Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.678 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Nikkei opnieuw lager door virusvrees

Gepubliceerd op 28 januari 2020 07:20 | Views: 416

TOKYO-Nikkei 225 06:59
23.197,57 -145,94 (-0,63%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw lager gesloten en bereikte het laagste niveau in drie weken. De stemming werd gedrukt door de zorgen over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China, dat inmiddels 106 levens heeft geëist. Het aantal besmettingen is opgelopen tot meer dan 4500 mensen.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk met een verlies van 0,6 procent de dag uit op 23.215,71 punten. Een dag eerder leverde de index al 2 procent in. De Japanse fabrikant van mondmaskers Kawamoto zette de opmars voort en dikte bijna 24 procent aan. Het bedrijf zag zijn beurswaarde al meer dan verviervoudigen sinds de uitbraak van het coronavirus in China. Nitto Denko zakte 1,6 procent na tegenvallende kwartaalcijfers van de maker van tape en isolatiematerialen.

In Seoul, waar beleggers terugkeerden na de viering van het Chinees Nieuwjaar, ging de Kospi tussentijds 3,1 procent onderuit. De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air Lines kelderde 7,5 procent door de vrees dat mensen minder gaan reizen vanwege het coronavirus. In Sydney sloot de All Ordinaries 1,4 procent lager. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas zakte ruim 5 procent. In China en Hongkong waren de beurzen nog gesloten vanwege de viering van het Chinees Nieuwjaar.
voda
0
Consumentenvertrouwen Japan onveranderd

(ABM FN-Dow Jones) Het Japanse consumentenvertrouwen heeft in januari een pas op de plaats gemaakt. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Japanse overheid.

Deze maand noteerde de vertrouwensindex, net als in december, op 39,1 punten. In november steeg de index met 2,5 punten.

De index die het sentiment over het levensonderhoud in het algemeen meet, daalde met 0,6 punt. De index voor inkomensgroei daalde 0,3 punt en die voor de werkgelegenheid steeg met 0,5 punt. De index die de bereidheid meet om duurzame producten te kopen, steeg met 0,4 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei veert op na virusvrees

Gepubliceerd op 29 januari 2020 07:13 | Views: 92

TOKYO-Nikkei 225 06:59
23.370,12 +154,41 (+0,67%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan veerde woensdag wat op na de eerdere verliezen die werden veroorzaakt door de vrees voor het nieuwe coronavirus in China. Beleggers trokken zich op aan het herstel op Wall Street. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na de viering van het Chinees Nieuwjaar, ging de beurs wel onderuit.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,7 procent hoger op 23.379,40 punten. Vooral de Japanse transportbedrijven waren in trek na de recente koersverliezen in de sector. Nippon Yusen KK dikte 3,2 procent aan. Volgens zakenkrant Nikkei heeft het grootste transportbedrijf van Japan de winst in het afgelopen kwartaal zien stijgen tot het hoogste niveau in drie jaar.

Unizo Holdings steeg 6,6 procent. Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone verhoogde zijn bod op de Japanse hotelketen tot 1,75 miljard dollar. Het nieuwe bod van Blackstone ligt boven het concurrerende bod van de Amerikaanse investeerder Lone Star.

Hongkong

De Hang Seng-index in Hongkong raakte tussentijds 2,6 procent kwijt. Het aantal doden in China door het coronavirus is gestegen naar meer dan 130. Het aantal besmettingen is opgelopen tot ongeveer 6000 mensen. Vooral Chinese bedrijven in de toeristische sector stonden onder druk. De luchtvaartmaatschappijen China Eastern Airlines en China Southern Airlines zakten elk ruim 4 procent. Casinobedrijf Wynn Macau verloor bijna 5 procent.

In Seoul steeg de Kospi 0,6 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney sloot 0,5 procent in de plus. De beurzen in Shanghai en Shenzhen zijn nog altijd gesloten vanwege het Chinees Nieuwjaar. De Chinese financiële markten zouden aanvankelijk op vrijdag weer opengaan, maar zullen vanwege de uitbraak van het coronavirus nu pas op maandag 3 februari de deuren openen.
voda
0
Japanse aanklager doet opnieuw inval bij voormalige advocaat Ghosn

Het Japanse openbaar ministerie heeft wederom een huiszoeking verricht bij Junichiro Hironaka, de voormalige advocaat van Carlos Ghosn. De raadsman wordt in verband gebracht met de ontsnapping van de gevallen Nissan-topman uit Japan naar Libanon vorige maand. Dat meldt de Japanse televisiezender NHK.

Ghosn zou tijdens zijn voorlopige hechtenis het kantoor van Hironaka in Tokio hebben gebruikt, evenals diens laptop. De aanklager probeerde eerder deze maand beslag te leggen op de computer, maar de advocaat weigerde mee te werken. Hij beriep zich op het recht van zijn cliënt op vertrouwelijkheid.

'Het scheermes'

Hironaka ontkent enige betrokkenheid te hebben bij de ontsnapping van zijn voormalige cliënt. De Japanner stond Ghosn lange tijd bij als raadsman, maar besloot deze maand zijn taken neer te leggen. Hironaka, ook wel 'het scheermes' genoemd, is een van de bekendste advocaten van het land.

Ghosn, die de Franse, de Braziliaanse en de Libanese nationaliteit heeft, verklaarde tegenover de Japanse krant Asahi Shimbun dat de advocaat en zijn team niets wisten van zijn vluchtplannen.

De 65-jarige Ghosn werd op 19 november 2018 op de luchthaven van Tokio gearresteerd wegens vermeende fraude. In afwachting van een proces stond hij onder huisarrest in Japan, maar hij wist op 30 december naar Libanon te ontkomen.

fd.nl/economie-politiek/1332855/japan...
voda
0
Nikkei flink omlaag door virusvrees

Gepubliceerd op 30 januari 2020 07:26 | Views: 130

TOKYO-Nikkei 225 06:59
22.916,07 -463,33 (-1,98%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag met een flink verlies geëindigd. De verdere verspreiding en het oplopende dodental van het nieuwe coronavirus in China zorgden voor een negatieve stemming op de beursvloeren. Beleggers verwerkten daarnaast nog het besluit van de Amerikaanse centrale bank om de rente onveranderd te laten.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 1,7 procent lager de dag uit op 22.977,75 punten. Toyota zakte bijna 2 procent. De Japanse automaker houdt zijn fabrieken in China tot zeker 9 februari dicht als gevolg van de maatregelen van de Chinese overheid om verspreiding van het coronavirus te beperken. Screen Holdings kelderde meer dan 19 procent. De Japanse maker van chipapparatuur verlaagde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. Chiptester Advantest leverde 6,3 procent in.

De beurzen in Shanghai en Shenzhen waren nog altijd gesloten vanwege het Chinees Nieuwjaar. In Hongkong ging de beurs opnieuw onderuit. De Hang Seng-index raakte tussentijds 2,3 procent kwijt. Het aantal doden in China door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is gestegen naar 170. Volgens de Chinese autoriteiten staat op dit moment van 7711 mensen vast dat ze het Wuhan-virus hebben.

De Kospi in Seoul leverde 1,9 procent in. De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung zakte 3,6 procent na een daling van de winst in het vierde kwartaal. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent lager.
haas
0
elk jaar 7 miljoen chinese touristen in Japan
Veel Japanse internationals(bijv Toyota) hebben ook fabrieken in China
OF afhankelijk van onderdelen /produkten die geimporteerd worden uit China
======================================================
Japan extra alert rond coronavirus
donderdag 30 januari 2020, 06:00 uur

Afspelen
03:43

00:00
Verstreken tijd00:00
05:16
Japan stond vooraan bij het evacueren van landgenoten uit China vanwege de virusuitbraak. In Japan is ook de eerste persoon gemeld die besmet is geraakt zonder dat hij of zij in China is geweest. Inmiddels zijn er meerder evacuatievluchten vanuit Wuhan naar Japan geweest en zijn honderden Japanners weer in eigen land.
voda
0
Japanse industrie produceert meer

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan heeft in december meer geproduceerd. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie.

De industriële productie in Japan nam in december op maandbasis met 1,3 procent toe. Dat was meer dan de stijging van 0,7 procent die economen hadden voorzien.

Op jaarbasis daalde de productie van de Japanse industrie in december echter nog wel, met 3,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei sluit week met winst

Gepubliceerd op 31 januari 2020 07:18 | Views: 997

TOKYO-Nikkei 225 07:20
23.205,18 +227,43 (+0,99%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan het herstel op Wall Street en enkele beter dan verwachte bedrijfsresultaten. De markten verwerkten daarnaast het besluit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de uitbraak van het nieuwe coronavirus te bestempelen als een internationale noodsituatie. De organisatie stelde tevens vertrouwen te hebben in het vermogen van China om de uitbraak onder controle te krijgen.

De Nikkei in Tokio ging 1 procent hoger het weekeinde in op 23.205,18 punten. De Japanse index daalde deze week 2,6 procent. In de maand januari, die in het teken stond van de uitbraak van het coronavirus in China, zakte de hoofdindex 1,9 procent.

Fujitsu maakte een koerssprong van 12 procent. Het technologieconcern verhoogde zijn winstverwachting na beter dan verwachte resultaten en kondigde aan eigen aandelen te gaan kopen. Nintendo zakte 3,6 procent na publicatie van de resultaten. De Japanse maker van spelcomputers verhoogde zijn winstverwachting, maar beleggers hadden op nog meer gehoopt.

Verlengde vakantieperiode

In Shanghai en Shenzhen bleven de beurzen dicht vanwege de verlengde vakantieperiode rond het Chinees Nieuwjaar. Het dodental door het coronavirus in China is gestegen naar 213 en het totale aantal besmettingen is opgelopen tot 9692.

In Hongkong boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 0,3 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de bedrijvigheid in de omvangrijke industrie van het land in januari conform verwachting een pas op de plaats heeft gemaakt na een lichte groei in december. De Kospi in Seoul daalde 1,1 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,1 procent hoger.
voda
0
Japanse werkloosheid stabiel in december

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid van Japan is in december 2019 gelijk gebleven ten opzichte van een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Japanse bureau voor de statistiek.

De werkloosheid kwam in december uit op 2,2 procent tegen eveneens 2,2 procent in november en 2,4 procent oktober.

Economen hadden voor december ook gerekend op een stabiel niveau van 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nippon Steel to Halt 2 Blast Furnaces as Glut Spreads

Nikkei, citing sources close to the company, reported that Nippon Steel intends to freeze both blast furnaces at its plant in Kure in Hiroshima Prefecture in Japan, as part of a plan to reduce domestic production capacity by 10%. Sourecs said “With a global supply glut dragging on, Nippon Steel is also weighing the possibility of closing the plant altogether, including its steel plate production lines.’

Nippon Steel plans to officially announce the suspension plan as early as February 7 and implement it within the next few years. The company initially planned to halt just one of the two blast furnaces at Kure, but has opted to stop both. The factory's crude steel output totaled 2.73 million tons for the year ended March 2019, with its capacity accounting for 7% of the group's total. In addition to the Kure suspension, Nippon Steel has a separate plan to halt another furnace at a plant in Kitakyushu at the end of March 2021. Together, the moves would reduce the group's current domestic production capacity of 54 million tons by around 10%.

Source : Nikkei
voda
0
Beurzen China kelderen door virusvrees

Gepubliceerd op 3 februari 2020 07:20 | Views: 4.511

TOKIO (AFN) - De beurzen in China gingen maandag hard onderuit, na de verlengde vakantieperiode rond het Chinees Nieuwjaar. De financiële markten in Shanghai en Shenzhen waren sinds 23 januari gesloten en beleggers konden nu pas reageren op de uitbraak van het nieuwe coronavirus in het land.

De beursgraadmeter in Shanghai kelderde tussentijds 7,8 procent en de beurs in Shenzhen raakte 7,9 procent kwijt. De koersdalingen zijn de grootste sinds augustus 2015. Door de koersval is zo'n 420 miljard dollar aan waarde verdampt op de Chinese beurzen. De Chinese centrale bank (PBOC) pompte miljarden in de markt om te voorkomen dat er financiële problemen zouden ontstaan als beleggers maandag massaal hun aandelen zouden verkopen. Bij de opening zakte de hoofdindex in Shanghai nog met ruim 9 procent.

Dit weekend kondigde de PBOC al aan maatregelen te nemen om bedrijven in de door het coronavirus getroffen gebieden te helpen. Banken kregen daarvoor meer geld beschikbaar van de centrale bank en werden verzocht om bijvoorbeeld de rentetarieven van leningen aan bedrijven in het gebied te verlagen. Veel bedrijven in het land zijn nog tot 9 februari gesloten om de virusuitbraak in te dammen.

Tokio

Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in China is inmiddels opgelopen naar 360 en het aantal besmettingen is gestegen tot bijna 16.600 mensen. Op 23 januari, de laatste handelsdag voor het Chinees Nieuwjaar, stond het dodental nog op 17.

De andere beurzen in de Aziatische regio lieten ook overwegend verliezen zien. De Nikkei in Tokio sloot 1 procent lager op 22.971,94 punten. In Hongkong, waar de beurshandel vorige week al werd hervat, noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,2 procent in de plus. De Kospi in Seoul daalde 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 1,3 procent in de min.
voda
0
Chinese beurzen veren op na koersval

Gepubliceerd op 4 februari 2020 07:21 | Views: 117

TOKIO (AFN) - De Chinese beurzen veerden dinsdag wat op na de koersval een dag eerder. Ook de andere Aziatische beurzen gingen vooruit. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China scherp in de gaten. Het dodental in China is inmiddels gestegen naar 425 mensen en het aantal besmettingen is opgelopen tot ruim 20.000. Hongkong meldde de eerste dode van het coronavirus in de stad. Het is het tweede sterfgeval van het virus buiten China. Eerder overleed een Chinees die naar de Filipijnen was afgereisd aan het virus.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,1 procent in de plus en de beurs in Shenzhen won 2,9 procent. De Chinese beurzen kelderden maandag rond de 8 procent op de eerste handelsdag na de verlengde vakantieperiode. De Chinese centrale bank heeft miljarden in de economie gepompt en de rentetarieven voor bedrijfsleningen teruggeschroefd om de economische impact van het coronavirus te verminderen en analisten verwachten dat de bank nog meer stimuleringsmaatregelen zal nemen.

In Hongkong, waar de autoriteiten de meeste grensovergangen met de rest van China hebben gesloten, dikte de Hang Seng-index 1,1 procent aan. De Chinese internetbedrijven Tencent en Alibaba wonnen respectievelijk 2,2 en 3,2 procent. De Chinese casinobedrijven stonden daarentegen onder druk na berichten dat de casino's in Macau mogelijk twee weken dicht zullen blijven.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,5 procent hoger op 23084,59 punten. De Kospi in Seoul kreeg er 1,8 procent bij. De All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 0,4 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op 0,75 procent.
voda
0
Sony verhoogt outlook

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sony Corporation
JPY 1.892,00 0,00 0,00 % Handmatige afwikkeling

(ABM FN-Dow Jones) Sony heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar de omzet licht zien stijgen en stelde zijn verwachting voor de jaaromzet en -winst opwaarts bij. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de elektronicafabrikant.

De omzet kwam in het afgelopen kwartaal op jaarbasis 2,6 procent hoger uit op 2,46 biljoen yen, waarbij de verliezen van games werden gecompenseerd door de winst bij beeldsensoren.

De verwachting voor de omzet onder analisten lag vooraf op krap 2,40 biljoen yen.

De nettowinst over de laatste drie maanden van 2019 kwam uit op 229,5 miljard yen, een daling met 46 procent. Dit was een effect van de belastingmeevaller in het laatste kwartaal van 2018 die verband hield met de aanpassing in de Amerikaanse belastingwetgeving.

De outlook voor de jaaromzet werd door Sony verhoogd naar 8,5 biljoen yen, waar eerder door het bedrijf nog 8,4 biljoen yen werd voorzien. Ook de verwachting voor de nettowinst werd verhoogd van 540 miljard naar 590 miljard yen, omdat het concern nu een hogere omzet uit beeldsensoren verwacht.

Het boekjaar van Sony eindigt op 31 maart van dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2020 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved.
voda
0
Japanse dienstensector groeit weer

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in januari weer gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics en Jibun Bank.

De inkoopmanagersindex steeg van 49,4 in december naar 51,0 afgelopen maand.

De industrie bleek eerder deze week in een iets lager tempo gekrompen, met een indexstand van 48,8 in januari. Een maand eerder was dit nog 48,4.

Econoom Joe Hayes van IHS Markit noemde de cijfers van vandaag een "opluchting". Juist de dienstensector is het afgelopen jaar de drijvende kracht van de Japanse economie geweest, benadrukte hij.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Zwakkere yen stuwt Nikkei

Gepubliceerd op 5 februari 2020 07:09 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:00
23.337,53 +252,94 (+1,10%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de angst voor het nieuwe coronavirus in China verder afnam. Een daling van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd, bood eveneens steun aan de beurshandel. Ook de Chinese beurzen wisten verder te herstellen na de koersval aan het begin van de week.

De Nikkei in Tokio eindigde 1 procent hoger op 23.319,56 punten. Sony sloot 0,5 procent lager na een schommelende handelssessie. Het Japanse elektronicaconcern verhoogde zijn winstverwachting dankzij een sterke vraag naar beeldsensoren voor de camera's in mobiele telefoons. Het bedrijf waarschuwde wel voor de impact van het coronavirus op zijn wereldwijde toeleveringsketen. Branchegenoot Sharp won 1,2 procent na een sterke winstgroei in het afgelopen kwartaal.

Op macro-economisch vlak bleek dat de dienstensector in Japan afgelopen maand weer is gegroeid, na een krimp in december. De Chinese dienstensector liet volgens marktonderzoekers Caixin en Markit in januari een minder sterke groei zien dan in december.

Besmettingen

De beursgraadmeter in Shanghai ging tussentijds 0,8 procent vooruit en de beurs in Shenzhen kreeg er 0,7 procent bij. In China zijn inmiddels zeker 490 mensen overleden aan het coronavirus. Het aantal besmettingen is opgelopen tot meer dan 24.000. In grote delen van het land zijn de fabrieken gesloten om de virusuitbraak in te dammen. In Macau blijven de casino's voorlopig dicht.

De Hang Seng-index in Hongkong stond 0,1 procent in de plus. De Kospi in Seoul klom 0,1 procent. Hyundai steeg 0,4 procent. De Zuid-Koreaanse automaker stopt deze week met de productie in eigen land vanwege een tekort aan onderdelen door het nieuwe coronavirus. De All Ordinaries in Sydney sloot met een plus van 0,4 procent.
voda
0
Nikkei fors hoger na tarievenverlaging China

Gepubliceerd op 6 februari 2020 07:23 | Views: 1.534

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag fors hoger geëindigd. De aankondiging van China om vanaf 14 februari de importtarieven op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen te halveren zorgde voor optimisme bij beleggers. Mediaberichten over een mogelijke doorbraak in de ontwikkeling van een medicijn tegen het nieuwe coronavirus boden eveneens steun aan de beurshandel. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde echter dat er nog geen effectieve behandelingen zijn tegen het virus.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot met een winst van 2,4 procent op 23.873,59 punten. Een verdere daling van de Japanse yen zorgde voor flinke koerswinsten bij de belangrijke Japanse exportbedrijven. Automaker Toyota klom 2,6 procent na een verhoging van de winstverwachting. Pan Pacific International Holdings maakte een koerssprong van 18 procent. Het moederbedrijf van retailketen Don Quijote schroefde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar op. Z Holdings steeg 6 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van het internetbedrijf.

De Chinese beurzen gingen eveneens vooruit. De beursgraadmeter in Shanghai dikte tussentijds 1,8 procent aan en de Hang Seng-index in Hongkong kreeg er 2,8 procent bij. Peking zal de tarieven op sommige Amerikaanse producten verlagen van 10 naar 5 procent en van 5 naar 2,5 procent. Het Chinese ministerie van Financiën verklaarde te willen toewerken naar een handelsrelatie met Washington waarin helemaal geen invoertarieven meer worden gehanteerd. De Kospi in Seoul won 2,7 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 1,1 procent hoger.

voda
0
Toyota verhoogt winstverwachting

Gepubliceerd op 6 februari 2020 09:35 | Views: 293

TOKIO (AFN) - De Japanse autoproducent Toyota Motor heeft zijn winstverwachting voor zijn lopende boekjaar verhoogd, geholpen door kostenverlagingen en een waardedaling van de yen. Het concern maakt daarbij wel de kanttekening dat de gevolgen van het nieuwe coronavirus nog moeilijk zijn in te schatten en nog niet in de nieuwe voorspellingen zijn ingeprijsd.

In het afgelopen kwartaal verviervoudigde de nettowinst ruimschoots tot 738 miljard yen, omgerekend 6,1 miljard euro. De kwartaalomzet kwam uit op 7,5 biljoen yen, een daling van 3,3 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam onder andere door een daling van de autoverkopen op de thuismarkt met bijna 9 procent. In Japan zijn auto's duurder geworden door een belastingverhoging.

Toyota verhoogde donderdag de prognose voor de nettowinst voor heel zijn boekjaar naar 2,35 biljoen yen. Het concern moest vorig jaar een aantal keren zijn winstverwachting juist naar beneden bijstellen als gevolg van een duurdere yen. Dat hing samen met de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Coronavirus

De grootste autofabrikant in Japan heeft ook zijn verwachting voor de autoverkopen dit jaar licht verhoogd. Toyota denkt nu 10,73 miljoen auto's aan de man te brengen. Dat zijn er iets meer dan de 10,7 miljoen stuks in 2019.

Door het coronavirus zijn veel autofabrieken en toeleveranciers van onderdelen in China stil komen te liggen. "Wij kijken nu scherp naar onze voorraden onderdelen die uit China komen en naar alternatieve productiemogelijkheden", zegt Masayoshi Shirayanagi, operationeel directeur bij Toyota.
voda
0
Japanese coking coal Imports in 2019

Despite a slowdown in steel production, Japan's coking coal imports were largely unchanged in 2019 at 69.39 million tonnes, a drop of just 0.2% from 69.54 million tonnes in 2018.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Nikkei sluit winstweek lager af

Gepubliceerd op 7 februari 2020 07:21 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 06:59
23.832,61 -40,98 (-0,17%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de forse koersstijgingen een dag eerder en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in de gaten. In China is het dodental inmiddels gestegen tot 636 mensen en het aantal besmettingen is opgelopen naar meer dan 30.000.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,2 procent lager het weekeinde in op 23.827,98 punten. Een dag eerder boekte de Japanse hoofdindex nog de grootste koerswinst in meer dan een jaar tijd. Op weekbasis won de index 2,7 procent. Zwaargewicht SoftBank dikte 7,1 procent aan. De Amerikaanse activistische investeerder Elliott Management heeft een belang in het Japanse conglomeraat genomen. De maker van medische apparatuur Olympus maakte een koerssprong van bijna 10 procent na een verhoging van de winstverwachting.

De automakers in Japan en Zuid-Korea stonden onder druk door de vrees dat de productie vertraging zal oplopen doordat veel fabrieken in China waar onderdelen worden gemaakt gesloten zijn om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Honda en Mazda zakten 2,7 en 3,6 procent. De Zuid-Koreaanse autobouwers Hyundai en Kia verloren 1,1 en 2,4 procent.

De Chinese beurzen deden ook een stap terug. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde een tussentijds verlies van 0,3 procent en in Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,8 procent. Beleggers waren vooral in afwachting van de Chinese handelscijfers. De Kospi in Seoul verloor 1,1 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney sloot 0,4 procent lager.
voda
0
Nippon Steel to Close Fourth Blast Furnace

Nikkei reported that Nippon Steel plans to shut down another blast furnace beyond the three already slated to close to cut overcapacity in Japan caused in part by growing output in China. The world's third-largest steelmaker by output intends to halt one of the two blast furnaces at its Wakayama Prefecture works in western Japan within a few years. The Wakayama complex was the main steelworks of the former Sumitomo Metal Industries, which merged with Nippon Steel in 2012. Plans call for freezing the older blast furnace that went onstream in 2009 at a cost of about JPY 51 billion. This would reduce the Nippon Steel group's domestic crude steel output capacity by about 5% from 54 million tonnes.

The latest move follows earlier Nikkei reports that the company intends to shut down both blast furnaces at its Hiroshima Prefecture steelworks. Nippon Steel is yet to announce the closures

Of Nippon Steel's 16 steelworks in Japan, 15 blast furnaces at eight sites are currently in operation. The company had earlier decided to close one of two in Fukuoka Prefecture in March 2021. Together, the reduction of four blast furnaces is expected to reduce Nippon Steel's domestic output capacity by about 15%.

Source : Strategic Research Institute
4.678 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.318,14 -0,17%
 EUR/USD 1,0697 -0,04%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront