Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2019

154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
voda
0
100% Sanderink

Oranjewoud gedraagt zich opmerkelijk op de beurs. Hoe heftig het nieuws over de onderneming ook mag zijn, de koers van de holding achter bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group beweegt vooralsnog nauwelijks mee.

Toen bleek dat bij bouwbedrijf Strukton een inval van de fiscale inlichtingendienst Fiod gaande was, daalde het aandeel slechts met 4%. En ook nu de bouw het moeilijk heeft vanwege de stikstofregels, geeft het aandeel geen krimp.

De verklaring voor het opmerkelijke koersverloop rust waarschijnlijk in de president en grootaandeelhouder van het bedrijf: Gerard Sanderink. De 71-jarige ondernemer, de laatste maanden vooral in het nieuws vanwege zijn relatie met zelfbenoemd cyberexpert Rian van Rijbroek en breuk met verschillende van zijn directeuren, bezit vrijwel alle aandelen. Niet gek dus dat de koers nauwelijks reageert: handel in het aandeel is er nauwelijks.

Het is wel opvallend dat Sanderink sinds 2017 gulzig stukken aan het bijkopen is. Alles bij elkaar gaf hij dit jaar tot nu toe bijna €2,9 mln uit aan aandelen in zijn eigen Oranjewoud.

Begin 2019 had Sanderink al dik 95% van alle vrij verhandelbare aandelen in handen. Deze week bedroeg het percentage 98,3%. Tel daar niet de verhandelbare stukken bij op en het belang van Sanderink in Oranjewoud loopt op tot 99,2%. In totaal zijn er nu nog slechts een kleine half miljoen verhandelbare aandelen over. Tegen de laatst beschikbare koers van €6,30 vertegenwoordigen die een waarde van slechts €3,1 mln. Dat is vrijwel niets voor een beursgenoteerd bedrijf. Analisten vinden het aandeel niet langer de moeite waard om te volgen.

De strategie achter Sanderinks aankoopplan is ondoorgrondelijk. Op vragen van het FD over zijn aankoop van aandelen antwoordde hij eerder 'van niks te weten'. Ook een volledig overnamebod op Oranjewoud is er tot nog toe niet geweest. Maar goed, het lijkt erop dat Sanderink toch wel graag 100% van alle aandelen wil hebben. Mocht hij geleidelijk aan alle aandelen op willen kopen, hoe lang zou het dan duren?

Dit jaar kocht de Twent, volgens het register van de Autoriteit Financiële Markten, met 30 verschillende transacties in totaal zo'n 466.000 aandelen bij, tegen een gemiddelde prijs van €6,19. Op 7 oktober waren het bijvoorbeeld 159.917 stukken tegen een koers van €6,20. Maar er zitten ook minder succesvolle dagen bij. Begin deze week kocht hij voor een prijs van €6,10 welgeteld één aandeel.

Laten we, hoewel die kans klein is, aannemen dat het gemiddeld aantal aangekochte aandelen per transactie de komende tijd gelijk blijft. In dat geval heeft Sanderink nog 32 transacties nodig. En laten we aannemen dat Sanderink dit jaar nog één transactie kan doen. In dat geval zou hij zichzelf volgend jaar al een mooi kerstcadeau kunnen geven: 100% Oranjewoud.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

fd.nl/ondernemen/1327271/100-sanderink
Bijlage:
Jan 59
0
Ik denk dat Gerard de knip dicht houdt voor dit jaar.
Het komt hem natuurlijk beter uit dat de koers niet hoger komt.
Wordt het bedrijf belasting technisch ook niet zo hoog gewaardeerd.
guusje
0
Ben het nou wel zat met dit aandeel hoop dat het zo snel mogelijk van de beurs verdwijnt daar wacht ik op. Denk dat Jan59 gelijk heeft die uitgekookte Sanderink wil geen cent teveel betalen. De beurs notering kost Sanderink ook geld laat die man een wijs besluit nemen en koop die handel op de aandeelhouders zullen Sanderink dankbaar zijn.
shaai
0
www.agconnect.nl/artikel/centric-beve...

ICT-dienstverlener Centric laat in antwoord op vragen van AG Connect weten dat het nu bezig is met de oprichting van een bedrijfseenheid voor cybersecurity. Berichten hierover zijn afgelopen zomer al verschenen, en krijgen nu bevestiging. De omstreden, zelfverklaarde security-expert Rian van Rijbroek heeft volgens de officiële verklaring “geen positie binnen Centric”, maar “wel levert zij informatie aan de business unit Cyber Defense Services”.
shaai
0
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Financieel directeur van geplaagd Centric moet alweer opstappen
Nog maar een paar maanden was ze in dienst bij it-dienstverlener Centric, maar nu al moet Rianne Jans het veld ruimen als financieel directeur.

Ze zijn niet de enigen: ook in de laag onder de top vertrekken diverse managers en directeuren.
shaai
0
van Twitter:
"ert van Dijk
@reportfromNL
·
12m
Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Collega
@stijnvangils
interviewt Gerard Sanderink, die eigen versie van interview vóór publicatie bij FD op eigen website Strukton zet. Sanderink-versie: strukton.com/nl/articles/news/2019/12... en de echte FD-versie:"

fd.nl/ondernemen/1327577/gerard-sande...

en interview geven was eigenlijk niet de bedoeling. Het verzoek hiertoe werd vriendelijk door de afdeling communicatie van zijn IT-bedrijf Centric afgewezen. Het zou te vroeg komen.

Maar Sanderink wil weten met wie het FD voorafgaand aan een rechtszaak heeft gesproken. Dus belt hij, op een zondagavond. 'Het liefste heb ik dat je niets publiceert', zegt hij halverwege het meer dan een uur durende gesprek waarin hij tal van beschuldigingen uit tegen 'de staat' en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. 'Maar als je wat schrijft, wil ik een concept kunnen lezen.'

Na lezing van het concept neemt hij een deel van zijn beschuldigingen tegen de overheid weer terug. Inmiddels zijn er goede gesprekken, laat hij weten. Hij wil geen artikel meer en plaatst zijn eigen versie van dit interview op de websites van zijn bedrijven Centric en Strukton.

strukton.com/nl/articles/news/2019/12...

HOME ARTIKELEN NIEUWS GERARD SANDERINK - DIT KEER WIL IK RECHTVAARDIGHEID
Gerard Sanderink: 'Dit keer wil ik meer dan gelijk, ik wil rechtvaardigheid'
Geschreven door
Corporate
Geplaatst op
23 december 2019
In de categorie
Nieuws
Onderstaande tekst is een interview van het FD met Gerard Sanderink

Het was een zwaar jaar voor de 71-jarige ondernemer Gerard Sanderink. In februari viel de fiscale opsporingsdienst Fiod zijn bouwbedrijf Strukton binnen. Sindsdien ziet de ondernemer volgens vertrouwelijke bronnen één groot complot van Brigitte van Egten tegen hem. 'Soms denk ik: ik ben de enige in dit land die de waarheid spreekt.'

Een interview geven was eigenlijk niet de bedoeling. Het verzoek hiertoe werd vriendelijk door de afdeling communicatie van zijn IT-bedrijf Centric afgewezen. Het zou te vroeg komen. Eerst wil Sanderink orde op zaken stellen bij de verschillende bedrijven waarvan hij eigenaar en bestuurder is.

Maar Sanderink wil weten met wie het FD voorafgaand aan een rechtszaak heeft gesproken. Dus belt hij, op een zondagavond. 'Het liefste heb ik dat je niets publiceert', zegt hij halverwege het meer dan een uur durende gesprek waarin hij op basis van feiten uitlegt wat hem overkomen is door de mediacampagne die zijn ex-vriendin Brigitte van Egten vanaf november 2018 tegen hem en met name tegen Van Rijbroek is gestart. Hij is verbaast over de macht van de media. 'Maar als je wat schrijft, wil ik een concept kunnen lezen.'

'Ik ben gewoon verbijsterd, dat mensen waar je zoveel jaren mee samen gewerkt hebt, gewoon niet meer kunt vertrouwen.'
Eigenzinnig en succesvol
De Twent is een selfmade man, geboren in het Overijsselse plaatsje Weerselo. Samen met een broer en vier zussen groeit hij op. Hij studeert voedingsmiddelentechnologie, later elektrotechniek en bouwt vervolgens een imperium van bedrijven op. Van kinderen komt het niet.

In de jaren zeventig richt hij met een zakenpartner het inmiddels beursgenoteerde ICT Group op, waar hij later vertrekt om voor zichzelf te beginnen. Hij bouwt automatiseerder Centric uit Gouda uit tot één van de grootste IT-bedrijven van Nederland. De automatiseerder werkt onder meer voor zorginstellingen, supply chain bedrijven (Retail) gemeenten en de Financiële sector.

In 2005 koopt hij het Nederlandse ingenieursbureau Oranjewoud, dat hij met vervolgovernames omvormt tot het internationaal opererende Antea Group. Aan het beursgenoteerde Oranjewoud - Sanderink bezit 99% van de aandelen - voegt hij in 2010 Strukton toe. Strukton is het vierde bouwbedrijf van Nederland. Gezamenlijk boekten de bedrijven van Sanderink afgelopen jaar een omzet van tegen de €2,8 mrd.

Maar dan, op 15 februari 2019, krijgt het leven van Sanderink een wending. De fiscale inlichtingendienst Fiod valt zijn bouwbedrijf binnen.
Razzia
De inval is hem zwaar gevallen. Steeds weer komt hij erop terug. 'Ineens sta ik 15 februari voor de poort en zie ik alleen maar agenten. Een overmacht. Dat ik denk, wat gebeurt hier eigenlijk? Ben ik in Rusland beland? Is dit een razzia of zo? In één klap is mijn naam kapot gemaakt. Helemaal kapot gemaakt.'

De inval draait om een metroproject van Strukton in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, ter waarde van €8 mrd waarvan het aandeel Strukton 1,12 miljard is. Strukton wist de opdracht samen met een een aantal andere bedrijven binnen te halen, de agent heeft hier geen rol ingespeeld. Wat de agent doet staat in het contract en is later uitgewerkt in activiteiten. De Fiod ziet daarin een mogelijke betaling van steekpenningen. Vervolgens blijft het stil. Vooralsnog is noch Sanderink noch Strukton in staat van beschuldiging gesteld.

shaai
0

De Fiod had geen enkele grond om binnen te vallen, vindt Sanderink. 'Er staat zelfs op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat je een agent nodig hebt om zaken in Saoedi-Arabië te doen', zegt hij. 'Gezien de omvang van het project hadden misschien een aantal zaken anders gemoeten. Maar dat is achteraf. Ook een profijtelijk niet goed contract moet je gewoon nakomen.'

Oranjewoud, de beursgenoteerde holding achter Strukton, weet door de inval zijn jaarrekening niet op tijd te deponeren. De provincie Overijssel trekt daarnaast een miljoenenlening terug omdat Sanderink zich niet aan de voorwaarden zou houden. De provincie is onder druk gezet door de lokale media omdat het niet zeker zou zijn dat een lening die ze aan een andere partij verstrekt hadden terug betaald zou worden. Door de media voelde de Provincie zich onder druk gezet en hebben ze Sanderink gevraagd de door hen verstrekte lening inclusief rente terug te betalen. De lening en rente heeft Sanderink de volgende dag direct terug betaald. In Saoedi-Arabië veroordeelt de rechter Strukton in eerste aanleg tot het betalen van miljoenen aan een bemiddelaar. Er loopt inmiddels een beroepszaak en eigenlijk zijn de rechters in Riyadh niet bevoegd om een uitspraak te doen omdat het contract naar Nederlands recht is dus in Nederlands uitgevoerd moet worden naar Nederlands recht.
Rian van Rijbroek
Sanderink breekt ergens in 2018 met zijn zakenpartner Brigitte van Egten.De door Brigitte van Egten gestelde affectieve relatie was al geruime tijd voor 11 november 2018 geëindigd. Brigitte van Egten was sinds 2008 niet meer de partner van Sanderink. In 2019 raakt hij in conflict met verschillende hooggeplaatsten binnen zijn IT-bedrijf Centric. Ceo Karim Henkes heeft het bedrijf verlaten en cfo Carolien van der Werf vertrekt. Coo Hans Schrijver wordt in juli door Sanderink zelf aan de kant gezet. Sanderink was teleurgesteld in een aantal managers maar heeft met andere managers een goede vertrouwensband opgebouwd. Met deze managers is het vertrouwen alleen maar beter en dieper geworden.

Hun vertrek hangt volgens bronnen samen met Rian van Rijbroek, die hij in mei 2018 leert kennen. Voor de buitenwereld is zij omstreden. Van Rijbroek is zelfbenoemd cyberexpert, maar verkondigde volgens experts verschillende onwaarheden over cyberveiligheid. De directie van Strukton en Centric is het niet eens met deze experts. Zij zijn onder de indruk van de kennis, kunde en ervaring van Rian van Rijbroek op het vakgebied van Cybersecurity. Zij zeggen dat mensen met dit soort ervaring zeer schaars zijn. Zij melden dat alles wat Rian van Rijbroek bij Nieuwsuur en op Radio 1 gezegd heeft inmiddels is uitgekomen. Zij verwijzen hiervoor naar het boek “Unhacked” waarin dit uitgebreid beschreven en uitgelegd is. Het boek “Unhacked” is door deskundigen aanbevolen.

Van Rijbroek leidt verder een mysterieus bestaan. Ze maakt geen gebruik van sociale media en reageert niet op vragen van journalisten. Ze blijkt daarnaast betrokken bij de ondergang van enkele bedrijven, schrijven onder meer de Twentse krant Tubantia en Follow the Money. Van Rijbroek had zich bij de bedrijven gemeld als adviseur. Vervolgens constateerde ze ernstige misstanden en speelde ze betrokkene tegen elkaar uit schrijven die media. Sanderink meldt dat dit een eenzijdig onjuist verhaal is samengesteld door degene die gefraudeerd hebben.

Sanderink is woest over dergelijke beschuldigingen. Hij ziet parallellen met de beschuldigingen van Van Egten aan zijn eigen adres en met name aan het adres van Van Rijbroek. Ook van Egten heeft gefraudeerd. Van Rijbroek en Sanderink begrijpen elkaar. Allebei zijn ze zowel financieel als technisch goed onderlegd en hebben ze een sterk analytisch vermogen. Bij Sanderink is het Van Egten die de media gebruikt om Van Rijbroek in een kwaad daglicht te plaatsen op basis van onwaarheden en beledigingen.

De band tussen Van Rijbroek en Sanderink intensiveert. Waar hij eerder vertelde af en toe met haar te wandelden, spreekt hij deze avond stellig over 'mijn vriendin'.

Sanderink toont zich strijdbaar. Uit een politieaangifte in handen van het FD blijkt dat hij bij de politie aangifte heeft gedaan tegen zijn voormalig bestuurder van Dutch Solar Systems B.V., de voormalig directeur van Dutch Solar Systems B.V., een politieman en een journalist van Tubantia. Ook heeft hij volgens anonieme bronnen minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aangeschreven om zich te beklagen over de Tubantia-journaliste en de rechters die uitspraken hebben gedaan die ze echt niet hadden mogen doen. Zeker gelet op de precedent werking naar andere gelijksoortige situaties.

'Ik begrijp wel waarom zo'n boek van Rian helemaal kapot gemaakt moet worden', zegt hij. ‘Daar zitten grote belangen achter. En belangen van deskundigen die niet willen dat de bevolking komt te weten dat alles wat Rian van Rijbroek bij Nieuwsuur en Radio 1 gemeld heeft inmiddels gebeurd is omdat dat onrust in de samenleving kan geven. Juist door het te verzwijgen lopen wij als land een enorm risico. Het zou beter zijn landelijk samen te gaan werken en oplossingen uit te gaan rollen om te zorgen dat iedere burger en elk bedrijf beveiligd wordt tegen buitenlandse staatshackers en andere toetsenbord criminelen.
Alternatieve theorie
Sanderink is verbaasd dat criminelen weinig tot niet worden aangepakt in Nederland. Ze draaien de zaak om en gaan in de aanval door je aan te klagen voor smaad en laster en maken jouw verdachte waarmee ze de zaak omdraaien. Je wordt verdachte in een strafzaak terwijl je van niets weet. Doordat je zelf verdachte bent wordt je niet meer geloofd. En dat was juist de bedoeling van degene die gefraudeerd heeft. Het zal je maar overkomen.

De officiële aanleiding voor de Fiod-inval is een rapport van de Belastingdienst zegt de FIOD. Maar dat is naar de mening van Sanderink volstrekt onjuist. 'De mensen die binnenvielen wisten niet eens dat er een rapport van de Belastingdienst was. Ik heb de Belastingdienst zelf nagevraagd: die is zich er niet bewust van dat ze dingen naar de Fiod hebben gestuurd. Ik ben verbaast over wat er zich om me heen allemaal afspeelt.

Sanderink verklaarde eerder dat zijn exvriendin Brigitte van Egten achter de FIOD-inval zit in onder meer een vier pagina’s tellende verklaring op de website van Strukton. Ook vertelde hij eerder dat ze zou hebben gefraudeerd. Aanknopingspunten daarvoor zouden staan in een 'waardevol' rapport opgesteld door AB Com Services BV volgens een vertrouwde bron van het FD.
shaai
0

Overtuigend bewijs voor zijn beschuldiging heeft Sanderink nog niet aangevoerd volgens de rechters. Maar dit is achterhaalde informatie. Inmiddels is het bewijs er wel. De rechtbank in Almelo beoordeelde zijn aantijgingen over de FIOD-inval tegen van Egten als smadelijk. Samen met zijn advocaat Jan Boogaard van Boogaard Advocaten uit Middelburg werkt Sanderink aan een hoger beroep.

De ondernemer voelt zich monddood gemaakt. 'En de rechter doet er niets aan, helemaal niets. Die legt mij het zwijgen op. Sanderink vind het onbegrijpelijk dat een dergelijke uitspraak in kort geding omtrent de visie van Sanderink inzake AIVD en FIOD is gedaan. De vrijheid van meningsuiting is hier in het geding. Een rectificatie “moeten” doen, omtrent een visie riekt naar verregaande censuur. Het is zorgelijk en naar zijn mening niet acceptabel dat dit in Nederland gebeurt. Sanderink mag een eigen visie hebben over het functioneren van de AIVD en de FIOD”.
Stoppen geen optie
Stoppen en van zijn pensioen genieten is geen optie. 'Ik heb een verantwoordelijkheid om te zorgen dat de ondernemingen goed blijven functioneren en die verantwoordelijkheid neem ik. Daarnaast wil ik graag een bijdrage leveren aan de cyber veiligheid van Nederland via mijn stichting Technology & Cybersecurity Gerard Sanderink. De eerste start heb ik samen met Rian gezet met het boek Unhacked. Ik zou het waarderen als mensen eerst het boek “Unhacked” van Rian van Rijbroek gaan lezen alvorens zonder het te lezen een oordeel te hebben over Rian van Rijbroek en haar boek.

Met de bedrijven van Sanderink komt het volgens de ondernemer wel goed. Ingenieursbureau Antea Group loopt volgens hem prima. 'En Centric krijgen we ook weer goed op de rit. Bij Strukton zijn we nog niet helemaal waar we zouden willen zijn. Maar dat gaat wel lukken.'

Van de stikstofcrisis – die veel bouwbedrijven treft – verwacht Sanderink weinig ellende. 'Ik denk dat het wel mee zal vallen. Het zal hier en daar wel een dip geven maar dat biedt ook nieuwe kansen.Sanderink is trots dat hij ondanks het zware jaar zichzelf is gebleven. 'Als een integer mens. Dat wil hij ook blijven in de toekomst. Sanderink wil meer gaan samenwerken met de staat en zou het op prijs stellen in een beter dialoog samen met de staat tot betere oplossingen te komen van bijvoorbeeld de Nederlandse infrastructuur.
shaai
0
www.nrc.nl/nieuws/2019/12/24/financie...

Financieel directeur Centric al na zes maanden weg
Uittocht Rianne Jans zou bij het automatiseringsbedrijf zijn ontslagen na een discussie over de betrokkenheid van de omstreden cyberexpert Rian van Rijbroek.
shaai
0
manmanman...
Rian invloedt breidt zich kennelijk uit (alle tegenstand tegen haar is er dan ook uitgegooid).
En Sanderink lijkt erin mee te gaan, wat zij hem vertelt over grote smart cyberblockchain gevaren

www.agconnect.nl/artikel/centric-waar...

geplaatst op de centric site
www.centric.eu/nl/nieuws/nepnieuws-ee...

Nepnieuws, een nieuw gevaarlijk wapen

In het verleden ging het hoofdzakelijk om financie¨le cyber- criminaliteit zoals datadiefstal, fraude via klanten van banken, specifieke producten van banken en het ontregelen van een organisatie. De slachtoffers merkten dat meestal niet eens. Nu gaat het niet meer alleen om financie¨le cybercrime.

Ook gegevens van personen, bedrijven, machines, netwerken of combinaties daarvan kunnen gewijzigd worden, een identiteit kan misbruikt worden, een bank kan worden beroofd, machines kunnen worden overgenomen en energievoorzieningen kunnen worden platgelegd. Nepnieuws wordt via de (social) media ingezet om valse informatie te verspreiden voor financieel gewin of om de publieke opinie te bei¨nvloeden. Een dader kan iemand anders voor zijn misdaden op laten draaien. En bewijs dan maar eens dat je onschuldig bent als jouw identiteit of (bedrijfs)naam is misbruikt. Nepnieuws is een nieuw gevaarlijk wapen dat vreselijke gevolgen kan hebben.

Op (social) media kun je dingen doen waar mensen of organisaties erg door beschadigd raken, want daar zijn dit soort misdaden ook gaande. Uit het rapport Assessing Russian Activities and Intentions in Recent US Elections van de inlichtingendiensten CIA, FBI en NSA is gebleken dat de Amerikaanse verkiezingen bei¨nvloed werden. Er zijn bepaalde methoden gebruikt om de Amerikaanse democratie te ondermijnen en om bepaalde personen in diskrediet te brengen. Voor uitgebreide toelichting en uitleg over nepnieuws verwijzen wij u naar Hoofdstuk 7 van het boek “Unhacked”.

Nepnieuws is als wapen vanaf begin 2019 ingezet tegen de bedrijven van Gerard Sanderink, ten aanzien van zijn persoon maar ook ten aanzien van Rian van Rijbroek.

De onwaarheden, verzinsels, beledigingen en suggestieve teksten in de media, met name de artikelen van Tubantia, Brabants Dagblad en de Gelderlander zijn onrechtmatig jegens de bedrijven van Gerard Sanderink, Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek. Het is de kennelijke bedoeling van de media, de bedrijven van Gerard Sanderink, Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek te beledigen en met smaad en laster middels hun artikelen in een kwaad daglicht te stellen.

Lees hier het verhaal over de FIOD-inval en hoe wij een en ander zien.
shaai
0
kamervragen zelfs, van Omtzigt

www.agconnect.nl/artikel/kamervragen-...

De ministers van Financiën en van Economische Zaken krijgen Kamervragen over de problemen rond ICT-dienstverlener Centric en ingenieursbureau Oranjewoud, waar bouwbedrijf Strukton onder valt. Beide bedrijven van de Twentse miljonair Gerard Sanderink vervullen belangrijke rollen voor Nederlandse overheden. De bezorgde Kamerleden maken zich zorgen over de gezondheid en continuïteit van deze bedrijven, vanwege managementleegloop en de invloed van Sanderinks vriendin Rian van Rijbroek.

....

Kamerleden Omtzigt, Ronnes en Amhaouch snijden in hun vragen aan de ministers van Financiën en Economische Zaken ook de toezichtsrol van de Raad van Commissarissen aan.
shaai
0
als ie wil kan ie nu aardig wat bijkopen;
er ligt 98k stukken in de laat op 6,25
29mln uitstaande stukken

290.000 is dan 1%, dan is dit 0,3% stukken te koop. Ten opzichte van wat Sanderink nog mist best een aardig plukje
shaai
0
www.tubantia.nl/enschede/cybercharlat...

'Cybercharlatan' Rian van Rijbroek bemoeide zich met datacentrum De Nederlandsche Bank
ENSCHEDE/GOUDA - Rian van Rijbroek heeft zich intensief bemoeid met het contract van ict-bedrijf Centric met De Nederlandsche Bank. Dat bleek woensdag tijdens een rechtszaak in Gouda tegen voormalig topman Hans Schrijver van Centric.

Angelique Kunst 06-02-20, 06:45
Laatste update: 15:10
shaai
0
Holy S!
Deze is nog gekker:

www.tubantia.nl/enschede/opmerkelijke...

Opmerkelijke bekentenis Centric: geen 18 miljoen winst, maar 11 miljoen verlies

In een mail die op 26 december 2019 vanaf het mailaccount van Gerard Sanderink aan Ernst & Young (EY) is verstuurd, wordt betoogd dat de voormalige directie, samen met EY, verantwoordelijk is voor de foutieve cijfers.

Schrijver zegt dat er een heel andere reden is voor zijn ontslag. Volgens hem vroeg Gerard Sanderink zijn topmensen regelmatig om miljoenen vanuit Centric over te maken naar zijn zwaar noodlijdende bouwbedrijf Strukton, dat in financiële problemen zit.

154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront