Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Marloes
1
Ik ben me aan het oriënteren om te gaan beleggen via DeGiro nu ben ik vooral op zoek naar ervaringen van anderen. Dit forumtopic is een goede start, echter merk ik wel dat er zowel veel pro als cons te lezen zijn in deze thread.

Van een goede vriend heb ik een link naar de tarieven kaart en de kosten van DeGiro en trading op Bankr gehad. Deze website heeft er een uitgebreid artikel over maar ben ik wel voorzichtig met de evt (on)waarheden hierin.

Nu ben ik erg benieuwd of deze klopt en iemand dat kan bevestigen. bankr.nl/degiro/. DeGiro spreekt mij vooral vanwege de lovende recensies maar net zoals met alles kan dat allemaal marketing zijn en wil ik niet als nieuwe naïeveling meedoen met iets dat toch niet zo goed blijkt te zijn. Wat zou bijvoorbeeld een goed alternatief zijn, en waarom zou deze dan beter zijn dan DeGiro?
Bijlage:
voda
1
Geachte heer voda,

Graag brengen wij u op de hoogte van de volgende wijzigingen. Per 1 februari 2020 gaan enkele tarieven omlaag. Ook komen wij binnenkort met een abonnement voor beleggen. Tot slot stellen wij u via deze weg op de hoogte van een belangrijke wijziging in de compensatie voor geldmarktfondsen.

Tariefsverlaging
Kosten kunnen een aanzienlijke impact hebben op uw rendement. Het bieden van lage tarieven is daarom één van onze prioriteiten. Begin 2018 is nieuwe Europese regelgeving (MIFID II) in werking getreden. Als gevolg zijn de kosten die DEGIRO maakt voor het uitvoeren van orders gestegen. Om deze reden is destijds besloten om een tijdelijke toeslag in te voeren totdat er een oplossing zou zijn om de kosten weer te verlagen. Deze oplossing is deels gevonden. Vandaar dat wij ook de toeslag deels kunnen terugdraaien. Per 1 februari 2020 verlagen wij de volgende tarieven:

-0,008% op het variabele deel van onze tarieven voor effecten op alle markten (met uitzondering van de Amerikaanse en Canadese markten). De kosten van een transactie op Euronext Amsterdam zullen bijvoorbeeld dalen tot €2,00 + 0,03%.

-€0,15 op derivatentransacties. Zo zal een optie op Eurex (Duitsland) €0,75 per contract kosten. Deze reductie geldt niet voor Euronext derivaten, aangezien die toeslag eerder al grotendeels is teruggedraaid.

Abonnement op beleggen
Bedrijven zoals Spotify, Netflix en Amazon bieden ons onbeperkt muziek of films voor een vast bedrag per maand. Vanaf maart 2020 gaan wij dit model ook aanbieden voor beleggen! Aanvankelijk is dit abonnement alleen van toepassing op Amerikaanse aandelen. Voor slechts €2,50 per maand krijgt u de mogelijkheid om te beleggen zonder transactie- en connectiviteitskosten.

De komende maanden zullen wij u op de hoogte houden over deze nieuwe dienst.

Wijziging geldmarktfonds compensatie
Geld aanhouden bij DEGIRO is niet mogelijk. Ongebruikt geld belegt u automatisch via een doorlopende order in een geldmarktfonds. Deze fondsen worden beheerd door FundShare Fund Management of Morgan Stanley Investment Management. Meer informatie hierover vindt u hier. Als gevolg van de huidige marktrentes en fondskosten behalen sommige Morgan Stanley Investment Management geldmarktfondsen een negatief rendement. Dit negatieve rendement compenseren wij momenteel vrijblijvend. Het compenseren van negatief rendement van de geldmarktfondsen is kostbaar. De dalende rentes verhogen deze kosten en maken het uitdagender om een kwalitatief hoogstaand product tegen lage kosten aan te bieden.

Aankomende veranderingen
Vanwege bovenstaande reden zullen wij per 15 november 2019 wijzigingen aanbrengen in ons compensatiebeleid:

Alleen de eerste €2.500,- in Morgan Stanley Investment Management geldmarktfondsen zal nog worden gecompenseerd. Indien u over een periode van 60 dagen €350 euro of meer aan transactiekosten heeft betaald, dan is een grens van €100.000 op u van toepassing. Dit wordt maandelijks bekeken.

U ontvangt alleen een compensatie op bedragen in geldmarktfondsen in uw basisvaluta.

Wij willen graag voorkomen dat klanten die al langere tijd niet actief zijn geweest achteraf worden verrast met deze aanpassing. Bedragen boven de €2.500, die zijn belegd in geldmarktfondsen en meer dan twee maanden niet zijn gebruikt, worden daarom eenmalig teruggestort op de tegenrekening. Uiteraard vindt het retourneren plaats voordat de wijzigingen in de compensatie worden toegepast.

Bovenstaande informatie en veranderingen betreffende geldmarktfondsen zijn niet van toepassing op DEGIRO Pensioenrekeningen.

Beleggen kent risico's. U kunt uw inleg verliezen.
voda
0
Recordaantal transacties voor DeGiro

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 09:28 | Views: 82

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker DeGiro heeft nog nooit zo veel transacties verwerkt als in het derde kwartaal. De teller bleef steken op een kleine 5 miljoen. Ook het aantal rekeningen en de omzet gingen flink omhoog, zo kwam naar voren uit een handelsbericht.

DeGiro kreeg er een kleine 30.000 nieuwe rekeningen bij, een stijging van 7,3 procent. Met de toename van het aantal transacties droeg die klantenaanwas ertoe bij dat de omzet met 14,8 procent steeg naar 15,2 miljoen euro.

Over de eerste drie kwartalen staat de omzet op 44,2 miljoen euro, een stijging van 9,4 procent. Na negen maanden is DeGiro winstgevend, zegt DeGiro zonder dat concreet te maken.

De broker vernieuwt zijn platform voor klanten in het lopende kwartaal waardoor het naar eigen zeggen makkelijker in gebruik wordt. Volgend jaar komt DeGiro met een abonnement waardoor klanten voor een vast bedrag per maand onbeperkt in bepaalde Amerikaanse aandelen kunnen handelen zonder transactiekosten.
voda
0
'Duitse onlinebroker Flatex wil DeGiro kopen'

Gepubliceerd op 13 dec 2019 om 16:46 | Views: 156

FRANKFURT (AFN) - De Duitse onlinebroker Flatex denkt erover om een bod uit te brengen op de Nederlandse branchegenoot DeGiro. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Zo'n bod zou al in de komende dagen kunnen worden uitgebracht.

Het aan de beurs in Frankfurt genoteerde Flatex heeft een marktwaarde van ongeveer 439 miljoen euro. Samen met DeGiro zou het bedrijf ruim 700.000 klanten hebben in verschillende Europese landen.

Als Flatex DeGiro koopt, zou dat de tweede Nederlandse broker in korte tijd zijn die in buitenlandse handen komt. Eerder dit jaar kwam de overname van BinckBank door het Deense Saxo Bank rond.
voda
0
Flatex koopt DeGiro

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Flatex AG
21,35 -1,00 -4,47 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse online broker Flatex neemt de Nederlandse broker DeGiro over. Dit liet Flatex vrijdagmiddag weten.

Flatex zal uiteindelijk alle aandelen DeGiro overnemen tegen een waardering van 250 miljoen euro. Flatex betaalt de overname met 60 miljoen euro in contanten en verder in eigen aandelen. Er worden 7,5 miljoen aandelen Flatex uitgegeven voor 25,33 euro per aandeel.

Per vandaag zal Flatex al een eerste belang in DeGiro nemen van 9,4 procent. Daarvoor wordt 23,6 miljoen euro betaald.

Samen zijn de twee brokers goed voor meer dan 700.000 klanten.

De transactie wordt na goedkeuring door de toezichthouders vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2020 afgerond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
DeGiro voor €250 mln verkocht aan Duitse online broker Flatex

De Nederlandse online broker DeGiro wordt voor €250 mln overgenomen door concurrent Flatex. Hiermee zet het Duitse bedrijf, dat gratis effectentransacties aanbiedt, de volgende stap in de scherpe concurrentiestrijd om de online belegger.

DeGiro is nog grotendeels in bezit van de oprichters en andere managementleden. Ze proberen al langer hun belang te verkopen en zouden hiervoor de zakenbankiers van ING hebben ingehuurd. Begin dit jaar vertrokken twee oprichters van DeGiro uit de raad van bestuur. Niels Klok stopte als topman omdat hij 'heeft besloten het wat rustiger aan te doen'. Ook Jasper Anderluh deed een stap terug.

DeGiro begon in 2008 als broker voor professionele partijen. Sinds 2013 richt het bedrijf zich ook op particuliere beleggers. Met lage tarieven is het de strijd in Nederland aangegaan met concurrenten als BinckBank, de vroegere werkgever van de oprichters van DeGiro.

Felle concurrentiestrijd
Met BinckBank vecht DeGiro een felle concurrentiestrijd uit. Ze proberen elkaar telkens te ovetreffen. Dat gaat zover dat DeGiro zijn transactieaantallen enige tijd publiceerde juist op de dag voordat zijn beursgenoteerde concurrent met cijfers kwam. Daar is dit jaar Flatex bijgekomen. Dat staat onder toezicht in Duitsland en kan daardoor, in tegenstelling tot Nederlandse brokers, gratis effectentransacties aanbieden.

DeGiro had eind vorig jaar 358.000 klanten, die samen 17,4 miljoen transacties deden. De omzet was €55,7 mln, een derde meer dan in 2017. In 2017 bedroeg de nettowinst €3,7 mln. De winstcijfers over 2018 heeft de broker nog niet gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

De overnamesom die Flatex betaalt, bestaat grotendeels uit aandelen en uit ongeveer €60 mln cash. Vrijdag nabeurs maakte Flatex al bekend dat het 9,4% van de aandelen DeGiro heeft verworven voor een bedrag van €23,6 mln. Het Duitse bedrijf meldt dat het geen nieuwe schulden aangaat om de aankoop te bekostigen.

fd.nl/beurs/1328260/degiro-voor-250-m...
Petex
1
Benieuwd wat dit concreet voor deGiro klanten gaat inhouden qua account/mogelijkheden, omboekingen etc...
Hoop snel duidelijkheid hierover, anders denk ik, dat er behoorlijk wat accounts leeg getrokken zullen zijn voor 2e kwartaal komend jaar.....
Fijn weekend
Hjvd
0
ik heb me afgelopen jaar niet zo bezig gehouden met alle aanpassingen. ik vind de opzet van degiro ingewikkeld, waarom niet gewoon een echt bankrekeningnummer vraag ik me af, maar zo'n schimmige jaren 90 paraplu fonds, zo ging het bij AEGON en DEXIA en de DSB ook mis, daar is toen miljarden in verdwenen en niemand die zich er verantwoordelijk voelde en de staat/burgers die weer kon oplossen.
objectief
0
DeGiro wil geen bank zijn, dan zit je vast aan de complexe regelgeving van de DNB.
Dat is een duidelijke en bewuste keuze om je onderneming simpel te runnen.
pharmaceutje
0
Ik ben niet ontevreden over Flatex behalve dat je er rekening mee moet houden dat je stoploss niet altijd het gewenste effect heeft. Als daytrader omarm ik het gratis beleggen.
[verwijderd]
1
Nu de Rabobank zijn tarieven heeft verlaagd ga ik geleidelijk weer terug van DeGiro naar de Rabo.
Iets duurder, maar wel vertrouwder.
DeGiro is goedkoop, maar ....
objectief
0
Door de overname van DeGiro door Flatex ontstaat een sterke combinatie met waarschijnlijk 0 tarieven en verkleining van de spreads; voor mij alleszins de vraag moet ik mijn Binckrekening nog wel aanhouden.
Petex
0
Bij deGiro is in veel meer diverse aandelen te handelen dan bij flatex.....
Verkrijgbaarheid van de diverse aandelen was voor mij reden om deGiro account te openen.
Ik hoop dat dit zo blijft, anders vrees ik toch over te stappen......
haas
0
quote:

Petex schreef op 14 december 2019 16:56:

Bij deGiro is in veel meer diverse aandelen te handelen dan bij flatex.....
Verkrijgbaarheid van de diverse aandelen was voor mij reden om deGiro account te openen.
Ik hoop dat dit zo blijft, anders vrees ik toch over te stappen......
ën naar welke broker denkt u dan over te stappen ?
Heupie van Salland
1
quote:

Petex schreef op 14 december 2019 16:56:

Bij deGiro is in veel meer diverse aandelen te handelen dan bij flatex.....
Verkrijgbaarheid van de diverse aandelen was voor mij reden om deGiro account te openen.
Ik hoop dat dit zo blijft, anders vrees ik toch over te stappen......
Niet alleen naar Kp en Vk fee kijken. Vergelijk de mogelijkheden, service, etc. Misschien toch maar Binck aanhouden.
hirshi
1
quote:

Petex schreef op 14 december 2019 16:56:

Bij deGiro is in veel meer diverse aandelen te handelen dan bij flatex.....
Verkrijgbaarheid van de diverse aandelen was voor mij reden om deGiro account te openen.
Ik hoop dat dit zo blijft, anders vrees ik toch over te stappen......
Verkrijgbaarheid van aandelen bij DeGiro is bepaald niet optimaal.
Zo zijn bij voorbeeld diverse in Amsterdam genoteerde trackers via Degiro niet verhandelbaar.

Volgens een onderzoek van Beleggers Belangen komt DeGiro qua handelsmogelijkheden op de 4e plaats (achter resp. Lynx, TradersOnly en Saxo bank).

Wat service en gebruiksmogelijkheden betreft komt DeGiro niet verder dan de 7e plaats. Ook daar staat Lynx op de eerste plaats.

DeGiro is goedkoop maar kent wel verborgen kosten zoals aansluitkosten per beurs per jaar (m.u.v Amsterdam en Brussel).
NielsD
0
Hoezo verborgen kosten? Die aansluitkosten staan duidelijk omschreven in het tarievenoverzicht. Ik word toch wel een beetje nerveus van dit soort overnames. Ik heb een beleggingsrekening bij DeGiro voor de lange termijn en stel dat er ineens allerlei beleidswijzigingen optreden na een overname, dan is het wel een heel gedoe om ineens je hele portefeuille over te moeten zetten naar een andere broker..
objectief
0
Elke broker geeft plussen en minnen, zo ben ik heel tevreden over de lage tarieven op de Amerikaansen aandelen bij DeGiro; de provisie op Duitse aandelen is dan weer vrij duur, maar wellicht vallen deze straks weg door de overname van Flatex.
Veranderingen hou je altijd, maar m.i. zit er nu een voordeel in. (sterkere partij tezamen met lagere provisies en meer handelsmogelijkheden)
4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.374,99 -0,18%
 EUR/USD 1,0637 -0,32%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront