweek begonnen. De S&P 500 eindigde maandag 0,7 procent hoger op 3.249 punten, de Dow Jones index steeg 0,5 procent tot 28.400 punten en de Nasdaq ging 1,3 procent hoger tot 9.273 punten.

Volgens marktstrateeg Michael Mullaney van Boston Partners bood de verkoopgolf van vrijdag, veroorzaakt door de zorgen over het coronavirus, maandag juist een mooi instapmoment.

Daarbij blijft het onderliggende sentiment ook sterk. De Amerikaanse economie is robuust en bedrijfscijfers zijn tot nu toe sterk.

Van de S&P 500 bedrijven heeft 73 procent het beter gedaan dan verwacht. De winstgroei per aandeel is per saldo 6 procent. Dat is een positieve verrassing van 4 procent, bleek uit een analistenrapport van JPMorgan Cazenove.

Op macro-economisch vlak was er maandag aandacht voor inkoopdata van Markit en ISM. Met name de inkoopmanagersindex van ISM viel in positieve zin want tussen december en januari was sprake van een aardige opleving in de Amerikaanse industrie.

Verder kijken beleggers in Amerika maandag ook met een schuin oog naar de voorverkiezingen in de staat Iowa. In het verleden wilden de markten nog weleens sterk reageren wanneer een links-georiënteerde Democraat goed presteerde, aldus markteconoom Oliver Jones van Capital Economics, doelend op de gedachte dat die Wall Street vaak minder goed gezind zijn.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1059. De olieprijs is maandag verder gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op een settlement van 50,11 dollar, 2,8 procent minder waard.

In een maand heeft de olieprijs nu 20 procent verloren. Begin januari werd nog een piek van ruim 63 dollar bereikt. Dit betekent dat olie nu in een zogeheten bear market is beland. Dat is de vierde keer sinds juni 2017.

Saoedi-Arabië stuurt aan op een stevige productieverlaging om de prijzen een impuls te geven. De komende dagen vindt binnen de OPEC technisch overleg hierover plaats.

Bedrijfsnieuws

Op Tesla zit nog altijd geen rem. Maandag koerste het aandeel 19,9 procent hoger tot 780,00 dollar, een nieuwe all time high.

Gilead Sciences steeg 5,0 procent. De biofarmaceut heeft een experimenteel antivirusmiddel beschikbaar gesteld ter bestrijding van het coronavirus.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers. De internetgigant publiceert nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel sloot in aanloop aar de cijferpublicatie 3,6 procent hoger.

Onder meer Uber Technologies, Disney, Twitter en Dunkin' Brands komen later deze week ook met cijfers.

Goldman Sachs heeft een verkoopadvies afgegeven voor Exxon Mobil, nadat de oliereus afgelopen vrijdag met kwartaalcijfers kwam. Het aandeel daalde 2,3 procent. Chevron verloor 0,8 procent.

Update: om slotstand Nasdaq aan te passen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kwartaalomzet Alphabet schiet tekort

(ABM FN-Dow Jones) Zoekmachine Google groeide in het vierde kwartaal minder hard terwijl moederbedrijf Alphabet niet aan de verwachtingen voldeed. Dit bleek maandag nabeurs uit de resultaten van het Amerikaanse internetconcern.

De nettowinst van Alphabet van 8,9 miljard dollar of 12,77 dollar per aandeel kwam boven de voorspelde 12,60 dollar uit maar de omzet van 46,1 miljard dollar was lager dan de 46,92 miljard dollar die analisten voorzagen.

Bij zoekmachine Google stegen de opbrengsten ruim 17 procent op jaarbasis naar 45,8 miljard dollar, waar de groei in het derde kwartaal nog zo'n 20 procent bedroeg.

De omzet uit Google-advertenties steeg in het vierde kwartaal van 32,5 miljard naar 37,9 miljard dollar. Bij Google Cloud namen de opbrengsten toe van 1,7 miljard naar 2,6 miljard dollar.

Het aandeel van Alphabet daalde maandag in de nabeurshandel ruim 4 procent, waarmee de winst in de reguliere handel volledig verdampte.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op flink hoger Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag af op een duidelijk hogere opening, op speculatie dat de mondiale economie veerkrachtig zal blijken, dankzij fiscale en monetaire maatregelen die de impact van de uitbraak van het corona-virus op de Chinese economie moeten verzachten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 1,1 procent in het groen. De Nasdaq-future voorspelde een openingswinst van 1,2 procent.

De afgelopen dagen lieten nieuwe cijfers zien dat de fabrieksactiviteit wereldwijd lijkt te stabiliseren. Samen met de stappen van de Chinese centrale bank, om liquiditeit in het Chinese bankensysteem te pompen, suste dit deels de meest acute zorgen over de mondiale economische groei, zeiden beleggers. In de VS bleek maandag dat de maakindustrie voor het eerst sinds juli weer groeide in januari.

De Chinese Volksbank bood voor de tweede dag op rij eendagsfinanciering aan, om banken aan te sporen om geld te lenen aan bedrijven die het moeilijk hebben. De Chinese regering heeft een reisverbod afgekondigd en bedrijven gevraagd om te sluiten, in een poging om de verspreiding tegen te houden van het dodelijke virus dat al meer dan 400 mensen heeft gedood, en meer dan 20.000 mensen heeft geïnfecteerd.

"Bij beleggers heeft zich de afgelopen tien jaar een mentaliteit opgebouwd dat de centrale bank alles zal doen wat nodig is", zei aandelenanalist Peter Garnry van Saxo Bank. "Dat is in elk geval waar de aandelenmarkt op inzet. Of het ook bewaarheid wordt, staat nog te bezien."

Later dinsdag komen bedrijven als Ford, Chipotle Mexican Grill en Walt Disney met resultaten naar buiten. Beleggers zullen ook inschakelen voor de presentatie van Gilead Sciences, om te zien waar het farmaceutische concern staat met een experimentele behandeling voor het coronavirus.

Europese beurzen stonden dinsdag ook hoger. De eurodollar stond op 1,1050 en de olieprijs steeg 1,5 procent, op 50,76 dollar voor de future in New York.

Bedrijfsnieuws

Alphabet, het moederbedrijf van Google, verraste beleggers maandag met financiële informatie over een aantal activiteiten. Voor het eerst gaf het concern omzetcijfers voor activiteiten zoals Youtube en cloudsoftware. Bij de kernactiviteit internetreclame vielen de resultaten tegen. De operationele winst van 9,3 miljard dollar was lager dan de consensusverwachting van analisten van 9,9 miljard dollar. Ook de omzet van 46 miljard dollar in het vierde kwartaal viel een tikje tegen. Het aandeel Alphabet stond dinsdag in de handel voorbeurs 4 procent lager.

Peloton, dat hometrainers maakt, heeft juridische geschillen met Flywheel Sports bijgelegd over vermeende diefstal van technologie en patenten. Dit is waarschijnlijk goed nieuws voor het aandeel Peloton, dat zich laat voorstaan op de technische snufjes van zijn fietstrain-apparaten.

NXP Semiconductors heeft in het vierde kwartaal van 2019 iets meer omzet geboekt dan verwacht, terwijl ook de outlook voor het lopende kwartaal wat beter was dan voorzien. Het aandeel van het Eindhovense halfgeleiderbedrijf met een Nasdaq-notering stond voorbeurs toch 1,1 procent lager.

Tesla ligt op koers op het grote succesverhaal van het jaar te worden. Het aandeel is de afgelopen weken razendsnel gestegen en werd sinds het begin van het jaar al 86 procent meer waard. Maandag kwam er 20 procent bij de waarde van de fabrikant van elektrische auto's. Hoewel beleggers die speculeren op een koersdaling van het aandeel inmiddels grote verliezen moeten hebben geleden, staat er nog altijd 14 miljard aan shortposities op Tesla uit, volgens S3 Partners. Het aandeel staat voorbeurs alweer 8 procent hoger op 844 dollar.

Slotstanden

De S&P 500 eindigde maandag 0,7 procent hoger op 3.249 punten, de Dow Jones index steeg 0,5 procent tot 28.400 punten en de Nasdaq ging 1,3 procent hoger tot 9.273 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winst ConocoPhilips onder druk in vierde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) ConocoPhilips heeft in het vierde kwartaal flink minder winst geboekt, maar in heel 2019 wel meer weten te verdienen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse oliereus.

De winst van ConocoPhilips daalde afgelopen kwartaal op jaarbasis van 1,9 miljard dollar naar 720 miljoen dollar, ofwel 0,65 dollar per aandeel.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg in het vierde kwartaal 0,76 dollar, terwijl de consensus samengesteld door FactSet op 0,80 dollar mikte. Een jaar eerder bedroeg de aangepaste winst nog 1,13 dollar per aandeel.

De winst daalde volgens ConocoPhilips onder meer door een papieren afschrijving, als gevolg van de lagere olieprijs en desinvesteringen die de productie deden teruglopen.

De productie, exclusief Libië, daalde met 1,8 procent tot 1,3 miljoen vaten olie-equivalent per dag.

Over het hele boekjaar steeg de winst van ConocoPhilips wel, van 6,3 miljard dollar, ofwel 5,32 dollar per aandeel in 2018 naar 7,2 miljard dollar, ofwel 6,40 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel kwam in 2019 uit op 3,59 dollar. Dat was dan wel weer ruim onder de 4,54 dollar in 2018.

De operationele kasstroom van ConocoPhilips was afgelopen jaar 11,7 miljard dollar, aangepast voor veranderingen in het werkkapitaal.

Verder kocht het bedrijf voor 3,5 miljard dollar aan eigen aandelen in, en keerde het 1,5 miljard dollar uit in de vorm van dividend.

ConocoPhilips besloot het kwartaaldividend met 38 procent te verhogen naar 0,42 dollar per aandeel.

Outlook

Voor 2020 mikte ConocoPhilips op 6,5 miljard tot 6,7 miljard dollar aan investeringen.

In het eerste kwartaal denkt het bedrijf 1,24 tot 1,28 miljoen vaten olie per dag te produceren. In heel 2020 ligt de productie vermoedelijk tussen de 1,23 en 1,27 miljoen vaten.

Verder heeft ConocoPhilips het aandeleninkoopprogramma verhoogd met 10 miljard dollar naar 25 miljard dollar.

Sinds eind 2016 kocht ConocoPhilips al voor 9,6 miljard dollar eigen aandelen in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
quote:

voda schreef op 4 februari 2020 13:56:

Futures wijzen op flink hoger Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag af op een duidelijk hogere opening, op speculatie dat de mondiale economie veerkrachtig zal blijken, dankzij fiscale en monetaire maatregelen die de impact van de uitbraak van het corona-virus op de Chinese economie moeten verzachten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
imo, wss,allemaal de bijkoop-orders ala fff(staan in de bijkoopmodus nog:):): die weten nog niet dat de koersen erg hoog staan. En er ook nog wat virussen rondgaan mss?
voda
0
Wall Street gaat verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een fors hogere opening, omdat beleggers speculeren op de veerkracht van de mondiale economie, met fiscale en monetaire maatregelen die de impact van de uitbraak van het coronavirus op de Chinese economie moeten verzachten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel 1,3 procent in het groen. De Nasdaq-future voorspelde een openingswinst van 1,4 procent.

De afgelopen dagen lieten nieuwe cijfers zien dat de fabrieksactiviteit wereldwijd lijkt te stabiliseren. Samen met de stappen van de Chinese centrale bank, om liquiditeit in het Chinese bankensysteem te pompen, suste dit deels de meest acute zorgen over de mondiale economische groei, zeiden beleggers. In de VS bleek maandag dat de maakindustrie voor het eerst sinds juli weer groeide in januari.

De Chinese Volksbank bood voor de tweede dag op rij eendagsfinanciering aan, om banken aan te sporen om geld te lenen aan bedrijven die het moeilijk hebben. De Chinese regering heeft een reisverbod afgekondigd en bedrijven gevraagd om te sluiten, in een poging om de verspreiding tegen te houden van het dodelijke virus dat al meer dan 400 mensen heeft gedood, en meer dan 20.000 mensen heeft geïnfecteerd.

"Bij beleggers heeft zich de afgelopen tien jaar een mentaliteit opgebouwd dat de centrale bank alles zal doen wat nodig is", zei aandelenanalist Peter Garnry van Saxo Bank. "Dat is in elk geval waar de aandelenmarkt op inzet. Of het ook bewaarheid wordt, staat nog te bezien."

Later dinsdag komen bedrijven als Ford, Chipotle Mexican Grill en Walt Disney met resultaten naar buiten. Beleggers zullen ook inschakelen voor de presentatie van Gilead Sciences, om te zien waar het farmaceutische concern staat met een experimentele behandeling voor het coronavirus.

Europese beurzen stonden dinsdag ook hoger. De euro/dollar stond op 1,1048 en de olieprijs steeg 2,8 procent, op 51,40 dollar voor de future in New York.

Bedrijfsnieuws

Tesla ligt op koers om het grote succesverhaal van het jaar te worden. Het aandeel is de afgelopen weken razendsnel gestegen en werd sinds het begin van het jaar al 86 procent meer waard. Maandag kwam er 20 procent bij de waarde van de fabrikant van elektrische auto's. Hoewel beleggers die speculeren op een koersdaling van het aandeel inmiddels grote verliezen moeten hebben geleden, staat er nog altijd 14 miljard aan shortposities op Tesla uit, volgens S3 Partners. Het aandeel staat voorbeurs alweer 13 procent hoger op 884 dollar.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, verraste beleggers maandag met financiële informatie over een aantal activiteiten. Voor het eerst gaf het concern omzetcijfers voor activiteiten zoals Youtube en cloudsoftware. Bij de kernactiviteit internetreclame vielen de resultaten tegen. De operationele winst van 9,3 miljard dollar was lager dan de consensusverwachting van analisten van 9,9 miljard dollar. Ook de omzet van 46 miljard dollar in het vierde kwartaal viel een tikje tegen. Het aandeel Alphabet stond dinsdag in de handel voorbeurs 3,6 procent lager.

WW International, voorheen bekend als Weight Watchers, steeg 5 procent in de handel voorbeurs, na een koersdoelverhoging door Goldman Sachs, van 26 naar 48 dollar. Op basis van Google Trend-analyse en andere gegevens voorzien de analisten een sterke groei van het aantal leden.

Peloton Interactive, dat hometrainers maakt, heeft juridische geschillen met Flywheel Sports bijgelegd over vermeende diefstal van technologie en patenten. Dit is waarschijnlijk goed nieuws voor het aandeel Peloton, dat zich laat voorstaan op de technische snufjes van zijn fietstrain-apparaten. Het beursfonds steeg 2,8 procent voorbeurs.

NXP Semiconductors heeft in het vierde kwartaal van 2019 iets meer omzet geboekt dan verwacht, terwijl ook de outlook voor het lopende kwartaal wat beter was dan voorzien. Het aandeel van het Eindhovense halfgeleiderbedrijf met een Nasdaq-notering stond een half uur voor de openingsbel 2,7 procent hoger.

ConocoPhilips heeft in het vierde kwartaal flink minder winst geboekt, meldde de Amerikaanse oliereus dinsdag, door een afschrijving, een lagere olieprijs en lagere productie na desinvesteringen. De winst daalde van 1,9 miljard naar 720 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,76 dollar, terwijl de consensus samengesteld door FactSet op 0,80 dollar mikte. Het aandeel liet niet veel beweging zien voorbeurs.

Slotstanden

De S&P 500 eindigde maandag 0,7 procent hoger op 3.249 punten, de Dow Jones index steeg 0,5 procent tot 28.400 punten en de Nasdaq ging 1,3 procent hoger tot 9.273 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bedrijvigheid New York krimpt minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de regio New York is in januari minder hard gekrompen dan in december. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden steeg van 39,1 in december naar 45,8 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,51  0,00  0,00%  22 apr
 Germany40^ 17.958,00 +0,54%
 BEL 20 3.863,26 0,00%
 Europe50^ 4.951,66 +0,30%
 US30^ 38.228,96 -0,06%
 Nasd100^ 17.187,80 -0,13%
 US500^ 5.008,68 -0,16%
 Japan225^ 37.556,33 -0,44%
 Gold spot 2.309,40 -0,77%
 EUR/USD 1,0649 -0,03%
 WTI 82,11 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront