ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
voda
0
ING weerstaat ongunstig renteklimaat

Gepubliceerd op 31 okt 2019 om 07:37 | Views: 0

ING 30 okt
10,14 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ING weerstaat het ongunstige renteklimaat. Het financiële concern heeft zijn rente-inkomsten afgelopen kwartaal licht opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder. Naar eigen zeggen heeft de bank daarmee goed gepresteerd ondanks de aanhoudende lage rentes in de markt.

De rentebaten dikten met 0,8 procent aan tot 3,5 miljard euro. Ook de inkomsten uit commissies gingen omhoog, terwijl de totale baten een kleine daling lieten zien. ING had ook te maken met extra kosten in verband met de inspanningen van de bank om het interne antiwitwasbeleid te verbeteren. Over de gehele linie zakte de onderliggende winst met ruim 11 procent tot 1,3 miljard euro.

Als puur naar het nettoresultaat wordt gekeken, ging de winst overigens met ruim 73 procent omhoog. Dat komt omdat ING in het derde kwartaal van vorig jaar eenmalig een boete van 775 miljoen euro moest betalen wegens nalatig optreden bij het tegengaan van witwassen.

ING meldde verder dat commissaris Robert Reibestein de bank met ingang van volgend jaar gaat verlaten. Hij vertrekt om gezondheidsredenen
voda
0
Beursblik: veerkrachtige marge bij ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,082 -0,06 -0,59 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het derde kwartaal veerkrachtig gepresteerd mede dankzij de volatiele omzet bij de zakenbanktak Financial Markets, en ondanks de druk op de rentemarge. Dit stelde Jefferies in een reactie op de kwartaalcijfers.

Analist Martina Matouskova van Jefferies verwacht dat de winstverwachtingen van analisten door deze set cijfers niet sterk zullen veranderen en handhaafde haar koopadvies en koersdoel van 13,50 euro.

De winst voor belastingen van 1,91 miljard euro in het derde kwartaal was 2,3 procent beter dan de analistenconsensus, tekende de analist aan.

De retailbanken in Nederland en België bleven achter bij de verwachtingen, ondanks een sterke hypotheekmarge en hogere fee-inkomsten. Duitsland presteerde sterk, met fors hogere fee-inkomsten, terwijl in de andere groeimarkten de leenvolumes met 7 procent stegen en de fees met 12 procent. De zakenbank viel tegen, vooral door de lagere olieprijs die de volumes raakte, vatte Matouskova samen.

Het aandeel ING noteerde donderdag 0,8 procent hoger op 10,22 euro in een vlakke AEX.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ING licht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,124 -0,004 -0,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 11,50 naar 11,70 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

Volgens analisten van Kepler Cheuvreux zijn de meeste neerwaartse bijstellingen aan de winstconsensus nu wel achter de rug en zal ING in het vierde kwartaal profiteren van het tiering-systeem van de Europese Centrale Bank, dat de effecten van de negatieve rente voor banken moet verzachten. Als gevolg zijn de marktvorsers van mening dat ING beter kan presteren dan sectorgenoten.

Wel sprak Kepler van opnieuw een tegenvallend derde kwartaal op het gebied van kosten. Als gevolg werden de analisten wat terughoudender voor het komende jaar en mikken zij op een kosteninflatie van 1,4 procent in 2020.

De verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2019 van Kepler liggen 3 procent boven de consensus, maar zijn in lijn met de analistenverwachtingen voor 2020 en 2021, ondanks dat Kepler lange tijd negatiever is geweest dan de consensus.

Het aandeel ING Groep sloot donderdag 0,1 procent lager op 10,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: techreuzen niet het gevaar voor Europese banken

(ABM FN-Dow Jones) De Europese bankensector wordt bedreigd door ernstige problemen, zoals het monetaire beleid en concurrentie van betaal- en fintechbedrijven, en ook 'big tech' wordt vaak als bedreiging genoemd.

Maar deze grote internetbedrijven zoals Apple, Google en Amazon, of de internetmunt Libra van Facebook, vormen géén grote bedreiging voor de banken, menen analisten van Bank of America Merrill Lynch.

De 'slotgrachten' die om de financiële sector zijn gegraven door toezichthouders door middel van uitgebreide regelgeving en kapitaaleisen waar spaarbanken aan moeten voldoen, betekenen dat Europese banken geen aantrekkelijk hapje voor de grote techreuzen zijn, stelde de Amerikaanse bank maandag in een rapport.

Toezichthouders kijken ook nauwlettend mee hoe nieuwe spelers tot nu toe zijn omgegaan met hun klantgegevens. De digitale munt Libra, een project dat werd aangezwengeld door Facebook, is een logische eerste stap voor big tech-bedrijven, omdat de betaalindustrie weinig kapitaal vergt, maar het blijkt nu dat toezichthouders de lat zeer hoog leggen.

Dit voorbeeld toont volgens Bank of America in een notendop hoe de autoriteiten zullen omgaan met concurrentie met banken door grote techbedrijven.

De analisten zien vooral mogelijkheden voor techbedrijven om nieuwe technologieën te verstrekken aan de banken, die graag aan de slag willen met kunstmatige intelligentie en cryptomunten.

De bank ziet een rooskleuriger toekomst voor kleinere fintechbedrijven, zoals Klarna, Monzo, N26, OakNorth, Revolut, TransferWise om markten te veroveren met nieuwe diensten. De banken staan voor de lastige keuze om zulke nieuwe diensten te gaan nabouwen, wat duur is, of om achterop te raken.

Bank of America is het meest positief over Europese banken die veel hebben ingezet op IT, zoals ING en Bank of Ireland. Goede groei wordt ook verwacht van London Stock Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
The Third Way...
0
Gister nog een artikel gelezen waarin betoogd werd dat juist big tech de bedreiging vormt, niet fintech. Zoveel consultants, zoveel opinies...

Liever zie ik dat de asymmetrie in informatie wordt doorbroken: verplicht niet alleen banken om gegevens met big tech te delen, maar verplicht juist ook big tech om informatie (en toegang) te delen.

Daar zit trouwens ook een veel groter, ongereguleerd (!), privacyprobleem...
voda
0
ECB: financiële stabiliteit gebaat bij consolidatie kleine banken

Het grote aantal zwakke kleine banken in de eurozone vormt een bedreiging voor de financiële stabiliteit van de regio. Politici en andere beleidsmakers moeten hun best doen om een consolidatie van de sector af te dwingen. Dat stelt de Europese Centrale Bank maandag in een hoofdstuk van de Financial Stability Review 2019.

De toezichthouder ziet allereerst het risico van 'de gok op wederopstanding'. Banken kunnen een risicovolle strategie voeren om in een keer boven Jan te raken. Daarnaast is er het probleem van een te concurrerende markt. Er zijn dan te veel banken die onvoldoende levensvatbaar zijn en andere banken dwingen om hun prijzen tot onder de marginale kosten vast te stellen. Daardoor zijn het veelal nog slechts de grote banken die enige marktmacht hebben.

Een rendement van nog geen 3%
Eind 2018 telde Europa ruim zesduizend banken. Alleen Duitsland was al goed voor bijna 1600 instellingen. Gemiddeld hebben Europese banken in de periode 2015-2018 een rendement op het eigen vermogen gerealiseerd van 6%, aldus de ECB. Dat is duidelijk onder de kosten die zo rond de 8% tot 10% liggen. Een kwart van de banken weet echter niet eens een rendement van 3% te maken, ondanks de conjuncturele rugwind van de afgelopen jaren.

Vooral kleine spaarbanken en commerciële banken worstelen. Het gaat dan enerzijds om Duitse banken en anderzijds om instellingen uit zuidelijk Europa: Griekenland, Cyprus, Italië, Spanje en Portugal. Die laatste groep kampt nog altijd met de naweeën van de crisis, met relatief veel oninbare leningen op de balans. De Duitse banken hebben vooral met overcapaciteit op hun markten te maken. Evenmin blijken die in staat om substantieel op hun kosten te besparen. Bij de grootbanken zijn het de coöperatieve instellingen die achterblijven. Dat beeld geldt voor de hele regio.

Drie sporen
De ECB maakt zich sterk voor een beleid over drie sporen. Voor sommige banken is het van belang om door te gaan met het reduceren van de probleemleningen op hun balans. Op markten met veel kwakkelende kleine banken is een (binnenlandse) consolidatie nodig, waarbij dan de efficiëntere banken hun minder efficiënte concurrenten overnemen en herstructureren. Tenslotte is er Europabreed een grensoverschrijdende fusie- en overnamegolf nodig voor de grote banken.

Met name voor het laatste spoor is het belangrijk dat beleidsmakers obstakels van grensoverschrijdende activiteiten wegnemen. De afronding van de bankenunie is wat dat betreft zeer belangrijk, aldus de ECB. Alleen dan kan een bank die in meerdere landen actief is effectief zijn liquiditeit- en kapitaalmanagement organiseren. Een Europees depositogarantiestelsel en een afgerond crisismanagementraamwerk zijn daarbij onontbeerlijk, schrijft de toezichthouder.

fd.nl/ondernemen/1325005/ecb-financie...
voda
0
Kwart van Duitse banken geeft negatieve rente door aan particulier

Bijna 60% van de Duitse banken rekent een vergoeding voor deposito's van zakelijke klanten en bijna een kwart doet dit inmiddels voor particuliere spaargelden. Dat blijkt uit een door de Bundesbank uitgevoerde enquête onder 220 banken. De Duitse centrale bank beschouwt de resultaten als representatief voor de hele sector.

Net als in Nederland berekenen de Duitse banken de negatieve rente die de Europese Centrale Bank verlangt voor het stallen van overtollig kasgeld al enige tijd door aan grote bedrijven, instellingen en vermogende particulieren. Maar de sector geeft aan dat ze er niet aan ontkomt om ook kleinere klanten aan te slaan.

Tijdens een analistencall verwoordde cfo Stephan Engels van Commerzbank de stemming maandag door te stellen dat nu ook mkb'ers en bepaalde retailklanten aan de beurt zijn, maar nog niet de gewone particulier. 'We willen voorkomen dat grote groepen klanten angst aangejaagd wordt. Daarom doet iedereen het stap voor stap.'

In Duitsland is de nood veel hoger om de negatieve rente door te berekenen dan in Nederland, omdat de banken er in doorsnee veel slechter voorstaan.

€100.000

In Nederland lieten ABN Amro en Rabobank vorige week weten dat particuliere klanten die minder dan €100.000 op hun spaarrekening hebben staan, geen negatieve rente hoeven te betalen. Bij ABN Amro betekent dit bijvoorbeeld dat 95% van de klanten en 40% van de spaartegoeden gevrijwaard blijven van negatieve tarieven.

ING wil zich er vooralsnog niet op vastleggen. Die bank maakte vrijdag bekend dat ze per 1 maart de tarieven van de particuliere betaalpakketten en een aantal betaalproducten zal verhogen. Zo wordt het Oranje Pakket bijna 10% duurder. Ook de tarieven voor bijvoorbeeld de creditcard worden gewijzigd. De bank wijst als reden daarvoor op investeringen voor het vernieuwen en verbeteren van betaalproducten en -diensten. Bovendien zijn de kosten voor veilig betalingsverkeer en om te kunnen blijven voldoen aan wet- en regelgeving toegenomen, aldus de bank.

Topman Ralph Hamers van ING stelde in augustus: 'De vraag is: ga je negatieve rente rekenen op spaargeld of zijn er andere manieren om te compenseren'. Het zijn dus hogere tarieven geworden.

De president van lobbyvereniging European Banking Federation, Jean-Pierre Mustier stelde begin vorige maand dat het goed is dat banken het negatieve tarief van de ECB doorgeven aan bedrijven en vermogende klanten. Dat dwingt die laatste tot het nemen van meer risico en zorgt ervoor dat het beleid van Frankfurt maximaal door in de economie. Maar hij vindt wel dat banken voorzichtiger om moeten gaan met kleine particuliere spaarders.

Mustier legt de grens bij klanten die meer dan een ton op hun spaarrekening hebben staan, hetzelfde bedrag dat gedekt wordt in het depositogarantiestelsel. Precies op dat niveau leggen dus ook ABN Amro en Rabobank de grens. In Duitsland doet een bank als Berliner Volksbank dat ook.

€5,6 mrd aan kosten

Dankzij het ruime beleid van de ECB zit er nu een kleine €1900 mrd aan overliquiditeit in het bancaire systeem. Dit geld wordt iedere dag bij de centrale bank gestald. Tot voor kort was dat tegen een negatief tarief van 0,4% en dat kostte de banken in de eurozone op jaarbasis bij elkaar €7,2 mrd aan rente. In september werd het tarief verlaagd naar -0,5%, maar werd er tegelijkertijd een compensatieregeling opgetuigd. Die heeft ervoor gezorgd dat de banken nu op jaarbasis €5,6 mrd kwijt zijn.

Bij ING pakt de compensatie overigens zo ruim uit dat het stallen van overtollig kasgeld de bank geen geld meer kost, zo liet cfo Tanate Phutrakul recent bij de presentatie van de jongste kwartaalcijfers weten.

fd.nl/ondernemen/1325037/kwart-van-du...
sunnyboy
0
ING: Ben weer aan het bijkopen tussen 10 - 10,50 euro. Ben niet zo bang. Ik wordt blij als beleggers negatief worden op ING. Volgend jaar is alles weer anders en hebben ze er van geleerd denk ik zo, 750 miljoen betalen is niet niks(witwasaffaire). Dividend is ook niet slecht.
Volg mij op TWITTER (Ton Elzing).
voda
0
Beursblik: banken hopen vergeefs op hogere rente in 2020

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,488 0,112 1,08 % Euronext Amsterdam
KBC Group
66,70 0,14 0,21 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De herbeoordeling door de Europese Centrale Bank van de eigen doelstelling zal leiden tot verwarring bij beleggers en vergeefse hoop op een hogere rente. Dat voorspelde Bank of America Merrill Lynch woensdag in een vooruitblik op de Europese bankensector in 2020.

Volgens de analisten kunnen drie ontwikkelingen het vooruitzicht voor Europese banken aanzienlijk verbeteren: een bankenunie, hogere rentes en stabiele regelgeving.

De Europese bankenunie werd recent door Duitsland weer op tafel gelegd, met een voorstel dat nog niet werkt, maar wel een reële opening biedt. De analisten denken dat het nog drie jaar kost om alle klippen te omzeilen.

Intussen zal in de eerste helft van volgend jaar de evaluatie van de doelstelling van de ECB leiden tot speculatie over een hogere beleidsrente, terwijl de rente juist verder zal worden verlaagd, met de nodige verwarring daartussen.

Hoewel de verruimende instrumenten van negatieve rente en QE steeds minder batige opbrengsten hebben, denken de analisten dat de ECB geen fundamentele veranderingen aanbrengt, uit vrees voor een beleidsvacuüm, en ook zal vasthouden aan zijn inflatiedoel van 2 procent.

De hoop op hogere rentes zal dus ijdel zijn. De analisten verwachten dat de rentes nog drie jaar of langer negatief zullen zijn, wat risicovol is voor banken. Vergeefse hoop op een rentestijging kan ongunstig uitpakken, omdat banken dan de benodigde stappen kunnen uitstellen.

Vanwege het risico van een abrupte Brexit blijft BofA Merill Lynch negatief over Britse banken. De zakenbank blijft positief over een aantal banken die een koopadvies krijgen omdat ze gemiddeld een rendement van 5,7 procent hebben en een winstgroei van 1,5 procent in de komende jaren, wat beter is dan de sector. Het gaat dan om ING, KBC, Intesa, Erste, Raiffeisen, UniCredit, Mediobanca, Bank of Ireland en CASA.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Banken willen snel fiat voor witwasaanpak

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 16:24 | Views: 376

DEN HAAG (AFN) - Nederlandse banken kunnen mogelijk al volgend jaar de krachten bundelen bij de aanpak van witwaspraktijken. Een wetsvoorstel dat het uitwisselen van meer gegevens tussen banken mogelijk maakt, ligt momenteel ter consultatie. Verder hopen de banken op een snel akkoord van toezichthouders als de Autoriteit Persoonsgegevens en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat meldde Chris Buijink, voorzitter van bankenvereniging NVB, tijdens een bijeenkomst in Den Haag.

In september kondigden de vijf grootste banken van Nederland, ING, ABN AMRO, Rabobank, Volksbank en Triodos, al aan samen witwaspraktijken tegen te willen gaan. Daar kunnen op termijn andere banken bij aansluiten. De samenwerking volgt op een strijdplan tegen financiële criminaliteit dat de regering afgelopen zomer presenteerde. Daarin kondigde het kabinet onder andere aan wetswijzigingen te onderzoeken die het banken gemakkelijker moeten maken gegevens met elkaar te delen.

Momenteel lopen de banken aan tegen het verbod op het uitwisselen van klantgegevens. Op het moment dat deze wel kunnen worden gedeeld zouden banken een betere bijdrage aan de opsporing van witwaspraktijken kunnen leveren. Buijink legt uit dat met de samenwerking betalingspatronen zichtbaar worden. Nu ligt de focus nog op individuele gevallen.

Banken zouden ook graag inzage willen in de basisadministratie van gemeenten om klanten beter te kunnen toetsen. Het gaat dan om zaken als adresgegevens en BSN-nummers. Ook zouden banken namen en rugnummers van verdachte klanten onderling willen delen, ook om dubbel werk bij de screening te voorkomen.
voda
0
Beursblik: grote centrale banken houden kruit droog in 2020

(ABM FN-Dow Jones) De centrale banken in de eurozone, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan zullen in 2020 vermoedelijk niet tornen aan hun huidige monetaire beleidsrentes. Dit stelde Fidelity International donderdag in een vooruitblik op komend jaar.

De geopolitieke risico's die de mondiale economie in 2019 beïnvloeden, zoals de handelsoorlog tussen de VS en China, zijn afgezwakt en als deze fragiele kalmte doorzet in 2020, dan rekent Fidelity op een zachte landing voor de wereldeconomie. Die groeit komend jaar vermoedelijk met 3,1 procent.

De stimuleringsmaatregelen van centrale banken in combinatie met robuuste arbeidsmarkten en een sterk consumentenvertrouwen zullen voldoende zijn om een wereldwijde recessie te voorkomen. Ook de inflatie trekt vermoedelijk aan.

Alleen de Chinese centrale bank zal de economie willen blijven stimuleren met verdere verruimingsmaatregelen, voorspelt Fidelity. De groei in China vertraagt in 2020 vermoedelijk tot 5,9 procent.

Begrotingsbeleid centraal thema

Mits de VS en China erin slagen een gedeeltelijk handelsakkoord te sluiten, dan kan de Amerikaanse economie in 2020 groeien met 1,9 procent. President Donald Trump zal richting de verkiezingen vermoedelijk druk blijven zetten op de Federal Reserve om de rente te verlagen, maar de kans daarop is klein, gezien de staat van de economie en de aandelenmarkten die op recordhoogte staan, aldus Fidelity.

In de eurozone blijven de obligatierentes negatief, zelfs wanneer de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen zeer positief verlopen, vanwege de verruimingsgezinde Europese Centrale Bank. De economie in de muntunie groeit in het gunstigste geval met 1,4 procent in 2020. Escaleert de handelsoorlog, dan zal de focus meer komen te liggen op een stimulerend begrotingsbeleid, denkt Fidelity, iets waar de ECB al langer om roept.

Dit wordt in 2020 sowieso een belangrijk thema, voorspellen de analisten, omdat centrale banken weinig meer in het vat hebben om de groei te stimuleren.

Winstcijfers herstellen

Fidelity rekent er ook op dat de winstcijfers van bedrijven in 2020 herstellen na een vrijwel stabiel jaar in 2019. Er wordt voor komend jaar een gemiddelde winststijging verwacht van 8 procent.

Met het herstel van de economie, zijn het vooral de aandelen van bedrijven met een sterke balans en cyclische aandelen die kunnen profiteren. Bankaandelen zijn de uitzondering, vanwege het aanhoudend lage renteklimaat, aldus Fidelity.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ABN stopt met afgifte doorlopend krediet

Gepubliceerd op 29 nov 2019 om 11:53 | Views: 2.789

ABN AMRO BANK N.V. 16:19
15,53 -0,18 (-1,11%)

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO stopt per 9 december met het verstrekken van nieuwe doorlopende kredieten. Volgens een woordvoerster van de bank is er minder vraag naar nieuwe doorlopende kredieten en willen mensen meer aflossen om grip te houden op hun schulden.

Bij een doorlopend krediet wordt een maximum te lenen bedrag beschikbaar gesteld dat de consument kan opnemen wanneer dat nodig is. Dat hoeft niet volledig en er wordt alleen rente betaald over het deel van het krediet dat wordt opgenomen.

Volgens Geld.nl is ABN AMRO de eerste Nederlandse grootbank die stopt met het verstrekken van nieuwe doorlopende kredieten. De financiële vergelijkingssite noemt dit "een positieve ontwikkeling". "Een krediet waar je je leven lang opnieuw opnames uit kunt doen, vergt voor veel mensen te veel discipline, waardoor ze het nooit helemaal aflossen en het eigenlijk een doodlopend krediet wordt", aldus Geld.nl.
voda
0
ING-baas wil Europese bankenunie verdiepen

Gepubliceerd op 1 dec 2019 om 09:08 | Views: 2.739

ING 29 nov
10,44 -0,03 (-0,27%)

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse voorstel om de Europese bankenunie te verdiepen heeft de steun van ING-baas Ralph Hamers. Hij schaarde zich in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag achter de plannen.

Volgens Hamers zou een bankenunie kredietverstrekkers versterken. "Het banksysteem zou stabieler en efficiënter zijn. Maar één belangrijk element ontbreekt nog en dat is het Europese depositogarantiestelsel. Dit is de enige manier om de bankenunie te voltooien. Dit moet absoluut gebeuren", zo zei hij.

Met de bankenunie wil de EU grofweg drie doelen bewerkstelligen. De unie wil zorgen voor verdere financiële stabiliteit door een depositogarantiestelsel, gelijke regels voor banken in Europa, en sneller ingrijpen dan voorheen bij problemen.

Risico's verminderen

Volgens een recent plan van de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz, zou Duitsland bereid zijn om meer samenwerking te overwegen bij het garanderen van deposito's. Duitsland was juist jarenlang tegen een dergelijke stap.

De Duitse geste kwam met een lijst van eisen gericht op het verminderen van risico's in de Europese banksector. Zo zouden onder meer limieten gesteld moeten worden aan de hoeveelheid schulden die bij banken uit kunnen staan zonder dat voorzieningen worden getroffen.
voda
1
Morgan Stanley handhaaft Gelijkgewogen advies ING
12:53
*Morgan Stanley verhoogt koersdoel ING van 10,00 naar 11,00 euro

bron binck
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,26 -0,06 -0,58 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft dinsdag het koersdoel voor ING verhoogd van 10,00 naar 11,00 euro bij een ongewijzigd Gelijkgewogen advies.

De Amerikaanse bank verhoogde de winsttaxaties voor ING tussen 2020 en 2022 met een à twee procent.

Met deze nieuwe vooruitzichten houdt Morgan Stanley rekening met een iets veerkrachtigere omzetontwikkeling, een beter kostenbeheer en een tragere normalisering van de risicokosten.

Verder merkt Morgan Stanley dat de CET1 ratio van ING stabiel blijft.

Het aandeel ING daalde dinsdag 0,2 procent tot 10,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Oud-hoofdkantoor ING verkocht

Gepubliceerd op 4 dec 2019 om 09:31 | Views: 455

AMSTERDAM (AFN) - Het voormalige hoofdkantoor van ING is volledig van eigenaar gewisseld. Nadat de gemeente in juni al drie torens van het 'Zandkasteel' in Amsterdam-Zuidoost kocht, zijn ook de overige zeven torens van het pand van de hand gedaan.

AMP, een consortium van G&S Vastgoed en OVG Real Estate, verkoopt ze aan woningbouworganisatie Wonam en projectontwikkelaar Zadelhoff. Die laatste twee partijen verbouwen dat deel in ruimtes voor woningen, horeca en parkeren. Dochterondernemingen van VolkerWessels voeren die werkzaamheden uit.

In de drie torens die de gemeente heeft gekocht komt een internationale school. ING verhuist naar een andere, kleinere locatie in Amsterdam-Zuidoost aan de Frankemaheerd. Het plan is dat rondom het bankkantoor een campus verrijst.
The Third Way...
0
Het lijkt verstandig indien banken zoals ABN en ING niet meer dividend uitkeren maar in plaats daarvan eigen aandelen inkopen.

Twee redenen:
- gezien de 66% price to bookvalue wordt elke gebruikte euro ipv. 100% (als dividend) nu 150% waard voor de aandeelhouder.
- zo wordt bronbelasting ad 15% vermeden, dus geen netto 85%.

Voordelen:
- toekomstige winsten, dividenden, etc. per aandeel gaan omhoog.
- ipv. 85% krijgt de aandeelhouder nu 150% van elke "uitgekeerde" euro, bijna het... dubbele.

objectief
0
quote:

The Third Way... schreef op 4 december 2019 11:58:

Het lijkt verstandig indien banken zoals ABN en ING niet meer dividend uitkeren maar in plaats daarvan eigen aandelen inkopen.

Dan gaan de aandeelhouders, die hun stukken aanhouden voor het dividend (op de l.t.) ook nog verkopen. Dat wordt de waardering nog minder.
[verwijderd]
0
@objectief: ze kunnen ook 50-50 doen. De helft voor de aanschaf eigen aandelen en de andere helft voor de inkoop van de aandelen.
[verwijderd]
0
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,168
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,168
Laag 14,946
Volume 7.818.029
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront