ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2019

2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
objectief
0
quote:

Superrubio schreef op 24 november 2019 17:50:

[...]

Enige wat ik je kan aanraden is een eerder
deze maand hier gepost artikel over baken en hun dividenden nog eens aandachtig te lezen
Bedankt voor de tip, maar ik heb daar geen behoefte aan.
[verwijderd]
0
In 2011/2012/2013 ontving ik ook €0,00 dividend bij ING. Dat zegt niet dat dit ooit weer gebeurd, maar niks is zeker. Ook al werden er miljarden winst gemaakt.
[verwijderd]
1
Banken zijn een speelbal geworden van de ECB. De ECB wil dat de huidige banken op termijn verdwijnen (ze zeggen het niet zo rechtstreeks).
objectief
2
quote:

Kaspersky schreef op 24 november 2019 18:41:

Banken zijn een speelbal geworden van de ECB. De ECB wil dat de huidige banken op termijn verdwijnen (ze zeggen het niet zo rechtstreeks).
Je vertelt onzin!!
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 24 november 2019 15:47:

[...]

Dag Mr.Stock;
uiteraard zit ik niet short in een aandeel dat al zoveel gezakt is, dat zou wel heel dom zijn. Short posities moet je aangaan (doe ik zeer zelden)
in aandelen die op een topkoers staan.

De witwas boetes worden door onafhankelijke overheidsinstanties opgelegd, dat staat helemaal los van het Overheidsbelang in ABN AMRO.
En gezien de criminele activiteiten die aan dat witwassen gekoppeld zijn met vele moorden op elkaar en (on)schuldige burgers moeten we dit toejuichen.

Ben in ieder geval blij dat je toegeeft dat ABN AMRO op een all time ultiem low staat(al dan wel niet terecht) Hoe kan trouwens onafhankelijke overheidsinstanties onafhankelijk zijn als zij door die zelfde overheid in stand gehouden wordt? Want wie betaald de rekeningen van instellingen zoals de AFM en DNB? Volgens mij is dat sowieso al eigenlijk een Contradictio in terminis, onafhankelijke overheidsinstantie.

En zéker met het gegeven dat ABN-AMRO 57% gewoon in handen is van die zelfde overheid. Die dus daar voor 57% de rekeningen in feite betaald bij ABN AMRO..
En je weet: wie betaald, wie bepaald.. En dat kan dus niet in feite met een commerciële bank, want dan doe je ook nog eens aan concurrentievervalsing tov de rest van de écht onafhankelijke banken..
Volgens mij komt zulke ongein nog niet eens in Italië voor..

Waar het in feite op neerkomt is dat De Nederlandse Overheid ABN AMRO zo snel mogelijk weer moet verzelfstandigen.. Alles zo snel mogelijk weer naar de beurs, Gelijk ING of Rabobank(deelnamebewijzen). En dan en dan alleen is ABN AMRO weer een volledig zelfstandige commerciële organisatie. En dan zou er een AFM of DNB er iets over te zeggen hebben als "onafhankelijke" organisatie..

Maar dat kan niet omdat die galbakken bij de staat de koers zelf kapot hebben gegooid met hun waanzinnige witwas-heksenjacht tegen ABN en nu dreigt er heel misschien een boete. Van dat soort grappen, daar houden aandeelhouders niet van. Koers moet zo ongeveer op € 25 staan, wil Hoekstra de door de staat geïnvesteerde 16.5 miljard weer terugzien in zijn totaliteit. Nou Vadertje staat, ga vooral zo door met deze Horseshite, dan zal dat zeker wel lukken..
Enorme ballen gehakt daar. ze verspelen zo 16.5 miljard, (€ 16.500.000.000 in cijfers) aan zuur verdient door de belastingbetaler betaald belastinggeld.
En waarom? Alleen maar omdat er een paar misselijkmakende carrièrejagers rondlopen bij Big Brother die zo nodig over de rug van het belastinggeld van de burger carrière willen maken..

In plaats dat de Overheid er voor zorgt dat het ABN een beetje voor de wind gaat.. Denk eens in: als de Overheid stimuleert, en onnodig loopt te zeiken en de bank over mogelijke witwas verhaaltjes in diskrediet probeert te brengen. Maar gewoon met rust laat. Moet je eens kijken: hogere beurskoersen, meer klanten, betere winsten. Meer banen bij de Bank. Goed voor iedereen want een hogere beurskoers leidt er toe dat Hoekstra kan emitteren op hogere koersen als € 25 = dus winst in de pocket voor Staat en indirect voor de burger, de belastingbetaler, want de baten kunnen terug de schatkist in en leiden dan tot lastenverlichting. die banen zijn sowieso goed voor de NL-economie. Vergeet niet dat 57% gewoon in feite daar ambtenaar is.. Als er minder er uitvliegen bij ABN, maar zij juist groeien, dan lijdt ook tot minder belastingdruk, want is minder WW-uitkeringen en minder andere sociale uitkeringen die hoeven aangesproken te worden. Betere winsten leiden tot meer dividend en hogere beurskoersen, leiden tot een bestendiger ABN AMRO die beter de concurrentie met het buitenland aan kan gaan en NL weer trots kan maken (en waar dan over de toegenomen winsten van ABN ook weer meer belasting geheven kan worden, is win-win-win-win. Dus Overheid:
Hierbij de dringende oproep om ogenblikkelijk op te houden om de banken te frustreren en dan met name ABN AMRO..(!!)
[verwijderd]
0
De lage koers van ABN-Amro raakt alle Nederlandse belastingbetalers. Het plan was dat ze hun deelname volledig zouden afbouwen in korte tijd. Waar staat het belang nu op?

Voor jullie uitgezocht: 56%(!)
Dit moeten ze nog afbouwen. Dit is onmogelijk voor een lange tijd tenzij wij een groot verlies accepteren.
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 24 november 2019 15:35:

[...]

Beste Superrubio:

die verbetering ga ik niet doen, want dat zou volkomen onterecht zijn; ik leg het even uit: het laatste jaar dividend van ABN AMRO was 1,45 en normaliter hoort daar een koers bij van ruwweg 25/30 dus mijn veronderstelling dat de gemiddelde belegger een dividendverlaging verwacht zie je aan de koers van 16+.

Volgens de analisten van Jefferies en Morgan Stanley (zie het persbericht van 13/11) waren de resultaten tegenvallend. Het is dus een mening van specialisten w.o. Morgan (toch wel een van de belangrijkste); mijn eigen mening is minder relevant, ik ben een gewone belegger, die deze bank niet bezocht geeft en geen arsenaal aan kennis/middelen etc. bezit zoals de analisten.
Nederlandse aandelen hebben altijd al een lagere koers/winst verhouding gehad als andere landen zoals bijv. de VS. Maar toegegeven dat ABN wel wat hoger zou kunnen staan. Clubs zoals Jefferies en Morgan Stanley spelen een vies dubbelspel, ze adviseren klanten te kopen, terwijl ze zelf short zitten vaak in aandelen. Dit is letterlijk toegegeven door medewerkers van dit soort instellingen in de nasleep van de crisis van 2008 aangaande CFD's en andere derivaten. Ze adviseerden de ene klant: kopen, tegelijkertijd en andere klant verkopen. Dit kwam uit VS- government verhoren naar boven. Of ze hier gewetensbezwaren tegen hadden, antwoorden ze met een gerust hart: "nee, dit is voor ons en andere soortgelijke clubs de normaalste zaak van de wereld.." We play bolth sides of the board" Interesseert ze geen reet.

Dus de meningen van dit soort clubs, doet me nog minder dan een vlieg die loopt te schijten op de schoen van een zwerver die zichzelf net heeft onder gekotst..
Lepre Chaun
0
quote:

Kaspersky schreef op 24 november 2019 19:20:

De lage koers van ABN-Amro raakt alle Nederlandse belastingbetalers. Het plan was dat ze hun deelname volledig zouden afbouwen in korte tijd. Waar staat het belang nu op?

Voor jullie uitgezocht: 56%(!)
Dit moeten ze nog afbouwen. Dit is onmogelijk voor een lange tijd tenzij wij een groot verlies accepteren.
Een hoofdpijndossier minder voor het ministerie van Financiën. Het belang in de Saoedische bank SABB is eindelijk verkocht. Het afscheid van dit stukje erfenis van de nationalisatie van ABN Amro komt wel met een stevig prijskaartje.

De staat lijdt hierdoor een verlies van 2,2 miljard euro. Daar zit een vrij uitgebreide rekensom aan vast, die verband houdt met de overname ABN Amro door drie buitenlandse banken: het Belgische Fortis, Royal Bank of Scotland en het Spaanse Santander.
www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel...

Knoeiers in t Haagje 2,2 Miljard verlies ook weer voor Belastingbetaler
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 24 november 2019 18:33:

[...]

Bedankt voor de tip, maar ik heb daar geen behoefte aan.
Prima maar ga dan ook niet ongefundeerd dingen roepen als "dividend is onhoudbaar". Daar hebben wij ook geen behoefte aan
doemaar
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 24 november 2019 21:47:

[...]

Knoeiers in t Haagje 2,2 Miljard verlies ook weer voor Belastingbetaler
Als ik het artikel lees denk ik dat de staat er goed aan gedaan heeft dit probleem met verlies zo snel mogelijk uit de weg te ruimen. Tsjonge wat een warboel.

En het is trouwens niet alleen maar kommer en kwel. Aan de verkoop van het belang van ING zou zo'n 4 miljard verdiend zijn.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
[verwijderd]
0
quote:

luuk4 schreef op 20 november 2019 11:02:

Die 15,00 tikken we nog wel aan .
Jaja goed gezien joh en heerlijk onderbouwd, zoals zoveel berichten van jw
[verwijderd]
0
@Objectief even niet lezen hieronder, want dit artokel gaat over dividendrendementen van banken en jij doet zelf al gedegen onderzoek.

Europese banken? Een vraag die bij veel beleggers in financiële aandelen leeft, is hoe zeker het dividend van de Europese banken is.

Robert van den Oever18 november, 2019 | 8:52

Want bij sommige banken is het dividendrendement dermate hoog, dat de vrees ontstaat dat het dividend niet houdbaar is. Morningstar onderzoekt de Europese bankensector op de zekerheid van het dividend. Daar komen vier namen uit die voor beleggers de voorkeur hebben.

De Europese banken die Morningstar volgt, kennen een dividendrendement van gemiddeld 5,4% en dat is duidelijk hoger dan banken wereldwijd en andere sectoren. Dat roept bij beleggers de vraag op of deze dividenden wel houdbaar zijn. Want het risico van een dividend trap, een hoog dividend dat ontstaat om de verkeerde redenen, waarop koersdalingen en uiteindelijk dividendverlaging volgt, ligt op de loer.

Morningstar’s bankenanalisten Johann Scholtz en Niklas Kammer onderzoeken de Europese banken op hun dividendgezondheid en daartoe hebben ze een kwantitatief model ontwikkeld om te beoordelen of het dividend houdbaar is. Dat model omvat de volgende factoren:

- Een lage of conservatieve pay-out ratio
- Hoge winstgevendheid en bovengemiddelde winstgroei
- Lage schuldratio
- Lage credit default swap spread

De banken die daar het gunstigst uit komen zijn Lloyds, KBC, Handelsbanken en UBS. Zij bevinden zich op het snijpunt van een bovengemiddeld dividendrendement en een hogere dividendzekerheid dan hun concurrenten bieden.

Het is niet toevallig dat deze banken allemaal een Economic Moat rating hebben. Want behalve de vier genoemde factoren omtrent dividend, spelen de fundamentele maatstaven voor de Economic Moat en Uncertainty ratings natuurlijk ook mee. De eigenschappen die leiden tot een Moat worden deels ook weerspiegeld in de dividendfactoren, dus het is niet erg aannemelijk dat een aandeel dat een No Moat aandeel wel goed zou scoren op dividendgebied.

Kenmerken
De banken die in de smaak vallen bij beleggers die op zoek zijn naar dividendrendement hebben de volgende kenmerken:

- Hoge scores op de beoordeling voor dividendveiligheid
- Allemaal hebben ze een Economic Moat rating
- Dividendrendement dat hoger ligt dan de gemiddelde Europese bank. De voorkeursnamen hebben gemiddeld 6% dividendrendement voor 2019 (verwacht 6,4% in 2020) tegen 5,4% (verwacht 5,9% in 2020) voor alle Europese banken die Morningstar volgt.
- Vier sterren. Alle banken die goed scoren op dividendkenmerken hebben ook nog eens vier sterren, hetgeen aangeeft dat hun Fair Value opwaarts potentieel biedt ten opzichte van hun huidige waardering.

Rendementen op een rij
Om een volledig beeld te krijgen van het dividendrendement in het Europese bankenlandschap, hebben we de dividendenrendementen voor 1 en 2 jaar vooruitkijkend op een rij gezet in onderstaande grafiek:

Rendement versus zekerheid
Een extra dimensie ontstaat door het dividenrendement te koppelen aan de dividendzekerheid. Dat verband wordt in een puntenwolk als volgt gevisualiseerd met het twee jaar vooruitkijkend dividend als uitgangspunt:

Beste dividendvooruitzichten
De vier banken die het beste scoren, Lloyds, KBC, Handelsbanken en UBS, doen dat volgens de Morningstar-analisten om verschillende redenen:

KBC
KBC heeft een duidelijk hogere winstgevendheid dan zijn concurrenten, minder schuld en lagere credit default spreads. Wel is de pay-out ratio hoog en is de verwachte winstgroei juist wat aan de lage kant. Maar de hoge winstgevendheid maken de hoge pay-out ratio mogelijk zonder dat die in gevaar komt. Al met al scoort KBC goed op de dividendmaatstaven die de Morningstar analisten meten.

UBS
UBS scoort veel beter dan de peer group vanwege de lage credit default swap spread, die op zijn beurt weer het gevolg is van het lage landenrisico dat beleggers inprijzen voor Zwitserland. Ook doet UBS het goed op het punt van verwachte winstgroei op basis van de verwachte groei van het aantal ultra-rijken in de wereld, de doelgroep waar UBS bij uitstek de diensten voor in huis heeft. De komende drie jaar zal UBS volgens de analisten bovengemiddeld winstgroei laten zien en dat ondersteunt de dividendzekerheid.

Bovendien is UBS een van de weinige Europese banken met een aandeleninkoopprogramma. Zulke inkopen vormen een buffer voor de gewone dividenduitkering. Als de nood aan de man komt, dan kan UBS eerst de aandeleninkoop opschorten, alvorens het in zijn dividend moet gaan snijden.

Handelsbanken
Handelsbanken heeft de keus gemaakt om weg te blijven van de snelgroeiende Baltische staten en zich in plaats daarvan te richten op volwassener markten voor bankieren zoals het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Dat is een verstandige keus, zo bewijzen de talrijke onderzoeken naar witwassen via de Baltische staten bij concurrerende banken.

De prudente strategie van autonome groei bezorgt Handelsbanken een gunstiger risicoprofiel waar het van kan profiteren in tijden dat het economisch minder zou gaan. De ietwat hoge pay-out ratio wordt ondersteund door de hoge winstgevendheid en de goed gekapitaliseerde balans.

Lloyds
Lloyds scoort vooral goed op winstgevendheid en groei van de winst per aandeel. Dat is voor de Morningstar-analisten een belangrijker gegeven dan een hoge pay-out ratio. De hoge winstgevendheid is mede het gevolg van een sterke kostenbeheersing en het marktleiderschap in sparen.

Hoewel Lloyds zijn aandeleninkoopprogramma voor 2019 heeft opgeschort vanwege hoger dan verwachte verzekeringsclaims die het moet uitbetalen, verwachten de analisten dat het bedrijf in 2020 de buitengewone uitkering aan aandeelhouders weer zal hervatten. De balans is dermate gezond, dat er volop financiële ruimte is om het dividend te handhaven.

Tot slot de banken waar analisten Scholtz en Kammer niet enthousiats over zijn vanuit het oogpunt van dividend: dat zijn Societe Generale, Natixis, Intesa Sanpaolo en Commerzbank. Als er economische teruggang zou optreden, dan kan hun dividend op het spel komen te staan.
The Third Way...
0
quote:

Mr.Stock schreef op 24 november 2019 14:55:

...
En dit ook weer, Overheid wordt er heel vervelend in om alles in de banken van de schoenen te schuiven. De overheid verlegt haar verantwoordelijkheden naar de banken. Die moeten haar werk gaan verrichten en anders.. miljoenen boetes en boze aandeelhouders.. Afgezien dat dit chantage is, is het ook gewoon verwerpelijk gedrag.
...
Politiek. Houd hier eens even héél snel mee op!
fd.nl/ondernemen/1325616/rabobank-noe...
[verwijderd]
0
quote:

The Third Way... schreef op 25 november 2019 07:58:

[...]

fd.nl/ondernemen/1325616/rabobank-noe...

Graag FD artikel hier posten en niet alleen link die voor velen naar een dode pagina leidt
objectief
0
quote:

doemaar schreef op 24 november 2019 22:58:

[...]

Als ik het artikel lees denk ik dat de staat er goed aan gedaan heeft dit probleem met verlies zo snel mogelijk uit de weg te ruimen. Tsjonge wat een warboel.

En het is trouwens niet alleen maar kommer en kwel. Aan de verkoop van het belang van ING zou zo'n 4 miljard verdiend zijn.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Dat is toch prachtig voor de Schatkist, dan worden de belastingen minder verhoogd.
The Third Way...
0
@superrubio

Hier dan een samenvatting van IEX:

Rabobank: witwasaanpak is niet effectief

De huidige witwasaanpak, waarbij banken duizenden mensen moeten inzetten om alle klanten en transacties te controleren, schiet tekort en is ineffectief. De echte criminelen ontspringen de dans. Dat zegt Wiebe Draijer, topman van Rabobank, in een interview met het FD. Volgens hem is er een scheve verhouding tussen de publieke inspanningen en die van banken.

Ook is het huidige systeem, waarbij nieuwe klanten in een risicocategorie worden ingedeeld en vervolgens incidenteel worden gecontroleerd, achterhaald. Met moderne technieken kunnen nu risico’s continu worden gemonitord. Verder pleit hij voor een integrale aanpak, waarbij banken meer samen optrekken met publieke partijen, zoals de FIOD en het OM.

Diverse banken zijn onlangs op de vingers getikt omdat ze tekort zijn geschoten in de aanpak van witwaspraktijken. (FD, p. 1)
[verwijderd]
0
quote:

The Third Way... schreef op 25 november 2019 08:50:

@superrubio

Hier dan een samenvatting van IEX:

Rabobank: witwasaanpak is niet effectief

De huidige witwasaanpak, waarbij banken duizenden mensen moeten inzetten om alle klanten en transacties te controleren, schiet tekort en is ineffectief. De echte criminelen ontspringen de dans. Dat zegt Wiebe Draijer, topman van Rabobank, in een interview met het FD. Volgens hem is er een scheve verhouding tussen de publieke inspanningen en die van banken.

Ook is het huidige systeem, waarbij nieuwe klanten in een risicocategorie worden ingedeeld en vervolgens incidenteel worden gecontroleerd, achterhaald. Met moderne technieken kunnen nu risico’s continu worden gemonitord. Verder pleit hij voor een integrale aanpak, waarbij banken meer samen optrekken met publieke partijen, zoals de FIOD en het OM.

Diverse banken zijn onlangs op de vingers getikt omdat ze tekort zijn geschoten in de aanpak van witwaspraktijken. (FD, p. 1)

Dank!!
luuk4
0
quote:

Superrubio schreef op 25 november 2019 07:34:

[...]

Jaja goed gezien joh en heerlijk onderbouwd, zoals zoveel berichten van jw
Je volgt het nieuws toch? Zit je verkeerd met je aandeeltjes?;-) Tip vd week trade niet als je zo emo bent.
tokajo
0
quote:

luuk4 schreef op 25 november 2019 11:00:

[...] Je volgt het nieuws toch? Zit je verkeerd met je aandeeltjes?;-) Tip vd week trade niet als je zo emo bent.
Tip van het jaar: als je niets anders te doen hebt dan een ongefundeerde koers posten hou het dan voor jezelf. Je verdoet andermans tijd en het komt niet snugger over.
kooning
0
Heb Vrijdagmorgen verkocht op 16,14€ na een snel ritje. Toch 600€ winst wat voor mij best ok is. Nu zie ik dat de koers weer onder de 16€ staat. Ik denk dat als de koers nog iets verder zakt ik opnieuw een positie neem. Iedereen die je spreekt vind ABN te laag staan dus ik verwacht toch snel een hogere koers.
2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 15,905
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,985
Laag 15,830
Volume 3.431.829
Volume gemiddeld 3.548.690
Volume gisteren 3.431.829

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront