Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Spannende week

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 63
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 13 januari 2020 19:34
    Zie ik nou een rood Europa en een groen Amerika? Nasdaq gaat maar door en door. Down Jones wordt hoog gehouden door de Techs. S&P500 blijft ook maar doorgaan. Geen houden aan. Azie ging vanochtend goed. Brazilie blijft ook maar doorgaan en doorgaan. Die Bovespa is niet te houden. De onrust in de wereld wordt alleen maar groter als ook in de Westerse Schulden Wereld een einde komt aan de continue stijgingen. Europa staat al een tijdje vast. Dus daar lijkt ook wat meer tegenwerking te komen van de beren. Phase I, waar praten we eigenlijk ook over. Wat agriculture aankopen van hoeveel 40 of 50 miljard. Amerika heeft een jaarlijkse schuld van 1.000 miljard. Dus tja. Wat lossen ze op met de Chinezen. En hoeveel is het extra ten opzichte van wat jaren geleden. Weinig. Dus het lost helemaal niets op, tuurlijk wel een beetje. Maar dat beetje is een druppeltje. Niettemin u bent happy, of vooral Amerika is happy.

    Zelf houd ik de VIX in de gaten. Boven de 13.5 vind ik het interessant worden. Er onder niet. Voorlopig liggen ze er onder.

    Valuta Wereld is verdeeld. Ik zie dat zowel de Yens als de Ponden aardig aan het verliezen zijn ten opzichte van de de dollar. De CHF'ies en de Euro's winnen. Per saldo dus een iets lagere dollar index.

    Goud en zilver. Tja die moeten rusten, beter gezegd daar moet lucht uit, dus rode koersen gevraagd en verwacht. Ik lees $1.520 voor goud en $17.50 voor zilver. Beide lijkt me prima bodems. Goud kan nog wat lager, $1.480. Maar ik houd de VIX in de gaten, want Goud en zilver staan er goed bij. Dus ik ga voor een lage instap moment, maar als die niet komt, stap ik hoger in. Lees vooral het woord BIJ, want ik heb er genoeg van.

    Verder wil ik wel wat shorts uitbreiden, maar ik wacht eerst op een VIX die hoger dan 13.50 komt en daar boven ook sluit. Dus ik bungel maar wat met mijn shorts.

    Alhoewel Europa shorts werden zelfs wat meer waard. Maar Amerika shorts wordt duidelijk minder waard. Rustig afwachten hier.

    Arabie heeft het lastig. Azie heeft het lastig. Europa begint het lastig te krijgen. Alleen Amerika is nog overtuigend. Maar dit zijn vooral de big tech's. De Appelen, de Micro's, het enige EV merk ter wereld, althans zo lijkt het, de YouToeb moeder. Amazon is bijgetrokken, maar die komt nog niet heel ver ten opzichte van de andere Big Techs.
  2. forum rang 6 ttroo 13 januari 2020 19:39
    ABN Amro is de eerste grote bank waar klanten met een spaartegoed straks helemaal geen rente meer ontvangen. Klanten met meer dan 2,5 miljoen euro op de bankrekening moeten zelfs vanaf 1 april 0,5 procent rente gaan betalen. Las ik op het AD. Kapitaal markten worden de grootste socialisten. WOW. Zo room je de rijken af. Wat de overheden niet lukt, of niet wilt laten lukken, doet de banken wereld. Kortom, u spaarde voor een goed pensioen: JAMMER. U spaarde voor spaarrente: JAMMER. U wilde rentenieren: JAMMER.
  3. forum rang 6 shortie 13 januari 2020 20:04
    quote:

    beer56 schreef op 13 januari 2020 18:19:

    [...]Verleden week een dagje in rondgereden rijdt lekker ,trekt waanzinnig alleen we heel plastic hoe ziet deze auto er over 5 jaar uit,maar net nieuw goede auto voor veel geld
    Heeft veel weg van een Bitcoin aandeel... in ieder geval de grafiek.
    Vandaag 8% omhoog op?? Adviesverhogingen van analisten die inmiddels ook helemaal gek geworden zijn en koersdoelen gaan roepen die ver buiten mars liggen??
    Een putje of twee, drie, vier, net voor deze bedrijfscijfers uit komen kan nog wel eens een zeer winstgevende transactie blijken.
    Koers van Tesla geeft wel aan hoe gek de markt in de VS inmiddels geworden is.
  4. forum rang 6 shortie 13 januari 2020 20:42
    quote:

    Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 13 januari 2020 20:15:

    Men riep dat ook over Apple. Apple steeg gewoon door. Tesla is de toekomst en gaat niet meer weg. Tesla vergelijken met bitcoin ai dat is wel een hele slechte vergelijking shortie.
    Bedoelde niet zozeer jet product als wel de grafiek en koersontwikkeling Alex.
    Nee... wil jet product Tesla zeker niet over één kam scheren met Tesla. Dat gaat zelfs mij te ver ;)
  5. snuf13 13 januari 2020 21:24
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 13 januari 2020 20:38:

    fruts blijven mooi in lijn, allemaal spel om woe met trumps en china deal door de 2900 te knallen zeker. gam gam
    :-))

    Eerst moeten de handtekeningen geplaatst worden!!! Als dat is gebeurd dan kunnen we door de 29.000!

    Maar worden die handtekeningen wel gezet?
101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links